menu
zoek

Nieuws Beesd

Vuurwerkvangst na Oudjaarsaanhoudingen

woensdag 4 januari 2023, 14:37 uur

Het politieonderzoek naar de voorbereidingen om Oudjaarsnacht branden te stichten in Beesd, loopt door. De 5 verdachten die oudejaarsdag zijn aangehouden, zijn zondag aan het eind van de dag na verhoor in vrijheid gesteld. Bij de doorzoeking van woningen vond de politie oudejaarsdag 350 kilo vuurwerk waaronder 12 cobra’s, een geknutselde vuurwerkbom, een grote hoeveelheid liters olie, autobanden en een caravan, bestemd voor de brand.

Tijdens de vorige jaarwisseling (‘21-‘22) werd in Beesd zwaar vuurwerk gegooid naar hulpverleners. Een beveiliger liep toen tweedegraads brandwonden op. In die periode werd o.a. een grote caravan in brand gestoken en zijn diverse vernielingen gepleegd. Het onderzoek dat door de politie daarop is gestart, leverde geen verdachte(n) op. Ook een buurtonderzoek leverde toen geen informatie op waarmee het onderzoeksteam verder kon. Uit een lopend onderzoek kwam recent informatie dat men deze jaarwisseling (‘22-‘23) voor ongeregeldheden wilde zorgen in Beesd, gemeente West Betuwe. Daarop is door het politieteam stevig geïnvesteerd en volgden de aanhoudingen op Oudjaarsdag. De verdachten zijn in hun woning aangehouden. Zij zijn gearresteerd op verdenking van voorbereidingen om goederen tot explosie te brengen, bandstichting en verstoring van de openbare orde. Het gaat om mannen uit de gemeente Zaltbommel (28 en 30 jaar oud), de gemeente West Betuwe (36, 32 en 26 jaar). Deze eerder aangehouden mannen blijven verdachte in dit onderzoek.   (JA) Gebiedsontzegging Oudejaarsdag is aan 7 personen een gebiedsontzegging uitgereikt door de gemeente West Betuwe. De bestuurlijke maatregel is gebaseerd op verdenking van betrokkenheid bij de plannen voor de jaarwisseling. Tijdens deze jaarwisseling hebben zich geen openbare orde incidenten voorgedaan in Beesd.


» Politie.nl

Kaart nieuws Beesd. Locatie nieuws: 51.90457 / 5.20220


woensdag 4 januari 2023, 20:40 uur
Opgepakte mannen met olie en vuurwerk in bezit wilden brand stichten
Gelre NieuwsBEESD – Vijf mannen uit de West-Betuwe die op oudejaarsdag door de politie zijn opgepakt, hadden volgens de politie plannen om tijdens de jaarwisseling te zorgen voor ongeregeldheden en brandstichtingen in Beesd. De verdachten bezaten samen ruim 350 kilo vuurwerk, waaronder twaalf illegale cobra’s, een zelfgeknutselde vuurwerkbom en een grote hoeveelheid liters olie. Daarnaast hadden […]
» Gelre Nieuws
woensdag 4 januari 2023, 18:17 uur
Groep wilde met 350 kilo vuurwerk en liters olie toeslaan in Beesd
Omroep GelderlandDe vijf mannen die op oudejaarsdag in Rivierenland zijn opgepakt op verdenking van het voorbereiden van brandstichting, bezaten samen ruim 350 kilo vuurwerk, waaronder twaalf illegale cobra's, een zelfgeknutselde vuurwerkbom en een grote hoeveelheid olie. Dat meldt de politie.
» Omroep Gelderland
woensdag 4 januari 2023, 12:28 uur
Een vuurwerkbom, cobra's en liters olie: is Beesd aan oudejaarsramp ontsnapt?
de GelderlanderEen ‘geknutselde vuurwerkbom', 350 kilo illegaal vuurwerk waaronder twaalf cobra's, autobanden, veel liters olie en een caravan hadden op oudejaarsnacht in de hens moeten gaan in het centrum van Beesd. Dat zegt de politie, die vijf mannen aanhield op verdenking van onder meer het voorbereiden van brandstichting.
» de Gelderlander



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Gelderland
Foto: de Gelderlander

Meer nieuws uit Beesd

17 januari 18:20Overleden persoon aangetroffen in sloot
28 oktober 08:48Kostbare Jaguar belandt in sloot, bestuurder neemt de benen
6 oktober 08:55Grote verslagenheid na noodlottig ongeval 18-jarige man: ‘Het gaat je goed maatje’
9 augustus 11:00Undercoveragenten, drugs en rechtbanken: zo werd er vijf jaar lang gesteggeld over Club Rodenburg
1 juli 14:52Door ongeluk flinke file op A2: vier rijstroken dicht
15 maart 14:19Vijf jaar cel voor ontploffend drugslab Beesd
4 januari 20:40Opgepakte mannen met olie en vuurwerk in bezit wilden brand stichten
18 augustus 08:14Man (34) overleden bij eenzijdig ongeval
18 augustus 06:31Man omgekomen bij eenzijdig ongeluk
29 juli 15:17Bizarre explosie op beeld: drugsketel knalt dwars door dak en komt na 13 seconden pas terug op aarde
4 juli 07:46Moeder verbergt dochtertje (3) veertien maanden voor haar ex in Frans dorpje
1 juli 13:22Getuigen en camerabeelden gezocht voor woningoverval Beesd.
RSS.