menu
zoek

Nieuws Arkel

Syriër uit Arkel verdacht van IS-verleden: 'Waterdicht asielsysteem kan niet'

woensdag 18 januari 2023, 18:09 uur

In Arkel werd dinsdag een Syrische man opgepakt op verdenking van oorlogsmisdrijven. De man had tussen 2013 en 2018 vermoedelijk een leidinggevende functie bij Islamitische Staat (IS). Sinds 2020 woonde hij in Arkel.

Waar: Prinses Beatrixstraat in Arkel

» NU.nl


Kaart nieuws Arkel. Locatie nieuws: 51.86689 / 4.99833 Prinses Beatrixstraat
Prinses Beatrixstraat in Arkel


dinsdag 17 januari 2023, 18:46 uur
Om half 5 's ochtends schrikken buren wakker van een politiemacht bij hun Syrische buurman in Arkel
RTV RijnmondBuren in de Prinses Beatrixstraat in Arkel kunnen er niet bij. Hun alleraardigste 37-jarige buurman uit Syrië is dinsdagochtend rond 04:30 uur door een politiemacht van zijn bed gelicht. Justitie verdenkt hem ervan dat hij een hoge functie heeft vervuld bij de veiligheidsdienst van terreurbeweging Islamitische Staat (IS).
» RTV Rijnmond
dinsdag 17 januari 2023, 14:15 uur
Livestream | OM licht aanhouding vermoedelijke veiligheidschef IS toe
NU.nlHet Openbaar Ministerie (OM) reageert dinsdag op de arrestatie van een 37-jarige man uit het Zuid-Hollandse Arkel. Hij zou tijdens de Syrische burgeroorlog een belangrijke rol hebben gespeeld binnen de terreurorganisatie IS en Jabhat Al Nusra. Justitie verdenkt hem van het plegen van oorlogsmisdrijven in Syrië.
» NU.nl
dinsdag 17 januari 2023, 13:00 uur
Arkel verbijsterd om arrestatie IS-verdachte: ’Heel rustige man met vriendelijk gezin’
de TelegraafHet Zuid-Hollandse dorp Arkel is geschokt door de arrestatie van een 37-jarige man die vermoedelijk een veiligheidschef van de terroristische organisatie Islamitische Staat (IS) is geweest. Buren kunnen niet begrijpen dat hij hiervan verdacht wordt. „Het was zo’n sympathieke man!”
» de Telegraaf
dinsdag 17 januari 2023, 09:57 uur
Vermoedelijke veiligheidschef IS opgepakt in Zuid-Holland
Dagblad van het NoordenEen 37-jarige man is dinsdag opgepakt in het Zuid-Hollandse Arkel, omdat hij volgens het Openbaar Ministerie vermoedelijk een veiligheidschef van de terroristische organisatie Islamitische Staat (IS) is geweest. Hij wordt verdacht van oorlogsmisdrijven in Syrië
» Dagblad van het Noorden
dinsdag 17 januari 2023, 09:32 uur
Vermoedelijke veiligheidschef Islamitische Staat aangehouden in Arkel
RTV RijnmondDe politie denkt met de aanhouding van een 37-jarige man in het Zuid-Hollandse Arkel een hoge functionaris van IS te hebben opgepakt. De Syriër wordt ervan verdacht tussen 2015 en 2018 veiligheidschef te zijn geweest van IS, en voor die tijd van een andere terroristische organisatie, Jabhat-al-Nusra. Hij wordt om die reden ook verdacht van oorlogsmisdrijven in Syrië.
» RTV Rijnmond
dinsdag 17 januari 2023, 09:30 uur
Vermoedelijke veiligheidschef van IS opgepakt in Arkel
Blik op NieuwsIn het Zuid-Hollandse Arkel is dinsdag 17 januari 2023 een 37-jarige man aangehouden die in de Syrische burgeroorlog een belangrijke rol zou hebben vervuld binnen de terroristische organisaties Jabhat al-Nusra en Islamitische Staat (IS). De verdenking is dat hij vanuit zijn functie bij IS ook bijdroeg aan de oorlogsmisdrijven die de organisatie pleegde in Syrië.
» Blik op Nieuws
dinsdag 17 januari 2023, 09:25 uur
Vermoedelijke veiligheidschef van terreurgroep IS opgepakt in Arkel
NU.nlEen 37-jarige Syriër is dinsdag opgepakt in het Zuid-Hollandse Arkel, omdat hij volgens het Openbaar Ministerie vermoedelijk een leidinggevende functie had als veiligheidschef bij de Islamitische Staat (IS). Hij wordt verdacht van oorlogsmisdrijven in Syrië.
» NU.nl
dinsdag 17 januari 2023, 09:18 uur
OM: vermoedelijke veiligheidschef IS opgepakt in Zuid-Hollandse Arkel
de TelegraafEen 37-jarige man is dinsdag opgepakt in het Zuid-Hollandse Arkel, omdat hij volgens het Openbaar Ministerie vermoedelijk een veiligheidschef van de terroristische organisatie Islamitische Staat (IS) is geweest. Hij wordt verdacht van oorlogsmisdrijven in Syrië.
» de Telegraaf
dinsdag 17 januari 2023, 09:17 uur
Lokale veiligheidschef van Islamitische Staat opgepakt in Arkel
de StentorDe politie heeft vandaag een 37-jarige man aangehouden die in de Syrische burgeroorlog een belangrijke rol zou hebben vervuld binnen de terroristische organisaties Jabhat al-Nusra en Islamitische Staat (IS). De verdenking is dat hij vanuit zijn functie bij IS ook bijdroeg aan de oorlogsmisdrijven die de organisatie pleegde in Syrië.
» de StentorFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: NU.nl
Foto: RTV Rijnmond
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: RTV Rijnmond
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: de Stentor

Meer nieuws uit Arkel

18 januari 18:09Syriër uit Arkel verdacht van IS-verleden: 'Waterdicht asielsysteem kan niet'
18 augustus 11:44Motorrijder overleden na ongeluk in Bergen
26 mei 15:51Vijf katten gedumpt in mandjes: ‘Dit is dieronwaardig’
RSS.