menu
zoek

Nieuws Zoetermeer

Drie agenten mishandeld tijdens uitgaansweekend Zoetermeer

zondag 18 december 2022, 13:40 uur

Tijdens verschillende geweldsincidenten dit uitgaansweekend zijn in Zoetermeer in totaal drie agenten mishandeld. De politie heeft voor deze mishandelingen drie verdachten aangehouden.

Waar: Luxemburglaan in Zoetermeer

Op zaterdagochtend 17 december kregen agenten rond 05.30 uur de melding dat een Hagenaar was mishandeld op de Oostwaarts in Zoetermeer. Al snel kon de verdachte van deze mishandeling worden getraceerd op de Luxemburglaan. Terwijl agenten de 24-jarige Zoetermeerder wilden aanhouden, probeerden drie andere personen dit te voorkomen. Ondanks meerdere vorderingen wilden deze drie personen niet weggaan. Op een gegeven moment deelde een van de drie een klap uit op de kaak van een agent. Een 20-jarige vrouw uit Zoetermeer is daarop direct aangehouden. De agent heeft aangifte gedaan van mishandeling. De twee Zoetermeerders van 24 en 20 jaar zijn inmiddels weer vrij en moeten zich op een later moment verantwoorden tegenover justitie. Naast hen werden nog twee mannen van begin 20 aangehouden voor belemmering van de aanhouding. Zij hebben een proces-verbaal gekregen.   Zondag weer geweld tegen agenten Ook in de uitgaansnacht van zaterdag 17 op zondag 18 december werden agenten geconfronteerd met geweld. Rond 04.00 uur verwijderde een portier een 24-jarige Zoetermeerder uit een uitgaansgelegenheid op de Oostwaarts. Op straat trapte de verdachte vervolgens de portier en maakte hij ook een slaande beweging naar hem. Agenten, die op dat moment op de Oostwaarts aanwezig waren, wilden de verdachte hiervoor aanhouden. Tijdens de aanhouding ging de Zoetermeerder hevig in verzet en trapte hierbij een agent hard tegen zijn been, die hierdoor ten val kwam. De agent is door ambulancepersoneel nagekeken, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Op het moment van aanhouding van de verdachte keerden meerdere omstanders zich tegen de politie. Een van de omstanders deelde hierbij een vuistslag uit aan een andere agent, die hierbij een bloedneus opliep. De 25-jarige Hagenaar kon enige tijd later worden aangehouden als verdachte. Beide agenten hebben, net als de portier van de uitgaansgelegenheid, aangifte gedaan van mishandeling. De 25-jarige Hagenaar en 24-jarige Zoetermeerder zitten op dit moment vast. ‘Onacceptabel en ontoelaatbaar’ Teamchef Cor Pronk van Zoetermeer veroordeelt het geweld en de agressie tegen politieagenten ten zeerste. “Politiemensen zijn, ook in de horecagebieden, aan het werk om de veiligheid en de (openbare) orde te bewaken zodat mensen met een gerust gevoel kunnen uitgaan. Het is onacceptabel en ontoelaatbaar dat jongeren, veelal zwaar onder invloed, zich zo agressief en gewelddadig gedragen tegen hulpverleners en daarmee de veiligheid van hen, maar ook die van het uitgaanspubliek, in gevaar brengen .” Geweld tegen hulpverleners Mishandeling van agenten is een ernstige zaak. De politie tolereert geen geweld, ook niet tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Met het Openbaar Ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Klik hier voor meer informatie over geweld tegen politie en hulpverleners.


» Politie.nl


Kaart nieuws Zoetermeer. Locatie nieuws: 52.06193 / 4.49426 Luxemburglaan
Luxemburglaan in Zoetermeer


zondag 18 december 2022, 15:56 uur
Drie agenten mishandeld tijdens uitgaansweekend Zoetermeer
Omroep WestDrie agenten zijn het afgelopen weekend tijdens hun werk mishandeld door jongeren in Zoetermeer. De verdachten, een vrouw en twee mannen, zijn aangehouden. De politie beschouwt het mishandelen van agenten als een zeer ernstige zaak en noemt het gedrag van de twintigers 'onacceptabel' en 'ontoelaatbaar'.
» Omroep West
zondag 18 december 2022, 15:30 uur
Drie agenten mishandeld tijdens uitgaansweekend in Zoetermeer
de TelegraafDrie agenten zijn geschopt en geslagen toen ze probeerden in te grijpen bij opstootjes tijdens het uitgaan in het centrum van Zoetermeer.
» de TelegraafFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep West
Foto: de Telegraaf

Meer nieuws uit Zoetermeer

15 maart 14:08Dode man gevonden in Zoetermeer
10 maart 20:32Spontaan gesprek met koning: ‘Oppassen, dacht ik toen!’
3 maart 14:50Man overleden na botsing tussen twee fietsers
15 februari 14:29Jeu des boules valt in het water na grote lekkage
10 februari 14:17Minderjarige jongen vast voor gewelddadige straatroof
26 januari 23:30Nelson Mandelabrug in Zoetermeer weer open na wekenlange spoedreparatie
24 januari 16:14Nelson Mandelabrug vanaf donderdag weer open
23 januari 19:30Jarenlange celstraf voor gewelddadige aanval op advocate
6 januari 15:02Nelson Mandelabrug Zoetermeer blijft voorlopig dicht
31 december 00:55A12 bij Zoetermeer eerder open na werk aan brug
30 december 11:47Politie stuurt sms'je: je nummer staat in telefoon van drugsdealer
29 december 20:08‘Probleembrug’ A12 bij Zoetermeer weggetakeld
27 december 22:56A12 Zoetermeer dagen dicht voor ontmantelen deel brug
20 december 11:56A12 in beide richtingen afgesloten tussen Kerst en jaarwisseling
19 december 12:54Instructeur vlucht voor politie tijdens rijles en richt ravage aan
18 december 15:56Drie agenten mishandeld tijdens uitgaansweekend Zoetermeer
14 december 11:32A12 mogelijk in kerstvakantie dicht voor weghalen Mandelabrug
12 december 11:1912 jaar geëist voor betrokkenheid neersteken advocaat Zoetermeer
11 december 00:33Vrouw belt 112 als haar man ‘achter inbrekers aanzit’, maar hij blijkt gewoon in bed te liggen
7 december 19:15Ontmanteling Zoetermeerse Nelson Mandelabrug gestart
RSS.