menu
zoek

Nieuws Zegge

Roosendaal , St. Willebrord, Willemstad en Zegge - Politie spoort honderd kilo explosieven op

vrijdag 31 december 2021, 16:32 uur

De politie heeft donderdag 30 december tijdens een actie in Roosendaal en omgeving zeker honderd kilogram zwaar illegaal vuurwerk opgespoord. De actie vond plaats met boa's in de gemeenten Halderberge, Roosendaal, Rucphen en Moerdijk.

Waar: Nieuwe Hoofdweg in Zegge

Twee politie-eenheden meldden zich rond 19.10 uur bij een woning aan de Nieuwe Hoofdweg in Zegge. De politie had een melding gekregen dat in het huis zwaar vuurwerk  lag. Op zolder vonden agenten dertig kilogram. Rond 21.20 uur vond de politie in een woning aan de Prinses Margrietstraat in Willemstad vijf kilo illegaal vuurwerk. Rond 22.45 uur was het in een schuur bij een woning aan de Maxburgh in Roosendaal weer raak met ongeveer driehonderd Cobra's (17 kilogram) en twaalf shells (vijftien kilo). Rond 23.00 uur werd de actie in een woning aan de Gagelrijzen in St. Willebrord afgerond. Verspreid in de woning vonden agenten 35 kilo illegaal vuurwerk.

Processen-verbaal Al het illegaal vuurwerk, er kan beter gesproken worden van explosieven zijn in beslag genomen en door een gespecialiseerd bedrijf afgevoerd. De eigenaren zullen worden verhoord en tegen hen worden processen-verbaal opgemaakt.

Voorkant Naast het stoppen van deze gevaarlijke opslagplaatsen, is het heel effectief om tijdig explosief materiaal te onderscheppen, omdat de politie weet dat baldadige jongeren, relschoppers en hooligans met illegaal vuurwerk bezig zijn en die naar de politie en andere hulpverleners gooien. Ook criminelen gebruiken deze materialen om te bedreigen en om plofkraken mee te plegen. Zaak dus om zoveel mogelijk aan de voorkant op te sporen.


» Politie.nl

Kaart nieuws Zegge. Locatie nieuws: 51.52926 / 4.45870 Nieuwe Hoofdweg
Nieuwe Hoofdweg in Zegge


vrijdag 31 december 2021, 17:11 uur
Ruim 100 kilo illegaal vuurwerk gevonden in omgeving Roosendaal
BN DeStemROOSENDAAL - De politie heeft donderdag tijdens een actie in Roosendaal en omgeving zeker honderd kilo illegaal vuurwerk opgespoord.
» BN DeStem



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: BN DeStem

Meer nieuws uit Zegge

22 april 09:34Auto belandt in droge sloot in Zegge, bestuurder opgepakt voor rijden onder invloed
28 maart 15:49Brandstichting op terrein van basisschool
31 december 17:11Ruim 100 kilo illegaal vuurwerk gevonden in omgeving Roosendaal
21 september 14:33Man probeert vrouw te beroven in Zegge, politie zoekt behulpzame getuige
23 juni 14:05Verkeersruzie ontspoort: vrachtwagenchauffeur krijgt vuistslagen en wordt op de grond geduwd
RSS.