menu
zoek

Nieuws Wilhelminadorp

Aanrijding met zestien gewonden

vrijdag 16 augustus 2019, 09:58 uur

Bij een aanrijding met vier voertuigen zijn donderdagmiddag 16 mensen gewond geraakt waaronder enkele kinderen. De toedracht van de aanrijding is nog niet duidelijk.

Waar: Deltaweg in Wilhelminadorp

Op donderdag 15 augustus 2019 om 16.50 uur kwam de eerste melding binnen bij het Operationeel Centrum van een aanrijding op de Deltaweg ter hoogte van Wilhelminadorp. Al snel werd duidelijk dat het om een zeer ernstige aanrijding ging en alle hulpdiensten spoedden zich naar de plaats van het incident. Daar troffen ze vier zwaar beschadigde voertuigen aan met in ieder auto enkele gewonden. Een van de gewonden zat bekneld en er ontstond ook een beginnend brandje De politie verleende, samen met enkele burgers eerste hulp totdat er voldoende ambulancepersoneel aanwezig was, van onder andere een traumahelikopter, om alle gewonden zorg te verlenen. De weg werd afgezet en de brandweer bevrijdde het beknelde slachtoffer, het brandje was ook snel geblust.

Gewonden
Er waren in totaal 16 gewonden, waarvan enkele zwaargewond, die naar het ziekenhuis werden gebracht. Een gewond kind is met de traumaheli vervoerd. De toestand van de slachtoffer is bij de politie niet bekend omdat dit onder de privacy van het slachtoffer valt.

Onderzoek
Nadat de gewonden vervoerd waren en de brandweer klaar was met hun taak is de politie gestart met het onderzoek. Het eerst deel van dat onderzoek is ter plaatse gebeurd. Door middel van beelden en het veiligstellen van stille sporen wordt een beeld gevormd hoe de situatie was voor de aanrijding en hoe de voertuigen tot stilstand zijn gekomen. Dit onderzoek heeft tot ongeveer 21.00 uur gebeurd. Tot die tijd was de hele weg voor het verkeer afgesloten. Dit onderzoek is zo snel mogelijk afgerond om de overlast voor andere weggebruikers zo kort mogelijk te laten zijn. Een volgend onderdeel van het onderzoek is het horen van de betrokken bestuurders en de overige inzittenden van de voertuigen. Samen met de sporen kan er dan misschien een beeld gevormd worden over de toedracht van de aanrijding. Maar omdat de medische zorg van de slachtoffers voor gaat zal dit onderzoek nog weken duren.

Bekeuringen
Tijdens het afzetten van de weg heeft de politie nog enkele kentekens opgeschreven van auto’s waarin de bestuurder met hun telefoon in de hand, al filmend, voorbij kwamen rijden. Ze kunnen binnenkort een bekeuring op de deurmat verwachten.

Verkeer in Wilhelminadorp

» Politie.nl


Kaart nieuws Wilhelminadorp. Locatie nieuws: 51.52888 / 3.86847 Deltaweg
Deltaweg in Wilhelminadorp


vrijdag 16 augustus 2019, 10:29 uur
Automobilisten op de bon voor filmen ernstig ongeluk bij Wilhelminadorp
Hart van NederlandLangsrijdende automobilisten die donderdagmiddag met hun telefoon opnames maakten van een ernstig ongeval bij het Zeeuwse Wilhelminadorp kunnen een bekeuring verwachten.
» Hart van Nederland
donderdag 15 augustus 2019, 17:48 uur
Zestien gewonden bij ernstig ongeval in Zeeuws Wilhelminadorp
NU.nlZestien mensen zijn donderdagmiddag gewond geraakt bij een ernstig verkeersongeval met meerdere auto's op de N256 bij het Zeeuwse Wilhelminadorp (gemeente Goes). Onder hen zijn enkele zwaargewonden, onder wie zeker één kind.
» NU.nl
donderdag 15 augustus 2019, 16:53 uur
Zestien gewonden, waaronder kind, bij ernstig ongeluk bij Wilhelminadorp
Hart van NederlandOp de N256 bij Wilhelminadorp in Zeeland zijn zestien gewonden gevallen bij een groot ongeval, waaronder een kind. Een aantal slachtoffers is ernstig gewond geraakt.
» Hart van Nederland
donderdag 15 augustus 2019, 16:34 uur
Ernstig ongeluk op Deltaweg bij Wilhelminadorp: 16 gewonden, weg dicht
PZCWILHELMINADORP - Bij een ernstig ongeluk op de Deltaweg (N256) bij Wilhelminadorp zijn vanmiddag even voor vier uur zestien personen gewond geraakt. De weg zal nog een groot deel van de avond afgesloten blijven voor onderzoek.
» PZC
donderdag 15 augustus 2019, 16:34 uur
Ernstig ongeluk bij Zeeuws Wilhelminadorp, mogelijk tien gewonden
de StentorBij het Zeeuwse Wilhelminadorp is vanmiddag een ernstig verkeersongeluk gebeurd. De politie meldt dat er mogelijk tien gewonden zijn.
» de StentorFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: NU.nl
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Wilhelminadorp

21 september 20:47Uitslaande brand in schuur in Wilhelminadorp
19 maart 18:54Bestuurder lesauto gewond na botsing
21 mei 13:21Scooterrijder slaat op de vlucht voor de politie na ongeluk
7 februari 20:43Zeeuwen vast in de polder door pak sneeuw van 30 centimeter: ‘Ik kan geen kant op’
23 december 06:56Gewonde bij ongeval in Wilhelminadorp
3 september 12:40Dorpsraden: 'Deltaweg moet snel worden verbreed'
2 september 13:54Vrouw uit Wilhelminadorp alsnog overleden na ongeluk
26 augustus 07:32Auto te water in Wilhelminadorp, brandweer haalt persoon uit het voertuig
19 augustus 18:21Auto op verkeerde weghelft oorzaak botsing Wilhelminadorp
16 augustus 10:29Automobilisten op de bon voor filmen ernstig ongeluk bij Wilhelminadorp
RSS.