Eendenkroos op je bord: dat mag vanaf nu gegeten worden en de smaak komt bekend voor
dinsdag 4 februari 2025, 11:04 uurEet smakelijk: eendenkroos is officieel goedgekeurd als voedsel. Het mag bijvoorbeeld in een quiche, stamppot en soep als verse groente gebruikt worden. Met dank aan de Wageningen Universiteit, die tien jaar onderzoek deed om dit voor elkaar te krijgen. En de smaak komt bekend voor, volgens de onderzoekers.
» de Gelderlander
maandag 3 februari 2025, 19:41 uur
Eten we straks pasta eendenkroos in plaats van pasta pesto?
Eendenkroos mag nu verkocht worden als voedsel voor mensen. Het goedkeuringsproces heeft meerdere jaren geduurd, maar kreeg recent groen licht van de Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA). Onderzoekers van de Wageningen University & Research (WUR), zoals Ingrid van der Meer, namen het initiatief.maandag 3 februari 2025, 13:30 uur
Eendenkroos wordt toegelaten op de Europese markt. ‘Verwerken in producten als pesto en ravioli’
De Europese autoriteit voor voedselveiligheid, de EFSA, heeft eendenkroos goedgekeurd voor productie en consumptie in Europa. Het eiwitrijke goedje, ook wel waterlinzen genoemd, is na een tien jaar lange procedure door de Wageningen University & Research (WUR) eindelijk toegelaten.Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Gelderland