menu
zoek

Nieuws Vroomshoop

Politie houdt meerdere jeugdige verdachten aan voor diverse strafbare feiten

vrijdag 21 mei 2021, 14:27 uur

In de afgelopen maanden heeft de politie in samenwerking met de BOA's van de gemeente de nodige aandacht besteed aan een groep jeugdigen. Er kwamen veel meldingen binnen van overlast van jeugd, intimiderend gedrag en vernielingen, onder andere aan auto's. Ook vond er een insluiping in een woning plaats waar een aantal jeugdigen vermoedelijk een rol bij speelde.

Waar: Meulenbelt en de Stobbelaan in Vroomshoop

De politie en de BOA's van de gemeente zaten er bovenop maar surveillance en toezicht leverde in eerste instantie wel vermoedens maar nog geen bewijzen op. Langzamerhand leverde de investering van tijd en moeite wel wat op en kwamen zaken in een stroomversnelling.  Uit het onderzoek naar de insluiping op 13 februari 2021 aan het Plantsoen bij een 77-jarige bewoonster kwamen drie minderjarige verdachten naar voren. Zij worden verdacht van een onderlinge samenwerking waarbij ze de bewoonster hebben afgeleid, terwijl een van de verdachten via de achterzijde uit de woning de portemonnee heeft weggenomen. Deze drie jongens zijn aangehouden en verhoord door de politie.  Daarnaast zijn er aangiftes gedaan van openlijk geweld tegen een persoon aan de Meulenbelt en de Stobbelaan in Vroomshoop. Een 54-jarige man is meerdere keren belaagd en mishandeld door meerdere jongeren. Deze jongeren zijn aangehouden voor bedreiging en openlijk geweldpleging.  Tevens bleek dat verschillende jongeren in in verband konden worden gebracht voor diefstal van een fiets en openlijk geweld tegen personen en goederen. Daarbij wordt de groep onder andere verdacht van vernielingen bij de Hammer Model Vliegclub in Den Ham. Er zijn hiervoor meerdere jongeren aangehouden en verhoord. De jongeren moeten zich binnenkort verantwoorden voor de jeugdrechter. Daarnaast worden een aantal van hen begeleid door de jeugdreclassering of wordt er, in samenwerking met de gemeente, gerichte hulpverlening ingezet. 


» Politie.nl


Kaart nieuws Vroomshoop. Locatie nieuws: 52.46491 / 6.57585 Meulenbelt en de Stobbelaan
Meulenbelt en de Stobbelaan in Vroomshoop


vrijdag 21 mei 2021, 14:58 uur
Jongeren in Vroomshoop aangehouden voor intimidatie en geweldpleging
RTV OostOverlast, intimidatie en vernielingen aan onder meer auto's; meerdere jongeren in Vroomshoop zijn aangehouden omdat ze zich de afgelopen maanden hebben misdragen in hun woonplaats. Boa's in de gemeente en de politie trokken samen op om de aanstichters te pakken.
» RTV OostFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Oost

Meer nieuws uit Vroomshoop

27 november 13:15Gerhard ontvangt 280 euro pensioen per maand plus AOW: ‘Ik heb altijd weinig geld gehad’
13 maart 12:35Jongeren staan te juichen bij grote brand in Vroomshoop, eigenaar is aangeslagen
2 januari 09:39Flinke brand in Kloosterhaar: korps uit Vroomshoop moet te hulp schieten om groter leed te voorkomen
8 september 16:05Geen drugsvondst voor politie bij inval sportschool
25 april 15:53Opluchting op camping De Holterberg na natuurbrand: 'Wel een nachtmerrie gehad'
24 april 22:05Grote bosbrand Sallandse Heuvelrug bij Holten onder controle
21 mei 14:58Jongeren in Vroomshoop aangehouden voor intimidatie en geweldpleging
RSS.