menu
zoek

Nieuws Vries

Kamil E. vroeg zijn vrouw ’een Marokkaan’ te regelen voor een alibi

maandag 18 oktober 2021, 20:11 uur

De ene verdachte wil niks zeggen, de tweede ontkent te hebben beseft waarbij hij betrokken raakte. Tijdens de eerste dag van het strafproces tegen de verdachten van de moord op misdaadverslaggever Peter R. de Vries volhardde de vermeende schutter Delano G. (22) uit Rotterdam in de zwijgzame houding die hij tot nu toe in alle verhoren aannam.

Waar: Lange Leidsedwarsstraat in Vries

» de Telegraaf

Kaart nieuws Vries. Locatie nieuws: Lange Leidsedwarsstraat
Lange Leidsedwarsstraat in Vries


maandag 18 oktober 2021, 19:42 uur
Verdachte moord Peter R. de Vries ontkent, maar blijft in de cel
RTV UtrechtUTRECHT - De rechtbank heeft besloten dat Kamil E., die wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op Peter R. de Vries, langer in de cel blijft. De advocaten van de 35-jarige Poolse verdachte hadden gevraagd zijn hechtenis op te heffen.
» RTV Utrecht
maandag 18 oktober 2021, 19:40 uur
Eerste confrontatie met verdachten moord De Vries: "Een gassie van drie turven hoog"
RTV N-HVandaag was de eerste, inleidende, zitting tegen Delano G. (22) en Kamil E. (35). Ze worden ervan verdacht Peter R. de Vries te hebben doodgeschoten. De een zwijgt, de ander zegt dat hij onschuldig is.
» RTV N-H
maandag 18 oktober 2021, 17:15 uur
Verdachten moord Peter R. de Vries hadden moordwapen bij zich
NOSDe twee mannen die verdacht worden van de moord op Peter R. de Vries hadden bij hun aanhouding het moordwapen bij zich, bleek vandaag in de rechtszaal. De een zwijgt tot dusver, de ander ontkent iedere betrokkenheid bij de zaak. Het Openbaar Ministerie kwam evenwel met een gedetailleerde reconstructie.
» NOS
maandag 18 oktober 2021, 17:05 uur
Unieke stap OM in ’De Vries-proces’: bijna alle namen weggelakt
de TelegraafHet hele dossier in de zaak over de moord op Peter R. de Vries blijkt door het Openbaar Ministerie te zijn geanonimiseerd. Niet alleen de ooggetuigen worden met een nummer aangeduid, maar ook alle politiemensen, de officieren van justitie, onderzoeksrechter en zelfs alle deskundigen: van de patholoog-anatoom die de sectie verrichtte, tot de mensen van het Nederlands Forensisch Instituut die het dna- of het schotrestenonderzoek deden.
» de Telegraaf
maandag 18 oktober 2021, 16:56 uur
Dit moet je weten over de Peter R. de Vries-rechtszaak
NOSWat is er gebeurd? Waarom is dit nieuws? De moord op Peter R. de Vries houdt veel mensen bezig. Om die reden regelde de rechtbank in Amsterdam extra zalen zodat iedereen die wilde, mee kon kijken.
» NOS
maandag 18 oktober 2021, 16:17 uur
‘Hoofdverdachte Delano G. zat op trap te wachten op Peter’
de TelegraafDe verdachten van de moord op Peter R. de Vries stonden maandag voor het eerst voor de rechter. Rechtbankverslaggever Saskia Belleman volgt de zaak en vertelt onder andere welke bewijzen er volgens het OM tegen Delano R. en Kamil E. liggen.
» de Telegraaf
maandag 18 oktober 2021, 15:57 uur
OM: 'In vluchtauto gevonden omgebouwd alarmpistool is moordwapen Peter R. de Vries'
Blik op NieuwsHet omgebouwd alarmpistool, dat werd gevonden in de vluchtauto na de moordaanslag op Peter R. de Vries, blijkt het wapen te zijn waarmee hij is neergeschoten. Dat hebben de officieren van justitie van het Openbaar Ministerie (OM) maandag bekendgemaakt op de eerste pro forma zitting in het onderzoek naar de moord op De Vries.
» Blik op Nieuws
maandag 18 oktober 2021, 15:44 uur
Video | Waarom het OM denkt genoeg bewijs te hebben in zaak-De Vries
NU.nlHet Openbaar Ministerie (OM) denkt genoeg bewijs te hebben om Delano G. en Kamil E. verantwoordelijk te houden voor de moord op Peter R. de Vries in juli van dit jaar. NU.nl-verslaggever Joris Peters vertelt om welk bewijs het gaat.
» NU.nl
maandag 18 oktober 2021, 12:30 uur
Vermeende schutter Peter R. de Vries zwijgt, dna op vuurwapens gevonden
CrimesiteTijdens de eerste pro-formazitting van het strafproces tegen de twee verdachten van de moord op misdaadverslaggever Peter R. de Vries doet de vermeende schutter Delano G. (22) er maandag het zwijgen toe in de Amsterdamse rechtbank.
» Crimesite
maandag 18 oktober 2021, 11:55 uur
Verdachten moord Peter R. de Vries blijven voorlopig in de cel
RTV N-HKemil E. (35) blijft langer in de cel voor verdenking op de moord van Peter R. de Vries.
» RTV N-H
maandag 18 oktober 2021, 10:50 uur
Vermeende schutter zwijgt over moord Peter R. de Vries
Blik op NieuwsTijdens een pro forma-zitting maandag zijn de twee mannen, die verdacht worden van medeplegen van de moord op Peter R. de Vries, voor het eerst voor de rechter verschenen. Het gaat om de 21-jarige Delano G. die geschoten zou hebben en de 35-jarige Pool Kamil E. die de auto bestuurde ten tijde van de aanhouding.
» Blik op Nieuws
maandag 18 oktober 2021, 10:07 uur
Bestuurder vluchtauto ‘wist van niets’, schutter na moord op De Vries: ‘Alles oké’
PZCDe verdachten van de moord op Peter R. de Vries gingen volgens het OM nadrukkelijk sámen te werk. Toch zegt chauffeur Kamil E. niets van de moordplannen te hebben geweten. De verdachte schutter, Delano G., houdt zijn mond in de rechtbank Amsterdam. Daar vond de eerste zitting in de zaak vandaag plaats.
» PZC
maandag 18 oktober 2021, 10:07 uur
Bestuurder vluchtauto ‘wist van niets’, schutter na moord op De Vries: ‘Alles oké’
BN DeStemDe verdachten van de moord op Peter R. de Vries gingen volgens het OM nadrukkelijk sámen te werk. Toch zegt chauffeur Kamil E. niets van de moordplannen te hebben geweten. De verdachte schutter, Delano G., houdt zijn mond in de rechtbank Amsterdam. Daar vindt de eerste zitting in de zaak nu plaats.
» BN DeStem
maandag 18 oktober 2021, 10:07 uur
Bestuurder vluchtauto ‘wist van niets’, schutter na moord op De Vries: ‘Alles oké’
de GelderlanderDe verdachten van de moord op Peter R. de Vries gingen volgens het OM nadrukkelijk sámen te werk. Toch zegt chauffeur Kamil E. niets van de moordplannen te hebben geweten. De verdachte schutter, Delano G., houdt zijn mond in de rechtbank Amsterdam. Daar vond de eerste zitting in de zaak vandaag plaats.
» de Gelderlander
maandag 18 oktober 2021, 10:07 uur
Bestuurder vluchtauto ‘wist van niets’, schutter na moord op De Vries: ‘Alles oké’
de StentorDe verdachten van de moord op Peter R. de Vries gingen volgens het OM nadrukkelijk sámen te werk. Toch zegt chauffeur Kamil E. niets van de moordplannen te hebben geweten. De verdachte schutter, Delano G., houdt zijn mond in de rechtbank Amsterdam. Daar vindt de eerste zitting in de zaak nu plaats.
» de Stentor
maandag 18 oktober 2021, 10:02 uur
Delano G. zwijgt over moord Peter R. de Vries
de TelegraafDe ene verdachte zwijgt, de tweede ontkent te hebben beseft waarbij hij betrokken raakte. Tijdens de eerste dag van het strafproces tegen de verdachten van de moord op misdaadverslaggever Peter R. de Vries wilde de vermeende schutter Delano G.
» de Telegraaf
maandag 18 oktober 2021, 10:00 uur
Teruglezen: Rotterdammer verdacht van de moord op Peter R. de Vries voor de rechter
RTV RijnmondIn Amsterdam verschijnen vandaag de twee mannen voor de rechter die Peter R. de Vries zouden hebben vermoord. De Rotterdammer Delano G.(22) zou de schutter zijn geweest.
» RTV Rijnmond
maandag 18 oktober 2021, 09:55 uur
Rechtszaak over moord op Peter R. de Vries is begonnen
NOSIn Amsterdam was vandaag de eerste dag van de rechtszaak over de moord op Peter R. de Vries. De twee mannen die verdacht worden van de moord, waren met hun advocaat in de rechtbank.
» NOS
maandag 18 oktober 2021, 07:00 uur
Verdachten moord Peter R. de Vries voor het eerst voor de rechter
RTV N-HDe twee mannen die na de moord op Peter R. de Vries zijn opgepakt, moeten vandaag voor het eerst voor de rechter verschijnen. Het gaat om de 21-jarige Delano G. en de 35-jarige Pool Kamil E.
» RTV N-H
maandag 18 oktober 2021, 06:56 uur
Delano G. en Kamil E. bij eerste openbare zitting over moord Peter R. de Vries
de TelegraafDe rechtbank Amsterdam behandelt maandag voor het eerst openbaar de zaak van de moord op misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Het gaat nog niet om een inhoudelijke zitting, maar om een voorbereidende. Dan worden eventuele onderzoekswensen besproken en beslist de rechtbank of de verdachten in hechtenis moeten blijven.
» de Telegraaf
maandag 18 oktober 2021, 06:48 uur
Wekdienst 18/10: Start proces moord Peter R. de Vries • Raadsvergadering over Ter Apel
NOSGoedemorgen! In Amsterdam is de eerste zitting in de strafzaak rond de moord op Peter R. de Vries en in de gemeente Westerwolde is een openbare raadsvergadering over de grote drukte in het asielzoekerscentrum in Ter Apel.
» NOS
maandag 18 oktober 2021, 06:38 uur
Eerste openbare zitting over moord op Peter R. de Vries
1LimburgDe rechtbank Amsterdam behandelt maandag voor het eerst openbaar de zaak van de moord op misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Het gaat nog niet om een inhoudelijke zitting, maar om een voorbereidende.
» 1Limburg
maandag 18 oktober 2021, 05:00 uur
Schutter Peter R. de Vries voor de rechter, maar vermoedelijke opdrachtgever blijft buiten schot
de GelderlanderEr wordt vermoed dat Ridouan Taghi achter de moordaanslag op Peter R. de Vries zit. Maar terwijl verdachte schutter Delano G. waarschijnlijk kan rekenen op een celstraf van tientallen jaren, blijft Taghi in deze zaak (nog) buiten schot.
» de Gelderlander
zondag 17 oktober 2021, 20:57 uur
Start proces moord Peter R. de Vries: 'Iets om naar uit te kijken en tegenop te zien'
NOSVandaag begint in de rechtbank van Amsterdam het proces tegen de twee mannen die verdacht worden van de moord op Peter R. de Vries. De misdaadverslaggever werd op 6 juli neergeschoten in het centrum van Amsterdam, vlak nadat hij de studio van RTL Boulevard had verlaten. Negen dagen later overleed hij.
» NOS
zondag 17 oktober 2021, 10:53 uur
Rotterdamse verdachte van moord op Peter R. de Vries voor de rechter
RTV RijnmondDe twee mannen die verdacht worden van de moord op misdaadjournalist Peter R. de Vries staan maandag voor het eerst voor de rechter. Het gaat om Delano G. (21) uit Rotterdam en Kamil E. (35) uit Maurik.
» RTV Rijnmond



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Rijnmond
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV N-H
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: RTV N-H
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: RTV N-H
Foto: NOS
Foto: 1Limburg
Foto: NOS
Foto: de Gelderlander

Meer nieuws uit Vries

10 april 21:27Oud-staatssecretaris Jack de Vries voorgedragen als nieuwe burgemeester van Maassluis
4 april 12:03Wie zo inspirerend over stinkende wonden praat, moet wel een bijzonder mens zijn
3 april 11:06GeenStijl zet opname gesprek Khalid Kasem, Royce en Peter R. de Vries op site
16 maart 07:53‘Ex-advocaat Kasem bood tweede cliënt omkoping aan’
6 maart 10:01Advocaat over opgenomen gesprekken Khalid Kasem: ‘Het bleef maar terugkomen’
29 februari 19:18AD mag uit De Vries-tapes publiceren | Nieuw licht op verdenking van lekken door Khalid Kasem?
29 februari 15:40AD mag toch publiceren op basis van opnames Peter R. de Vries
29 februari 09:40LIVE | Laatste woord verdachten in zaak moord op Peter R. de Vries
28 februari 18:26Verdachte in zaak Peter R. de Vries richt zich tot familie: 'Heb hem niet vermoord'
19 februari 18:06AD: Publicatieverbod opnames Peter R. de Vries muilkorf-poging
9 februari 16:33Vermeende 'moordmakelaar' in zaak-De Vries was 'geen spin in het web'
7 februari 18:48Filmers gewonde Peter R. de Vries deden volgens advocaten niets strafbaars
3 februari 03:00Peter R. de Vries werd doodgeschoten met een nep-Glock: de opmars van knutselwapens
2 februari 13:23Coureur Nyck de Vries beraadt zich op hoger beroep na verloren rechtszaak
31 januari 14:45OM eist drie keer levenslang in moordzaak Peter R. de Vries
30 januari 10:36Verdachte Krystian M. in zaak Peter R. de Vries: ‘Mijn oprechte excuses, ik had geen keus’
26 januari 20:16Rechter verbiedt publicatie, AD stelt spoedappèl in
24 januari 17:02Verdachte zaak Peter R. de Vries wil een tekenverbod
24 januari 16:22Kinderen Peter R. de Vries tegenover verdachten in rechtszaal: 'Missen hem nog elke dag'
23 januari 19:23Drie Gelderse moordverdachten in zaak Peter R. de Vries zwijgen
RSS.