menu
zoek

Nieuws Vragender

Tip leidt agenten naar drugslab

dinsdag 28 januari 2020, 17:03 uur

Op dinsdag 28 januari heeft de politie een drugslab gevonden aan de Oude Winterswijkseweg. Agenten kwamen het lab op het spoor dankzij een tipgever.

Waar: Oude Winterswijkseweg in Vragender

Foto ter illustratie. Kortgeleden meldde een omwonende een verdachte situatie aan de politie. Dat was reden voor agenten om op onderzoek uit te gaan. Op een perceel achter een woning troffen zij dinsdag een groot drugslab aan. Op dit moment wordt onderzocht waar we precies mee te maken hebben. Vermoedelijk gaat het om een lab waar cocaïne verwerkt werd. Dat is met zekerheid te zeggen als het onderzoek is afgerond. Vandaag gaat de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) verder met de ontmanteling. Dit en de vernietiging van het lab zal zo spoedig mogelijk plaatsvinden in verband met de veiligheid van omwonenden, politiemensen en het milieu.

Aanhoudingen
Ter plaatse zijn twee mannen en een vrouw aangehouden. We onderzoeken nu wat hun rol is in deze zaak. In het kader van de privacy doen we verder geen mededelingen over de verdachten.

Bewaking van het lab
De politie wil de vindplaats van het drugslab beschermen en daarom zal het lab bewaakt gaan worden. Op die manier wordt voorkomen dat mensen op het plaats delict komen en kunnen alle diensten ongestoord hun onderzoek uitvoeren. Sporenonderzoek op locatie kan namelijk maar één keer gedaan worden en dan moet het wel goed zijn.

Gevaarlijke omgeving
Vast staat dat de productie van drugs levensgevaarlijk is. De kans op brand, ontploffing, water- en stankoverlast is zeer groot. In verband met het onderzoek worden sporen veiliggesteld en spullen in beslag genomen. Pas als dat gedaan is, kan met zekerheid gezegd worden om welke (en hoeveel) stoffen het gaat.

Heeft u iets verdachts gezien?
De politie kan tips over verdachte situaties goed gebruiken, dat blijkt wel uit dit voorbeeld. Dus ziet u in uw buurt verdachte personen of voertuigen op opvallende tijdstippen? Of misschien heeft u iets anders gezien wat niet klopt, bijvoorbeeld rondom uw woning? Dan kunt u uw tips anoniem doorgeven via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of via 0900-8844. 2020043772 JS

Drugs in Vragender
Getuigenoproep in Vragender

» Politie.nl


Kaart nieuws Vragender. Locatie nieuws: Oude Winterswijkseweg
Oude Winterswijkseweg in Vragender


dinsdag 28 januari 2020, 17:01 uur
Cocaïne verwerkt in drugslab Vragender, drie verdachten aangehouden
de GelderlanderVRAGENDER - De politie heeft dinsdagmiddag een drugslab gevonden langs de Oude Winterswijkseweg in het buitengebied van Vragender. In het lab werd cocaïne verwerkt. Volgens de politie gaat het om een professioneel opgezet lab dat ‘vrij groot’ is van omvang.
» de Gelderlander
dinsdag 28 januari 2020, 15:20 uur
Drugslab in Vragender ontdekt, drie aanhoudingen
Omroep GelderlandIn Vragender is dinsdagmiddag een drugslab ontdekt. Er zijn een vrouw en twee mannen aangehouden, meldt de politie.
» Omroep Gelderland
dinsdag 28 januari 2020, 14:59 uur
Politie valt schuur binnen in Vragender; drie aanhoudingen om vermoedelijk drugslab
de GelderlanderVRAGENDER - De politie heeft vermoedelijk een drugslab gevonden ter hoogte van de Oude Winterswijkseweg in het buitengebied van Vragender. Er is veel politie op de been om uitgebreid onderzoek te doen naar het vermoedelijke lab.
» de GelderlanderFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Politie.nl

Meer nieuws uit Vragender

2 februari 10:48LTO vindt dat Vughtse ‘vegan streaker’ harder moet worden gestraft voor insluipen konijnenstal
14 september 17:50Zeven besmettingen in Vragender, voetbalclubs houden poort nog gesloten
6 augustus 10:52Eis hogere straf voor dierenactivist die stal in Vragender binnendrong afgewezen
19 februari 21:48Cocaïnewasserij in Vragender zat verstopt in varkensschuur
12 februari 12:25Boete en taakstraf voor Vughtse ‘vegan streaker’ voor inbraak konijnenstal
28 januari 17:03Tip leidt agenten naar drugslab
RSS.