menu
zoek

Nieuws Vlaardingen

Opnieuw aanhoudingen poging explosie Gretha Hofstralaan

woensdag 14 augustus 2024, 14:06 uur

Op 14 augustus rond 05.30 uur zijn twee explosieven aangetroffen bij een woning aan de Gretha Hofstralaan. De explosieven zijn niet afgegaan. Even later werden twee mannen aangehouden, 16 augustus werd er nog een aanhouding verricht en 21 augustus werden opnieuw twee verdachten gearresteerd.

Waar: Gretha Hofstralaan in Vlaardingen

Update 22 augustus Woensdagmiddag 21 augustus zijn in het onderzoek naar de poging explosie van 14 augustus nog eens twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 16-jarige Rotterdammer en 17-jarige jongen uit Delft. Hun rol bij het incident wordt onderzocht. Door onderzoek naar de aanhoudingen van vorige week, is al wel duidelijk dat deze laatste twee verdachten geen uitvoerders zijn en ook geen opdrachtgever. Zij worden ervan verdacht in de tussenlaag een sturende rol te hebben gehad. De twee verdachten zitten in volledige beperkingen. Op 16 augustus werd ook al een verdachte (een 19-jarige man uit Amsterdam) aangehouden. Ook hij wordt ervan verdacht een sturende rol te hebben gehad en ook deze verdachte zit nog in volledige beperkingen. Het onderzoek naar de explosies gaat onverminderd door.    14 augustus Dit incident heeft veel impact op het gezin zo kort na het trieste nieuws van het overlijden van de 45-jarige hoofdbewoner. Het onderzoek naar wie verantwoordelijk is voor de explosies gericht aan dit adres en haar bewoners gaat onverminderd door.  Twee mannen aangehouden Op basis van camerabeelden werden vanochtend al snel een 33-jarige man uit Almere en een 16-jarige jongen uit Amsterdam aangehouden op de A4 bij de afslag Leiden. De volledige beperkingen bij deze verdachten zijn er inmiddels af. Heeft u een tip? Sinds de start van de explosies wordt onophoudelijk onderzoek gedaan naar de reeks aanslagen en de achtergronden. Om te achterhalen wie de opdrachtgever van de reeks explosies is, looft het Openbaar Ministerie een beloning van €50.000,- voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de opdrachtgever. Heeft u informatie over de opdrachtgever dan kunt u deze delen via de gratis opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070. Of bel met het Team Criminele Inlichtingen: 088-661 77 34. 


» Politie.nl

Kaart nieuws Vlaardingen. Locatie nieuws: 51.92192 / 4.34387 Gretha Hofstralaan
Gretha Hofstralaan in Vlaardingen


donderdag 15 augustus 2024, 16:30 uur
Dit is wat we weten over de dood van loodgieter Ron van Uffelen
de TelegraafLoodgieter Ron van Uffelen uit Vlaardingen is maandag overleden. De man kwam al lange tijd in het nieuws vanwege de aanslagen die op zijn huis werden gepleegd. Kort na zijn overlijden zijn er opnieuw explosieven bij zijn woning geplaatst.
» de Telegraaf
donderdag 15 augustus 2024, 08:21 uur
Extra beveiligers bij huis loodgieter Vlaardingen, agenten controleren telefoons voorbijgangers
RTV RijnmondDe familie van de overleden Vlaardingse loodgieter Ron van Uffelen heeft extra beveiliging gekregen sinds er woensdagochtend explosieven werden gevonden voor hun woning. Er was al cameratoezicht bij de woning van Van Uffelen, maar de politie treft nu extra maatregelen om rust in de Gretha Hofstralaan te krijgen.
» RTV Rijnmond
woensdag 14 augustus 2024, 17:15 uur
Explosieven gevonden bij woning overleden loodgieter Vlaardingen
Blik op NieuwsWoensdagochtend rond 05.30 uur zijn in Vlaardingen bij de woning van de overleden loodgieter twee explosieven aangetroffen. Dit meldt de politie wonesdag.
» Blik op Nieuws
woensdag 14 augustus 2024, 14:14 uur
Gezin overleden Vlaardingse loodgieter mag in woning blijven, beveiliging opgeschroefd
RTV RijnmondDe gemeente Vlaardingen neemt extra veiligheidsmaatregelen rondom de nabestaanden en de woning van de overleden Vlaardingse loodgieter Ron van Uffelen. Die beslissing komt nadat er woensdagochtend opnieuw een poging tot een aanslag is geweest.
» RTV Rijnmond
woensdag 14 augustus 2024, 10:02 uur
Zien: straat afgezet na vondst explosieven bij huis overleden Vlaardingse loodgieter
de TelegraafBij de Gretha Hofstralaan in Vlaardingen zijn woensdag opnieuw explosieven gevonden. In meer dan een jaar tijd was de bewoner van het huis, loodgieter Ron van Uffelen, zeker 25 keer het doelwit van explosies en aanslagen. Dinsdag overleed hij aan vermoedelijk een medische oorzaak op 45-jarige leeftijd.
» de Telegraaf
woensdag 14 augustus 2024, 08:58 uur
Gemeente voert beveiliging huis overleden loodgieter Vlaardingen op
NOSDe gemeente Vlaardingen gaat het huis van de overleden loodgieter Ron van Uffelen nog beter beveiligen. Dat meldt de gemeente, nadat bij het huis vanmorgen twee explosieven werden gevonden. De familie van Van Uffelen had daarop de autoriteiten om meer beveiliging gevraagd.
» NOS
woensdag 14 augustus 2024, 08:13 uur
Woning overleden loodgieter opnieuw doelwit aanslag
CrimesiteOp snelweg A4 heeft de politie in de nacht van dinsdag op woensdag twee arrestaties verricht in verband met een nieuwe aanslag op het huis van de deze week overleden Vlaardingse loodgieter. (Beeld: JBMedia) Spullen Bij de woning van Ron van Uffelen aan de Gretha Hofstralaan in Vlaardingen zijn woensdagmorgen volgens de politie spullen om […] Het bericht Woning overleden loodgieter opnieuw doelwit aanslag verscheen eerst op Crimesite.
» Crimesite
woensdag 14 augustus 2024, 06:56 uur
Huis van overleden Vlaardingse loodgieter toch weer doelwit: brandbare voorwerpen voor deur
de StentorTwee dagen na het overlijden van loodgieter Ron van Uffelen is zijn huis in Vlaardingen toch weer doelwit geworden. Vanochtend vroeg werden er brandbare voorwerpen voor de deur aangetroffen.
» de Stentor
woensdag 14 augustus 2024, 06:56 uur
Nieuwe aanslag op huis van overleden loodgieter Ron in Vlaardingen: familie vraagt om beveiliging
de StentorTwee dagen na het overlijden van de Vlaardingse loodgieter Ron van Uffelen gaan de bedreigingen aan zijn adres door. Woensdagochtend vroeg is volgens de politie in de voortuin van zijn woning aan de Gretha Hofstralaan een brandbaar voorwerp gegooid. De familie van de overleden loodgieter vraagt om beveiliging.
» de Stentor
woensdag 14 augustus 2024, 06:56 uur
Woning overleden loodgieter opnieuw doelwit aanslag, twee arrestaties 
NOSBij de woning van de overleden loodgieter Ron van Uffelen uit Vlaardingen zijn vanmorgen brandbare voorwerpen gevonden. Er is volgens de politie niets geëxplodeerd en er zijn geen gewonden gevallen. Na de vondst van de voorwerpen hield de politie twee mensen aan op de A4. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij het plaatsen van de voorwerpen.
» NOS
woensdag 14 augustus 2024, 06:32 uur
Nieuwe aanslag op huis van overleden loodgieter Ron in Vlaardingen: familie vraagt om beveiliging
PZCTwee dagen na het overlijden van de Vlaardingse loodgieter Ron van Uffelen gaan de bedreigingen aan het adres van zijn nabestaanden door. Woensdagochtend vroeg zijn er volgens de politie ‘brandbare voorwerpen’ in de voortuin van zijn woning aan de Gretha Hofstralaan gegooid. De familie van de overleden loodgieter vraagt om beveiliging.
» PZC
woensdag 14 augustus 2024, 06:32 uur
Nieuwe aanslag op huis van overleden loodgieter Ron in Vlaardingen: familie vraagt om beveiliging
Brabants DagbladTwee dagen na het overlijden van de Vlaardingse loodgieter Ron van Uffelen gaan de bedreigingen aan zijn adres door. Woensdagochtend vroeg is volgens de politie in de voortuin van zijn woning aan de Gretha Hofstralaan een brandbaar voorwerp gegooid. De familie van de overleden loodgieter vraagt om beveiliging.
» Brabants Dagblad
woensdag 14 augustus 2024, 05:20 uur
Brandbare voorwerpen aangetroffen bij woning
HardnieuwsVLAARDINGEN - Woensdagmorgen 14 augustus om 05.20 uur werd een brandbare voorwerpen aangetroffen bij een woning aan de Gretha Hofstralaan in Vlaardingen.
» Hardnieuws



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Hardnieuws
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV Rijnmond
Foto: RTV Rijnmond
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: NOS
Foto: Brabants Dagblad

Meer nieuws uit Vlaardingen

5 september 09:54Pleegmeisje Vlaardingen is rest van leven afhankelijk van intensieve zorg
28 augustus 12:51OM: vrouwelijke gemeenteambtenaar verschafte onder druk drie valse paspoorten
26 augustus 11:37Zware explosie bij autobedrijf in Vlaardingen
22 augustus 14:20Jongen (17) opgepakt voor 'sturende rol' bij aanslag op woning overleden loodgieter
22 augustus 12:14Vrouw op vluchtstrook A20 aangereden door vrachtwagen
18 augustus 09:28Minuut stilte en tientallen fakkels voor overleden Vlaardingse loodgieter
16 augustus 18:41Nieuwe arrestatie in onderzoek naar poging explosie bij loodgieter
15 augustus 16:30Dit is wat we weten over de dood van loodgieter Ron van Uffelen
12 augustus 20:39Bedreigde Vlaardingse loodgieter overleden ‘door medische oorzaak’
1 augustus 10:0516-jarige jongen opgepakt wegens ontploffing bij garage loodgieter in Vlaardingen
11 juli 16:55Verdachte drugsdealer die agent aanrijdt gepakt na achtervolging
28 juni 23:02Uitslaande brand in portiekflat, drie gewonden
26 juni 20:30Bassie & Adriaan vanaf nu ereburgers van Vlaardingen: 'Ware iconen van de stad'
20 juni 13:49Woning loodgieter Vlaardingen blijft gesloten
20 juni 07:16Opnieuw autobrand in Vlaardingen
19 juni 06:32Vijf auto's beschadigd door brand | Mogelijke schietpartij, geen gewonden
12 juni 22:12Politie arresteert verwarde man die ruiten van eigen woning ingooit
12 juni 07:01Pleegzorg gaat gebukt onder Vlaardingse zaak: 'Geraakt in het hart'
7 juni 15:40Slachtoffer steekpartij bij supermarkt Vlaardingen overleden aan verwondingen
5 juni 11:54Toestand pleegmeisje Vlaardingen 'zorgelijk', Kamer wil debat: dit weten we nu
RSS.