menu
zoek

Nieuws Vlaardingen

Boosheid en verdriet bij bijeenkomst zwaargewond 10-jarig pleegmeisje in Vlaardingen

vrijdag 31 mei 2024, 21:29 uur

Zo'n 150 mensen stonden vrijdagavond op de Markt in Vlaardingen om stil te staan bij het 10-jarige meisje dat sinds vorige week zwaargewond in het ziekenhuis ligt. De aanwezigen waren verdrietig, maar voornamelijk ook boos op de instanties die volgens hen steken hebben laten vallen in de zorg voor het pleegkind.

Waar: Markt in Vlaardingen

» RTV Rijnmond

Kaart nieuws Vlaardingen. Locatie nieuws: 51.90817 / 4.34313 Markt
Markt in Vlaardingen


vrijdag 31 mei 2024, 13:57 uur
Inspectie start onderzoek naar zorg mishandeld meisje Vlaardingen
NOSDe Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) gaat onderzoek doen naar de zorg rond het 10-jarige pleegkind uit Vlaardingen. Het meisje ligt nog altijd zwaargewond in het ziekenhuis, waar ze vorige week in de nacht van maandag op dinsdag werd opgenomen.
» NOS
vrijdag 31 mei 2024, 13:23 uur
Huis pleegouders zwaargewonde meisje Vlaardingen extra beveiligd
RTV RijnmondHet huis van de pleegouders die aangehouden zijn voor de mishandeling van hun 10-jarige pleegdochter, wordt extra in de gaten gehouden. In de straat staat onder andere een camera en op foto's is te zien dat de politie af en toe langs de woning rijdt.
» RTV Rijnmond
vrijdag 31 mei 2024, 12:08 uur
Inspectie gaat onderzoek doen naar zorg zwaargewonde pleegkind Vlaardingen
RTV RijnmondDe Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) gaat onderzoek doen naar de kwaliteit en veiligheid van de zorg die het 10-jarige meisje uit Vlaardingen heeft gekregen. Ze werd vorige week zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Haar pleegouders zijn aangehouden voor poging tot doodslag, vrijheidsberoving en zware mishandeling.
» RTV Rijnmond
vrijdag 31 mei 2024, 12:01 uur
Inspecties openen onderzoek naar mishandeld meisje uit Vlaardingen
NU.nlMeerdere inspecties openen een onderzoek naar het tienjarige meisje dat zwaargewond is geraakt in Vlaardingen. Haar pleegouders worden verdacht van poging tot doodslag en zware mishandeling.
» NU.nl
donderdag 30 mei 2024, 18:57 uur
Bizarre details in zaak Vlaardings meisje: ‘Lijkt op marteling’
de TelegraafHet Openbaar Ministerie heeft donderdag het nieuws naar buiten gebracht dat de pleegouders van het zwaargewonde meisje in Vlaardingen langer vast blijven zitten. De pleegouders worden naast poging tot doodslag en zware mishandeling ook verdacht van wederrechtelijke vrijheidsberoving. Verslaggever Gerda Frankenhuis volgt de zaak en weet de details.
» de Telegraaf
donderdag 30 mei 2024, 17:45 uur
Pleegouders meisje uit Vlaardingen langer vast, ook verdacht van vrijheidsberoving
NOSHet voorarrest van de man en vrouw uit Vlaardingen die worden verdacht van poging tot doodslag op hun 10-jarige pleegdochter wordt verlengd met twee weken. Het Openbaar Ministerie heeft de verdenking tegen de twee uitgebreid.
» NOS
donderdag 30 mei 2024, 17:39 uur
Pleegouders meisje uit Vlaardingen langer vast, ook verdacht van vrijheidsberoving
RTV RijnmondDe beide pleegouders van het 10-jarige, zwaargewonde meisje uit Vlaardingen blijven 14 dagen langer in voorarrest. Dat heeft de rechter-commissaris donderdagmiddag besloten.
» RTV Rijnmond
donderdag 30 mei 2024, 17:38 uur
Pleegouders van zwaargewond meisje (10) ook verdacht van vrijheidsberoving
NU.nlDe pleegouders van een zwaar mishandeld tienjarig meisje uit Vlaardingen blijven nog eens veertien dagen vastzitten. Naast poging tot doodslag en zware mishandeling wordt het tweetal ook verdacht van vrijheidsberoving, meldt justitie donderdag.
» NU.nl
donderdag 30 mei 2024, 12:37 uur
Mishandeld meisje krijgt alleen bezoek van familie na toestemming
NOSHet ernstig mishandelde meisje uit Vlaardingen kan in het ziekenhuis alleen worden bezocht door familie als de betrokken jeugdbeschermingsorganisatie daarvoor toestemming geeft. Haar biologische familie laat weten dat "een pijnlijke situatie" te vinden. Het meisje van 10 werd eerder gedwongen uit huis geplaatst, waardoor de jeugdbescherming tijdelijk de voogdij heeft en verantwoordelijk voor haar is.
» NOS
donderdag 30 mei 2024, 10:55 uur
Na kritiek moeder gaat stille tocht voor zwaargewond pleegkind Vlaardingen niet door
RTV RijnmondDe initiatiefnemers van de stille tocht voor het zwaargewonde pleegkind in Vlaardingen hebben de tocht afgeblazen. De biologische moeder van het meisje had kritiek geuit op de stille tocht. "Mijn dochter is nog in leven", schreef zij in een verklaring.
» RTV Rijnmond
donderdag 30 mei 2024, 09:56 uur
Biologische moeder van 10-jarige pleegmeisje ziet haar kind per bezoek 5 minuten
RTV RijnmondDe biologische moeder van het 10-jarige meisje uit Vlaardingen dat zwaargewond in het ziekenhuis ligt, kan niet op eigen initiatief haar dochter bezoeken. Dat laat een woordvoerder van de vrouw weten. De moeder en haar familie leven momenteel tussen hoop en vrees. De pleegouders van het meisje zitten vast op verdenking van poging doodslag.
» RTV Rijnmond
donderdag 30 mei 2024, 08:59 uur
Mishandelde pleegdochter (10) in Vlaardingen lag op het randje van de dood
NU.nlHet tienjarige meisje dat vorige week zwaar gewond in het ziekenhuis is opgenomen, lag "op het randje van de dood". Dat zei de Vlaardingse burgemeester Bert Wijbenga woendagavond bij talkshow Op1. De burgemeester vreest nog steeds voor haar leven.
» NU.nl
donderdag 30 mei 2024, 08:50 uur
Moeder zwaargewond Vlaardings meisje: ’Onzekerheid is groot’
de TelegraafDe biologische moeder van het zwaargewonde 10-jarig pleegmeisje uit Vlaardingen, noemt het enorm pijnlijk dat ze afhankelijk is van informatie van de William Schrikker Jeugdbescherming.
» de Telegraaf
donderdag 30 mei 2024, 08:36 uur
Burgemeester Vlaardingen na kindermishandeling: ‘Vrezen dat het niet goed afloopt’
de TelegraafBert Wijbenga, burgemeester van Vlaardingen, spreekt bij Op1 over het meisje dat in Vlaardingen door haar pleegouders zwaar is mishandeld.
» de Telegraaf
donderdag 30 mei 2024, 07:10 uur
Burgemeester Vlaardingen vreest voor leven zwaargewond meisje
de TelegraafDe Vlaardingse burgemeester vreest dat het „niet goed afloopt” met het 10-jarige meisje uit zijn stad dat vorige week ernstig gewond in een ziekenhuis is opgenomen. Burgemeester Bert Wijbenga zegt in Op1 dat ze „op het randje van de dood” is geweest en nog altijd zwaargewond is. „Ze is nog niet bij bewustzijn.”
» de Telegraaf
donderdag 30 mei 2024, 06:20 uur
Burgemeester Vlaardingen vreest voor leven meisje pleeggezin
RTV RijnmondHet meisje van 10 uit een pleeggezin in Vlaardingen dat vorige week zwaargewond werd opgenomen in een ziekenhuis is nog altijd niet bij bewustzijn. Dat zei burgemeester Bert Wijbenga woensdagavond in tv-programma Op1. Hij zei te vrezen 'dat het niet goed afloopt'.
» RTV Rijnmond
donderdag 30 mei 2024, 03:35 uur
Burgemeester Vlaardingen vreest voor leven meisje pleeggezin
NOSHet meisje van 10 uit een pleeggezin in Vlaardingen dat vorige week zwaargewond werd opgenomen in een ziekenhuis is nog altijd niet bij bewustzijn. Dat zei burgemeester Bert Wijbenga woensdagavond in tv-programma Op1. Hij zei te vrezen "dat het niet goed afloopt".
» NOS
donderdag 30 mei 2024, 02:26 uur
Burgemeester Vlaardingen vreest voor leven zwaargewond pleegmeisje
Brabants DagbladDe Vlaardingse burgemeester vreest dat het “niet goed afloopt” met het 10-jarige meisje uit zijn stad dat vorige week ernstig gewond in een ziekenhuis is opgenomen. Burgemeester Bert Wijbenga zegt in Op1 dat ze “op het randje van de dood” is geweest en nog altijd zwaargewond is. “Ze is nog niet bij bewustzijn.”
» Brabants Dagblad
woensdag 29 mei 2024, 17:21 uur
Stille tocht vrijdag voor zwaargewond Vlaardings meisje
de TelegraafIn Vlaardingen wordt vrijdag een stille tocht gehouden voor het 10-jarige meisje uit die stad dat vorige week ernstig gewond in een ziekenhuis werd opgenomen en daar nog altijd wordt behandeld. Dat melden de gemeente Vlaardingen en de organisator van de tocht, Joset Hogewoning.
» de Telegraaf
woensdag 29 mei 2024, 16:31 uur
Kaartenactie en stille tocht voor zwaargewond pleegkind Vlaardingen
RTV RijnmondHet nieuws over het 10-jarig pleegkind dat zwaargewond in het ziekenhuis ligt nadat ze werd mishandeld, raakt inwoners van binnen én buiten de regio. Wat zich precies heeft voorgedaan in het Vlaardingse gezin waar het meisje veilig had moeten zijn, is nog niet duidelijk, maar haar toestand wordt nog steeds als 'zorgwekkend' omschreven.
» RTV Rijnmond
woensdag 29 mei 2024, 09:27 uur
'Eerder al signalen van mishandeling pleegmeisje Vlaardingen'
NOSIn het afgelopen halfjaar zijn er meerdere meldingen gedaan over het Vlaardingse pleeggezin waar een 10-jarig meisje zwaargewond is geraakt, meldt De Telegraaf. Ook vertelde het meisje zelf aan verschillende mensen dat ze in het gezin werd mishandeld, schrijft het AD.
» NOSFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Rijnmond
Foto: NOS
Foto: RTV Rijnmond
Foto: RTV Rijnmond
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: RTV Rijnmond
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV Rijnmond
Foto: NOS
Foto: Brabants Dagblad

Meer nieuws uit Vlaardingen

11 juli 16:55Verdachte drugsdealer die agent aanrijdt gepakt na achtervolging
28 juni 23:02Uitslaande brand in portiekflat, drie gewonden
26 juni 20:30Bassie & Adriaan vanaf nu ereburgers van Vlaardingen: 'Ware iconen van de stad'
20 juni 13:49Woning loodgieter Vlaardingen blijft gesloten
20 juni 07:16Opnieuw autobrand in Vlaardingen
19 juni 06:32Vijf auto's beschadigd door brand | Mogelijke schietpartij, geen gewonden
12 juni 22:12Politie arresteert verwarde man die ruiten van eigen woning ingooit
12 juni 07:01Pleegzorg gaat gebukt onder Vlaardingse zaak: 'Geraakt in het hart'
7 juni 15:40Slachtoffer steekpartij bij supermarkt Vlaardingen overleden aan verwondingen
5 juni 11:54Toestand pleegmeisje Vlaardingen 'zorgelijk', Kamer wil debat: dit weten we nu
4 juni 16:50Huis van aangehouden pleegouders Vlaardingen afgesloten met metalen platen
3 juni 12:37Woning beschoten in Rotterdam, brandstichting bij telecomwinkel Vlaardingen
1 juni 21:14Verdachte steekpartij centrum Vlaardingen aangehouden
31 mei 21:29Boosheid en verdriet bij bijeenkomst zwaargewond 10-jarig pleegmeisje in Vlaardingen
27 mei 22:43Loodgieter eist in kort geding heropening woning na explosies
27 mei 16:07Pleegouders aangehouden in onderzoek zwaargewond meisje (10) Vlaardingen
24 mei 05:15Spijt, wraak of geldzucht: beloning voor gouden tip is allesbehalve wondermiddel
23 mei 11:53Veel vragen bij zwaargewond meisje (10) in ziekenhuis Vlaardingen
20 mei 11:49Opnieuw explosie bij gesloten woning Vlaardingse loodgieter
17 mei 15:26Burgemeester Vlaardingen wil huis loodgieter langer dichthouden
RSS.