menu
zoek

Nieuws Vlaardingen

Nederland - Opsporing Verzocht: 21-jarige vrouw neergestoken in Vlaardingen

dinsdag 19 april 2022, 15:01 uur

In de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdag 19 april is onder meer aandacht voor een steekincident in Vlaardingen. Hierbij werd een jonge vrouw op de fiets neergestoken.

Waar: Kortedijk in Vlaardingen

Het 21-jarige slachtoffer is afgelopen zaterdag 16 april onderweg naar haar vriend. Ze komt van een hockeyfeest en heeft met hem afgesproken bij een café aan de Hoogstraat in Vlaardingen. Rond 23.45 wordt zij vanuit het niets neergestoken door een onbekende man. Het gebeurt terwijl zij nog aan het fietsen is. De man fietst haar eerst voorbij en keert vervolgens om. Dan steekt hij haar in haar rug.

Het slachtoffer denkt eerst dat zij een harde klap in haar rug heeft gekregen. Als blijkt dat het om een steekwond gaat, wordt zij meteen naar het ziekenhuis overgebracht. Inmiddels gaat het goed met haar. Toch is de impact van het steekincident groot. Ze is zelf erg geschrokken, net als iedereen om haar heen en de hockeyclub waar ze vandaan kwam. Daarom heeft het Openbaar Ministerie besloten om vandaag beelden van de verdachte vrij te geven. Deze beelden zijn te zien in Opsporing Verzocht, in de hoop om de dader snel te vinden.

Andere items Naast deze zaak komen ook de volgende zaken aan bod in de uitzending: Egmond aan zee - dode man aangetroffen Rotterdam - serie inbraken Den Bosch - mishandeling Apeldoorn - dood Michel Zuman Amsterdam - phishing na Facebook marktplaats advertentie Terneuzen - vernieling en brandstichting Dedemsvaart/Emmen - bankpasfraude Arnhem - bankpasfraude Zelhem/Doetinchem - bankpasfraude Den Haag - dood 91-jarige vrouw Daarnaast wordt een terugkoppeling gegeven van de resultaten uit de vorige uitzending.

Uitzending Opsporing Verzocht wordt uitgezonden op dinsdag 19 april 2022, rond 20.30 uur op NPO1. Donderdag is rond 14.15 uur de herhaling van het programma te zien, eveneens op NPO1. Terugkijken kan via NPO Start.


» Politie.nl


Kaart nieuws Vlaardingen. Locatie nieuws: 51.91370 / 4.34503 Kortedijk
Kortedijk in Vlaardingen


maandag 18 april 2022, 20:54 uur
Jonge vrouw op de fiets neergestoken na hockeyfeest.
Politie.nlAfgelopen zaterdagavond, 16 april, is rond 23.45 uur een 21-jarige vrouw vanuit het niets neergestoken toen ze van de hockeyclub naar haar vriend fietste met wie ze had afgesproken bij een café aan de Hoogstraat in Vlaardingen. Haar route ging via de Hargalaan in Schiedam, de Kethelweg af, de kruising over bij de Westlandseweg, naar de Kortedijk in Vlaardingen. Aangekomen bij de kruising Kortedijk / de Werf van Pronk is ze rijdend op haar fiets gestoken door een nog onbekende man.
Het was rond middernacht toen de politie de melding binnen kreeg dat er op de Kortedijk / Werf van Pronk in Vlaardingen een vrouw gewond was geraakt bij een steekincident. Het 21-jarige slachtoffer is direct naar het ziekenhuis vervoerd om behandeld te worden aan haar verwondingen. Het slachtoffer dacht eerst dat ze een harde klap had gekregen en merkte pas later dat ze in haar rug was gestoken. Het mes is uiteraard in beslag genomen en wordt onderzocht. Het team van rechercheurs draait de zaak en zet alles op alles om de dader te vinden. Op dit moment worden er beelden bekeken, maar ook nog nieuwe camerabeelden opgehaald. Iedereen die iets weet of heeft gehoord over dit heftige incident wat waardevolle informatie kan zijn, wordt dringend opgeroepen om contact op te nemen met de politie. De man droeg donkere kleding, mogelijk met gezichtsbedekking met witte accenten, is ongeveer 1.70 lang en reed op een donkere fiets. Ook een dringende oproep aan de dader; ben jij dit, meld je dan. De jonge vrouw is momenteel buiten levensgevaar en heeft veel geluk gehad. Het lijkt erop dat er geen vitale organen zijn beschadigd. Naar de man die zit op zijn geweten heeft, is de politie hard op zoek. De impact op de buurt en de hockeyclub is enorm. Niet alleen het slachtoffer zelf is ontzettend geschrokken, maar uiteraard ook iedereen om haar heen en de leden van de hockeyclub. Zo mag een feestje niet eindigen. Daarom nogmaals een dringend verzoek om te bellen met waardevolle tips over het incident. Beelden verdachte versneld naar buiten Rechercheurs bekijken zoveel en zo goed mogelijk de beelden waar de mogelijke verdachte opstaat. In overleg met het Openbaar Ministerie is er besloten om deze versneld naar buiten te brengen. Dit gebeurt morgenavond in het programma Opsporing Verzocht, want deze man moet zo snel mogelijk van straat worden gehaald. In een onderzoek moeten (camera)beelden altijd eerst aan agenten worden getoond, voordat het publiek ze te zien krijgt. Door de heftigheid van dit incident en de impact die het heeft op de omgeving, heeft het OM dit besloten.

» Politie.nl
woensdag 20 april 2022, 10:36 uur
Nieuwe tips over steekincident Vlaardingen na Opsporing Verzocht
de TelegraafNa de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdagavond zijn zestien tips binnengekomen over de fietser die zaterdag in Vlaardingen een 21-jarige vrouw neerstak. Er is nog niemand aangehouden.
» de Telegraaf
dinsdag 19 april 2022, 17:34 uur
Jonge vrouw (21) aangevallen na hockeyfeest: ‘Mes stak nog in haar rug’
de StentorZe wil na een hockeyfeestje nog even met de fiets naar het centrum van Vlaardingen. Maar daar komt een 21-jarige vrouw niet aan: uit het niets krijgt ze een mes in haar rug. De zaak wordt hoog opgenomen. ,,Wat is er erger dan dat je laf van achteren in je rug gestoken wordt?”
» de Stentor
dinsdag 19 april 2022, 16:15 uur
’Mes zat nog in haar rug’
de TelegraafHet mes zat nog in de rug van de vrouw (21) die zaterdagavond vanuit het niets op haar fiets werd neergestoken op de Kortedijk in Vlaardingen. Kermend van de pijn lag het slachtoffer op straat toen ze werd geholpen door een buurtbewoner. In de verte zag hij de dader, gekleed in een donker gekleurde hoodie, snel wegfietsen.
» de Telegraaf
maandag 18 april 2022, 21:50 uur
Man steekt vrouw (21) neer in Vlaardingen na hockeyfeest
de TelegraafEen vrouw (21) is zondagavond in Vlaardingen rijdend op haar fiets neergestoken na een hockeyfeest, meldt de politie. Dinsdag toont Opsporing Verzocht beelden van de verdachte. De vrouw is buiten levensgevaar.
» de TelegraafFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: de Stentor

Meer nieuws uit Vlaardingen

10 december 21:56Nieuw explosief in Vlaardingen aangetroffen na eerdere reeks explosies
7 december 10:32Buren willen verhuizen na zoveelste explosie
29 oktober 19:4713 en 14-jarige jongens opgepakt na explosie in Vlaardingen
26 oktober 12:49Vier mannen gezocht na overval op avondwinkel Vlaardingen
14 oktober 08:00Molenprijs gaat niet naar Ommen
25 augustus 19:37Vijf tieners bij garagebox aangehouden na melding vuurwapen
21 augustus 14:30Eigenaar van sneakershop in Vlaardingen waar explosief afging: 'Ik vermoed jaloezie'
10 augustus 14:28Overvaller aangehouden door omstanders, omstander gestoken
3 augustus 11:52Politie houdt verdachte aan na schietincident Touwbaan
28 juli 18:57Spookrijder staande gehouden op A16 | Aanhouding na vondst 200 kilo hennep in Vlaardingen
15 juli 07:37Brand verwoest outdoor paintballcentrum Vlaardingen
13 juli 09:28Dode vrouw aangetroffen in woning Vlaardingen, tweetal aangehouden
9 juli 11:59Nog een verdachte aangehouden in onderzoek naar dodelijk schietincident Vlaardingen
4 juli 12:48Slachtoffer dodelijk schietincident is man uit Vlaardingen
30 juni 09:05Bewoonster na vlammenzee bij voordeur: 'Gelukkig heb ik de honden gered'
11 juni 10:57Stroomstoring Vlaardingen opgelost, 11.000 klanten hebben weer elektriciteit
11 juni 09:57Burgemeester van Vlaardingen sluit woningen wegens explosies
9 april 15:12Politie arresteert verdachte van doodschieten rapper Boechi op Curaçao
8 april 14:44Wie weet er meer over een explosie aan de Burgemeester Meineszstraat?
4 april 11:26Drie explosies in de Rijnmond: huizen en auto doelwit (UPDATE)
RSS.