menu
zoek

Nieuws Utrecht

Inval bedrijfspand Vlampijpstraat

vrijdag 13 januari 2023, 11:18 uur

De politie en gemeente Utrecht hebben in de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 januari een inval gedaan in een bedrijfspand aan de Vlampijpstraat. Door verschillende meldingen en een eerdere inval waren er sterke aanwijzingen dat er in het pand geregeld ‘s nachts wordt gegokt. De politie heeft bij de inval een bedrag van maar liefst 18.900 euro in beslag genomen en doet verder onderzoek naar de aanwezigen.

Waar: Vlampijpstraat in Utrecht

#foto betreft een stockfoto Tijdens de inval zaten 25 mannen rond verschillende tafels. Op vrijwel elke tafel lagen speelborden, dobbelstenen of andere toebehoren. Tegen een verdachte zal verder onderzoek worden ingesteld. In totaal is bij deze inval ongeveer 18.900 euro in beslag genomen. De politie doet nader onderzoek naar de rol en betrokkenheid van de aanwezige personen en de herkomst van het geld. Verdere maatregelen De gemeente Utrecht beraadt zich naar aanleiding van de bevindingen op bestuurlijke maatregelen. Een deel van de aanwezigen had na een eerdere inval al een waarschuwing op zak waardoor hen aanvullend ook een last onder dwangsom zal worden aangezegd. De gegevens van de verdachten zijn daarnaast gedeeld met de Belastingdienst. Daardoor krijgen zij mogelijk nog te maken met fiscale maatregelen. Door de gemeente werd administratie inbeslaggenomen. Verder werden er meerdere bekeuringen aangezegd voor onder anderen Wet ID. Illegaal gokken Illegaal gokken is oncontroleerbaar, gokkers hebben geen garantie op een eerlijk spel. Door gebrek aan toezicht is er een hoger risico op gokverslaving of gokken door minderjarigen. En er is geen zicht op geldstromen, die vaak aanzienlijk zijn. Mensen die geld inzetten, kunnen dat ongeregistreerd doen. Illegaal gokken wordt dan ook vaak gebruikt om crimineel geld wit te wassen. Zij lopen bovendien het risico op een boete. Gokken is alleen toegestaan met een vergunning vanuit de Wet op de Kansspelen. Aanpak ondermijning De aanpak van ondermijning is gericht op het duurzaam verstoren van criminele activiteiten, netwerken en structuren. Voorbeelden van ondermijning zijn georganiseerde drugshandel, witwassen, fraude en cybercrime. Criminelen maken vaak misbruik van legale voorzieningen, bedrijven en instanties om illegale zaken uit te voeren. Door deze vermenging tussen onderwereld en bovenwereld komen bewoners en ondernemers in aanraking met ondermijnende criminaliteit. Het maakt een wijk of bedrijventerrein kwetsbaar omdat criminelen hier de dienst uitmaken. En met het risico om vervolgens geconfronteerd te worden met overlast, drugsafval, intimidatie, afpersing, geweld en machtsposities van (groepen) personen. Meld het! Het is belangrijk dat de overheid één vuist maakt tegen ondermijnende criminaliteit. Politie, Openbaar Ministerie, gemeenten en andere partners zitten criminelen op alle mogelijke manieren dwars. Met strafrecht, bestuurlijke maatregelen, plukken van crimineel vermogen, privaatrecht, toezicht en preventie. Dat kan alleen samen met bewoners en ondernemers. Help ons uw wijk veiliger te maken. Ziet of hoort u vreemde, verontrustende zaken of zaken waarvan u denkt dat ze niet pluis zijn? Meld het. Altijd. Bel 112 als elke seconde telt en 0900-8844 bij geen spoed, wél politie. Melden kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem, bel hiervoor 0800 -7000.


» Politie.nl


Kaart nieuws Utrecht. Locatie nieuws: 52.10275 / 5.08624 Vlampijpstraat
Vlampijpstraat in Utrecht


vrijdag 13 januari 2023, 21:44 uur
Bijna 20.000 aan cash bij illegale gokkers in Utrecht aangetroffen
RTV UtrechtBij een inval in een bedrijfspand op de Vlampijpstraat in de Utrechtse wijk Zuilen trof de politie vannacht zo'n 25 illegale gokkers aan. Ook was er bijna 20.000 euro cash aanwezig in het pand. Dit is door de agenten in beslag genomen.
» RTV UtrechtFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Utrecht

Meer nieuws uit Utrecht

27 januari 12:27Politieonderzoek naar au pairs in Utrecht levert vooralsnog alleen wat extra administratie op
25 januari 22:56Persoonlijke fout wordt Excelsior fataal tegen FC Utrecht
25 januari 20:25Douvikas schenkt Silberbauer eerste eredivisiezege met FC Utrecht
25 januari 15:07Jong FC Utrecht verliest oefenduel nipt van Willem II
24 januari 20:30Vuilnismannen en boa’s in Utrecht gaan week lang staken
24 januari 15:32Gemeente Utrecht wil gesprek over foie gras-protesten met boze restauranthoudster
24 januari 13:50Rubia (52) overleden na steekpartij in flatwoning: ’’Doe open’, schreeuwde een vrouwenstem’
24 januari 09:14KNVB hakt knoop door: FC Utrecht vult laatste plek in eredivisie vrouwen
23 januari 13:01Oekraïense vluchtelingen in Nederland herdenken begin van oorlog in Jaarbeurs Utrecht
23 januari 10:484 gloednieuwe redenen waarom je in 2023 in Utrecht moet uitgaan
22 januari 17:40Cerny blij dat hij weer belangrijk kan zijn voor Twente: "Doelpunt was een tijdje geleden"
22 januari 16:40ADO optimistisch ondanks pijnlijk puntverlies tegen Jong FC Utrecht: 'De vibe is positief'
20 januari 10:07Code oranje in vier provincies vanwege gladheid: tweede ronde sneeuw trekt over het land
18 januari 21:04Burgemeester Dijksma sluit beschoten woning Leidsche Rijn
17 januari 17:07FC Utrecht verhuurt Mimoun Mahi voor rest van seizoen aan SC Cambuur
17 januari 15:57Opnieuw explosie bij woning in Utrecht, nu aan de Rijnlaan
15 januari 19:12Elf competitieduels zonder nederlaag voor het GA Eagles van Hake: "Dat is heel knap"
15 januari 16:33GA Eagles evenaart dankzij invaller Sow indrukwekkend record uit 1970
15 januari 11:58Explosie bij woning in Utrecht
13 januari 21:44Bijna 20.000 aan cash bij illegale gokkers in Utrecht aangetroffen
RSS.