menu
zoek

Nieuws Tilburg

De top 5 hypotheekfouten die je moet vermijden bij het kopen van een huis

donderdag 10 oktober 2024, 15:01 uur

Een huis kopen is een spannend proces, zeker in steden als Den Bosch en Tilburg waar de woningmarkt volop in beweging is. Maar naast het zoeken naar jouw droomhuis, is het vinden van de juiste hypotheek minstens zo belangrijk.

Veel mensen lopen tegen fouten aan die hun woondroom flink kunnen dwarsbomen. Daarom hebben we de vijf meest voorkomende hypotheekfouten voor je op een rijtje gezet, zodat jij weet waar je op moet letten.

1. Onvoldoende vooronderzoek doen
Bij het kopen van een huis komt veel kijken, en een van de grootste valkuilen is om zonder goed onderzoek te beginnen aan het hypotheekproces. Vaak gaan mensen direct op zoek naar huizen zonder te weten hoeveel ze kunnen lenen of wat hun financiële mogelijkheden zijn.

Hierdoor kunnen teleurstellingen ontstaan als blijkt dat dat ene droomhuis toch niet binnen het budget past. Een goede voorbereiding betekent dat je eerst weet hoeveel je kunt lenen en wat je maandlasten zullen zijn.

Tip: Maak gebruik van online rekentools en hypotheekcalculators om een eerste indicatie te krijgen van je maximale hypotheek. Zo begin je het proces met een duidelijk plan.

2. Niet genoeg aandacht besteden aan de looptijd
De keuze voor een rentevaste periode is een belangrijke beslissing die veel mensen onderschatten. Een lange rentevaste periode zorgt voor zekerheid over je maandlasten, maar kan ook betekenen dat je meer rente betaalt.

Aan de andere kant brengt een korte rentevaste periode onzekerheid met zich mee omdat de rente kan stijgen. De juiste looptijd kiezen betekent een goede balans vinden tussen zekerheid en flexibiliteit.

Tip: Bespreek jouw toekomstplannen met een adviseur. Verwacht je bijvoorbeeld dat je inkomen gaat stijgen of dat je binnen een paar jaar wilt verhuizen? Laat deze plannen meewegen in je keuze voor de looptijd.

3. Geen rekening houden met toekomstige uitgaven
Het kan verleidelijk zijn om een hypotheek te nemen die precies binnen je huidige budget past. Maar houd er rekening mee dat je financiële situatie kan veranderen. Denk aan gezinsuitbreiding, studie van kinderen, auto’s of onverwachte kosten zoals reparaties aan je huis. Zorg dat je maandlasten ook op de lange termijn betaalbaar blijven, zelfs als er veranderingen in je leven optreden.

Tip: Maak een overzicht van jouw toekomstige plannen en kosten. Dit helpt je om een realistische keuze te maken voor een hypotheek die ook op de lange termijn past.

4. Geen onafhankelijke hypotheekadviseur inschakelen
Veel mensen gaan direct naar hun eigen bank voor hypotheekadvies, maar dat kan een gemiste kans zijn. Banken bieden vaak alleen hun eigen producten aan, terwijl onafhankelijke hypotheekadviseurs toegang hebben tot hypotheken van meerdere geldverstrekkers. Hierdoor krijg je een breder beeld van de mogelijkheden en is de kans groter dat je een hypotheek vindt die beter past bij jouw persoonlijke situatie.

Tip: Overweeg altijd om een onafhankelijke hypotheekadviseur in de arm te nemen. Zij kunnen je advies geven over verschillende aanbieders en zorgen dat je het meeste uit je hypotheek haalt.

5. Niet kijken naar mogelijkheden voor subsidie of andere regelingen
Bij het kopen van een huis denken veel mensen niet aan de mogelijkheid om gebruik te maken van subsidies, leningen of andere financiële regelingen. Vooral als je van plan bent om je huis te verduurzamen, zijn er diverse opties beschikbaar die kunnen helpen bij de financiering.

In gemeenten als Den Bosch en Tilburg zijn er vaak subsidies beschikbaar voor energiebesparende maatregelen zoals isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Tip: Informeer bij je gemeente of er subsidies of leningen beschikbaar zijn voor huiseigenaren. Deze financiële voordelen kunnen de kosten van je hypotheek aanzienlijk drukken.

De kracht van goed hypotheekadvies
Het kopen van een huis is een van de grootste financiële beslissingen in je leven. Daarom is het belangrijk om fouten te vermijden en goed voorbereid het hypotheekproces in te gaan. Bij Hypadvies helpen wij je daar graag bij. Als onafhankelijk hypotheekadviseur hebben wij toegang tot meer dan 45 geldverstrekkers, zodat jij altijd kunt kiezen uit de beste opties.

We hebben vestigingen in zowel Tilburg als Den Bosch en kennen de lokale markt door en door. Ons team begeleidt je van het eerste gesprek tot de afronding bij de notaris. Zo zorgen we ervoor dat je hypotheek niet alleen nu, maar ook op de lange termijn goed bij je past.

Plan een vrijblijvend gesprek
Wil je meer weten over wat er mogelijk is voor jouw hypotheek? Plan een vrijblijvend gesprek in bij ons kantoor in Tilburg of Den Bosch en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.
Onze ervaren adviseurs staan voor je klaar om samen jouw woonwensen te realiseren.






Meer nieuws uit Tilburg

17 oktober 20:40Vrachtwagen belandt in berm op A58 bij Tilburg, bergingswerkzaamheden veroorzaken file
17 oktober 08:13Ongeval met meerdere auto’s en vrachtwagens zorgt voor flinke vertraging op de A58 vanuit Breda
15 oktober 07:00Cor en Dick brachten zelf auto voor het front naar Oekraïne: "Dit moest ik doen"
13 oktober 10:30Dragqueens lezen voor in LocHal: ‘Het is voor kinderen goed om te zien hoe de wereld eruitziet’
11 oktober 17:00Justitie zoekt veroordeelde misbruiker Oosterhouts meisje (7)
10 oktober 15:01De top 5 hypotheekfouten die je moet vermijden bij het kopen van een huis
9 oktober 14:34Grote politiecontrole: 252 bestuurders in Brabant bekeurd voor vasthouden telefoon
9 oktober 13:31Tilburger steelt politiejas uit dienstwagen terwijl agenten hulp verlenen
9 oktober 11:53Man (39) mishandeld en beroofd van zijn fatbike bij Veldhovenring in Tilburg
8 oktober 08:24Met ruim 200 per uur scheurt snelheidsduivel de politie voorbij tussen Tilburg en Waalwijk
7 oktober 10:27Week lang geen treinen tussen Tilburg en Eindhoven in Dutch Design Week
5 oktober 16:23Vangnetten moeten zelfdodingen in Tilburgse studentenflat voorkomen
5 oktober 09:53Dierendag krijgt goede afloop: gestolen papegaai Queen teruggebracht bij Pets Place in Tilburg
3 oktober 08:19Voor tweede keer binnen paar uur loeit het alarm op station Tilburg: ‘Verlaat het station’
30 september 18:47Man slaat meisje (15) in elkaar, oogkassen en borstkas gekneusd
30 september 14:07Vier Brabantse restaurants krijgen prestigieuze Bib Gourmand
29 september 16:39Routinecontrole van auto 34-jarige Yersekenaar leidt agenten in Tilburg naar pand vol chemicaliën
27 september 15:02Lange file bij A58 tussen Tilburg-West en Bavel, de weg is weer vrij
27 september 14:12Rijbewijs van Tilburger afgepakt, dus moest hij met het vliegtuig naar zijn werk
26 september 18:04Explosief gevonden in woonwijk, EOD gaat het verwijderen
RSS.