menu
zoek

Nieuws Tilburg

Lachgasgebruiker na wilde achtervolging aangehouden

donderdag 31 maart 2022, 15:43 uur

Politieagenten hielden woensdagavond 30 maart 2022 omstreeks 18.00 uur na een achtervolging op de Professor Cobbenhagenlaan een 22-jarige Rotterdammer aan. Hij wordt verdacht van diverse feiten, onder andere het verlaten van een plaats van een ongeval. Tijdens het veroorzaken van de aanrijding zou de verdachte lachgas hebben gebruikt.

Waar: Professor Cobbenhagenlaan in Tilburg

De verdachte was kort daarvoor in de Pater Ruttenstraat tegen een geparkeerd staande auto gereden. Een politieagent zag dat gebeuren en zag tevens dat de bestuurder en zijn bijrijder ballonnen (vermoedelijk gevuld met lachgas) aan hun mond hielden. De agent sprak de mannen aan, maar de bestuurder ging er met hoge snelheid vandoor de Kardinaal Vaughanstraat in. De agent waarschuwde direct zijn collega’s in het Operationeel Centrum (OC) die contact opnamen met andere politie-eenheden op straat, terwijl de agent zelf naar zijn dienstauto rende. Wilde rit De verdachte reed intussen met hoge snelheid door de Goirkestraat in de richting van het Julianapark en reageerde niet op het stopteken dat de agent die hem had betrapt hem gaf. Hij reageerde daarna ook niet op de signalen die de agent hem met zwaailicht en sirene gaf en zette zijn vluchtpoging door in de richting van de Ringbaan-Noord. Op de kruising met de Ringbaan-Noord, waar het gezien het tijdstip erg druk was met andere automobilisten en fietsers, reed de verdachte door rood. Een fietser die wilde oversteken, kon daarbij te nauwer nood een aanrijding voorkomen. Ook diverse automobilisten moesten moeite doen om niet met de verdachte, die inmiddels richting de Hasseltrotonde reed, in aanrijding te komen. De verdachte reed met een snelheid van zo’n 140 km/uur richting de Hasseltrotonde, over een weg waar een maximumsnelheid van 50 km/uur geldt. Omdat er voor de Hasseltrotonde erg veel verkeer stilstond, reed het vluchtende voertuig via de middenberm de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer op en ging de bestuurder al spookrijdend de Hasseltrotonde over en vervolgens de Ringbaan-West op. Via de Ringbaan-West ging het naar de Professor Cobbenhagenlaan, waar de auto tot stilstand kwam en politiemensen de verdachte bestuurder, een 21-jarige Rotterdammer, konden aanhouden. In de auto lagen onder andere een lachgascilinder en meerdere lege ballonnen. Ook trof de politie vals geld aan. Vervolgonderzoek De verdachte is voor nader onderzoek en verhoor meegenomen naar een politiebureau en in de cel gezet. Hij wordt donderdag verhoord.  Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor overtreding van de Wegenverkeerswet (gevaarlijk rijgedrag, verlaten plaats ongeval en rijden onder invloed). Ook wordt tegen de man proces-verbaal opgemaakt op grond van de Wet vervoer gevaarlijke stoffen en voor het bezit van vals geld.De auto waarin de verdachte reed, het lachgas en het vals geld zijn in beslag genomen. De politie zet het onderzoek voort.


» Politie.nl


Kaart nieuws Tilburg. Locatie nieuws: 51.56071 / 5.05555 Professor Cobbenhagenlaan


donderdag 31 maart 2022, 16:33 uur
Lachgasgebruiker (22) aangehouden na ‘wilde achtervolging’ in Tilburg
Brabants DagbladTILBURG - Een 22-jarige Rotterdammer is woensdagavond rond 18.00 uur aangehouden na een achtervolging op de Professor Cobbenhagenlaan in Tilburg. De man wordt verdacht van het doorrijden na een aanrijding. Hij zat met lachgas achter het stuur, meldt de politie.
» Brabants DagbladFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Brabants Dagblad

Meer nieuws uit Tilburg

25 mei 19:41Personeelstekort: minder bussen in West-Brabant en Tilburg tot de zomer
25 mei 14:58Bewoner betrapt inbreker in woning Tilburg, stapt in zijn auto en achtervolgt hem
23 mei 18:05Winkelpersoneel speelt domino met 1400 kratjes
22 mei 17:20Missie geslaagd: HC Tilburg na zenuwslopende play-offs naar hoofdklasse
21 mei 10:13Kevin Hofland blijft trainer van Willem II
21 mei 09:15Twee aapjes leefden als huisdier in Tilburg (en dat mag niet)
20 mei 07:21Ravage in Tilburg: vier auto's botsen, twee mensen gewond
19 mei 14:01Tieners zonder helm op gestolen scooter in Tilburg: bestuurder heeft 36 gram wiet bij zich
18 mei 13:43'Langer verblijf Hofland bij Willem II hangt in de lucht'
17 mei 11:30Diefstal bronzen beeldjes bij begraafplaats Broekhoven in Tilburg ‘ongehoord en pijnlijk’
15 mei 14:27Willem II klopt FC Utrecht, maar degradeert toch [LIVELOG]
14 mei 12:49Chauffeurs bevolken busstation in Tilburg, maar ze besturen geen bussen
14 mei 10:32Deel buschauffeurs legt werk neer in Overijssel en Tilburg voor beter loon
13 mei 12:38Verbrand lichaam aangetroffen in een achtertuin
12 mei 14:09Buschauffeurs gaan zaterdag 'plat': 'We lopen op ons tandvlees'
11 mei 19:11Tilburgse ijssalon maakt speciale hondenijsjes en die gaan er met dit warme weer in als zoete koek
11 mei 16:58Gewonden en aanhoudingen bij nachtelijke vechtpartij in centrum Tilburg
10 mei 12:06Groot gaslek in Tilburg bij werkzaamheden
6 mei 20:21Haren van vrouw in brand gestoken in stadsbus Tilburg
6 mei 16:19Brabantse nachten minder lang: geen nachtbussen in Den Bosch en Tilburg
RSS.