menu
zoek

Nieuws Tilburg

Vier jongens met wapen aangehouden

zaterdag 26 maart 2022, 09:51 uur

Met getrokken pistolen houden meerdere agenten vrijdagavond vier jongens aan bij het ziekenhuis. De beveiliging ziet namelijk dat ze een vuurwapen bij zich hebben.

Waar: Hilvarenbeekseweg in Tilburg

Op vrijdag 25 maart 2022 om 17.40 stuurt het Operationeel Centrum meerdere politie-eenheden naar het ziekenhuis aan de Hilvarenbeekseweg. De beveiligingsmedewerker belde dat hij op zijn camera enkele jongens bij de ingang van het ziekenhuis ziet. Hij ziet ook dat ze een koffer bij zich hebben met daarin een vuurwapen, of in ieder geval iets wat daar op lijkt. Getrokken pistolen De melding wordt uiterst serieus genomen. De aanrijdende eenheden maken onderweg een aanvalsplan. De ‘zware’ vesten worden omgedaan die beter bestand zijn een kogels. In samenwerking met de beveiligingsbeambte, die de omgeving goed kent, worden de vier jongens van verschillende kanten benaderd. De agenten trekken hun pistolen en richten die op de jongens. De jongens moeten bevelen van de agenten opvolgen, wat ze gelukkig ook doen. Nadat ze geboeid zijn, bekijken de agenten het koffertje. Daar ligt dan een balletjespistool in, een zogeheten BB-gun. Dat is geen ‘echt’ vuurwapen maar een wapen wat men op de kermis wint of als zwaardere versie wordt gebruikt in de schietsport. Het is verboden om een dergelijk wapen op de openbare weg bij je te hebben. Aanhouden De vier jongens van 16 (2x) en 17 (2X) uit Houten worden aangehouden en naar het bureau gebracht. Uit de verklaringen blijkt dat ze het neppistool wilden gebruiken om een fotodocu te maken in en om het ziekenhuis. Ook blijkt uit de verklaringen dat ze geschrokken zijn maar het wel snappen dat ze aangehouden zijn. De verdachten zijn na verhoor heengezonden. Ze zullen van Bureau Halt een oproep krijgen. Fout aflopen Er zijn de afgelopen jaren al meerdere incidenten geweest waarbij agenten hun pistool trekken omdat er een melding is van een vuurwapen wat later een nepvuurwapen blijkt te zijn. In de meeste gevallen loopt het goed af en snappen de betrokkenen dat ze zich in een levensgevaarlijke situatie bevinden en werken volledig mee. Het is ook niet niks als een politieagent je met een getrokken pistool benadert en schreeuwt dat je je handen omhoog moet doen. De agent staat op dat moment onder hoogspanning, één verkeerde beweging en hij of zij kan niet anders dan te schieten voor zijn of haar veiligheid en die van de omgeving. Het zou een drama zijn voor iedereen als later blijkt dat het om een nepvuurwapen ging die bijvoorbeeld ‘voor de lol’ is meegenomen. De les is duidelijk, doe dat niet. Laat nepvuurwapens, of alles wat op een echt vuurwapen lijkt, thuis. Moet je het toch vervoeren pak het dan zo in dat niemand herkent dat het een vuurwapen is en daar een melding van doet. Lees meer over de verboden balletjespistolen en andere nepwapens op https://www.vraaghetdepolitie.nl/wapens/balletjespistolen.  


» Politie.nl


Kaart nieuws Tilburg. Locatie nieuws: 51.53839 / 5.10306 Hilvarenbeekseweg


zaterdag 26 maart 2022, 11:10 uur
Politie rukt massaal uit voor tieners met balletjespistool bij Tilburgs ziekenhuis
NU.nlDe politie is vrijdagmiddag met zwaar materieel uitgerukt naar het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg, waar vier tieners met een balletjespistool een "fotodocumentaire" aan het maken waren. Dat meldt de politie zaterdag.
» NU.nl
zaterdag 26 maart 2022, 11:03 uur
Consternatie door tieners met nepwapen bij Tilburgs ziekenhuis
de TelegraafVier tieners hebben vrijdagmiddag grote consternatie veroorzaakt bij het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg door daar met een zogenoemd balletjespistool een fotodocumentaire te maken. Na de melding van jongeren met een vuurwapen gingen politie-eenheden met kogelwerende vesten en getrokken wapens af op de situatie rond het ziekenhuis aan de Hilvarenbeekseweg.
» de Telegraaf
vrijdag 25 maart 2022, 19:22 uur
Politie houdt met getrokken wapen vier tieners met BB-gun aan bij ziekenhuis in Tilburg
Brabants DagbladTILBURG - Vier jongens (16 en 17) zijn vrijdagavond aangehouden voor bezitten van een BB-gun bij het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Dat ging met getrokken wapen van de politie.
» Brabants Dagblad
vrijdag 25 maart 2022, 19:15 uur
Jongens met neppistool bij ziekenhuis, politie eropaf met getrokken wapens
Omroep BrabantDe politie is vrijdag aan het begin van de avond met getrokken wapens op vier jongens af gegaan, die met een pistool rondhingen bij het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. De politie kreeg een melding over een vuurwapen, maar het bleek om een neppistool te gaan. De jongens zijn zestien en zeventien jaar oud, meldt de politie.
» Omroep BrabantFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: Brabants Dagblad

Meer nieuws uit Tilburg

25 mei 19:41Personeelstekort: minder bussen in West-Brabant en Tilburg tot de zomer
25 mei 14:58Bewoner betrapt inbreker in woning Tilburg, stapt in zijn auto en achtervolgt hem
23 mei 18:05Winkelpersoneel speelt domino met 1400 kratjes
22 mei 17:20Missie geslaagd: HC Tilburg na zenuwslopende play-offs naar hoofdklasse
21 mei 10:13Kevin Hofland blijft trainer van Willem II
21 mei 09:15Twee aapjes leefden als huisdier in Tilburg (en dat mag niet)
20 mei 07:21Ravage in Tilburg: vier auto's botsen, twee mensen gewond
19 mei 14:01Tieners zonder helm op gestolen scooter in Tilburg: bestuurder heeft 36 gram wiet bij zich
18 mei 13:43'Langer verblijf Hofland bij Willem II hangt in de lucht'
17 mei 11:30Diefstal bronzen beeldjes bij begraafplaats Broekhoven in Tilburg ‘ongehoord en pijnlijk’
15 mei 14:27Willem II klopt FC Utrecht, maar degradeert toch [LIVELOG]
14 mei 12:49Chauffeurs bevolken busstation in Tilburg, maar ze besturen geen bussen
14 mei 10:32Deel buschauffeurs legt werk neer in Overijssel en Tilburg voor beter loon
13 mei 12:38Verbrand lichaam aangetroffen in een achtertuin
12 mei 14:09Buschauffeurs gaan zaterdag 'plat': 'We lopen op ons tandvlees'
11 mei 19:11Tilburgse ijssalon maakt speciale hondenijsjes en die gaan er met dit warme weer in als zoete koek
11 mei 16:58Gewonden en aanhoudingen bij nachtelijke vechtpartij in centrum Tilburg
10 mei 12:06Groot gaslek in Tilburg bij werkzaamheden
6 mei 20:21Haren van vrouw in brand gestoken in stadsbus Tilburg
6 mei 16:19Brabantse nachten minder lang: geen nachtbussen in Den Bosch en Tilburg
RSS.