menu
zoek

Nieuws Tiel

Dit is er te doen rondom Tiel

woensdag 29 maart 2023, 09:31 uur

In Tiel is er altijd wel wat te doen. De stad is natuurlijk geliefd om de mascotte van de stad, Flipje. Flipje is het fruitbaasje van de stad. Niet voor niets, want deze stad staat volledig in het teken van fruit. De Betuwe staat al jarenlang bekend om zijn herkomst van fruit en daar hebben organisatoren van festivals handig op ingespeeld. Denk bijvoorbeeld aan Appelpop. Of het nu regent of het zonnig is, in Tiel kun je de dag op een leuke manier doorbrengen.

Activiteiten in Tiel
Wie er eens echt lekker op uit wil gaan, vindt in Tiel (in de provincie Gelderland) de aangewezen plek. Zeker als je houdt van wandelen, fietsen of varen zit je op deze plek goed. Uiteraard kun je in de binnenstad heerlijk winkelen of lekker een terrasje pakken. Ook voor de kleinsten is er voldoende leuks te doen, zoals bijvoorbeeld een boswandeling maken of (overdekt) zwemmen.

Stad van Flipje en fruitstad
Tiel is uiteraard de stad van Flipje en staat bekend als de fruitstad van Nederland. De stad is te vinden tussen de Waal, De Linge en het Amsterdam-Rijnkanaal. Via de rijksweg A15 ben je er zo. Daarnaast kun je ook met de trein via Utrecht – Tiel en Arnhem – Tiel gemakkelijk de stad vinden.

De iconische mascotte van deze stad is Flipje, waar zelfs een standbeeld van te vinden is in het stadsmuseum. Rondom deze mascotte zijn er veel activiteiten te doen. Zo kun je met de kinderen een bezoek brengen aan het Flipje & Streekmuseum, waar je meer leert over de fruitstad.

Tuinen- en parkenroute
Als je niet zo van de musea bent, kun je er ook voor kiezen om de tuinen- en parkenroute te lopen. Het is handig om een smartphone mee te nemen als je verder de bossen intrekt, om zo de weg (terug) te weten. De Google Maps app op je smartphone biedt uitkomst. Het is uiteraard ook mogelijk om een bezoekje te brengen aan de Zochertuin, die ook bekendstaat als de stadhuistuin. Wandel op een zonnige dag door het Kalverbos of geniet van de groene oases in de parken Elzenpach en Groenendijk. Laat je betoveren door al het groen wat Tiel je te bieden heeft. In de stadswandeling ‘Tiel van Toen tussen het Groen’ leer je meer over de geschiedenis van de stad en zie je de mooiste plekjes.

Overdekt of open lucht zwemmen
Is het geen mooi weer? Dan is het mogelijk om met de kinderen te gaan zwemmen in Zwembad Waalslag. Dit zwembad biedt wedstrijd- en recreatiebaden. Maar je kunt in dit zwembad veel meer doen dan alleen maar zwemmen. Zo pak je een zonnebankje of kom je tot rust in de infraroodsauna of whirlpool. Wanneer de zon hoog aan de lucht staat is niets zo prettig als zwemmen in de open lucht. Daar zijn genoeg gelegenheden toe in Tiel. Denk bijvoorbeeld aan de Beldert Beach. Dit strand ligt het dichtst bij de binnenstad van Tiel. Op een paar kilometer van Tiel vind je het Eiland van Maurik. Duiken is ook mogelijk in Duik- en kanocenter De Beldert, dat aan de recreatieplas gelegen ligt. Op die manier breng je je dag sportief door.


Meer nieuws uit Tiel

18 mei 21:02Brandweer bevrijdt jonge scholekster, vogel zat klem achter gevelplaat
14 mei 08:54Vechtpartij in Tiel • politie zoekt overvaller
9 mei 09:26Man raakt te water met zijn scootmobiel en raakt bekneld
3 mei 06:58Waarom relatiegeschenken niet mogen ontbreken in jouw bedrijfsstrategie
28 april 06:46Omwonenden proberen brand te blussen met emmers water
16 april 08:06Grote vlammenzee verwoest schuurtjes tussen woningen
10 april 22:04Grote storing in Tiel opgelost: ruim duizend huishoudens hebben weer stroom
1 april 09:26Auto vliegt uit de bocht en belandt in het water
30 maart 08:01Geëmotioneerde Hans Beenakker stopt als burgemeester van Tiel
29 maart 09:31Dit is er te doen rondom Tiel
22 maart 11:03Brand in loods van de Stichting Vrienden van Suriname in Tiel
17 maart 21:49Alle GGD-straten dicht na laatste coronatest. ‘Dit is het einde van een tijdperk’
16 maart 17:52Voetballer schopt tegenstander bewusteloos: half jaar celstraf geëist
11 maart 09:20Bestuurder van een personenauto mist de bocht en belandt in de sloot
8 maart 07:31Explosie zorgt voor schade aan gevel van meubelzaak in Tiel
23 februari 06:38Grote achtervolging achter gestolen auto beëindigd
15 februari 11:45Woning overval in Tiel, politiehelikopter op zoek naar daders
5 februari 20:40Duo door agenten met getrokken wapens uit auto gehaald
2 februari 09:20Fietser ernstig gewond bij ongeval met auto
24 januari 20:53Bestelbus verwoest door brand op parkeerplaats Praxis
RSS.


Advertentie: Wat is vandaag de stroomprijs per uur?