menu
zoek

Nieuws Tiel

Dit is er te doen rondom Tiel

woensdag 29 maart 2023, 09:31 uur

In Tiel is er altijd wel wat te doen. De stad is natuurlijk geliefd om de mascotte van de stad, Flipje. Flipje is het fruitbaasje van de stad. Niet voor niets, want deze stad staat volledig in het teken van fruit. De Betuwe staat al jarenlang bekend om zijn herkomst van fruit en daar hebben organisatoren van festivals handig op ingespeeld. Denk bijvoorbeeld aan Appelpop. Of het nu regent of het zonnig is, in Tiel kun je de dag op een leuke manier doorbrengen.

Activiteiten in Tiel
Wie er eens echt lekker op uit wil gaan, vindt in Tiel (in de provincie Gelderland) de aangewezen plek. Zeker als je houdt van wandelen, fietsen of varen zit je op deze plek goed. Uiteraard kun je in de binnenstad heerlijk winkelen of lekker een terrasje pakken. Ook voor de kleinsten is er voldoende leuks te doen, zoals bijvoorbeeld een boswandeling maken of (overdekt) zwemmen.

Stad van Flipje en fruitstad
Tiel is uiteraard de stad van Flipje en staat bekend als de fruitstad van Nederland. De stad is te vinden tussen de Waal, De Linge en het Amsterdam-Rijnkanaal. Via de rijksweg A15 ben je er zo. Daarnaast kun je ook met de trein via Utrecht – Tiel en Arnhem – Tiel gemakkelijk de stad vinden.

De iconische mascotte van deze stad is Flipje, waar zelfs een standbeeld van te vinden is in het stadsmuseum. Rondom deze mascotte zijn er veel activiteiten te doen. Zo kun je met de kinderen een bezoek brengen aan het Flipje & Streekmuseum, waar je meer leert over de fruitstad.

Tuinen- en parkenroute
Als je niet zo van de musea bent, kun je er ook voor kiezen om de tuinen- en parkenroute te lopen. Het is handig om een smartphone mee te nemen als je verder de bossen intrekt, om zo de weg (terug) te weten. De Google Maps app op je smartphone biedt uitkomst. Het is uiteraard ook mogelijk om een bezoekje te brengen aan de Zochertuin, die ook bekendstaat als de stadhuistuin. Wandel op een zonnige dag door het Kalverbos of geniet van de groene oases in de parken Elzenpach en Groenendijk. Laat je betoveren door al het groen wat Tiel je te bieden heeft. In de stadswandeling ‘Tiel van Toen tussen het Groen’ leer je meer over de geschiedenis van de stad en zie je de mooiste plekjes.

Overdekt of open lucht zwemmen
Is het geen mooi weer? Dan is het mogelijk om met de kinderen te gaan zwemmen in Zwembad Waalslag. Dit zwembad biedt wedstrijd- en recreatiebaden. Maar je kunt in dit zwembad veel meer doen dan alleen maar zwemmen. Zo pak je een zonnebankje of kom je tot rust in de infraroodsauna of whirlpool. Wanneer de zon hoog aan de lucht staat is niets zo prettig als zwemmen in de open lucht. Daar zijn genoeg gelegenheden toe in Tiel. Denk bijvoorbeeld aan de Beldert Beach. Dit strand ligt het dichtst bij de binnenstad van Tiel. Op een paar kilometer van Tiel vind je het Eiland van Maurik. Duiken is ook mogelijk in Duik- en kanocenter De Beldert, dat aan de recreatieplas gelegen ligt. Op die manier breng je je dag sportief door.






Meer nieuws uit Tiel

14 april 19:04Zeker acht auto’s vernield in het centrum van Tiel
10 april 13:49Bandenprikker teistert Tiel
10 april 08:20Metershoge vlammen tijdens brand bij cafetaria
24 maart 18:56Scooter lijkt betrokken bij ongeval, maar blijkt omgevallen
7 maart 07:45Scooter tegen woning in brand gestoken
5 maart 07:51Auto uitgebrand, politie onderzoekt brandstichting
2 maart 20:47Gewapende overval op tankstation, dader vlucht met buit
27 februari 18:18Bestuurder gewond bij eenzijdig ongeval in Tiel
24 februari 08:50Meerdere papiercontainers in brand gestoken
12 februari 14:59Gewapende overval op Action, dader snel aangehouden
9 februari 19:59Meerdere gewonden waaronder een kind bij frontale botsing
4 februari 18:23Tieners mogen zélf aan de slag in de operatiekamer
19 januari 15:56Bezoekers ruiken gaslucht in restaurant: appartementen ontruimd
16 januari 17:23Inspectie beoordeelt Tielse school met onvoldoendes
6 januari 08:19Gewonde na steekpartij op straat
3 januari 18:51Man slaat ruit van restaurant in stukken met stok, vernieler krijgt overbuurman achter zich aan
13 december 08:54Auto te water, bestuurder gewond
9 december 16:33Fietser gewond door aanrijding met auto
9 december 12:23Overval op meubelzaak in Tiel
2 december 19:28Explosie in schuurtje, persoon met spoed naar ziekenhuis
RSS.