menu
zoek

Nieuws Sloten

Amsterdam-Sloten - Onder invloed van lachgas van de weg gehaald

donderdag 30 april 2020, 14:41 uur

De politie heeft woensdag 29 april op de A4 ter hoogte van de afrit Amsterdam-Sloten proces-verbaal opgemaakt tegen een 19-jarige man uit Diemen voor het rijden onder invloed van lachgas. Daarnaast is zijn rijbewijs ingevorderd.

Waar: Oude Haagseweg in Sloten

Omstreeks 15.30 uur zagen medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid op de A4 in de richting van Amsterdam een auto rijden waarvan de bestuurder en de bijrijder beiden een gevulde ballon aan de mond hadden. De agenten zagen ook dat deze ballonnen steeds kleiner werden. Het rijgedrag van de bestuurder was ook opmerkelijk; kennelijk had hij moeite zijn rijstrook te volgen want hij slingerde behoorlijk, reed lange tijd onnodig links en zijn snelheid fluctueerde zonder zichtbare aanleiding tussen de 90 en de 120 km/uur.  Genoeg redenen om een nader onderzoek in te stellen. Lachgascilinder Nadat de auto op de Oude Haagseweg in Amsterdam was gestopt zagen de agenten dat de bijrijdster een grote grijze gascilinder tussen haar benen had staan en dat deze cilinder met een laagje ijs bedekt was. De agenten herkenden de cilinder als een lachgascilinder en gezien de ijslaag was er kennelijk in korte tijd een aanzienlijke hoeveelheid gas uitgelopen. Op de bodem van de auto lagen diverse ballonnen. Rijbewijs De bestuurder uit Diemen werd proces-verbaal aangezegd, voor het rijden onder invloed van een stof die de rijvaardigheid nadelig be├»nvloed,   zijn rijbewijs werd ingevorderd en aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) wordt een mededeling gedaan van een vermoeden dat de bestuurder niet langer beschikt over de vereiste rijvaardigheid en/of lichamelijke/geestelijke geschiktheid. Omdat de bestuurder zijn rijbewijs niet bij zich had en niet kon afgeven, is zijn auto in bewaring genomen totdat hij zijn rijbewijs inlevert. 

Drugs in Amsterdam

» Politie.nl


Kaart nieuws Sloten. Locatie nieuws: Oude Haagseweg
Oude Haagseweg in Sloten


donderdag 30 april 2020, 17:37 uur
Automobilist (19) lurkt aan lachgasballon terwijl hij 120 kilometer per uur rijdt op A4
RTV N-HAMSTERDAM - Agenten hebben gisterenmiddag op de A4 bij Amsterdam een automobilist betrapt die tijdens het rijden lachgas gebruikte. De 19-jarige man uit Diemen moest zijn auto inleveren.
» RTV N-H
donderdag 30 april 2020, 17:30 uur
19-jarige scheurt met lachgas op over A4
de TelegraafEen 19-jarige automobilist zorgde woensdag op de A4 bij Amsterdam voor een gevaarlijke situatie. Hij zat met lachgas op achter het stuur.
» de TelegraafFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: RTV N-H
Foto: de Telegraaf

Meer nieuws uit Sloten

24 september 12:40Sloten van 18 Albert Heijn-winkels dichtgelijmd
8 februari 16:46Video | Dronebeelden tonen pittoreske Elfstedenstad Sloten in de sneeuw
24 mei 09:30Ga terug in de tijd met 'Films van Toen': Kijk hier een stadsfilm over Sloten uit 1964
30 april 17:37Automobilist (19) lurkt aan lachgasballon terwijl hij 120 kilometer per uur rijdt op A4
RSS.