menu
zoek

Nieuws Schoonoord

Politie zoekt opvallend busje na aantreffen lichaam onder verdachte omstandigheden

woensdag 15 december 2021, 13:37 uur

Op vrijdag 3 december is in een bungalow in Schoonoord (Drenthe) het lichaam aangetroffen van een 42-jarige man. De omstandigheden waaronder de man is gevonden, zijn verdacht. De politie heeft de zaak in onderzoek, maar gaat vooralsnog niet uit van doodslag en/of moord.

*Op bovenstaande foto ziet u een dergelijk voertuig ter illustratie. De politie vermoedt dat iemand de man na zijn dood nog heeft gezien, maar dit niet bij de politie heeft gemeld. Vanwege deze verdachte omstandigheden heeft de politie een nader onderzoek ingesteld. Zo is er na de vondst van het lichaam forensisch onderzoek gedaan in de bungalow en is er met mogelijke getuigen gesproken. Gele Mercedes Vito gezocht Uit dit onderzoek is onder andere gebleken dat het slachtoffer gebruik maakte van een bijzonder voertuig. Het gaat om een gele Mercedes Vito met oranje zwaailampen, een opvallende reflecterende striping en de opschriften “Convoi Exceptionnel” en “Schwer-transport”. Omdat dit type busje gewoonlijk gebruikt wordt in de begeleiding van wegtransporten, heeft de politie verschillende bedrijven benaderd om te vragen of het slachtoffer bij hen in dienst was. Dit bleek niet het geval. Het vermoeden bestaat dan ook dat het busje niet (meer) voor transportbegeleiding gebruikt werd door het slachtoffer. Opvallend is ook dat dit busje ter plaatse en in de directe omgeving niet is aangetroffen. De politie is dan ook met klem op zoek naar dit voertuig en vraagt u om met ons mee te denken.  Weet u meer? Heeft u zo’n geel transportbegeleidingsbusje zien staan op een locatie waar u deze niet standaard zou verwachten? Of staat een dergelijke auto sinds kort ineens op een plek waar u deze eerder niet gezien heeft? Dan komt de politie graag met u in contact. Hoewel het slachtoffer is aangetroffen in Drenthe, heeft hij geen vaste woon- of verblijfplaats. Wel is bekend dat hij zich vaak ophield in de omgeving van Rotterdam. Mogelijk is het busje dan ook in Zuid-Holland gesignaleerd. Heeft u informatie over dit busje of heeft u andere informatie die u met ons kunt delen? Dan kunt u contact opnemen met de Opsporingstiplijn via 0800-6070 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook kunt u een tip achterlaten in onderstaand tipformulier.


» Politie.nl

Kaart nieuws Schoonoord. Locatie nieuws: 52.83345 / 6.77682


woensdag 15 december 2021, 15:53 uur
Politie op zoek naar opvallend busje na aantreffen lichaam in bungalow Schoonoord
Blik op NieuwsDe politie in Drenthe is in een onderzoek, waarbij op vrijdag 3 december van dit jaar een lichaam in een bungalow in Schoonoord is aangetroffen, op zoek naar een geel busje dat normaliter gebruikt wordt voor de begeleiding van wegtransporten. Dit meldt de politie woensdag.
» Blik op Nieuws
woensdag 15 december 2021, 14:41 uur
Dode man gevonden in Schoonoord, politie zoekt verdwenen busje
RTV DrentheIn een bungalow in Schoonoord is eerder deze maand het lichaam van een overleden man gevonden. Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt. Het 42-jarige slachtoffer is op 3 december 'onder verdachte omstandigheden' gevonden, laat een woordvoerder weten. De politie is op zoek naar het opvallende gele busje waar de 42-jarige man in reed.
» RTV DrentheFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Drenthe

Meer nieuws uit Schoonoord

14 juni 18:21Verdachte (17) bomaanslagen Schoonoord weer vrij
19 april 15:30Politie vermoedt toch vergisaanslagen in Schoonoord
17 april 16:07Nog een verdachte aangehouden voor explosies in Schoonoord
14 maart 12:10Nieuwe explosie in Schoonoord dreunt na: 'Het hele huis is weg'
13 februari 18:49Munitiedepot bij Schoonoord verrast Coevorden. 'Hoe komen ze aan deze plek?'
20 april 14:18Dode bij ernstige aanrijding nabij Schoonoord
18 maart 15:19Voetganger ernstig gewond na aanrijding Schoonoord
15 december 15:53Politie op zoek naar opvallend busje na aantreffen lichaam in bungalow Schoonoord
14 oktober 08:34Forse rookontwikkeling bij brand in bungalow
RSS.