menu
zoek

Nieuws Schiphol

Luchtvaartmaatschappijen claimen miljoenenschade bij Schiphol

maandag 2 mei 2022, 16:41 uur

Luchtvaartmaatschappijen willen de schade van de annuleringen op Schiphol verhalen. Het zou gaan om een schadebedrag van miljoenen euro’s. Dat zegt Barin, de organisatie van vliegmaatschappijen die in Nederland actief zijn. ,,Schiphol zal de financiële schade op zich moeten nemen’’, zegt voorzitter Marnix Fruitema.

» de Gelderlander



maandag 2 mei 2022, 16:41 uur
Luchtvaartmaatschappijen claimen miljoenenschade bij Schiphol
BN DeStemLuchtvaartmaatschappijen willen de schade van de annuleringen op Schiphol verhalen. Het zou gaan om een schadebedrag van miljoenen euro’s. Dat zegt Barin, de organisatie van vliegmaatschappijen die in Nederland actief zijn. ,,Schiphol zal de financiële schade op zich moeten nemen’’, zegt voorzitter Marnix Fruitema.
» BN DeStem
zondag 1 mei 2022, 21:56 uur
Schiphol verwacht minder reizigers, 'maar het blijft druk'
NOSSchiphol verwacht dat het vandaag iets minder druk wordt dan gisteren, maar houdt opnieuw rekening met grote drukte.
» NOS
zondag 1 mei 2022, 17:56 uur
Geen nieuwe annuleringen op Schiphol, maandag opnieuw drukte verwacht
NU.nlOp Schiphol zijn sinds zondagmiddag geen nieuwe vluchten meer geannuleerd wegens de drukte, nadat eerder op de dag op informatieborden op de luchthaven te zien was dat enkele vluchten niet doorgingen. Wel moeten reizigers zondag nog steeds rekening houden met drukte en vertragingen, laat een woordvoerder van de luchthaven weten aan NU.nl. Ook voor maandag wordt opnieuw drukte verwacht.
» NU.nl
zondag 1 mei 2022, 06:14 uur
Opnieuw lange rijen op druk Schiphol
de TelegraafHet is Schiphol niet gelukt om het aantal reizigers op de luchthaven zondag volgens plan te beperken om zo de werkdruk van het personeel te verlichten. Reizigers moeten daarom rekening houden met grote drukte en krijgen het advies om op tijd op het vliegveld te zijn. Zondagochtend is het al druk op Schiphol.
» de Telegraaf
zaterdag 30 april 2022, 22:03 uur
EasyJet is niet van plan vluchten te cancelen om drukte Schiphol
de TelegraafEasyJet is niet van plan zijn vluchtschema op de luchthaven Schiphol te wijzigen, liet een woordvoerder van de budgetluchtvaartmaatschappij zaterdagavond weten. Schiphol schat in dat het zondag nog drukker wordt dan zaterdag en vroeg daarom aan luchtvaartmaatschappijen de passagiersstroom terug te dringen, om zo de werkdruk bij het personeel te verlichten.
» de Telegraaf
zaterdag 30 april 2022, 18:56 uur
Schiphol verwacht vandaag nog grotere drukte en acht extra maatregelen noodzakelijk
PZCSchiphol schat in dat het vandaag nog drukker wordt dan op zaterdag. Vandaar dat er van luchtvaartmaatschappijen nog ingrijpendere maatregelen worden gevraagd om de passagiersstroom terug te dringen en zo de werkdruk bij het personeel te verlichten.
» PZC
zaterdag 30 april 2022, 18:56 uur
Schiphol verwacht zondag nog grotere drukte en acht extra maatregelen noodzakelijk
de GelderlanderSchiphol schat in dat het zondag nog drukker wordt dan op zaterdag. Vandaar dat er van luchtvaartmaatschappijen nog ingrijpendere maatregelen worden gevraagd om de passagiersstroom terug te dringen en zo de werkdruk bij het personeel te verlichten.
» de Gelderlander
zaterdag 30 april 2022, 18:52 uur
Schiphol: zondag nog drukker en nog krachtiger ingrijpen nodig
de TelegraafSchiphol schat in dat het zondag nog drukker wordt dan op zaterdag. Vandaar dat er van luchtvaartmaatschappijen nog ingrijpendere maatregelen worden gevraagd om de passagiersstroom terug te dringen en zo de werkdruk bij het personeel te verlichten. Of dat gaat lukken is nog niet zeker en er vindt nog altijd overleg plaats met maatschappijen over het schrappen van vluchten.
» de Telegraaf
zaterdag 30 april 2022, 17:04 uur
Morgen opnieuw drukke dag op Schiphol, waarschijnlijk meer vluchten geschrapt
NOSSchiphol verwacht dat het morgen nog drukker wordt dan vandaag. De luchthaven werkt daarom aan een aantal maatregelen om de drukte terug te dringen.
» NOS
zaterdag 30 april 2022, 14:00 uur
Video | Vakantiegangers staan opnieuw in lange rijen op Schiphol
NU.nlReizigers die zaterdag via luchthaven Schiphol reizen staan opnieuw in lange rijen voor de incheckbalies en de veiligheidscontroles. De drukte wordt met name veroorzaakt door personeelstekort.
» NU.nl
zaterdag 30 april 2022, 11:02 uur
Drukke ochtend op Schiphol zorgt voor lange rijen en vertragingen
NU.nlOp luchthaven Schiphol is het zaterdagochtend heel druk, met lange rijen voor de incheckbalies. Zeker vijftien tot twintig vluchten zijn vertraagd en meerdere vluchten zijn geannuleerd. Schiphol waarschuwde vrijdag al voor grote drukte dit weekend op de luchthaven en vroeg luchtvaartmaatschappijen vluchten te schrappen om de werkdruk bij personeel te verlichten.
» NU.nl
zaterdag 30 april 2022, 09:52 uur
Drukke ochtend op Schiphol zorgt voor lange rijen en vertragingen
de TelegraafOp luchthaven Schiphol is het zaterdagochtend heel druk, met lange rijen voor de incheckbalies. Een blik op de vertrekborden leert dat er vijftien tot twintig vluchten zijn vertraagd. Ook zijn sommige vluchten geannuleerd.
» de Telegraaf
zaterdag 30 april 2022, 08:56 uur
Drukke ochtend op Schiphol leidt nog niet tot problemen
NU.nlOp luchthaven Schiphol is het zaterdagochtend druk. Maar de drukte heeft niet tot problemen geleid, meldt een woordvoerder van Schiphol. Er loopt extra kantoorpersoneel rond om mensen op weg te helpen. Het doel is om wachtende passagiers zo snel mogelijk te laten doorstromen.
» NU.nl
zaterdag 30 april 2022, 05:56 uur
Opnieuw druk weekend verwacht op luchthaven Schiphol
de TelegraafSchiphol waarschuwt dit weekend weer voor grote drukte op de luchthaven. Van een nieuwe staking zoals vorig weekend is waarschijnlijk geen sprake, maar Schiphol heeft luchtvaartmaatschappijen wel gevraagd vluchten te schrappen om de werkdruk bij personeel te verlichten.
» de Telegraaf
zaterdag 30 april 2022, 04:31 uur
Drukke ochtend op Schiphol: lange rijen voor de balies
PZCIn de vertrekhallen van Schiphol is het zaterdagochtend weer flink druk. Tot problemen heeft de drukte nog niet geleid, aldus een woordvoerster van de luchthaven. Er loopt extra kantoorpersoneel rond om reizigers op weg te helpen. Geprobeerd wordt om wachtende passagiers zo snel mogelijk te laten doorstromen.
» PZC
zaterdag 30 april 2022, 04:31 uur
Drukke ochtend op Schiphol: lange rijen voor de balies
Brabants DagbladIn de vertrekhallen van Schiphol is het zaterdagochtend weer flink druk. Tot problemen heeft de drukte nog niet geleid, aldus een woordvoerster van de luchthaven. Er loopt extra kantoorpersoneel rond om reizigers op weg te helpen. Geprobeerd wordt om wachtende passagiers zo snel mogelijk te laten doorstromen.
» Brabants Dagblad
zaterdag 30 april 2022, 04:31 uur
Drukte op Schiphol: lange rijen voor de balies
de GelderlanderIn de vertrekhallen van Schiphol is het zaterdagochtend flink druk. Voor de incheckbalies staan lange rijen. Tot problemen heeft de drukte nog niet geleid, zegt een woordvoerster van de luchthaven. Er zijn tot dusver zo'n vijftien tot twintig vluchten vertraagd. Ook zijn verschillende vluchten geannuleerd.
» de Gelderlander
zaterdag 30 april 2022, 04:12 uur
Lange rijen in vertrekhallen Schiphol, maar wachttijd is beperkt
NOSIn de vertrekhallen van Schiphol is het opnieuw erg druk. Er staan lange rijen wachtenden, maar het lijkt erop dat de wachttijd voor reizigers beperkt blijft. De luchthaven zelf zegt dat het wel doorloopt.
» NOS
vrijdag 29 april 2022, 14:00 uur
Je vakantievlucht wordt geannuleerd: wat kun je doen als consument?
de TelegraafSchiphol wil dat luchtvaartmaatschappijen vluchten annuleren, zodat de luchthaven de komende week drukte op de luchthaven aankan. Maar wat mag je doen als consument als dat jou overkomt? Valt je vakantie sowieso in het water? En bij wie klop je aan voor een schadevergoeding?
» de Telegraaf
vrijdag 29 april 2022, 12:10 uur
Attention, your airport has changed: vluchten verplaatst vanwege chaos Schiphol
RTV N-HTientallen vluchten die vandaag en morgen van Schiphol zouden vertrekken, vertrekken óf niet óf van Rotterdam-The Hague Airport, zo hebben de betreffende maatschappijen besloten. Daarmee geven ze gehoor aan de oproep van Schiphol om vluchten te schrappen en de drukte op de luchthaven daarmee binnen de perken te houden. 
» RTV N-H
vrijdag 29 april 2022, 10:17 uur
KLM annuleert tientallen vluchten vanwege drukte
NOSKLM annuleert zaterdag en zondag 47 vluchten vanwege de drukte op Schiphol. Vandaag werden er al 28 vluchten geannuleerd. Meer annuleringen kunnen niet worden uitgesloten, zegt de luchtvaartmaatschappij.
» NOS
vrijdag 29 april 2022, 09:51 uur
Drukte op Schiphol: KLM schrapt vluchten, Corendon wijkt uit naar Rotterdam
de GelderlanderDe KLM heeft vrijdag 28 zogeheten retourvluchten geschrapt vanwege drukte op Schiphol. Daarmee vertrekken niet alleen minder vliegtuigen, maar komen ook minder toestellen aan. De luchthaven is nog altijd in gesprek met luchtvaartmaatschappijen over maatregelen om de verwachte drukte dit weekend het hoofd te kunnen bieden.
» de Gelderlander
vrijdag 29 april 2022, 09:51 uur
Drukte op Schiphol: KLM schrapt vluchten, Corendon en TUI weigeren te annuleren
de StentorDe KLM heeft vrijdag vanwege drukte op Schiphol al tientallen vluchten geschrapt. De luchthaven is nog altijd in gesprek met luchtvaartmaatschappijen over maatregelen om de verwachte drukte dit weekend het hoofd te kunnen bieden.
» de Stentor
vrijdag 29 april 2022, 09:51 uur
Drukte op Schiphol: KLM schrapt vluchten, Corendon en TUI weigeren te annuleren
Brabants DagbladDe KLM heeft vrijdag 28 zogeheten retourvluchten geschrapt vanwege drukte op Schiphol. Daarmee vertrekken er niet alleen minder vliegtuigen, maar komen er dus ook minder toestellen aan. De luchthaven is nog altijd in gesprek met luchtvaartmaatschappijen over maatregelen om de verwachte drukte dit weekend het hoofd te kunnen bieden.
» Brabants Dagblad
donderdag 28 april 2022, 20:50 uur
Schiphol wil door aanhoudende drukte komende week vluchten laten schrappen
RTV N-HSchiphol heeft vliegmaatschappijen gevraagd om maatregelen te nemen vanwege de drukte. De luchthaven wil dat zij vanaf dit weekend tot en met 8 mei een deel van de boekingen annuleren en geen nieuwe boekingen meer aannemen.
» RTV N-H
donderdag 28 april 2022, 17:38 uur
KLM schrapt vluchten na oproep drukte te voorkomen op Schiphol
BN DeStemLuchthaven Schiphol heeft aan alle luchtvaartmaatschappijen gevraagd komend weekend maatregelen te nemen om drukte zoals vorig weekend tegen te gaan. Dat zegt luchtvaartmaatschappij KLM in een bericht aan zijn personeel. De vliegmaatschappij laat weten te verwachten vrijdag vluchten te moeten schrappen.
» BN DeStem
donderdag 28 april 2022, 17:38 uur
KLM schrapt vluchten na oproep drukte te voorkomen op Schiphol
de StentorLuchthaven Schiphol heeft aan alle luchtvaartmaatschappijen gevraagd komend weekend maatregelen te nemen om drukte zoals vorig weekend tegen te gaan. Dat zegt luchtvaartmaatschappij KLM in een bericht aan zijn personeel. De vliegmaatschappij laat weten te verwachten vrijdag vluchten te moeten schrappen.
» de Stentor



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV N-H
Foto: NOS
Foto: RTV N-H
Foto: de Stentor

Meer nieuws uit Schiphol

20 maart 18:00Reizigers pakken met ‘pijn in de buik’ trein naar Schiphol: ‘Super frustrerend’
20 maart 09:27Wisselstoring bij Schiphol opgelost, treinverkeer wordt weer opgestart
19 maart 13:03Zwartrijder (14) met zwaard opgepakt op Schiphol Plaza
12 maart 06:08Treinstoring rond Schiphol verholpen, alles rijdt in spits volgens schema
10 maart 13:19Piloot Pim Sierks uit Haren vloog met Japanse terroristen naar geheime bestemming
8 maart 09:51Situatie op het spoor rond Schiphol voorlopig nog even onzeker
6 maart 12:41Acht kilo coke in scootmobiel op Schiphol
2 maart 11:48Schiphol hield rapport over krimp luchthaven tegen onder druk van KLM
29 februari 18:30Lange rijen bij Schiphol verleden tijd? Luchthaven test met digitale paspoortcontrole
26 februari 16:54Overijssel roept NS op: draai besluit over directe trein van Enschede naar Schiphol terug
19 februari 15:41Vanaf volgende week tien dagen lang minder treinen naar Schiphol
16 februari 08:06Vliegtickets weer duurder: Schiphol wil opnieuw tarieven verhogen om verliezen te dekken
14 februari 21:56Vliegtuig maakt rechtsomkeert naar Schiphol vanwege maden in bagagevak
14 februari 12:25Hulpdiensten op Schiphol wegens noodsituatie vliegtuig
10 februari 09:58Brein achter diamantroof Schiphol werkt mee aan documentaire
9 februari 06:18Treinverkeer rond Schiphol weer opgestart na grote storing
8 februari 13:08Vrachtvliegtuig maakte voorzorgslanding op Schiphol vanwege probleem met elektrisch systeem
7 februari 17:58Brein achter grote diamantroof Schiphol op Ibiza aangehouden
7 februari 13:36'Waanzinnige hoeveelheid' staatsgeheimen bij verdachte spion van Marokkaanse geheime dienst
6 februari 20:48Directeur Groningen Airport Eelde: 'Vliegen in trek, passagiers nog net niet op de vleugels'
RSS.