menu
zoek

Nieuws Scharwoude

Update dode veulens: misdrijf lijkt uitgesloten

zondag 17 mei 2020, 10:00 uur

17 mei - Uit onderzoek van de dierenpolitie is gebleken dat er vooralsnog geen sprake is geweest van een misdrijf met betrekking tot het aantreffen van de dode veulens in Scharwoude. De dierenpolitie heeft vele tips binnengekregen. Naar aanleiding van die tips lijkt een misdrijf uitgesloten en het onderzoek zal verder worden afgerond.

Waar: Zesstedenweg in Scharwoude

Eerder werd onderstaand persbericht gepubliceerd: De dierenpolitie heeft een onderzoek ingesteld naar de persoon of personen die deze week dode veulentjes hebben gedumpt bij een parkeerplaats aan de Zesstedenweg in Scharwoude. Getuigen hiervan worden verzocht hun info te delen met de dierenpolitie of met Meldpunt 144. Afgelopen week werden twee dode pony veulens aangetroffen nabij een parkeerplaats aan de Zesstedenweg en de Weelsloot; - het eerste pasgeboren overleden veulen werd op dinsdagmiddag 12 mei aangetroffen - het tweede dode veulen werd een paar dagen later in die omgeving gevonden, op vrijdagavond 15 mei, eveneens nabij de parkeerplaats aan de Zesstedenweg. De dierenpolitie heeft een onderzoek ingesteld naar wie deze veulentjes daar heeft gedumpt en is op zoek naar mensen die hier informatie over hebben. Vragen van de dierenpolitie * Heeft u informatie over deze twee dode pony veulens? * Heeft u een vermoeden wie deze veulentjes gedumpt kan hebben? * Heeft u een verdachte situatie gezien nabij de parkeerplaats aan de Zesstedenweg en de Weelsloot? Belt u dan a.u.b. met de dierenpolitie via tel.nr. 0900-8844 of met Meldpunt 144: via tel.nr. 144. Heeft u informatie, maar wil u anoniem blijven? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000. Vermeldt u er a.u.b. zaaknummer 2020096189 bij. Dierenpolitie Bij de politie werken taakaccenthouders Dieren binnen Criminaliteit & GGP: ook wel de dierenpolitie genoemd. De dierenpolitie treedt op tegen mensen die dieren verwaarlozen en/of mishandelen, verleent hulp, en probeert dierenleed te voorkomen. De dierenpolitie werkt onder andere samen met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), de stichting LID (Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming) en overige organisaties zoals onder andere Blijf van mijn Dier, de Vogelbescherming en de Hondenbescherming. De politieagenten van de dierenpolitie treden op tegen de hieronder vermelde misdrijven: - dierenmishandeling (waaronder ook het dumpen van dieren valt); - dierenverwaarlozing; - ontuchtige handelingen met dieren en dierenporno; - het doden of mishandelen van een dier ; - het ophitsen van dieren tot het aanvallen van mensen of andere dieren; - stroperij (wild/vis) en verstoren van nesten. Meer informatie is hier te vinden: dierenpolitie Bent u getuige van een dier in nood door een ongeluk of wordt u geconfronteerd met mishandeling of verwaarlozing van dieren? Neemt u dan contact op met het centrale meldpunt via telefoonnr.: 1-4-4.   2020096189

Dierenmishandeling in Scharwoude
Milieu in Scharwoude

» Politie.nl


Kaart nieuws Scharwoude. Locatie nieuws: 52.62030 / 5.00722 Zesstedenweg
Zesstedenweg in Scharwoude


zondag 17 mei 2020, 18:59 uur
Dode pony veulens geen misdrijf
Blik op NieuwsUit onderzoek van de dierenpolitie is gebleken dat er vooralsnog geen sprake is geweest van een misdrijf met betrekking tot het aantreffen van de dode veulens in Scharwoude. De dierenpolitie heeft vele tips binnengekregen.
» Blik op Nieuws
zondag 17 mei 2020, 13:38 uur
Onderzoek naar dumping dode pony veulens bij parkeerplaats
HardnieuwsSCHARWOUDE - Zondag 17 mei heeft politie een onderzoek ingesteld naar de persoon of personen die deze week twee dode pony veulens heeft gedumpt bij een parkeerplaats nabij de aan de Zesstedenweg en Weelsloot in Scharwoude.
» Hardnieuws
zondag 17 mei 2020, 11:28 uur
Dode pony veulens gedumpt
Blik op NieuwsDe dierenpolitie heeft een onderzoek ingesteld naar de persoon of personen die deze week dode veulentjes hebben gedumpt bij een parkeerplaats aan de Zesstedenweg in Scharwoude. Getuigen hiervan worden verzocht hun info te delen met de dierenpolitie of met Meldpunt 144.
» Blik op NieuwsFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Hardnieuws
Foto: Politie.nl

Meer nieuws uit Scharwoude

17 juli 16:40Man (20) overleden na ongeval met tractor
12 juni 15:36Overleden man in water Noord-Scharwoude pas 21 jaar, politie vermoedt noodlottig ongeval
8 oktober 19:49Zoekactie naar vermiste Sumanta in Scharwoude levert niets op
4 oktober 19:06Mick van Wely: ‘Dit is wel een héél rigoureuze actie’
18 augustus 14:20Speurhond slaat niet aan bij zoekactie naar Sumanta
22 juli 18:58Vrouw vindt neergeschoten buur bloedend in de tuin na overval: 'Heb gedrukt op wonden'
30 juni 15:48Eerste dag van nieuwe zoektocht naar verdwenen Sumanta zonder resultaat
6 mei 15:03Rechercheurs, archeologen en speurhonden zoeken lichaam Sumanta
19 april 16:04Politie vindt afgebroken schep in zoektocht naar verdwenen Sumanta Bansi
16 juni 13:07Kat overleden bij brand
17 mei 18:59Dode pony veulens geen misdrijf
17 mei 18:04Twee dode ponyveulens gedumpt bij parkeerplaats in Scharwoude
11 februari 22:45Verkeersregelaar aangereden: ’Wij hebben thuis een gezin!’
25 november 15:54Schilderijen van kunsthandelaar Ronald vernietigd door plofkraak: 'Het is mesjogge'
25 oktober 15:36Noord-Scharwoude - Overval op winkel
RSS.