menu
zoek

Nieuws Rotterdam

Twee aanhoudingen voor straatroof Berlagepad

vrijdag 11 oktober 2024, 09:22 uur

Woensdag is er een jongen beroofd op het Berlagepad van zijn spullen. Even later hielden agenten twee verdachten aan van 16 en 19 jaar.

Waar: Berlagepad in Rotterdam

Woensdag rond 16.00 uur werd een 16-jarige jongen beroofd van onder andere zijn Fatbike. De politie was er snel en stelde een onderzoek in. Aan de hand daarvan konden agenten even later een 16-jarige jongen aanhouden op de Sigrid Undsetweg en een 19-jarige jongen op het Poolsterplein. Beide jongens komen uit Rotterdam. Ze zitten vast en meerdere aanhoudingen sluiten we niet uit. Ben jij slachtoffer van straatroof? Het onderzoek naar deze straatroof is nog in volle gang. Mogelijk zijn er meerdere jongeren slachtoffer geweest van een straatroof. Ook roepen we ouders op om alert te zijn. Heeft uw kind nieuwe spullen of is hij of zij ze juist kwijt? Doe altijd aangifte of maak een melding. Ook als je getuige bent van een straatroof. Een straatroof kan veel impact hebben op het slachtoffer. Daarom is het zo belangrijk om het wel te melden of aangifte te doen, ook om de juiste hulp te bieden. Dat kan ook anoniem via MMA op 0800-7000. Ook al is de melding volledig anoniem, het kan helpen in ons onderzoek naar straatroven in Rotterdam-Oost.  


» Politie.nl

Kaart nieuws Rotterdam. Locatie nieuws: 51.94281 / 4.55212 Berlagepad
Berlagepad in Rotterdam


donderdag 10 oktober 2024, 11:35 uur
Reactie politie op mini-documentaire over nagelaten nazorg
Politie.nlVorig jaar maart werden na een straatroof vijf jongeren aangehouden. Dat gebeurde met een benaderingstechniek die wordt gebruikt wanneer er verdenking is van het dragen van een (vuur)wapen. Na onderzoek bleken de jongens onschuldig.
Vorig jaar 6 maart kregen agenten een melding binnen van een straatroof waarbij er ook een vuurwapen is gebruikt. Dit gebeurde aan de Katshoek in Rotterdam. Kort hierna werden vijf jongeren, die voldeden aan het signalement van de verdachten, aangehouden. Dit gebeurde door middel van een Benaderingstechniek Gevaarlijke Personen (BTGP). Dit is een procedure die wordt gevolgd op het moment dat iemand mogelijk een (vuur)wapen bij zich draagt. Agenten richten hierbij ook hun wapen op de verdachten. Dat gebeurde ook bij de vijf jongeren aan de Katshoek. Na onderzoek bleken de jongeren (van wie vier minderjarig) onschuldig te zijn. Zij zijn de volgende dag heengezonden. In februari dit jaar heeft een ouder van de betrokken jongeren een klacht ingediend over onder andere het gebrek aan nazorg aan de jongeren door de politie na afloop van het incident. Ruim anderhalf jaar na de gebeurtenis doen zij ook hun verhaal in een mini-documentaire ‘’Ontsporing Gezocht’’. Politiechef Fred Westerbeke reageert hierop: “Die nazorg aan deze groep jongeren is niet goed gegaan. Zo’n BTGP is enorm impactvol voor iemand die het ondergaat en als je dan ook nog onschuldig blijkt te zijn, dan is een sorry wel op zijn plaats. Die excuses zijn later wel gemaakt in de brief die is gestuurd naar aanleiding van de klacht die is ingediend, maar dat had natuurlijk direct gemoeten. En dan aan iedereen, en niet alleen aan de klager. Ik heb de mini-documentaire al mogen kijken, en dus ook gezien wat het met de betrokkenen heeft gedaan. Dat raakt me. Het is belangrijk dat we, ondanks alle regels en protocollen, oog hebben voor het menselijke aspect bij ons werk, en voor de impact die het kan hebben. Samen met de leidinggevende van het district sluit ik zaterdag aan bij een bijeenkomst waar ook de betrokkenen aanwezig zullen zijn en gaan we daarover graag met hen in gesprek. De deur staat sowieso voor hen open.“

» Politie.nl
donderdag 10 oktober 2024, 18:34 uur
Politie houdt twee jongeren (16 & 19) aan na straatroof
RTV RijnmondDe politie heeft woensdag twee Rotterdamse jongens (16 en 19 jaar oud) op heterdaad aangehouden. Dit gebeurde nadat een jongen op het Berlagepad in Rotterdam-Oost was beroofd van zijn spullen.
» RTV Rijnmond



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Rijnmond

Meer nieuws uit Rotterdam

15 oktober 15:02Grafisch Lyceum Rotterdam geëvacueerd na brand in magnetron
15 oktober 12:30Slachtoffer schietpartij parkeerplaats is 21-jarige man
15 oktober 12:04Agenten in kogelwerende vesten op school om boze vader
14 oktober 13:36Man bemoeit zich met verkeersopstopping: eerst scheldt hij en dan pakt hij vuurwapen uit auto
14 oktober 10:48Automobilist rijdt over hand na ruzie over bumperkleven
12 oktober 22:21Koninklijke Wisse verdedigt wereldtitel opnieuw succesvol, ook Boapeah wint bij Glory
12 oktober 07:21Explosie bij pizzeria zorgt voor veel schade
11 oktober 16:57Politieman Rotterdam ontslagen om ’grensoverschrijdend gedrag richting burgers’
11 oktober 09:22Twee aanhoudingen voor straatroof Berlagepad
10 oktober 21:08Eerste interview met Carola Schouten als burgemeester: 'Dit is het mooiste wat ik kan doen'
10 oktober 09:27Man (19) opgepakt voor steekpartij metrostation
9 oktober 06:13Auto in brand; 'baksteen gevonden'
9 oktober 06:08Motorrijder gewond door val
8 oktober 13:12Fatbike in de fik; huis onbewoonbaar verklaard
8 oktober 09:50Bewoners tijdelijk hun huis uit na ontploffing Rotterdamse flat
8 oktober 08:37Scooterrijder naar ziekenhuis na botsing met auto
8 oktober 06:18Auto ramt lantaarnpaal
7 oktober 21:52Bizar: NS-stem misbruikt voor anti-Israëlboodschap op station
7 oktober 11:13Verdachte drugslab geëxplodeerde garagebox Rotterdam komt vrij
7 oktober 09:54Vrouw op fiets aangereden bij oversteekplaats
RSS.