menu
zoek

Nieuws Rotterdam

71-jarige ontvoerde Rotterdammer terecht

zaterdag 10 februari 2024, 14:16 uur

De 71-jarige Rotterdammer die eerder was ontvoerd is sinds zaterdagochtend weer terecht. De man kwam even voor half negen aanlopen op de Rhoonse Baan en meldde zichzelf bij agenten die daar stonden voor de afhandeling van een andere melding. De man is overgebracht naar het ziekenhuis voor een gezondheidscheck.

Waar: Rhoonse Baan in Rotterdam

Agenten waren op de de Rhoonse Baan bezig met een melding voertuig te water. Zij stonden op het fietspad aan de Rhoonse Baan tussen de rotonde van de Rhoonse Baan en de Nijverheidsweg en de kruising van het viaduct van de Rijsdijk over de Rhoonse Baan. Zij zagen dat er een man op het fietspad van de Rhoonse Baan in hun richting liep. De man kwam uit de richting van de Rijsdijk. De man sprak hen aan. Uit dit gesprek werd duidelijk dat het ging om de eerder ontvoerde Rotterdammer. Agenten checkten zijn identiteit en het bleek inderdaad de 71-jarige Rotterdammer te zijn. De man had geen uiterlijke verwondingen, maar werd overgebracht naar het ziekenhuis om controles te laten uitvoeren. Het is nog onbekend hoe de man weer op vrije voeten is gekomen. Het onderzoek wordt in volle gang voort gezet. De ontvoering De 71-jarige man werd donderdag 25 januari op de Zoutziederstraat in Rotterdam door twee mannen een bus ingetrokken en meegenomen, terwijl een derde dader het busje bestuurde. Het slachtoffer liep op dat moment van de moskee naar huis, een wandeling van een paar honderd meter. Aanhouding Om de achtergronden van deze ontvoering te onderzoeken en de man weer veilig thuis te krijgen, werd direct een groot onderzoek gestart. Dinsdag 30 januari werd een 45-jarige man uit Zwolle aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Op 2 februari werd besloten dat hij nog tenminste 14 dagen vast moet blijven zitten. Er zijn nog geen andere aanhoudingen gedaan. Zoekingen Donderdag 8 februari is de politie een woning in Rotterdam-Zuid binnengevallen in verband met de zoektocht naar de 71-jarige man die 25 januari is ontvoerd. Vrijdag 2 februari werd door de politie ook al gezocht in een loods in Nieuwe-Tonge. Helaas werd de man bij de zoekingen niet terug gevonden. Beloning Gisteren nog loofde de Hoofdofficier van Justitie looft 20.000,- tipgeld uit voor de gouden tip die zou leiden tot de verblijfplaats van de ontvoerde 71-jarige Rotterdammer. Er kwamen enkele tips binnen over de mogelijke vluchtauto, maar helaas geen bruikbare tips. Informatie? Met de veilige terugkeer van de man is het onderzoek nog niet afgerond. De politie wil nog steeds graag weten wie hier achter zit en waarom. Als mensen hier informatie over hebben, komt het onderzoeksteam graag met hen in contact. Dit kan ook vertrouwelijke wijze via het Team Criminele Inlichtingen (TCI). TCI kan op geheime wijze contact hebben en schermt de identiteit van de tipgever af. U kunt dit speciale team bereiken via 088 - 661 77 34. Als u volledig anoniem wil blijven, kunt u melden via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.  


» Politie.nl

Kaart nieuws Rotterdam. Locatie nieuws: Rhoonse Baan
Rhoonse Baan in Rotterdam


zaterdag 10 februari 2024, 15:46 uur
Ontvoerde Rotterdammer meldt zich bij agenten op straat
CrimesiteDe 71-jarige Rotterdammer die eerder was ontvoerd is sinds zaterdagochtend weer terecht. De man meldde zichzelf bij de politie. Melden De man kwam even voor half negen aanlopen op de Rhoonse Baan in Rotterdam en meldde zichzelf bij agenten die daar stonden voor de afhandeling van een andere melding.
» Crimesite
zaterdag 10 februari 2024, 15:28 uur
Ontvoerde 71-jarige Rotterdammer weer terecht
Blik op NieuwsDe ruim twee weken geleden ontvoerde 71-jarige man uit Rotterdam is weer terecht. Dit meldt de politie zaterdag. De man meldde zich zaterdagochtend op de Rhoonse Baan in Rotterdam waar agenten aan het werk waren.
» Blik op Nieuws
zaterdag 10 februari 2024, 14:40 uur
71-jarige ontvoerde man uit Rotterdam weer terecht
RTV RijnmondDe 71-jarige vermiste man uit Rotterdam die ruim twee weken geleden was ontvoerd is weer terecht. De bejaarde man had zich zaterdagochtend bij de Rhoonse Baan in Rhoon gemeld bij agenten die daar aan het werk waren. De Rotterdammer had geen uiterlijke verwondingen, maar is wel overgebracht naar het ziekenhuis voor een gezondheidscheck.
» RTV Rijnmond



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Rijnmond

Meer nieuws uit Rotterdam

26 juli 17:11Zwaargewonde bij schietpartij in Rotterdam-Zuid, dader voortvluchtig
26 juli 17:10Zo reis je dit weekend het beste naar Zomercarnaval
26 juli 14:44Werkzaamheden aan het spoor tussen Schiedam en Den Haag lopen nog meer uit
26 juli 10:38Griffier van rechtbank Rotterdam aangehouden voor schenden ambtsgeheim
26 juli 09:47Tram met passagiers vliegt in brand
26 juli 06:31A4 ten zuiden van Rotterdam ruim een week dicht, tot een uur vertraging
25 juli 13:11Man opgepakt voor stelen 3000 euro en juwelen van bejaarde
24 juli 11:54Rotterdam: man in been geschoten
24 juli 07:05Grote schade na botsing, bestuurder gevlucht
23 juli 12:48Botlektunnel deels dicht om ongeval met drie vrachtwagens
23 juli 10:17Politie houdt man aan voor gooien molotovcocktails
22 juli 16:19Verdachte van woningbrand bij wethouder nog spoorloos
21 juli 16:59Man aangehouden na inbraak bij Dierenambulance
21 juli 10:13Steekpartij in hotelkamer, vrouw (25) gewond
20 juli 13:19Motorrijder gewond bij ongeluk in Rotterdam-Zuid | Mogelijk schietpartij in Oude Noorden
20 juli 11:25Schot gelost na ruzie op straat; politie zoekt getuigen
19 juli 18:54Verdriet om doodgereden maaltijdbezorger Duco (16): 'Niet te bevatten'
19 juli 14:30Computerstoring verpest start van vakantie: 'Het is pittig, zeker met een klein kind erbij'
18 juli 13:56Getuigen gezocht explosie Middenhagen
18 juli 11:48Politie deelt beelden van verdachte van woningbrand bij wethouder
RSS.