menu
zoek

Nieuws Rotterdam

Rotterdammer (34) aangehouden voor vervaardiging verdovende middelen

zaterdag 3 februari 2024, 18:23 uur

Zaterdag 3 februari hield de politie een 34-jarige Rotterdammer aan. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het vervaardigen van verdovende middelen op de Schammenkamp. Zijn rol wordt verder onderzocht. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Waar: Schammenkamp in Rotterdam

Maandag 29 januari rond 20.30 uur was er een enorme explosie onder een wooncomplex aan de Schammenkamp in Rotterdam Zuidwijk. Hierbij kwamen drie personen om het leven. De hele week zijn de hulpdiensten met man en macht bezig geweest een veilige situatie te creëren om zo de lichamen van de drie vermiste en overleden personen te kunnen bergen. Vrijdagochtend werd het laatste slachtoffer geborgen. Vanaf toen werd alles op alles gezet om de oorzaak van de explosie en brand te achterhalen. Tijdens het veiligstellen van sporen stuitte de recherche op verschillende attributen die te maken kunnen hebben met het vervaardigen van verdovende middelen. Op basis van deze informatie hield de politie de 34-jarige Rotterdammer aan. Wat zijn exacte rol is onderzoekt de politie. Uiteraard onderzoekt de politie ook of de aangetroffen attributen de oorzaak kunnen zijn van de explosie. Het onderzoek naar de enorme explosie is in volle gang en de politie komt heel graag in contact met mensen die mogelijk meer weten over wat er zich op de Schammenkamp heeft afgespeeld. Dit kan via onderstaande opties en ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem.


» Politie.nl

Kaart nieuws Rotterdam. Locatie nieuws: 51.87413 / 4.49316 Schammenkamp
Schammenkamp in Rotterdam


zondag 4 februari 2024, 19:14 uur
Drugscriminaliteit manifesteert zich steeds vaker in openbare ruimte
de TelegraafPolitie en justitie vermoeden dat een ongeluk in een drugslab oorzaak was van de enorme explosie aan de Schammenkamp in Rotterdam afgelopen maandag. De excessen van de drugseconomie in Nederland manifesteren zich steeds vaker en nadrukkelijk in de openbare ruimte. Met de gewone burger als slachtoffer.
» de Telegraaf
zondag 4 februari 2024, 19:06 uur
Geschokte reacties om rol ’held’ Jalal O. bij dodelijke explosie Schammenkamp
de TelegraafNog amper bekomen van de schrik over de dodelijke explosie in de Schammenkamp, werd Rotterdam-Zuid afgelopen weekeinde opgeschrikt door de vondst van attributen in het verwoeste pand die wijzen op drugsproductie. Omwonenden en politici reageren geschokt nu oom Jalal O. (34) van slachtoffer Ilias (22) is aangehouden.
» de Telegraaf
zondag 4 februari 2024, 13:15 uur
Omstanders juichten voor ‘held’ Jalal O., nu wordt hij gezien als veroorzaker van alle ellende
PZCMet zijn blote handen zocht Jalal O. (34) naar stoffelijke overschotten in het puin aan de Schammenkamp in Rotterdam. Omstanders moedigden hem aan toen hij over een hek klom en de plaats delict op rende.
» PZC
zondag 4 februari 2024, 13:15 uur
Omstanders juichten voor ‘held’ Jalal O., nu wordt hij gezien als veroorzaker van alle ellende
BN DeStemMet zijn blote handen zocht Jalal O. (34) naar stoffelijke overschotten in het puin aan de Schammenkamp in Rotterdam. Omstanders moedigden hem aan toen hij over een hek klom en de plaats delict op rende.
» BN DeStem
zondag 4 februari 2024, 00:24 uur
Explosie Rotterdam mogelijk veroorzaakt door drugslab, man (34) aangehouden
Blik op NieuwsDe politie heeft zaterdag 3 februari een 34-jarige Rotterdammer aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij het vervaardigen van verdovende middelen in het appartementencomplex aan de Schammenkamp waar afgelopen maandag een enorme explosie het leven heeft gekost van drie personen.
» Blik op Nieuws
zaterdag 3 februari 2024, 20:48 uur
Rotterdammer aangehouden in verband met explosie wooncomplex
CrimesiteZaterdag heeft de politie een 34-jarige Rotterdammer gearresteerd die drugs zou hebben vervaardigd in het appartementencomplex op de Schammenkamp in Rotterdam-Zuid. Mogelijk is de explosie door een drugslab veroorzaakt. Het gebouw stortte in en drie mensen kwamen om het leven.
» Crimesite
zaterdag 3 februari 2024, 20:33 uur
Aangehouden verdachte explosie is huurder ontplofte werkplaats Jalal O.
RTV RijnmondDe man die zaterdag is opgepakt in het onderzoek naar de explosie aan de Schammenkamp in Rotterdam-Zuidwijk is de huurder van de loods waar de explosie is ontstaan. Het gaat om de 34-jarige Jalal O. Meerdere bronnen bevestigen dat aan Rijnmond.
» RTV Rijnmond
zaterdag 3 februari 2024, 19:46 uur
Drugslab mogelijk oorzaak explosie Rotterdam, oom omgekomen Ilias opgepakt
de TelegraafDe enorme explosie op de Schammenkamp in Rotterdam waarbij drie mensen om het leven kwamen is mogelijk ontstaan door een ontploft drugslab. De 34-jarige oom van de omgekomen Ilias, Jalal O. uit Rotterdam is door de politie gearresteerd. Dat stellen bronnen aan De Telegraaf.
» de Telegraaf
zaterdag 3 februari 2024, 19:27 uur
Dodelijke explosie Rotterdam komt mogelijk door drugslab, verdachte opgepakt
NU.nlDe dodelijke explosie in een gebouw aan de Schammenkamp in Rotterdam is mogelijk veroorzaakt door de aanwezigheid van een drugslab, meldt de politie. Een 34-jarige Rotterdammer is zaterdag aangehouden voor betrokkenheid bij het maken van verdovende middelen.
» NU.nl
zaterdag 3 februari 2024, 18:57 uur
Explosie Rotterdam mogelijk veroorzaakt door drugslab, huurder (34) aangehouden
NOSDe dodelijke explosie die maandagavond een wooncomplex in Rotterdam verwoestte, is mogelijk veroorzaakt door een drugslab, meldt de politie. In het puin zijn verschillende attributen gevonden die gebruikt kunnen worden bij de productie van verdovende middelen.
» NOS
zaterdag 3 februari 2024, 18:57 uur
Dodelijke explosie Rotterdam mogelijk veroorzaakt door drugslab
NU.nlDe dodelijke explosie in een gebouw aan de Schammenkamp in Rotterdam is mogelijk veroorzaakt door de aanwezigheid van een drugslab, meldt de politie zaterdag. Een 34-jarige Rotterdammer is zaterdag aangehouden voor betrokkenheid bij het maken van verdovende middelen. Door de ontploffing en brand maandag in Rotterdam-Zuid kwamen drie mensen om.
» NU.nl
zaterdag 3 februari 2024, 18:50 uur
Dodelijke explosie in Rotterdam mogelijk door drugslab, 34-jarige man aangehouden
de TelegraafDe dodelijke explosie in een gebouw aan de Schammenkamp in Rotterdam is mogelijk veroorzaakt door de aanwezigheid van een drugslab. Een 34-jarige Rotterdammer is zaterdag aangehouden voor betrokkenheid bij het vervaardigen van verdovende middelen, meldt de politie. Zijn rol wordt verder onderzocht.
» de Telegraaf
zaterdag 3 februari 2024, 18:50 uur
Politie vindt spullen voor drugs in onderzoek explosie, man (34) aangehouden
RTV RijnmondDe politie heeft zaterdag een 34-jarige Rotterdammer aangehouden in het onderzoek rondom de explosie in Rotterdam-Zuidwijk. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het maken van drugs in de Schammenkamp. Wat zijn rol precies is, wordt verder onderzocht. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.
» RTV Rijnmond
zaterdag 3 februari 2024, 18:49 uur
Dodelijke explosie in Rotterdam mogelijk door drugslab, oom omgekomen Ylyass (22) aangehouden
BN DeStemDe dodelijke explosie in Rotterdam is mogelijk veroorzaakt door de aanwezigheid van een drugslab. Een 34-jarige Rotterdammer is zaterdag aangehouden voor betrokkenheid bij het vervaardigen van verdovende middelen. De verdachte is Jalal O.
» BN DeStem
zaterdag 3 februari 2024, 18:49 uur
Dodelijke explosie in Rotterdam mogelijk door drugslab, oom omgekomen Ylyass (22) aangehouden
PZCDe dodelijke explosie in Rotterdam is mogelijk veroorzaakt door de aanwezigheid van een drugslab. Een 34-jarige Rotterdammer is zaterdag aangehouden voor betrokkenheid bij het vervaardigen van verdovende middelen. De verdachte is Jalal O.
» PZC
zaterdag 3 februari 2024, 08:18 uur
Reconstructie: hoe de Schammenkamp veranderde in een rampgebied
RTV RijnmondEen verschrikkelijke explosie onder een flat, een vlammenzee, drie vermisten, onrust en veel emoties rond het puin. De afgelopen week veranderde de rustige Schammenkamp in Rotterdam-Zuidwijk in een rampgebied. Wat gebeurde er nu precies van dag tot dag?
» RTV Rijnmond
vrijdag 2 februari 2024, 20:38 uur
Elf huishoudens voorlopig nog dakloos na krachtige explosie in Rotterdam
NU.nlElf huishoudens kunnen nog niet terug naar hun huis op de Schammenkamp in Rotterdam, vanwege de schade die is ontstaan na de explosie van maandagavond. Zij moeten elders verblijven tot het onderzoek is afgerond, zegt de gemeente Rotterdam in gesprek met NU.nl.
» NU.nl
vrijdag 2 februari 2024, 19:56 uur
Video | Driehoek Rotterdam: 'Alle scenario's voor oorzaak explosie liggen open'
NU.nlVrijdagmiddag gaf de Driehoek, bestaande uit gemeente Rotterdam, Politie Rotterdam en Openbaar Ministerie Rotterdam, een persconferentie over de explosie op de Schammenkamp. Daarbij werd duidelijk dat alle mogelijke scenario's voor de oorzaak van de explosie nog openliggen.
» NU.nl
vrijdag 2 februari 2024, 18:39 uur
Justitie: we houden alle mogelijkheden open bij onderzoek naar explosie Schammenkamp
RTV RijnmondIn het onderzoek naar de explosie van maandagavond en de aansluitend felle brand in een flatgebouw aan de Schammenkamp in Rotterdam-Zuidwijk houdt justitie alle mogelijkheden open. Dus ook dat er misschien sprake is van een strafbaar feit, zei plaatsvervangend hoofdofficier Lisan Wösten vrijdagmiddag tijdens een ingelaste persconferentie op het Rotterdamse stadhuis. De identificatie van het derde slachtoffer is nog niet afgerond, maar de kans is groot dat het gevonden lichaamsdeel van de 33-jarige Mustafa is, zei de politie.
» RTV Rijnmond
vrijdag 2 februari 2024, 17:01 uur
Kijk terug: persconferentie over explosie Schammenkamp in Rotterdam-Zuidwijk
RTV RijnmondDe gemeente Rotterdam, politie en justitie in Rotterdam hebben vrijdagmiddag een persconferentie gegeven over de explosie van begin deze week aan de Schammenkamp. Je kunt hier deze persconferentie terugkijken.
» RTV Rijnmond
vrijdag 2 februari 2024, 17:00 uur
Eerste bloemen neergelegd bij rampplek
HardnieuwsROTTERDAM - Vrijdagmiddag zijn de eerste bloemen gelegd aan de Schammenkamp in Rotterdam.
» Hardnieuws
vrijdag 2 februari 2024, 16:56 uur
Alles wijst erop dat ook derde vermiste onder puin Rotterdams pand is gevonden
NU.nlHet lichaamsdeel dat in de nacht van donderdag op vrijdag tussen het puin in Rotterdam is gevonden, is van de derde vermiste persoon. Daar gaat de politie vanuit. Het gaat om een 33-jarige man uit Rotterdam.
» NU.nl
vrijdag 2 februari 2024, 16:29 uur
Kijk rechtstreeks mee: persconferentie over explosie Schammenkamp in Rotterdam-Zuidwijk
RTV RijnmondDe gemeente Rotterdam, politie en justitie in Rotterdam geven op dit moment een persconferentie over de explosie van begin deze week aan de Schammenkamp. Je kunt hier rechtstreeks de beelden uit het Rotterdamse stadhuis bekijken.
» RTV Rijnmond
vrijdag 2 februari 2024, 16:28 uur
Livestream | Volg hier de persconferentie over de fatale explosie in Rotterdam-Zuidwijk
NU.nlBekijk hier live de persconferentie over de explosie aan de Schammenkamp in Rotterdam-Zuidwijk.
» NU.nl
vrijdag 2 februari 2024, 15:44 uur
Politie: identificatie gevonden resten op rampplek Rotterdam is moeilijk
de TelegraafDe schreeuw van familieleden ging vrijdagochtend door merg en been nadat politieagenten aan de Rotterdamse Schammenkamp, waar maandagavond drie bedrijfspanden na een vernietigende explosie in vlammen opgaan, vertellen dat er een derde persoon is gevonden onder het puin. Vrijdagmiddag meldt de politie dat er inderdaad meerdere resten zijn gevonden, maar dat de identificatie moeilijk is.
» de Telegraaf
vrijdag 2 februari 2024, 12:03 uur
Derde slachtoffer explosie Rotterdam gevonden
Blik op NieuwsDe politie in Rotterdam heeft bekend gemaakt dat tijdens een zoeking naar het laatste vermiste lichaam een vondst is gedaan. Tussen de brokstukken is volgens de politie een lichaam aangetroffen.
» Blik op Nieuws
vrijdag 2 februari 2024, 11:14 uur
Voetbalclub begint inzamelingsactie voor slachtoffers verwoestende explosie
RTV RijnmondNa de explosie aan de Schammenkamp in Rotterdam-Zuidwijk zitten heel veel mensen zonder huis en zonder spullen. Om deze slachtoffers op weg te helpen, houdt voetbalclub S.V. Charlois een inzamelingsactie. Doel is om 100.000 euro op te halen. Ook zamelt de club spullen in. "Het gaat nu nog veel te weinig over de mensen die dakloos zijn geworden."
» RTV Rijnmond
vrijdag 2 februari 2024, 10:52 uur
Lichaamsdeel gevonden in puin Rotterdams pand, zoektocht gaat nog verder
NU.nlDe politie heeft vannacht een deel van een lichaam gevonden bij het verwoeste pand in Rotterdam. Het lichaamsdeel is geborgen en wordt onderzocht. De politie neemt DNA af om te kunnen vaststellen van wie het lichaamsdeel was.
» NU.nl
vrijdag 2 februari 2024, 10:25 uur
Politie vindt deel van lichaam in puin verwoest pand Rotterdam en zoekt nog verder
NU.nlDe politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag alleen een deel van een lichaam gevonden. Het lichaamsdeel is geborgen en wordt onderzocht. De politie neemt DNA af om te kunnen identificeren van wie het lichaamsdeel was.
» NU.nl
vrijdag 2 februari 2024, 10:18 uur
Lichaamsdeel van derde slachtoffer onder puin gevonden
RTV RijnmondEr is vrijdagochtend op de plek van de explosie aan de Schammenkamp in Rotterdam-Zuidwijk een derde persoon onder het puin gevonden. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om het lichaam van de 33-jarige Mustafa, die nog vermist wordt. De politie meldt dat er een deel van een lichaam is gevonden.
» RTV Rijnmond
vrijdag 2 februari 2024, 09:21 uur
Vermoedelijk derde lichaam gevonden tussen puin van verwoest Rotterdams pand
NU.nlDe politie denkt dat ze het lichaam heeft gevonden van de derde persoon die werd vermist na de brand in Rotterdam. Agenten zagen vannacht een deel van het lichaam tussen het puin. Bij daglicht doen rechercheurs verder onderzoek.
» NU.nl
vrijdag 2 februari 2024, 08:16 uur
Menselijke resten gevonden in puin verwoest complex Rotterdam
NOSIn Rotterdam-Zuid zijn menselijke resten gevonden onder de brokstukken van het appartementencomplex waar maandag een explosie was. Of het gaat om resten van de man die nog wordt vermist, moet blijken uit DNA-onderzoek. Ook zoekt de politie verder naar meer stoffelijke resten.
» NOS
vrijdag 2 februari 2024, 08:08 uur
Derde lichaam onder puin gevonden
RTV RijnmondEr is vrijdagochtend op de plek van de explosie aan de Schammenkamp in Rotterdam-Zuidwijk een derde lichaam onder het puin gevonden. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om het lichaam van de 33-jarige Mustafa, die nog vermist wordt.
» RTV Rijnmond
vrijdag 2 februari 2024, 08:04 uur
Politie: vermoedelijk lichaam derde slachtoffer bij pand explosie Rotterdam gevonden
de TelegraafOnder de brokstukken van het door een explosie getroffen gebouw aan de Schammenkamp in Rotterdam-Zuid, is vermoedelijk een deel van het lichaam van een derde slachtoffer gevonden. De politie meldt vrijdagochtend dat collega’s rond 05.30 uur de vondst deden. Het deel van het lichaam is inmiddels geborgen en wordt onderzocht.
» de Telegraaf
vrijdag 2 februari 2024, 07:57 uur
Hulpdiensten vinden lichaamsdeel van derde slachtoffer onder puin van explosie Rotterdam
de StentorHulpdiensten hebben vrijdagochtend vroeg een lichaamsdeel gevonden op de rampplek in Rotterdam-Zuidwijk. Dit deel is geborgen en wordt onderzocht. Dat laten de politie en veiligheidsregio weten.
» de Stentor
vrijdag 2 februari 2024, 07:57 uur
Hulpdiensten vinden lichaamsdeel van derde slachtoffer onder puin van explosie Rotterdam
BN DeStemHulpdiensten hebben vrijdagochtend vroeg een lichaamsdeel gevonden op de rampplek in Rotterdam-Zuidwijk. Dit deel is geborgen en wordt onderzocht. Dat laten de politie en veiligheidsregio weten.
» BN DeStem
vrijdag 2 februari 2024, 07:57 uur
Hulpdiensten vinden lichaamsdeel van derde slachtoffer onder puin van explosie Rotterdam
PZCHulpdiensten hebben vrijdagochtend vroeg een lichaamsdeel gevonden op de rampplek in Rotterdam-Zuidwijk. Dit deel is geborgen en wordt onderzocht. Dat laten de politie en veiligheidsregio weten.
» PZC
donderdag 1 februari 2024, 20:05 uur
Kritiek op afwezigheid Aboutaleb op rampplek: ’Burgemeester, kom terug!’
de TelegraafEr heerst onvrede in Rotterdam-Zuid, nu het vier dagen na de verwoestende explosie aan de Schammenkamp nog altijd zo goed als stil is vanuit burgemeester Aboutaleb. Hij zit voor twee weken in Zuid-Amerika in de strijd tegen drugsinvoer. Locoburgemeester Robert Simons neemt zijn taken over.
» de Telegraaf
donderdag 1 februari 2024, 12:50 uur
Liveblog: Locoburgemeester Robert Simons prijst handelen hulpverleners
RTV RijnmondDrie dagen na de explosie aan de Schammenkamp in Rotterdam Zuidwijk zijn twee vermisten nog steeds niet gevonden. Nabestaanden hebben het lichaam van één vermist slachtoffer uit het puin weten te halen. Veel van het puin dat door de explosie is ontstaan, ligt ook deze donderdag nog op straat. Volg de laatste ontwikkelingen in dit liveblog.
» RTV RijnmondFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Hardnieuws
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV Rijnmond
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV Rijnmond
Foto: RTV Rijnmond
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: RTV Rijnmond
Foto: RTV Rijnmond
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV Rijnmond
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: RTV Rijnmond
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV Rijnmond
Foto: PZC

Meer nieuws uit Rotterdam

25 februari 21:33Getuigenoproep voor steekincident bij Zuidplein
25 februari 14:11Enorme dreun voor Excelsior in degradatiekraker tegen Vitesse
25 februari 08:14Zwaargewonde bij steekpartij in buurt van Zuidplein | Auto crasht op Noordsingel in Rotterdam
24 februari 19:52Overleden persoon gevonden in woning Kromme Hagen
24 februari 11:53Eerder beschoten woning Kerkhoflaan opnieuw doelwit
23 februari 22:53Nog eens drie tieners opgepakt voor gooien winkelwagen op vrouw in Rotterdam
23 februari 20:30Winkelwagentje werd van 4 meter hoog op vrouw gegooid: ‘Er lag een plas bloed’
23 februari 13:59OM vervolgt agente die schoten loste op wegrijdende auto in Rotterdam
23 februari 11:42Hoe Alan (20) een aanslag voor IS wilde plegen: ‘Hij wilde schieten tot hij zou sterven’
23 februari 08:20Amsterdammers aangehouden voor beschieten schoonheidssalon Rotterdam
22 februari 10:33Na minister legt ook UMCG zich neer bij uitspraak kinderhartchirurgie
21 februari 18:02Volkstuinvereniging tast in het duister: hoe kon de brand op Vreelust zomaar ontstaan?
21 februari 13:45Vermoedelijk dode door botsing werkschip en boorplatform in Botlek
19 februari 11:01Bryan Adams in oktober naar Rotterdam Ahoy
19 februari 04:51Opnieuw explosie in geweldsgolf die zou volgen op verijdelde ontvoering
18 februari 07:24Tweede explosie op een rij bij woning Jacques Dutilhweg | Grote ondermijningsactie in Rotterdam-Zuid
18 februari 06:00Egberink en Scheffers buigen het hoofd in dubbelfinale ABN AMRO-toernooi
17 februari 12:31Gewonde bij schietpartij op Rotterdams feest
16 februari 11:22Vrouw (41) aangehouden met vuurwapen na waarschuwingsschot
15 februari 23:04Hoop op duidelijkheid nu justitie acht agenten vervolgt na dood arrestant 
RSS.