menu
zoek

Nieuws Rotterdam

Deze seriemoordenaars ken je niet

woensdag 29 november 2023, 15:15 uur

De Jeffrey Dahmers en Ted Bundy's van de wereld zijn geboekt en gefilmd in het rijk van bijna-fictie, zo veilig verwijderd van het echte leven dat het moeilijk voor te stellen is dat dergelijke monsters daadwerkelijk bestaan. Als je naar hun series kijkt naar het online live casino word je mogelijk niet eens bang. Het zijn degenen waar je nog nooit van hebt gehoord waar je op moet letten - waarvan sommigen momenteel zelfs vrij zijn.

David Parker Ray
David Parker Ray, bekend als de Toy Box Killer, leek op de Jigsaw-moordenaar, maar zonder de pretentie iemand te helpen. Toen zijn slachtoffers in zijn marteltrailer bijkwamen, hoorden ze een opname die hen precies liet weten wat er met hen ging gebeuren. Nadat zijn laatste slachtoffer in 1999 ontsnapte, werd hij alleen veroordeeld voor het verkrachten en martelen van twee vrouwen omdat er nooit lichamen werden gevonden, maar hij gaf toe dat hij 40 vrouwen had ontvoerd, dus kreeg hij een gevangenisstraf van 223 jaar.

Vickie Dawn Jackson
Vickie Dawn Jackson, die sinds 1989 als verpleegster had gewerkt, snauwde blijkbaar nadat ze was aangenomen door het Nocona General Hospital in Texas, waarbij tien patiënten met een dodelijke overdosis medicijnen omkwamen omdat ze buitensporig veeleisend waren en haar feitelijk irriteerden. Ze kwam er een tijdje mee weg omdat haar slachtoffers meestal ouderen waren, maar ze werd te brutaal toen ze het probeerde met een tienermeisje en een vrouw van middelbare leeftijd. Iets om rekening mee te houden tijdens je volgende ziekenhuisopname.

Doronthea Puente
Dorothea Puente, ook wel bekend als de Boardinghouse Killer, was een lief uitziend, oud dametje dat oudere en gehandicapte kostgangers in huis nam en hen vervolgens vermoordde en in de jaren '80 doorging met het verzilveren van hun socialezekerheidscheques. Ze vermoordde ook voor de goede orde een vriend en een vriend, hoewel ze tot aan haar dood zwoer dat de zeven slachtoffers die op haar terrein begraven waren, een natuurlijke dood waren gestorven, en ze blijkbaar naliet hun dood te melden of te stoppen met het innen van hun cheques uit … de goedheid van haar hart?

Luis Garavito
Luis Garavito bekende tussen 1980 en 1999 ongeveer 190 kinderen in Colombia te hebben verkracht, gemarteld en vermoord, waarbij hij hen had gelokt met beloften van frisdrank en geld, soms verkleed als een religieuze man. Je zou denken dat dit een enkele reis naar Forever Jail zou zijn, maar de Colombiaanse wet beperkt gevangenisstraffen tot 40 jaar, en Garavito heeft die straf teruggebracht tot 22 jaar omdat hij zo behulpzaam was voor de politie. Hij zou volgend jaar al vrij kunnen zijn. Slaap lekker!

Vlado Taneski
Het lijkt erop dat er halverwege de jaren 2000 genoeg journalistiek over was, maar de Macedonische verslaggever Vlado Taneski had blijkbaar moeite met een verhaal. Omdat hij wist dat een wrede seriemoordenaar de lezers voldoende zou boeien, verkrachtte, sloeg en wurgde hij minstens drie en mogelijk vier oudere vrouwen en schreef er vervolgens over alsof hij dat niet had gedaan. Zeker, zijn berichtgeving over de moorden boeide het publiek, maar hij was een beetje te goed, inclusief details die onmogelijk aan iemand anders bekend konden zijn dan aan de moordenaar en die de politie rechtstreeks naar hem toe leidde.






Meer nieuws uit Rotterdam

26 juli 17:11Zwaargewonde bij schietpartij in Rotterdam-Zuid, dader voortvluchtig
26 juli 17:10Zo reis je dit weekend het beste naar Zomercarnaval
26 juli 14:44Werkzaamheden aan het spoor tussen Schiedam en Den Haag lopen nog meer uit
26 juli 10:38Griffier van rechtbank Rotterdam aangehouden voor schenden ambtsgeheim
26 juli 09:47Tram met passagiers vliegt in brand
26 juli 06:31A4 ten zuiden van Rotterdam ruim een week dicht, tot een uur vertraging
25 juli 13:11Man opgepakt voor stelen 3000 euro en juwelen van bejaarde
24 juli 11:54Rotterdam: man in been geschoten
24 juli 07:05Grote schade na botsing, bestuurder gevlucht
23 juli 12:48Botlektunnel deels dicht om ongeval met drie vrachtwagens
23 juli 10:17Politie houdt man aan voor gooien molotovcocktails
22 juli 16:19Verdachte van woningbrand bij wethouder nog spoorloos
21 juli 16:59Man aangehouden na inbraak bij Dierenambulance
21 juli 10:13Steekpartij in hotelkamer, vrouw (25) gewond
20 juli 13:19Motorrijder gewond bij ongeluk in Rotterdam-Zuid | Mogelijk schietpartij in Oude Noorden
20 juli 11:25Schot gelost na ruzie op straat; politie zoekt getuigen
19 juli 18:54Verdriet om doodgereden maaltijdbezorger Duco (16): 'Niet te bevatten'
19 juli 14:30Computerstoring verpest start van vakantie: 'Het is pittig, zeker met een klein kind erbij'
18 juli 13:56Getuigen gezocht explosie Middenhagen
18 juli 11:48Politie deelt beelden van verdachte van woningbrand bij wethouder
RSS.