menu
zoek

Nieuws Rotterdam

Drie doden na schietincidenten Rotterdam

donderdag 28 september 2023, 22:39 uur

De politie kreeg donderdagmiddag 28 september rond 14.30 uur meerdere meldingen van schietincidenten op twee verschillende locaties. Eerst zou er in een woning aan het Heiman Dullaertplein geschoten zijn en kort daarna in het Erasmus Medisch Centrum (EMC). Ook was er sprake van brand op beide locaties.

Waar: Heiman Dullaertplein in Rotterdam

foto: ANP Slachtoffers in woning Heiman Dullaertplein In een woning aan het Heiman Dullaertplein troffen hulpverleners een overleden 39-jarige vrouw uit Rotterdam aan en haar zwaargewonde 14-jarige dochter. Het meisje werd met spoed vervoerd naar het ziekenhuis en is daar aan haar verwondingen overleden. In de woning van de verdachte bleek -vermoedelijk door hem zelf- brand gesticht. Slachtoffer in het Erasmus Medisch Centrum Nadat de verdachte de woning aan het Heiman Dullaertplein verliet, ging hij richting het EMC. Daar liep de man een leslokaal binnen en schoot een 43-jarige docent neer. De man overleed daar aan zijn verwondingen. Hierna stichtte de dader in een ander deel van het EMC brand. Kort daarna verliet hij het gebouw. Aanhouding van een 32-jarige Rotterdammer Intussen kreeg de politie van meerdere getuigen tips waar de verdachte mogelijk kon zijn. Bij de zoektocht naar hem zagen agenten dat hij uit een van de gebouwen van het EMC liep. Daar werd de 32-jarige man rond 15.30 uur door een speciaal arrestatieteam aangehouden. Bij hun inzet in het EMC ademden zeven politiemannen van dit team rook in. Zij zijn nagekeken door medisch specialisten. De verdachte bleek een student te zijn in het EMC. De man was eerder veroordeeld voor dierenmishandeling. We gaan er op dit moment vanuit dat de man gericht handelde. Getuigen gezocht voor ons opsporingsonderzoek Om erachter te komen wat er precies gebeurd is en hoe dat gegaan is, is een groot team van rechercheurs een onderzoek gestart. De politie is op zoek naar informatie. Heeft u informatie die het onderzoek kan helpen? Bel dan met de opsporingstiplijn via 0800-6070. Heeft u camerabeelden van de schietincidenten? Deel deze met de politie via deze link.  Slachtofferhulp voor getuigen en betrokkenen Wat vandaag gebeurd is, is voor iedereen enorm heftig. We kunnen ons voorstellen dat het op iedereen die erbij betrokken was een grote impact heeft. Voor getuigen of betrokkenen staat Slachtofferhulp Nederland klaar. Bel 0900-0101 of laat een bericht achter op de website van Slachtofferhulp Nederland als u hulp wil. Lees hier het inmiddels gesloten liveblog.


» Politie.nl


Kaart nieuws Rotterdam. Locatie nieuws: 51.90492 / 4.45473 Heiman Dullaertplein
Heiman Dullaertplein in Rotterdam


donderdag 28 september 2023, 15:39 uur
Liveblog gesloten: Schietincident Rotterdam - verdachte aangehouden
Politie.nlDit liveblog is gesloten. In een woning aan het Heiman Dullaertplein en in een leslokaal van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam-West hebben twee schietincidenten plaatsgevonden. Lees hieronder de laatste ontwikkelingen.
Onderaan deze pagina vindt u een tipformulier.  23:06 uur Na alle heftige gebeurtenissen van vandaag een samenvattend bericht. Heel veel sterkte aan alle mensen die hier op welke manier ook bij betrokken waren. Aarzel niet om daarbij hulp te vragen. Slachtofferhulp staat voor je klaar.  21:02 uur Wij hebben helaas eerder de verkeerde leeftijd van een van de slachtoffers gemeld. De man die dodelijk werd getroffen in een leslocatie van het EMC was 43 jaar.  20:19 uur Zojuist werd bekend dat het 14-jarige meisje dat vanmiddag zwaargewond raakte bij de schietpartij aan het Heiman Dullaertplein, is overleden. Haar moeder, een 39-jarige Rotterdamse, kwam hierbij ook om het leven.  In een leslocatie van het EMC werd een 46-jarige man dodelijk getroffen. We wensen alle nabestaanden veel sterkte.  19:00 uur Bel met de opsporingstiplijn via 0800-6070 als u getuige was van de schietincidenten in Rotterdam aan het Heiman Dullaertplein en het EMC. Wij zoeken nog informatie voor ons opsporingsonderzoek.  18:56 uur Voor iedereen die getuige of betrokken was bij een van de schietincidenten in Rotterdam staat slachtofferhulp klaar. Bel 0900-0101 of laat een bericht achter op de website van Slachtofferhulp. 18:35 uur Wij hebben uw hulp nodig voor ons opsporingsonderzoek. Als u beelden hebt van de schietincidenten in Rotterdam vanmiddag aan het Heiman Dullaertplein en in het Erasmus Medisch Centrum (EMC) kunt u deze hier uploaden.  17:52 uur Zoals eerder vermeld, is een 32-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de twee geweldsincidenten aan het Heiman Dullaertplein en het EMC. We gaan niet uit van een tweede schutter.  17:31 uur Bij de twee schietincidenten in Rotterdam zijn dodelijke slachtoffers te betreuren. We informeren nu eerst familie en nabestaanden. Later zullen we verdere toelichting geven.  17:11 uur Correctie: de verdachte is niet op, maar onder het helideck aangehouden.  16:40 uur De gezagsdriehoek van Rotterdam geeft om 18:45 uur een persconferentie op het stadhuis van Rotterdam naar aanleiding van het incident bij het Erasmus MC. 16:33 uur Op het helideck in het EMC Rotterdam is een 32-jarige Rotterdammer aangehouden. Zijn mogelijke rol en betrokkenheid bij de schietincidenten wordt onderzocht. 15:38 uur Op dit moment is de DSI het gebouw van het EMC aan het controleren, de verdachte is nog niet aangehouden en de DSI kijkt of hij eventueel binnen in het EMC is. 15:10 uur De dader is mogelijk op weg op een motorfiets. Hij draagt gevechtskleding, is lang, heeft zwart haar, is naar schatting midden 20, draagt een rugzak en headphone. Hij heeft een handvuurwapen. Ziet u hem? Bel 112! 15:06 uur In een woning aan het #HeimanDullaertplein en in een leslokaal van het #EMC aan de #Rochussenlaan in #Rotterdam hebben op 28 september twee schietincidenten plaatsgevonden. Twee personen raakten gewond. Bij de schietincidenten raakten twee personen gewond. De politie doet onderzoek.

» Politie.nl
zaterdag 30 september 2023, 14:04 uur
30.000 euro opgehaald voor nabestaanden slachtoffers schietpartijen Rotterdam
NU.nlVoor nabestaanden van slachtoffers van de schietpartijen in Rotterdam is inmiddels ruim 30.000 euro opgehaald. De actie werd vrijdag opgezet en het doel is om 60.000 euro op te halen. Ook werd zaterdag bekend dat een deel van de bewoners van het Heiman Dullaertplein kan terugkeren naar hun woning.
» NU.nl
zaterdag 30 september 2023, 11:17 uur
Dit weten we nu over de Rotterdamse 'Erasmusschutter' Fouad L.
NU.nlMet twee schietpartijen en drie doden in Rotterdam was 28 september een zwarte dag. De vermoedelijke dader, Fouad L., is opgepakt. Dit weten we inmiddels over deze 'Erasmusschutter'.
» NU.nl
zaterdag 30 september 2023, 08:28 uur
Wat voor plek is de omstreden website waar Fouad L. zijn woede al maanden deelde?
RTV RijnmondNa het verschrikkelijke schietdrama in Rotterdam blijkt de 32-jarige verdachte Fouad L. een fanatiek gebruiker van het online forum 4chan te zijn. Al jaren deelde hij op deze site zijn denkbeelden en woede.
» RTV Rijnmond
vrijdag 29 september 2023, 21:08 uur
Debat over schietpartij Rotterdam laat zien dat sociale media meer regulering nodig hebben
de StentorÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.
» de Stentor
vrijdag 29 september 2023, 19:47 uur
14-jarige Romy na schietdrama bloedend uit brandende woning gehaald
RTV RijnmondVlak nadat er donderdagmiddag was geschoten in een woning aan het Heiman Dullaertplein in Rotterdam, haalde omstanders de 14-jarige – toen nog zwaargewonde – Romy uit haar huis. Het meisje overleed later aan haar verwondingen.
» RTV Rijnmond
vrijdag 29 september 2023, 18:33 uur
Dit was huisarts Jurgen Damen (43) die donderdag door een student werd doodgeschoten
RTV RijnmondDe dood van de 43-jarige huisarts en docent Jurgen Damen, die omkwam bij de schietpartij in het Erasmus MC in Rotterdam dompelt veel mensen in diepe rouw. "Hij kon elke patiënt het gevoel geven dat die bijzonder was. Dat is echt een talent”, zegt Pascalle de Beer. Zij was zowel patiënt als collega van Damen.
» RTV Rijnmond
vrijdag 29 september 2023, 13:27 uur
Minuut stilte en rouwbanden bij Feyenoord-Go Ahead Eagles en Excelsior-Sparta na schietpartij
RTV RijnmondNaar aanleiding van de schietpartij in Rotterdam die donderdagmiddag drie mensen het leven kostte spelen Feyenoord, Sparta en Excelsior komend weekend met rouwbanden. Ook zal voor aanvang van de wedstrijden een minuut stilte worden gehouden. Feyenoord speelt zaterdag om 16:30 uur in De Kuip tegen Go Ahead Eagles, Excelsior en Sparta spelen zondagmiddag de Rotterdamse derby op Woudestein.
» RTV Rijnmond
vrijdag 29 september 2023, 12:55 uur
Rotterdamse clubs staan stil bij schietdrama in de stad, Robin van Persie spreekt steun uit
Brabants DagbladFeyenoord, Sparta en Excelsior staan zondagmiddag stil bij de dodelijke schietpartijen in Rotterdam van gisteren. De derby in de eredivisie tussen Sparta en Excelsior wordt vooraf gegaan door een minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers. Datzelfde gebeurt bij de wedstrijd tussen Feyenoord en Go Ahead Eagles.
» Brabants Dagblad
vrijdag 29 september 2023, 12:55 uur
Rotterdamse clubs staan stil bij schietdrama in de stad, Robin van Persie spreekt steun uit
de StentorFeyenoord, Sparta en Excelsior staan zondagmiddag stil bij de dodelijke schietpartijen in Rotterdam van gisteren. De derby in de eredivisie tussen Sparta en Excelsior wordt vooraf gegaan door een minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers. Datzelfde gebeurt bij de wedstrijd tussen Feyenoord en Go Ahead Eagles.
» de Stentor
vrijdag 29 september 2023, 12:55 uur
Rotterdamse clubs staan stil bij schietdrama in de stad, Robin van Persie spreekt steun uit
de GelderlanderFeyenoord, Sparta en Excelsior staan dit weekeinde stil bij de dodelijke schietpartijen in Rotterdam van gisteren. De derby in de eredivisie tussen Sparta en Excelsior wordt zondag vooraf gegaan door een minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers. Datzelfde gebeurt bij de wedstrijd tussen Feyenoord en Go Ahead Eagles zaterdag.
» de Gelderlander
vrijdag 29 september 2023, 12:30 uur
Minuut stilte en rouwbanden bij Excelsior - Sparta naar aanleiding van schietpartij
RTV RijnmondNaar aanleiding van de schietpartij in Rotterdam die donderdagmiddag drie mensen het leven kostte spelen Sparta en Excelsior tijdens de Rotterdamse derby van komende zondag met rouwbanden. Ook zal voor aanvang van de wedstrijd in Kralingen een minuut stilte in acht genomen worden.
» RTV Rijnmond
vrijdag 29 september 2023, 11:13 uur
Om 14.21 uur haalt Fouad L. de trekker vijf keer over in het Erasmus MC: ‘Het is tijd’
Brabants DagbladVan het neerschieten van zijn 14-jarige buurmeisje tot zijn arrestatie onder het heliplatform: de terreur van Fouad L. duurde donderdagmiddag in Rotterdam vijf kwartier. Een reconstructie over de zonderlinge dierenbeul die na het mislopen van zijn diploma dood en verderf zaaide.
» Brabants Dagblad
vrijdag 29 september 2023, 11:10 uur
Eerste bloemen bij woning van dodelijke schietpartij
HardnieuwsROTTERDAM - Vrijdagmorgen 29 september zijn de eerste bloemen gelegd aan de Heiman Dullaertplein in Rotterdam.
» Hardnieuws
vrijdag 29 september 2023, 10:20 uur
'Overal renden mensen', studente over schietpartijen in Rotterdam
Omroep BrabantDe dubbele schietpartij waarbij drie doden vielen in Rotterdam hebben een diepe indruk achtergelaten bij iedereen die daar donderdagmiddag in de buurt was. Hassnae Boubrik (21) uit Roosendaal studeert geneeskunde aan de Erasmus Universiteit en was vlak bij de plek waar een docent van haar opleiding werd doodgeschoten. “Rond half drie kwam het eerste bericht dat er was geschoten”, vertelt Hassnae de ochtend na de schietpartij.
» Omroep Brabant
vrijdag 29 september 2023, 08:46 uur
Video | Ooggetuige over schietpartij Erasmus MC: 'Amerikaanse taferelen'
NU.nlIn het Erasmus MC in Rotterdam vond donderdag een schietpartij plaats. Een ooggetuige die een cursus in het pand volgde, vertelt wat hij zag.
» NU.nl
vrijdag 29 september 2023, 00:00 uur
Reconstructie: een gitzwarte dag als een 32-jarige man dood en verderf zaait in Rotterdam
RTV RijnmondRotterdam wordt donderdag 28 september halverwege de middag opgeschrikt door een drama met twee dodelijke schietpartijen en branden op verschillende locaties waaronder, het drukke academische ziekenhuis Erasmus MC. Een man en een vrouw overlijden vrijwel direct, een 14-jarig meisje in de loop van de avond. De paniek is groot, het verdriet ook.
» RTV Rijnmond
donderdag 28 september 2023, 21:30 uur
Zeeuwse Romy zat vast in het Erasmus MC: ‘Het is een plek waar ik me normaal zo veilig voel’
PZCZe is er stil van. Romy Oudshoorn (26) uit Dreischor. Donderdag had ze een afspraak in het Erasmus in Rotterdam, waar ze wordt behandeld voor borstkanker. Daar kwam ze vast te zitten na die gruwelijke schietpartij. ,,Ik vind het echt heel erg dat dit gebeurt.”
» PZC
donderdag 28 september 2023, 21:07 uur
Drie doden bij schietpartijen in Rotterdam, 32-jarige verdachte aangehouden
Blik op NieuwsBij twee schietincidenten in Rotterdam zijn donderdagmiddag een 39-jarige vrouw en een 43-jarige man om het leven gekomen. De 14-jarige dochter van de omgekomen vrouw raakte bij het schietincident in een woning aan het Heiman Dullaertplein zwaargewond en werd naar het ziekenhuis overgebracht waar zij donderdagavond ook aan haar verwondingen is overleden. De 43-jarige man raakte gewond bij een schietincident in het Erasmus MC en overleed kort daarna aan zijn verwondingen.
» Blik op Nieuws
donderdag 28 september 2023, 20:31 uur
Ook 14-jarig meisje overleden, dodental schietpartijen Rotterdam nu drie
RTV RijnmondHet 14 jarige meisje dat bij de schietpartij aan de Heiman Dullaertplein zwaargewond raakte, is aan haar verwondingen overleden. Haar moeder, een 39-jarige Rotterdamse, overleed eerder op de dag al nadat een 32-jarige Rotterdammer haar neerschoot.
» RTV Rijnmond
donderdag 28 september 2023, 20:31 uur
Ook veertienjarig meisje overleden aan verwondingen schietpartij Rotterdam
NU.nlHet veertienjarige meisje dat donderdag zwaargewond raakte bij de schietpartij in een woning in Rotterdam is overleden. De politie maakte donderdagavond bekend dat de schietpartijen een derde slachtoffer hebben geëist.
» NU.nl
donderdag 28 september 2023, 20:27 uur
Doden schietpartijen zijn docent Erasmus MC en een vrouw en haar dochter (14)
NU.nlBij de schietpartijen in Rotterdam donderdag zijn drie mensen omgekomen. Het gaat om een 39-jarige vrouw, haar 14-jarige dochter en een 43-jarige docent van het Erasmus MC. De aangehouden verdachte studeert aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.
» NU.nl
donderdag 28 september 2023, 20:10 uur
Dit weten we over de dodelijke schietpartijen in Rotterdam
NU.nlBij twee schietpartijen in Rotterdam zijn donderdag drie doden gevallen. Over het motief van de dader is nog niets bekend. Dit is wat we nu weten.
» NU.nl
donderdag 28 september 2023, 19:57 uur
Ook 14-jarig meisje omgekomen door schietpartijen Rotterdam, verdachte was student Erasmus
BN DeStemBij schietpartijen in Rotterdam zijn op twee verschillende locaties drie mensen omgekomen: een 39-jarige vrouw, haar 14-jarige dochter en een 43-jarige man, die docent is aan het Erasmus MC. De verdachte is student en een bekende van politie en justitie.
» BN DeStem
donderdag 28 september 2023, 19:57 uur
Ook 14-jarig meisje omgekomen door schietpartijen Rotterdam
de GelderlanderBij schietpartijen in Rotterdam zijn op twee verschillende locaties drie mensen omgekomen: een 39-jarige vrouw, haar 14-jarige dochter en een 43-jarige man, die docent is aan het Erasmus MC. De verdachte is student en een bekende van politie en justitie.
» de Gelderlander
donderdag 28 september 2023, 19:57 uur
Ook 14-jarig meisje omgekomen door schietpartijen Rotterdam
de StentorBij schietpartijen in Rotterdam zijn op twee verschillende locaties drie mensen omgekomen: een 39-jarige vrouw, haar 14-jarige dochter en een 43-jarige man, die docent is aan het Erasmus MC. De verdachte is student en een bekende van politie en justitie.
» de Stentor
donderdag 28 september 2023, 19:46 uur
Twee doden en een gewonde bij schietpartijen in Rotterdam, 32-jarige verdachte aangehouden
Blik op NieuwsBij twee schietincidenten in Rotterdam zijn donderdagmiddag een 39-jarige vrouw en een 46-jarige man om het leven gekomen. De 14-jarige dochter van de omgekomen vrouw raakte bij het schietincident in een woning aan het Heiman Dullaertplein gewond en is naar het ziekenhuis overgebracht. De 46-jarige man raakte gewond bij een schietincident in het Erasmus MC en overleed kort daarna aan zijn verwondingen.
» Blik op Nieuws
donderdag 28 september 2023, 19:30 uur
Video | Arts over schietpartij Erasmus MC: 'Amerikaanse taferelen'
NU.nlIn het Erasmus MC in Rotterdam vond donderdag een schietpartij plaats. Een arts die een cursus in het pand volgde, vertelt wat hij zag.
» NU.nl
donderdag 28 september 2023, 19:17 uur
'Doodgeschoten vrouw deed meerdere keren aangifte tegen schutter na dierenmishandeling'
RTV RijnmondBij twee schietpartijen in het Erasmus MC en aan het Heiman Dullaertplein in Rotterdam-Delfshaven zijn donderdagmiddag drie doden gevallen. Eén van de doden is een 39-jarige vrouw, zij werd doodgeschoten in de woning aan het Heiman Dullaertplein. Haar dochter, een meisje van 14 jaar oud, is inmiddels ook overleden.
» RTV Rijnmond
donderdag 28 september 2023, 19:14 uur
LIVE | Docent en vrouw doodgeschoten in Rotterdam: meisje (14) zwaargewond, verdachte bekende van OM
BN DeStemBij de schietpartijen in Rotterdam zijn op twee verschillende locaties twee mensen omgekomen: een 39-jarige vrouw en een 46-jarige man, die docent is aan het Erasmus MC. De dochter van 14 jaar van de 39-jarige vrouw is zwaargewond geraakt. De verdachte is een student en een bekende van politie en justitie.
» BN DeStem
donderdag 28 september 2023, 19:14 uur
LIVE | Docent en vrouw doodgeschoten in Rotterdam: meisje (14) zwaargewond, verdachte bekende van OM
Brabants DagbladBij de schietpartijen in Rotterdam zijn op twee verschillende locaties twee mensen omgekomen: een 39-jarige vrouw en een 46-jarige man, die docent is aan het Erasmus MC. De dochter van 14 jaar van de 39-jarige vrouw is zwaargewond geraakt. De verdachte is een student en een bekende van politie en justitie.
» Brabants Dagblad
donderdag 28 september 2023, 19:14 uur
LIVE | Vermeende schutter studeerde aan Erasmus, is eerder veroordeeld voor dierenmishandeling
de StentorBij de schietpartijen in Rotterdam zijn op twee verschillende locaties twee mensen omgekomen: een 39-jarige vrouw en een 46-jarige man, die docent is aan het Erasmus MC. De dochter van 14 jaar van de 39-jarige vrouw is zwaargewond geraakt. De verdachte is een student en een bekende van politie en justitie.
» de Stentor
donderdag 28 september 2023, 19:05 uur
Vermeende schutter studeerde aan Erasmus MC, doden zijn docent en vrouw (39)
NU.nlBij de schietpartijen in Rotterdam donderdag zijn twee mensen om het leven gekomen. Het gaat om een 39-jarige vrouw en een 46-jarige docent van het Erasmus MC. De aangehouden verdachte studeert aan de onderwijsinstelling.
» NU.nl
donderdag 28 september 2023, 18:39 uur
LIVE | Moeder doodgeschoten in woning Rotterdam, dochter zwaargewond
de GelderlanderDoor twee schietpartijen in Rotterdam zijn donderdag meerdere doden gevallen. De politie zegt dat er ‘dodelijke slachtoffers’ zijn, maar noemt geen precies aantal. Een 32-jarige man uit Rotterdam is aangehouden.
» de Gelderlander
donderdag 28 september 2023, 17:58 uur
In beeld | Medisch personeel rent ziekenhuis uit, speciale eenheden ter plaatse
NU.nlIn Rotterdam hebben donderdag twee schietpartijen plaatsgevonden: één bij het Erasmus MC en de andere in een woning. Er zijn meerdere dodelijke slachtoffers gevallen. Een 32-jarige Rotterdammer is opgepakt.
» NU.nl
donderdag 28 september 2023, 17:40 uur
LIVE | Doden door schietincidenten Rotterdam, verdachte (32) opgepakt bij Erasmus MC
BN DeStemDoor twee schietpartijen donderdag in Rotterdam zijn meerdere doden gevallen. De politie zegt dat er ‘dodelijke slachtoffers’ zijn, maar noemt geen precies aantal. Een 32-jarige man uit Rotterdam is aangehouden.
» BN DeStem
donderdag 28 september 2023, 17:35 uur
Doden door schietincidenten Rotterdam; 'Aantal onbekend'
Dagblad van het NoordenDoor de schietincidenten donderdag in Rotterdam zijn enkele doden gevallen. De politie zegt dat er „dodelijke slachtoffers” zijn, maar noemt geen precies aantal.
» Dagblad van het Noorden
donderdag 28 september 2023, 17:32 uur
Meerdere doden bij schietincidenten en branden in Rotterdam
NU.nlBij de schietpartijen en branden in Rotterdam donderdagmiddag zijn meerdere mensen omgekomen. Het is niet bekend om hoeveel slachtoffers het gaat, dat meldt de politie later. Ze gaat ervan uit dat de opgepakte verdachte de enige schutter was.
» NU.nl
donderdag 28 september 2023, 17:31 uur
Oproep | Was jij getuige van het geweld in Rotterdam? Deel je verhaal
NU.nlIn Rotterdam vonden donderdag twee schietpartijen en branden plaats. Dat gebeurde in het Erasmus MC en in een woning aan het Heiman Dullaertplein in Rotterdam-West. We komen graag in contact met ooggetuigen die meer van de schietpartijen of de branden hebben gezien.
» NU.nl
donderdag 28 september 2023, 17:26 uur
LIVE | Schietpartij en brand in Erasmus MC Rotterdam: docent neergeschoten, verdachte (32) opgepakt
de StentorDe politie zoekt uit of de schutter in het Erasmus MC in Rotterdam donderdag meer slachtoffers heeft gemaakt tijdens zijn tocht door het ziekenhuis. Hij schoot iemand neer in een leslokaal van een bijgebouw van het ziekenhuis en liep daarna het Erasmus MC zelf in. Daar stichtte hij brand.
» de Stentor
donderdag 28 september 2023, 17:20 uur
Liveblog | Politie houdt rekening met meer slachtoffers in Erasmus MC, zeker één zwaargewonde
NU.nlIn Rotterdam hebben donderdag twee schietpartijen plaatsgevonden. Een daarvan vond plaats in het Erasmus MC. Er zijn zeker drie gewonden gevallen. Er is een verdachte opgepakt.
» NU.nl
donderdag 28 september 2023, 16:46 uur
Verdachte (32) opgepakt na schietincidenten in Rotterdam. Brand uitgebroken in Erasmus ziekenhuis
Leeuwarder CourantNa twee schietincidenten in Rotterdam is een 32-jarige verdachte uit die stad opgepakt. Drie mensen zijn gewond geraakt.
» Leeuwarder Courant
donderdag 28 september 2023, 16:26 uur
Liveblog | Brand in Erasmus MC na schietpartij, slachtoffer zou docent zijn
NU.nlIn Rotterdam hebben donderdag twee schietpartijen plaatsgevonden. Een daarvan vond plaats in het Erasmus MC. Er zijn zeker drie gewonden gevallen. De politie is nog op zoek naar de schutter.
» NU.nl
donderdag 28 september 2023, 16:24 uur
Dode en twee gewond bij schietpartij in Rotterdam
Blik op NieuwsBij twee schietincidenten in Rotterdam zijn donderdagmiddag een persoon om het leven gekomen en een andere gewond. Dit melden verschillende media.
» Blik op Nieuws
donderdag 28 september 2023, 16:23 uur
Verdachte aangehouden na schietpartijen in Erasmus MC en Rotterdamse woning
NU.nlDe politie heeft donderdagmiddag een 32-jarige man aangehouden in verband met twee schietincidenten in Rotterdam. Daarbij vielen drie zwaargewonden. De politie onderzoekt of er meer mensen gewond zijn geraakt.
» NU.nl
donderdag 28 september 2023, 16:16 uur
Video | Mensen lopen met handen omhoog Erasmus MC uit na schietpartij
NU.nlIn Rotterdam zijn donderdag twee schietpartijen geweest waarbij personen om het leven zijn gekomen. Het ene schietincident was bij een woning aan het Heiman Dullaertplein in West, het andere in een leslokaal van het Erasmus Medisch Centrum een eind verderop.
» NU.nl
donderdag 28 september 2023, 16:02 uur
VIDEO: Politie pakt 32-jarige Rotterdammer op voor schietpartijen Rotterdam
RTV RijnmondDe politie heeft donderdagmiddag een man opgepakt bij het Erasmus MC in Rotterdam. Het ging om de verdachte van de schietpartijen van eerder vanmiddag bij het ziekenhuis en het Heiman Dullaertplein, zegt de politie. Zijn rol wordt onderzocht.
» RTV Rijnmond
donderdag 28 september 2023, 15:57 uur
LIVE | Schietpartij en brand in Erasmus MC Rotterdam: docent neergeschoten, verdachte opgepakt
BN DeStemIn en rond het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam is donderdag chaos ontstaan na twee schietpartijen waardoor drie mensen gewond zijn geraakt. Het ene schietincident was in een leslokaal in het medisch centrum, het andere bij een woning aan het Heiman Dullaertplein een eindje verderop. Een verdachte is aangehouden.
» BN DeStem
donderdag 28 september 2023, 15:57 uur
Video van de dag: Chaos bij Erasmus MC na twee schietincidenten met drie gewonden
Brabants DagbladIn en rond het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam is donderdag chaos ontstaan na twee schietpartijen waardoor drie mensen gewond zijn geraakt. Het ene schietincident was in een leslokaal in het medisch centrum, het andere bij een woning aan het Heiman Dullaertplein een eindje verderop. Een 32-jarige verdachte uit Rotterdam is aangehouden.
» Brabants Dagblad
donderdag 28 september 2023, 15:57 uur
LIVE | Chaos rond Erasmus MC in Rotterdam na schietpartijen en brand
de GelderlanderIn en rond het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam is donderdag chaos ontstaan na twee schietpartijen waardoor drie mensen gewond zijn geraakt. Het ene schietincident was in een leslokaal in het medisch centrum, het andere bij een woning aan het Heiman Dullaertplein een eindje verderop. Meerdere arrestatieteams zijn het medisch centrum binnengevallen, waar ook brand is uitgebroken.
» de Gelderlander
donderdag 28 september 2023, 15:56 uur
Arrestatieteams trekken Erasmus MC binnen na schietpartij in leslokaal
NU.nlBij twee schietincidenten in Rotterdam zijn donderdag drie mensen gewond geraakt. Een daarvan vond plaats in een leslokaal van het Erasmus MC, het andere incident in een woning. Het is onduidelijk waar de dader is.
» NU.nl
donderdag 28 september 2023, 15:48 uur
Video | Mensen verlaten met handen omhoog Erasmus MC na schietpartij
NU.nlIn Rotterdam zijn donderdag twee schietpartijen geweest waarbij twee mensen gewond zijn geraakt. Het ene schietincident was bij een woning aan het Heiman Dullaertplein in West, het andere in een leslokaal van het Erasmus Medisch Centrum een eind verderop.
» NU.nl
donderdag 28 september 2023, 15:37 uur
Chaos rond Erasmus MC in Rotterdam na schietpartijen, arrestatieteams rennen medisch centrum binnen
de GelderlanderIn Rotterdam zijn donderdag twee schietpartijen geweest waardoor twee mensen gewond zijn geraakt. Het ene schietincident was bij een woning aan het Heiman Dullaertplein in West, het andere in een leslokaal van het Erasmus Medisch Centrum een eind verderop. In de omgeving rond het medisch centrum is sprake van grote paniek, stellen studenten tegen deze site.
» de Gelderlander
donderdag 28 september 2023, 15:34 uur
Chaos na schietpartij in Erasmus MC
RTV RijnmondEr was geschoten in een leslokaal van het Erasmus MC aan de Rochussenstraat Rotterdam. Mensen liepen vanuit het pand met de handen omhoog naar buiten, waar meerdere politie-eenheden aanwezig waren.
» RTV Rijnmond
donderdag 28 september 2023, 15:32 uur
Dode bij schietpartij Heiman Dullaertplein; zelfde verdachte als in het Erasmus MC
RTV RijnmondIn een pand aan het Heiman Dullaertplein in Rotterdam-Delfshaven is geschoten. Dat bevestigt de politie. Daarbij wasin ieder geval één persoon overleden, meldt onze verslaggever. Er waren veel hulpdiensten ter plaatse, onder wie zwaar bewapende agenten.
» RTV Rijnmond
donderdag 28 september 2023, 15:26 uur
Chaos rond Erasmus MC na schietpartijen, arrestatieteams rennen medisch centrum binnen
BN DeStemIn Rotterdam zijn donderdag twee schietpartijen geweest waardoor twee mensen gewond zijn geraakt. Het ene schietincident was bij een woning aan het Heiman Dullaertplein in West, het andere in een leslokaal van het Erasmus Medisch Centrum een eind verderop. In de omgeving rond het Erasmus Medisch Centrum is sprake van grote paniek, stellen studenten tegen deze site.
» BN DeStem
donderdag 28 september 2023, 15:24 uur
Dader schietpartijen aangehouden
RTV RijnmondDe politie heeft donderdagmiddag een man opgepakt bij het Erasmus MC in Rotterdam. Het gaat om de verdachte van de schietpartijen van eerder vanmiddag bij het ziekenhuis en het Heiman Dullaertplein, zegt de politie. Zijn rol wordt onderzocht.
» RTV Rijnmond
donderdag 28 september 2023, 15:21 uur
Gewonden na schietpartijen in Rotterdamse woning en leslokaal Erasmus MC, dader gevlucht
NU.nlTwee mensen zijn gewond geraakt in Rotterdam bij verschillende schietincidenten. Een daarvan vond plaats in een lokaal van het Erasmus Medisch Centrum, het ander in een woning. De dader is op de vlucht.
» NU.nl
donderdag 28 september 2023, 15:06 uur
Geschoten in leslokaal Erasmus MC, arrestatieteam valt gebouw binnen
RTV RijnmondDonderdagmiddag is geschoten in een leslokaal van het Erasmus MC aan de Rochussenstraat Rotterdam. Mensen liepen vanuit het pand met de handen omhoog naar buiten, waar meerdere politie-eenheden aanwezig waren. Er was zeker één persoon gewond geraakt. Het zou gaan om een docent.
» RTV Rijnmond
donderdag 28 september 2023, 14:55 uur
Twee gewonden door schietincidenten in woning en leslokaal Erasmus MC in Rotterdam
de StentorIn de buurt van het Erasmus Medisch Centrum zijn twee personen ernstig gewond geraakt bij een schietpartij. De schietpartij aan het Doctor Molewaterplein gebeurde donderdagmiddag rond 14.25 uur.
» de Stentor
donderdag 28 september 2023, 14:20 uur
Twee gewonden bij twee schietpartijen
HardnieuwsROTTERDAM - Donderdagmiddag 28 september om 14.20 uur heeft een schietpartij plaatsgevonden rond de Rochussenstraat, Heiman Dullaertplein en Dr. Molenwaterpleinin Rotterdam.
» Hardnieuws
donderdag 28 september 2023, 14:10 uur
Dode bij uitslaande brand
HardnieuwsROTTERDAM - Donderdagmiddag 28 september om 14.10 uur is brand ontstaan aan de Heiman Dullaertplein in Rotterdam.
» HardnieuwsFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Hardnieuws
Foto: Hardnieuws
Foto: Hardnieuws
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: RTV Rijnmond
Foto: RTV Rijnmond
Foto: RTV Rijnmond
Foto: RTV Rijnmond
Foto: NU.nl
Foto: RTV Rijnmond
Foto: RTV Rijnmond
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: RTV Rijnmond
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: RTV Rijnmond
Foto: RTV Rijnmond
Foto: RTV Rijnmond
Foto: NU.nl
Foto: RTV Rijnmond
Foto: de Stentor

Meer nieuws uit Rotterdam

6 december 09:25Zomercarnaval Rotterdam op UNESCO lijst immaterieel erfgoed
5 december 15:44Na Fouad L. pakt politie tweede verdachte op voor fatale schietpartij Erasmus MC
2 december 07:16Jongen (16) zwaargewond na klap tegen tunneltje
1 december 17:13Man vast voor roofmoord op Rotterdamse winkelier in 1990
1 december 16:11Geen treinen tussen Rotterdam en Schiphol op zondag
30 november 15:25Video | Sfeer Rotterdams wapenbeursprotest slaat om na waarschuwingsschot
29 november 23:34Code geel door mist en kans op gladheid, wegbeheerders strooien preventief zout
29 november 15:15Deze seriemoordenaars ken je niet
28 november 20:56Blinde en slechtziende kinderen kunnen eindelijk Sinterklaas vieren met chocoladeletters in braille
27 november 09:19Man beschoten in auto Rotterdam
26 november 10:30Man neergeschoten op feest in Ahoy, twee arrestaties
25 november 11:00LIVE eredivisie | Derby in Rotterdam: Feyenoord na interlandbreak op bezoek bij stadgenoot Excelsior
24 november 17:33Albanees opgepakt die nog 30 jaar celstraf tegoed had
22 november 19:40Video | Judeska warm onthaald bij opening FC Kip in Rotterdam
22 november 16:03Mohammad werd overvallen in zijn tabakszaak: 'Akkefietje duurde 6 seconden'
22 november 08:28Stoplichten of drempels na zebrapad-drama? 'Ze denken dat het hier een racebaan is'
19 november 18:03Tweede verdachte vast voor fatale dubbele schietpartij Rotterdam
18 november 11:11Schietpartij in Rotterdamse kroeg: ‘Heftig, iedereen is geschrokken’
17 november 11:19Man ligt ruim een jaar dood in huis
16 november 13:01Explosie in bedrijfspand Rotterdam veroorzaakt brand
RSS.