menu
zoek

Nieuws Rotterdam

Wie weet er meer over een explosie aan de Witte de Withstraat?

maandag 1 mei 2023, 14:36 uur

De politie is op zoek naar getuigen die meer weten over een explosie op een coffeeshop aan de Witte de Withstraat. De verdachte is op de vlucht geslagen.

Waar: Strevelsweg in Rotterdam

In de nacht van zondag 30 april op maandag 1 mei vindt er een explosie plaats op een coffeeshop aan de Witte de Withstraat. Dat gebeurde rond half vijf. Gelukkig raakte niemand hierbij gewond. Wel was er materiele schade: het rolluik wat voor de deur zat is ontzet. Een verdachte sloeg op de vlucht. Eerder deze maand, op 13 april, vond er brandstichting plaats op dezelfde coffeeshop. De politie sluit niet uit dat de twee incidenten met elkaar te maken hebben.   Getuigen gezocht De politie is op zoek naar getuigen die meer weten over de explosie en/of de verdachte. Mogelijk heeft u iets opvallends gezien of gehoord. Ook camerabeelden zijn welkom. Info doorgeven kan via de onderstaande opties of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).


» Politie.nl

Kaart nieuws Rotterdam. Locatie nieuws: 51.88925 / 4.49366 Strevelsweg
Strevelsweg in Rotterdam


zondag 30 april 2023, 11:20 uur
Explosie bij horecazaak Crooswijkseweg
Politie.nlOp de Crooswijkseweg is zondag 30 april een explosief afgegaan bij een horecazaak. Gelukkig raakte niemand gewond. De politie doet onderzoek.
Foto: copyright Nieuws op Beeld. Buurtbewoners werden rond 02.30 uur opgeschrikt door harde knallen. Er bleek een explosief af te zijn gegaan. Gelukkig raakte niemand gewond. Getuigen hebben na de explosie een jongen zien wegrennen over de Boezemsingel. Deze jongen zou in het donker gekleed zijn. De politie heeft ter plekke onderzoek verricht. Onder andere het team explosieven verkenning (TEV) en de Forensische Opsporing waren hierbij aanwezig. Camerabeelden gezocht Voor het onderzoek naar de explosie zijn getuigen en camerabeelden zeer welkom. Heeft u beschikking over een deurbelcamera, dashcam of bewakingscamera in deze straten of omliggende straten en is daarop rond 02.30 uur iets verdachts te zien, neem dan alstublieft contact op met de politie via 0900-8844 of laat de beelden achter via onderstaand tipformulier. Melden helpt! Het is niet de eerste keer dat een explosie is voorkomen door een alerte getuige. Afgelopen maart was het een buurtbewoner in Vlaardingen die zeer alert een verdachte situatie meldde waardoor een explosie kon worden voorkomen. Ziet u een verdachte situatie, bel dan direct 112.

» Politie.nl
zaterdag 29 april 2023, 10:03 uur
Mogelijke brand of explosie voorkomen Crooswijkseweg en explosie Strevelsweg
Politie.nlFoto's copyright Nieuws op Beeld Op de Crooswijkseweg is zaterdagochtend mogelijk een brand of explosie voorkomen door een alerte melder. Na de melding werd een fles met een vloeistof gevonden. Op de Strevelsweg ging een uurtje later wel een explosief af. Daarop volgde een korte brand. De politie doet onderzoek.
Crooswijkseweg Een alerte getuige meldde in de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 april een verdachte situatie bij het alarmnummer. De melder zag rond 3.00 uur twee mannen die zich verdacht ophielden bij een winkelpand. Ook rook de melder een rare lucht. De melder heeft mogelijk een brand of explosie weten te voorkomen, want toegesnelde agenten troffen bij het winkelpand een fles met een vloeistof aan. De fles is veilig gesteld voor onderzoek door de Forensische Opsporing. Naast sporenonderzoek, doet de politie buurtonderzoek en zullen beschikbare camerabeelden worden bekeken. Strevelsweg Rond 4.00 uur vanmorgen schrokken buurtbewoners van de Strevelsweg van harde knallen. Er bleek een explosief af te zijn gegaan bij een winkelpand. Er volgde een korte brand. Gelukkig raakte niemand gewond. Na de explosie gingen twee mannen op een scooter er vandoor. De bestuurder droeg grijze schoenen en was donker gekleed. De man achterop de scooter had een tenger postuur, was in het zwart gekleed en droeg een wit ondershirt. Beiden droegen een witte helm.  De politie deed ter plekke onderzoek. Daarbij zijn oa explosievenverkenners (TEV) en de Forensische Opsporing ingezet.  Camerabeelden gezocht Voor het onderzoek van beide incidenten zijn getuigen en camerabeelden zeer welkom. Heeft u beschikking over een deurbelcamera, dashcam of bewakingscamera in deze straten of omliggende straten en is daarop rond de genoemde tijdstippen iets verdachts te zien, neem dan alstublieft contact op met de politie via 0900-8844 of laat de beelden achter via ondertstaand tipformulier. Melden helpt! Het is niet de eerste keer dat een explosie is voorkomen door een alerte getuige. Afgelopen maart was het een buurtbewoner in Vlaardingen die zeer alert een verdachte situatie meldde waardoor een explosie kon worden voorkomen. Ziet u een verdachte situatie, bel dan direct 112.

» Politie.nl
maandag 1 mei 2023, 19:52 uur
Explosiegolf in Rotterdam: de belangrijkste feiten op een rij
RTV RijnmondHet aantal aanslagen met explosieven in Rotterdam ligt nu al hoger dan in heel 2022. Bewoners voelen zich onveilig en de schade is groot. Intussen stuit de politie op veel zwijgzaamheid. Mensen durven hun mond niet open te doen. Uit angst. Of omdat ze zelf tot over de kruin in de criminaliteit zitten. De belangrijkste feiten op een rij.
» RTV Rijnmond
maandag 1 mei 2023, 11:53 uur
Explosie bij coffeeshop in Rotterdam die eerder al doelwit was
CrimesiteBij een coffeeshop op de Witte de Withstraat in Rotterdam heeft zondagnacht rond 04.30 een explosie plaatsgevonden. Op 13 april was dezelfde coffeeshop ook al doelwit van een aanslag. Toen stond een brandende jerrycan voor de deur.
» Crimesite
maandag 1 mei 2023, 08:15 uur
Opnieuw explosie in Rotterdam
Blik op NieuwsOpnieuw is in Rotterdam een explosief afgegaan.
» Blik op Nieuws
maandag 1 mei 2023, 07:24 uur
Alweer vijftigste explosie in Rotterdam: coffeeshop mogelijk opnieuw doelwit
NU.nlOp de Witte de Withstraat in Rotterdam is in de nacht van zondag op maandag een explosief afgegaan bij een coffeeshop. Niemand raakte gewond.
» NU.nl
maandag 1 mei 2023, 06:12 uur
Explosiereeks in Rotterdam houdt aan: weer aanslag op coffeeshop Witte de Withstraat
RTV RijnmondHet is de afgelopen dagen nagenoeg elke nacht raak in Rotterdam: explosieven bij woningen en winkels. Ook afgelopen nacht was er een ontploffing in de stad. Bij een coffeeshop aan de Witte de Withstraat in het centrum is een explosief afgegaan.
» RTV Rijnmond
maandag 1 mei 2023, 05:44 uur
Video | Rotterdamse Witte de Withstraat afgezet na explosie
NU.nlOp de Witte de Withstraat in Rotterdam is in de nacht van zondag op maandag een explosief afgegaan. Niemand raakte gewond.
» NU.nl
maandag 1 mei 2023, 05:33 uur
Bijna elke nacht is het nu raak, opnieuw explosie in Rotterdam
BN DeStemOp de Witte de Withstraat in Rotterdam is in de nacht van zondag op maandag om 04.30 uur een explosief afgegaan, meldt de politie. Daarbij raakte niemand gewond. De politie doet onderzoek en is in de omgeving op zoek naar de dader(s).
» BN DeStem
maandag 1 mei 2023, 04:45 uur
Opnieuw explosief afgegaan
HardnieuwsROTTERDAM - Maandagmorgen 1 mei om 04.45 uur heeft een explosie plaatsgevonden aan de Witte de Withstraat in Rotterdam.
» Hardnieuws
zondag 30 april 2023, 19:01 uur
Ondernemer en bewoners wanhopig na aanslagen in hun straat: verdachte (26) aangehouden
BN DeStemHet explosierecord in de Rotterdamse regio gaat eraan. Met een bijzondere hoofdrol voor de Crooswijkseweg in Rotterdam-Crooswijk waar in nog geen week tijd vier (pogingen tot) aanslagen zijn. Bewoners die opnieuw midden in de nacht wakker worden geknald zijn het meer dan zat: ‘Laat dit alsjeblieft stoppen’.
» BN DeStem
zondag 30 april 2023, 14:39 uur
Rotterdammers na derde explosie in de straat: 'Spannend om thuis te zijn'
NU.nlVoor de derde keer deze week was er een ontploffing op de Crooswijkseweg in Rotterdam. Ook werd er deze week een verdacht voorwerp in de straat gevonden. De angst onder bewoners neemt toe en ze hopen dat de politie kan ingrijpen. "De klap was enorm."
» NU.nl
zondag 30 april 2023, 12:17 uur
Politie heeft geen idee wie achter explosies Rotterdam zit: 'Wisten we het maar'
NU.nlDe politie heeft nog geen enkel idee wie achter de recente golf van explosies in Rotterdam zit. Afgelopen nacht werd op de Crooswijkseweg de gevel van een toko verwoest door een brandbom. "Wisten we het maar", zegt een woordvoerder van de politie Rotterdam zondag tegen NU.nl.
» NU.nl
zondag 30 april 2023, 12:10 uur
Horecazaak in Rotterdam vernield door nachtelijke explosie
Blik op NieuwsIn de nacht van zaterdag op zondag is in Rotterdam op de Crooswijkseweg een explosief afgegaan bij een horecazaak. Dit meldt de politie zondag.
» Blik op Nieuws
zondag 30 april 2023, 11:55 uur
Vierde explosie binnen week op Crooswijkseweg in Rotterdam
CrimesiteBij een toko op de Crooswijkseweg in Rotterdam-Crooswijk is zaterdagnacht een explosief afgegaan. Niemand raakte gewond. Wel raakte het pand beschadigd.
» Crimesite
zondag 30 april 2023, 11:53 uur
De politie heeft nog geen idee wie achter de vele explosies in Rotterdam zit
NU.nlDe politie heeft nog geen enkel idee wie achter de recente golf van explosies in Rotterdam zit. Afgelopen nacht werd op de Crooswijkseweg een gevel van een toko kapot geblazen met een brandbom. "Wisten we het maar", zegt een woordvoerder van politie Rotterdam zondag tegen NU.nl.
» NU.nl
zondag 30 april 2023, 11:28 uur
Politie pakt verdachte explosie Rotterdam-Zuid op
Dagblad van het NoordenDe politie heeft een 21-jarige Rotterdammer aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij de explosie in de nacht van vrijdag op zaterdag bij een winkel aan de Strevelsweg in de Rotterdamse wijk Feijenoord. Wat zijn rol precies is wordt nog onderzocht. Bij de ontploffing brak brand uit, maar niemand raakte gewond.
» Dagblad van het Noorden
zondag 30 april 2023, 08:01 uur
Het houdt maar niet op: wéér een explosie op de Crooswijkseweg, forse schade aan gevel van winkel
RTV RijnmondVoor de vierde keer is het raak op de Crooswijkseweg in Rotterdam: vannacht rond 02:30 uur was daar opnieuw een explosie. Een brandbom ging af bij een gebouw waar een toko is gevestigd. Er vielen geen gewonden en er is geen brand uitgebroken, maar de schade is fors en de schrik zit er goed in bij buurtbewoners.
» RTV Rijnmond
zondag 30 april 2023, 06:34 uur
Opnieuw explosie in onrustige Rotterdamse straat, vierde incident in week
NU.nlBij een toko op de Crooswijkseweg in Rotterdam is zondag rond 2.30 uur een explosief afgegaan. Niemand raakte gewond. Het is het vierde incident in de straat deze week.
» NU.nl
zondag 30 april 2023, 03:37 uur
Vierde aanslag in één week tijd op Crooswijkseweg in Rotterdam: ‘Laat dit alsjeblieft stoppen’
Brabants DagbladDe explosie die een nacht eerder nog werd verijdeld, slaagt op de vroege zondagmorgen wel. Door een ontploffing vliegen om half drie 's nachts de ramen uit een toko op de Crooswijkseweg in Rotterdam-Crooswijk. Het is de vierde (poging tot) aanslag in een week tijd in dezelfde straat. ,,Laat dit alsjeblieft stoppen.’’
» Brabants Dagblad
zondag 30 april 2023, 02:30 uur
Opnieuw explosie bij Toko Arti na mislukte aanslag
HardnieuwsROTTERDAM - Zondagmorgen 30 april om 02.30 uur heeft opnieuw een explosie plaatsgevonden bij Toko Arti aan de Crooswijkseweg in Rotterdam.
» Hardnieuws
zaterdag 29 april 2023, 15:20 uur
Rotterdam: aanslag voorkomen en nieuwe ontploffing (UPDATE)
CrimesiteIn Rotterdam is volgens de politie op de Crooswijkseweg zaterdagochtend een brand of explosie voorkomen doordat iemand een melding maakte van het plaatsen van een fles met een vloeistof. In die straat in Rotterdam-West waren de afgelopen week verschillende ontploffingen. Op de Strevelsweg in Rotterdam-Zuid ging een uur na deze melding een explosief af.
» Crimesite
zaterdag 29 april 2023, 04:05 uur
Korte brand na explosie bij voordeur Latijnse Amerikaanse supermarkt
HardnieuwsROTTERDAM - Zaterdagmorgen 29 april tegen 04.05 uur heeft een korte brand gewoed na een explosie bij een Latijns Amerikaanse supermarkt aan de Strevelsweg in Rotterdam.
» Hardnieuws



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Hardnieuws
Foto: Hardnieuws
Foto: Hardnieuws
Foto: RTV Rijnmond
Foto: NU.nl
Foto: RTV Rijnmond
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: NU.nl
Foto: Brabants Dagblad

Meer nieuws uit Rotterdam

24 april 17:41Rotterdammer (47) verdacht van ondergronds bankieren met ruim 45 miljoen euro
24 april 17:31Plots moet Feyenoord nadenken over opvolging Arne Slot: buitenlanders staan in de rij
24 april 16:03Bewoners 160 flats Rotterdam moeten elders overnachten na brand
24 april 09:00Rijkswaterstaat verzekert: Van Brienenoordbrug is veilig, ondanks zorgen burgemeesters
23 april 15:08Vertrouwen bij een online casino
23 april 11:36Dagelijks elektrische vrachtwagens tussen Heerenveen en Rotterdam? Kooy Transport denkt dat het kan
23 april 10:45KIJK TERUG: Rotterdam viert de bekerwinst van Feyenoord
22 april 18:23Vader en tweelingbroers verdacht van ernstig misbruik eigen dochter en zus
22 april 12:17Aanhouding na explosie Blekerslaan Rotterdam
22 april 10:21Getuigen gezocht schietincident Slinge
22 april 08:24Bekerwinnaar Feyenoord gehuldigd in centrum Rotterdam
21 april 06:52Wekdienst 21/04: Herdenking Armeense genocide • Bekerfinale Feyenoord-NEC
20 april 21:53Wilde achtervolging met helikopter op scooterrijder met afgeplakt kenteken
19 april 18:10Invallen en drie arrestaties in groot drugsonderzoek Rotterdam
19 april 13:45Zo tellen Rotterdam en Dordrecht af tot de start van de Tour de France Femmes
19 april 11:56Poll | De veertiende voor Feyenoord of de eerste voor NEC, wie wint de KNVB-beker?
19 april 07:18Teleurstelling voor Van Gerwen, thuiswedstrijd eindigt weer met nederlaag
18 april 12:50Explosie bij woning in Rotterdam: 21-jarige man uit Tilburg aangehouden
18 april 12:18Rotterdam ruimt bom uit WO II en evacueert bewoners
17 april 17:28Luke Littler heeft boodschap voor ‘zijn’ Manchester United: ‘We moeten Erik ten Hag houden’
RSS.