menu
zoek

Nieuws Rijswijk

Den Haag / Rijswijk - Explosie en overvallen in Team West en Opsporing Verzocht

dinsdag 21 mei 2024, 16:22 uur

In Team West en Opsporing Verzocht doen wij getuigenoproepen over een explosie aan de Pluvierstraat in Den Haag en een woningoverval aan de Oscarinalaan in Rijswijk. Daarnaast wordt er in Team West ook aandacht besteed aan een beroving aan de Wagenstraat in Den Haag.

Waar: Ocarinalaan in Rijswijk

Explosie - Pluvierstraat Den Haag Op donderdag 11 januari rond 18.35 uur vond er in een portiek aan de Pluvierstraat in Den Haag een ontploffing plaats. Bij deze ontploffing is er veel schade ontstaan in het portiek. De buurt staat bekend als een kinderrijke buurt en er wonen veel gezinnen. Een kindje van vier jaar oud stond op het punt om naar haar oma te gaan. Het is een groot geluk geweest dat ze op het moment van de deur uitgaan even werd opgehouden door iets anders waardoor erger is voorkomen. Het incident heeft voor veel onrust gezorgd in de wijk. In de uitzending worden er camerabeelden getoond van de verdachte. Woningoverval - Oscarinalaan Rijswijk                                                   Op dinsdagnacht 12 maart tussen 02.30 uur en 05.30 uur heeft er in een woning aan de Ocarinalaan in Rijswijk een zeer gewelddadige woningoverval plaatsgevonden. Rond 02.30 uur zijn twee vrouwen door twee mannen in hun woning overvallen. De twee vrouwen werken als sekswerksters vanuit deze woning. Omdat één van de vrouwen nog een klant verwachtte, was zij nog wakker. Toen haar afspraak bij de woning verscheen, opende zij de deur. Daarop drong een onbekende man met een bivakmuts en een grijze rugtas onder bedreiging van een vuurwapen de woning binnen. Direct daarachter stapte ook een tweede man met bivakmuts en een vuurwapen de woning in. De twee slachtoffers werden in hun woning vastgebonden en beroofd van hun pinpassen, mobiele telefoons en duizenden euro's aan contant geld. Gelukkig wisten de twee slachtoffers zichzelf te bevrijden en konden zij uit de woning vluchten. Met de bankpassen is geld opgenomen bij een Geldmaat aan de Petuniatuin in Zoetermeer en in een casino in Zoetermeer. In de uitzending worden er camerabeelden getoond van een pinner. Mogelijk is dit ook één van de verdachten van de woningoverval.   Beroving - Wagenstraat Den Haag Op maandagavond 8 april rond 22.00 uur is een 19- jarige vrouw in de Wagenstraat in Den Haag beroofd van haar handtas. Het slachtoffer liep vanuit de Wagenstraat in de richting van de Amsterdamse Veerkade. Terwijl het slachtoffer door de Wagenstraat liep, trok een onbekende man op een fiets plotseling de tas van het slachtoffer uit haar handen. Terwijl het slachtoffer op de grond viel, fietste de man door. Opvallend aan de fiets is dat deze witkleurig is met één opvallende fietstas aan de rechterzijde. Het slachtoffer is ontzettend geschrokken en heeft door de val nog last van haar knie. De tas met persoonlijke spullen, waaronder een digitale camera, is ook nog niet teruggevonden. In de uitzending worden er camerabeelden getoond van de verdachte. Uitzendingen Team West wordt iedere dinsdag vanaf 17.00 uur uitgezonden op TV West en elk uur herhaald. Op woensdag wordt Team West nog een aantal keer herhaald.  Opsporing Verzocht is vanavond te zien om 20.30 uur op NPO2. Op woensdag is de herhaling van Opsporing Verzocht om 13.35 uur op NPO2.


» Politie.nl

Kaart nieuws Rijswijk. Locatie nieuws: 52.03334 / 4.31851 Ocarinalaan
Ocarinalaan in Rijswijk


dinsdag 21 mei 2024, 17:01 uur
Tienduizenden euro's buit bij gewelddadige overval op sekswerkers
Omroep WestDe twee slachtoffers van een gewelddadige overval in Rijswijk zijn in totaal tienduizenden euro's kwijt. De vrouwen werkten als sekswerker vanuit een flat aan de Ocarinalaan en zijn midden in de nacht drie uur lang bedreigd door twee overvallers. Er zijn camerabeelden van een man die na de overval geld opneemt met een buitgemaakte pinpas.
» Omroep West



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep West

Meer nieuws uit Rijswijk

28 augustus 23:10Grote brand in stal, drie paarden breken los
27 augustus 07:52Veel schade aan tram en bergingswagen na botsing
22 augustus 08:30Schilder weet niet wat hem overkomt als familie van Michael Jackson plots zijn werk wil kopen
8 augustus 11:20Onbedoelde lichtshow in gigantisch kantoorpand, flitsende verdiepingen zorgen voor spektakel
21 juli 12:37Inwoner Rijswijk wint Lotto-Jackpot van 5,3 miljoen euro bruto
9 juli 17:15Een dode, twee gewonden bij flinke flatbrand
3 juli 11:04Flinke file op A4 door modder en kapotte vrachtwagen
1 juli 17:31Overval op tankstation in vroege ochtend
28 juni 19:02Kamervragen na racistische reacties op posters met moslima: 'Ben het echt spuugzat'
20 juni 13:35Brandweer moet ramen slopen na brand in kelders van portiekflat
17 juni 12:52Tiener opgepakt voor gewapende overval bij Primera
22 mei 21:03Organisatie verboden feest teleurgesteld, burgemeester voelt zich gesteund
22 mei 16:27Rechter verbiedt Eritrees bevrijdingsfeest
21 mei 17:01Tienduizenden euro's buit bij gewelddadige overval op sekswerkers
26 april 12:29Evenementenlocatie Rijswijk op ramkoers met gemeente over Eritrees feest
23 april 18:06Burgemeester Rijswijk verbiedt Eritrees bevrijdingsfeest vanwege mogelijke rellen
12 maart 12:40Slachtoffers vastgebonden tijdens overval, weten pas na drie uur te vluchten
3 maart 15:39Spaanse man (36) aangehouden die op de vlucht sloeg na zwaar ongeluk op A4
5 januari 17:25Familie ’verscheurd’ door winnend lot: schoonvader mag 3,2 miljoen houden van de rechter
30 november 14:33Man die volgens OM zijn vrouw Jessica doodschoot overleden: ‘Er komt geen vervolging’
RSS.