menu
zoek

Nieuws Ridderkerk

Zeven verdachten aangehouden voor overvallen en inbraken bij vermogende Nederlanders

dinsdag 8 december 2020, 11:44 uur

Met de invallen in acht woningen heeft de politie, onder leiding van het Openbaar Ministerie, een belangrijke stap gezet in het onderzoek naar vier woninginbraken en drie overvallen op vermogende en/of bekende Nederlanders. Vanochtend werden in alle vroegte zeven mannen aangehouden als verdachten van deze strafbare feiten. Het onderzoeksteam sluit niet uit dat er nog andere overvallen en inbraken aan deze verdachten kunnen worden gelinkt.

Invallen
De invallen vonden plaats in acht woningen in Rotterdam en Ridderkerk en werden uitgevoerd door leden van Arrestatieteams en het Team Parate Eenheid. De mannen die werden aangehouden variëren in leeftijd van 19 tot 24 jaar. Zij worden er van verdacht betrokken te zijn bij diverse woninginbraken en overvallen in Rotterdam, Dordrecht, Krimpen aan den IJssel, Rockanje, Hendrik Ido Ambacht, Mijnsheerenland en Uden (Brabant). De verdachten zijn overgebracht naar een politiebureau en daar ingesloten voor verhoor. Bij de huiszoekingen werden diverse goederen in beslag genomen, waaronder een auto, dure horloges en sieraden, geld, nieuwe designerkleding en tassen en munitie. Daarnaast werden verschillende gegevensdragers en inbrekersgereedschap in beslag genomen.

Dure horloges en sieraden
Het onderzoek naar de woninginbraken en overvallen startte enkele maanden geleden, nadat rechercheurs van het Regionaal Team Overvallen (RTO) Rotterdam een patroon zagen in de werkwijze en de beoogde buit. Arjan de Zwart, hoofd Dienst Regionale Recherche: “Het was de verdachten steeds te doen om dure horloges, sieraden en geld. Ze wisten tonnen aan buit te maken. De verdachten gingen daarbij bovendien geweld niet uit de weg. In enkele gevallen gebruikten zij een vuurwapen om de slachtoffers te bedreigen of werden de slachtoffers mishandeld.” 

Grote impact
De impact van een overval is enorm op iedereen die dit overkomt. Vaak zet dit iemands leven op z’n kop. Elke overval is er een te veel. Om deze reden is er een Regionaal Team Overvallen. Dit is een samengesteld team bestaande uit rechercheurs uit verschillende districten van de eenheid Rotterdam. “De kracht van dit team is, dat zij zo nauw met elkaar samenwerken, specifiek gericht op overvallen, waardoor zij als geen ander snel de overeenkomsten tussen de verschillende overvallen zien. Iets wat in dit onderzoek ook is gebeurd” aldus De Zwart.  

Onderzoek duurt voort
“Met deze aanhoudingen is een belangrijke stap gezet in het onderzoek naar de inbraken en overvallen. We zijn blij dat we de slachtoffers hierover persoonlijk hebben kunnen informeren. De verdachten zijn nu ingesloten en zitten in volledige beperking. Dat houdt in dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat. Het onderzoek is echter nog niet afgesloten en meer aanhoudingen worden zeker niet uitgesloten” , besluit De Zwart.

Inbraak in Rotterdam
Overval in Rotterdam

» Politie.nl


Kaart nieuws Ridderkerk. Locatie nieuws: 51.87025 / 4.60223


dinsdag 8 december 2020, 13:04 uur
Verdachten van serie overvallen op rijken en BN’ers opgepakt
Hart van NederlandDe politie heeft dinsdag zeven mannen opgepakt die worden verdacht van een serie gewelddadige overvallen waarbij vermogende mensen en bekende Nederlanders het slachtoffer waren, onder wie YouTube-ster Nikkie de Jager en voetbalanalist René van der Gijp. De verdachten van 19 tot 24 jaar, zijn dinsdagochtend van hun bed gelicht tijdens acht woninginvallen in Rotterdam en Ridderkerk.
» Hart van Nederland
dinsdag 8 december 2020, 12:58 uur
Zeven mannen vast voor overvallen op onder anderen René van der Gijp en NikkieTutorials
RTV RijnmondDe politie heeft dinsdagochtend invallen gedaan in acht woningen in Rotterdam en Ridderkerk, in het onderzoek naar drie woninginbraken en vier overvallen op vermogende en/of bekende Nederlanders. Zeven mannen zijn daarbij aangehouden.
» RTV Rijnmond
dinsdag 8 december 2020, 12:42 uur
Arrestaties in zaak overval bij YouTube-ster Nikkie de Jager
Brabants DagbladDe politie heeft vandaag zeven mannen opgepakt die worden verdacht van een serie gewelddadige overvallen waarbij vermogende mensen en bekende Nederlanders het slachtoffer waren, onder wie YouTube-ster Nikkie de Jager en voetbalanalist René van der Gijp. De verdachten van 19 tot 24 jaar, zijn vanochtend van hun bed gelicht tijdens woninginvallen in acht woningen in Rotterdam en Ridderkerk.
» Brabants Dagblad
dinsdag 8 december 2020, 12:42 uur
Politie licht verdachten van bed rond overvallen NikkieTutorials en René van der Gijp
de GelderlanderDe politie heeft vandaag zeven mannen opgepakt die worden verdacht van een serie gewelddadige overvallen waarbij vermogende mensen en bekende Nederlanders het slachtoffer waren, onder wie YouTube-ster Nikkie de Jager en voetbalanalist René van der Gijp. De verdachten, van 19 tot 24 jaar, zijn vanochtend van hun bed gelicht tijdens invallen in acht huizen in Rotterdam en Ridderkerk.
» de Gelderlander
dinsdag 8 december 2020, 12:41 uur
Overval op Nikkie de Jager: verdachten opgepakt
Omroep BrabantDe politie heeft zeven mannen opgepakt die worden verdacht van een serie gewelddadige overvallen waarbij rijke mensen en bekende Nederlanders het slachtoffer waren. Ze hadden het onder meer voorzien op YouTube-ster Nikkie de Jager en voetbalanalist René van der Gijp. De verdachten (19 tot 24) zijn dinsdagochtend van hun bed gelicht bij invallen in acht huizen in Rotterdam en Ridderkerk.
» Omroep Brabant
dinsdag 8 december 2020, 12:40 uur
Arrestaties in zaken overvallen bij NikkieTutorials en René van der Gijp
de TelegraafMet de aanhouding van zeven mannen (19-24 jaar) uit Rotterdam en Ridderkerk is een doorbraak geforceerd in het onderzoek naar inbraken en overvallen op vermogende en bekende Nederlanders.
» de Telegraaf



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Rijnmond
Foto: Politie.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: Hart van Nederland
Foto: de Gelderlander

Meer nieuws uit Ridderkerk

26 september 20:26Anderhalf jaar cel voor man die zoontje (1) van galerij gooide in Ridderkerk
12 september 19:51OM eist 27 maanden cel tegen man die dreumes van flat gooide, kind ongedeerd
10 augustus 09:22Man komt om bij motorongeluk in Ridderkerk
30 juli 12:48Zwaargewonde bij steekincident Stadhouderslaan
27 juni 13:12Automobilisten in Ridderkerk opgepakt met 18 kilo coke en 470.000 euro cash
24 mei 14:34Eindhovenaar (20) overleden bij fatale aanrijding in Ridderkerk
23 mei 14:01Mogelijke uithaler overleden na aanrijding in haven Ridderkerk
18 mei 20:20Honderden kilo’s heroïne in Ridderkerk
16 maart 16:27Politie zoekt getuigen van mishandeling Ridderkerk
6 maart 12:25Auto staat midden op de snelweg A17 stil, politie weet aanrijding te voorkomen
18 december 09:58Zes aanhoudingen na overval op woning Ridderkerk
16 november 16:28Eis: 16 jaar voor dodelijke schietpartij om 80 gram coke
4 november 17:30Weduwe motorrijder mild tegen trucker na fataal ongeval: ‘Ik ben niet boos, voel geen haat’
1 oktober 21:17Politie zoekt getuigen en beelden van overval Aldi Ridderkerk
25 september 10:24Automobilisten schieten vanuit een rijdend voertuig in Ridderkerk
21 augustus 17:36Twee mannen aangehouden na schoten in Rotterdamse woning
3 augustus 12:37Drama voor turner Bart Deurloo: zevende na val in rekstokfinale
29 juli 20:02Ridderkerker (30) werd voor tweede keer slachtoffer van steekpartij: 'Moest rennen voor mijn leven'
11 juni 15:20Vermiste Rob (41) na grote zoekactie gevonden
8 juni 06:49Dode door ongeval op A15 bij Hendrik-Ido-Ambacht
RSS.