menu
zoek

Nieuws Prinsenbeek

Roosendaal/ Prinsenbeek - Drie doden en drie gewonden bij ongeval met spookrijder

maandag 16 januari 2023, 11:38 uur

Bij een ongeval op de A16 ter hoogte van Prinsenbeek zijn in de nacht van zondag 15 op maandag 16 januari drie mensen om het leven gekomen. Drie anderen raakten gewond. De inzittenden van het spookrijdende voertuig zijn mogelijk betrokken geweest bij een schietincident eerder op de avond aan de Burgerhoutsestraat in Roosendaal.

Waar: A16 bij , niet de weg in Prinsenbeek

Een 33-jarige Tilburger reed omstreeks 23.15 uur in een Seat tegen het verkeer in de A16 op. Daar is de auto met hoge snelheid tegen een tegemoet komende auto gebotst. In de auto waar de spookrijdende bestuurder op botste zat een 54-jarige man uit Rotterdam achter het stuur, hij is om het leven gekomen. Twee inzittenden van die auto (een Opel), een moeder en haar dochter (14 en 51 jaar oud) uit Antwerpen raakten gewond. Ze zijn overgebracht naar het ziekenhuis.  In de auto zat ook een hond, ook deze overleefde de botsing niet. De bestuurder van de Seat, een 33-jarige Tilburger en een passagier (een 17-jarige jongen uit Harreveld) zijn ook overleden, de derde inzittende, een 19-jarige man uit Drunen is ernstig gewond overgebracht naar het ziekenhuis, de man is aangemerkt als mogelijke verdachte van betrokkenheid bij de schietpartij. In de auto is een vuurwapen gevonden.   Schietincident Roosendaal Rond 23.00 uur zou er geschoten zijn op de Burgerhoutsestraat in Roosendaal.  Daar raakte een 19-jarige Roosendaler gewond, hij moest voor behandeling aan zijn verwondingen naar het ziekenhuis. De politie trof in de omgeving geen verdachten aan. Bij deze schietpartij zou een auto betrokken zijn, verschillende eenheden werd gevraagd om naar deze auto uit te kijken. Toen een auto die voldeed aan het signalement rond 23.15 uur een politie-eenheid op de A58 tussen Roosendaal en Breda passeerden reden zij er achteraan. Ze verloren het voertuig, dat er met gedoofde lichten en hoge snelheid vandoor ging, al snel uit het zicht. Vervolgens kwam een andere politie-eenheid het voertuig tegen op de A58 richting Breda. Maar vanwege de hoge snelheid kwamen zij ook niet in de buurt. Kort daarna reed het verdachte voertuig in tegengestelde richting de A16 op met fatale gevolgen. Politie-eenheden hebben de achtervolging gestaakt toen de auto in tegengestelde richting de snelweg opdraaide. Onderzoek Er wordt door de recherche verder onderzoek gedaan naar de mogelijke betrokkenheid van de auto en haar inzittenden bij de schietpartij in Roosendaal en naar de toedracht van het ongeval op de A16. De man uit Drunen is aangemerkt als verdachte. Omdat er aan het ongeval een achtervolging door de politie vooraf ging doet de Rijksrecherche daar onderzoek naar. De snelweg was langdurig afgesloten in verband met hulpverlening en onderzoek.


» Politie.nl

Kaart nieuws Prinsenbeek. Locatie nieuws: 51.52912 / 4.46786 A16 bij , niet de weg
A16 bij , niet de weg in Prinsenbeek


maandag 16 januari 2023, 15:19 uur
Twee koplampen in je vizier: wat te doen als je een spookrijder tegenkomt?
BN DeStemPRINSENBEEK - Het is onverwachts en angstaanjagend: twee koplampen die je tegemoetkomen terwijl je op de snelweg rijdt. Het gevolg is vaak een botsing of gevaarlijke uitwijkmanoeuvres. Wat moet je doen als je een spookrijder tegenkomt?
» BN DeStem
maandag 16 januari 2023, 14:50 uur
Fatale botsing met spookrijder kost drie levens en leidt tot drie gewonden
Blik op NieuwsIn de nacht van zondag op maandag zijn bij een fatale botsing op de A16 ter hoogte van Prinsenbeek drie mensen om het leven gekomen. 'Drie anderen raakten gewond. De inzittenden van het spookrijdende voertuig zijn mogelijk betrokken geweest bij een schietincident eerder op de avond aan de Burgerhoutsestraat in Roosendaal', zo meldt de politie maandag.
» Blik op Nieuws
maandag 16 januari 2023, 14:14 uur
Xander zag spookrijder op A16 recht op zich afkomen: ‘Meteen duidelijk dat hij op de vlucht was’
Brabants DagbladDat de spookrijder, die zondagavond laat een dodelijk ongeval veroorzaakte op de A16 bij Prinsenbeek, niet de weg kwijt was maar vluchtte voor de politie, was voor de 34-jarige Xander direct duidelijk. Hij reed over een viaduct ter hoogte van de rondweg van Breda, toen hij de spookrijder recht op zich af zag komen. ,,Ik wist meteen: dit is geen zielig opaatje die de weg kwijt is, deze meneer is op de vlucht.”
» Brabants Dagblad
maandag 16 januari 2023, 14:14 uur
Xander zag spookrijder op A16 recht op zich afkomen: ‘Meteen duidelijk dat hij op de vlucht was’
de GelderlanderDat de spookrijder, die zondagavond laat een dodelijk ongeval veroorzaakte op de A16 bij Prinsenbeek, niet de weg kwijt was maar vluchtte voor de politie, was voor de 34-jarige Xander direct duidelijk. ,,Ik wist meteen: dit is geen zielig opaatje die de weg kwijt is, deze meneer is op de vlucht.”
» de Gelderlander
maandag 16 januari 2023, 12:06 uur
Twee van de drie doden op A16 zaten in auto spookrijder
de TelegraafDe inzittenden van de spookrijdende auto op de A16 zijn mogelijk betrokken geweest bij een schietincident eerder op de avond, in Roosendaal. Dat meldt de politie maandag. De auto kwam zondagavond op de A16 ter hoogte van Prinsenbeek (Noord-Brabant) in botsing met een ander voertuig.
» de Telegraaf
maandag 16 januari 2023, 11:22 uur
Spookrijder A16 kwam zelf ook om het leven
Omroep BrabantBij het zware ongeluk zondagnacht bij Prinsenbeek is de spookrijder zelf ook om het leven gekomen. Een andere inzittende in die auto is ook dood. Een derde inzittende raakte zwaar gewond.
» Omroep Brabant
maandag 16 januari 2023, 10:45 uur
Spookrijders zijn de weg kwijt of hebben gedronken, zegt verkeerspsycholoog
Omroep BrabantElke maand zijn er in Nederland zo’n tien meldingen van een spookrijder, zoals zondagavond op de A16 bij Prinsenbeek. Onmiddellijk gaan er dan meldingen uit, zoals op de radio: ‘Haal niet in, blijf rechts rijden’. Vaak loopt het net goed af, maar regelmatig gaat het gruwelijk mis.
» Omroep Brabant
maandag 16 januari 2023, 10:36 uur
Beelden: ravage na fatale botsing met spookrijder op A16
de TelegraafEr zijn drie doden gevallen door een aanrijding met een spookrijder op de A16 bij Prinsenbeek.
» de Telegraaf
maandag 16 januari 2023, 10:11 uur
Het ging gruwelijk mis op de snelweg vannacht: Is er iets tegen spookrijders te doen?
de StentorHet ging zondagavond gruwelijk mis op de A16 bij Prinsenbeek. Drie mensen en een hond kwamen te overlijden bij een botsing waarbij een spookrijder was betrokken. De kans dat je een spookrijder tegenkomt op de snelweg is klein, maar toch het grootst in Brabant.
» de Stentor
maandag 16 januari 2023, 08:28 uur
Drie doden door aanrijding met spookrijder op A16 bij Prinsenbeek
Dagblad van het NoordenNog eens drie mensen zijn gewond geraakt. Daarnaast zou ook een hond zijn overleden. De gewonden zijn met ambulances naar het ziekenhuis gebracht. Ook werd een traumahelikopter ingezet.
» Dagblad van het Noorden
maandag 16 januari 2023, 08:05 uur
Video | Veel hulpdiensten op A16 na dodelijk ongeluk met spookrijder
NU.nlZeker drie mensen zijn omgekomen bij een aanrijding op de A16 ter hoogte van het Noord-Brabantse Prinsenbeek. Drie anderen zijn gewond geraakt. Volgens de politie is het voertuig van een spookrijder tegen een ander voertuig gebotst.
» NU.nl
maandag 16 januari 2023, 06:39 uur
Drie doden en drie gewonden bij ongeluk met spookrijder op A16
NU.nlZeker drie mensen zijn omgekomen bij een aanrijding op de A16 ter hoogte van het Noord-Brabantse Prinsenbeek, meldt de politie. Drie anderen zijn gewond geraakt. Volgens de politie is het voertuig van een spookrijder tegen een ander voertuig gebotst.
» NU.nl
maandag 16 januari 2023, 06:37 uur
Drie doden en drie gewonden bij botsing met spookrijder op A16 bij Prinsenbeek
BN DeStemPRINSENBEEK - Bij een botsing tussen een spookrijder en een andere auto op de A16 bij Prinsenbeek, zijn zondagavond drie mensen en een hond overleden. Drie andere mensen raakten gewond.
» BN DeStem
maandag 16 januari 2023, 06:37 uur
Drie doden en drie gewonden bij botsing met spookrijder op A16 bij Prinsenbeek
PZCPRINSENBEEK - Bij een botsing tussen een spookrijder en een andere auto op de A16 bij Prinsenbeek, zijn zondagavond drie mensen en een hond overleden. Drie andere mensen raakten gewond.
» PZC
maandag 16 januari 2023, 00:52 uur
Drie doden en drie gewonden door ongeluk met spookrijder op A16
NU.nlDoor een aanrijding op de A16 ter hoogte van Prinsenbeek (Noord-Brabant) zijn zeker drie doden gevallen, meldt de politie. Ook zijn drie mensen gewond geraakt. Volgens de politie kwam een spookrijder in aanrijding met een ander voertuig.
» NU.nl
maandag 16 januari 2023, 00:34 uur
Drie doden en drie gewonden na aanrijding met spookrijder op A16
Omroep BrabantOp de A16 bij Prinsenbeek zijn zondagavond drie mensen om het leven gekomen bij een aanrijding waarbij een spookrijder betrokken was. Dat meldde de politie vlak na middernacht. Ook zijn drie mensen gewond geraakt.
» Omroep Brabant
maandag 16 januari 2023, 00:33 uur
Doden en gewonden door aanrijding met spookrijder op A16 bij Prinsenbeek
Brabants DagbladBij een aanrijding op de A16 ter hoogte van Prinsenbeek zijn drie doden gevallen, meldt de politie. Ook zijn drie mensen gewond geraakt.
» Brabants Dagblad
maandag 16 januari 2023, 00:33 uur
Drie doden en drie gewonden door aanrijding met spookrijder op A16
de GelderlanderBij een aanrijding op de A16 ter hoogte van Prinsenbeek (Noord-Brabant) zijn drie doden gevallen, meldt de politie. Ook zijn drie mensen gewond geraakt.
» de Gelderlander
maandag 16 januari 2023, 00:33 uur
Drie doden en drie gewonden door aanrijding met spookrijder op A16
de StentorBij een aanrijding op de A16 ter hoogte van Prinsenbeek (Noord-Brabant) zijn drie doden gevallen, meldt de politie. Ook zijn drie mensen gewond geraakt.
» de Stentor
maandag 16 januari 2023, 00:33 uur
Doden en gewonden door aanrijding met spookrijder op A16 bij Prinsenbeek
BN DeStemBij een aanrijding op de A16 ter hoogte van Prinsenbeek zijn drie doden gevallen, meldt de politie. Ook zijn drie mensen gewond geraakt.
» BN DeStem
maandag 16 januari 2023, 00:22 uur
Drie doden door aanrijding met spookrijder op A16 bij Prinsenbeek
de TelegraafDoor een aanrijding op de A16 ter hoogte van Prinsenbeek (Noord-Brabant) zijn in de nacht van zondag op maandag drie doden gevallen, meldt de politie. Volgens de politie kwam een spookrijder in aanrijding met een ander voertuig.
» de TelegraafFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: BN DeStem

Meer nieuws uit Prinsenbeek

16 februari 14:08Achtervolging met 200 kilometer per uur over Brabantse snelwegen eindigt na botsing in België
24 januari 15:36Aanslag op huis met hoogzwangere vrouw en peuter: 'Een vuurwerkbom of zo'
15 januari 15:30Burenruzie leidt tot dakkapellenrel: ‘Dit is een vergeldingsactie’
3 januari 12:33Dave redt 3 kinderen uit auto op z'n kop in sloot: 'Vader stond te gillen'
30 oktober 16:57Politie onderschept vrachtwagen met 41 kilo cocaïne bij Prinsenbeek, chauffeur aangehouden
14 september 14:31Trein ramt auto van dakdekker Jerry in Prinsenbeek: ‘Dit had een hele goeie dag moeten worden’
4 augustus 06:48Brandweer redt bewoner uit brandend appartement in Prinsenbeek
15 juni 06:00Ineens is de tuin van dit stel beschermd natuurgebied: ‘Het is ónze achtertuin’
28 mei 12:35Auto ramt woning Prinsenbeek: ‘We dachten dat het een grap was’
28 mei 09:35Automobilist onder invloed rijdt huis binnen
5 april 13:55Gewonde bij steekincident
21 februari 11:28Vrouw verliest drie voortanden bij carnavalsruzie
5 februari 10:07Vrouw en huilend kind rennen langs A16 na botsing: 'Ze waren in shock'
2 februari 19:55Spookrijder (19) die fatale crash A16 overleefde is bij kennis en opgepakt
17 januari 09:03Slachtoffer schietpartij Roosendaal: ‘Inzittenden spookrijdende auto probeerden me te beroven’
16 januari 15:19Twee koplampen in je vizier: wat te doen als je een spookrijder tegenkomt?
10 december 13:24Twee gewonden na aanrijding op A16, politie doet onderzoek
12 november 13:07Dronken automobilist (52) zorgt voor spoor van vernielingen in Prinsenbeek
12 november 12:00Spoorongeval Prinsenbeek: ‘Hij keek de machinist recht in de ogen’
11 november 11:22Video | Ravage doordat trein tegen auto botst in Prinsenbeek
RSS.