menu
zoek

Nieuws Poeldijk

Twee verdachten aangehouden na grote vuurwerkvondst

donderdag 2 december 2021, 12:52 uur

De politie heeft vrijdag 26 november een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk aangetroffen in Poeldijk. Het gaat om 4000 kilo. Er zijn twee verdachten aangehouden en het vuurwerk is in beslag genomen. Illegaal vuurwerk is levensgevaarlijk en kan overlast en forse schade veroorzaken.

De politie deed onderzoek naar de handel in illegaal vuurwerk. Het onderzoek leidde naar meerdere locaties en tot twee aanhoudingen. De eerste verdachte, een 30-jarige Hagenaar, is aangehouden in Den Haag op verdenking van handel in vuurwerk. Verder onderzoek leidde naar een terrein in Poeldijk waar een tweede verdachte, een 57-jarige man uit De Lier, werd aangehouden. Hier werd na controle een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk aangetroffen in meerdere containers. In de containers werd in totaal circa 4000 kg illegaal vuurwerk aangetroffen. Beide verdachten zijn aangehouden en voorgeleid bij de rechtercommissaris. Het vuurwerk is in beslag genomen en zal worden vernietigd. (Illegaal) vuurwerk Jaarlijks raken tientallen mensen gewond door illegaal vuurwerk of verkeerd gebruik van legaal vuurwerk. Illegaal vuurwerk is niet alleen voor de afsteker gevaarlijk, maar ook voor omstanders. Het opslaan van grote hoeveelheden vuurwerk in een omgeving die niet voldoet aan de veiligheidseisen, bijvoorbeeld een woning of een garage, levert bovendien gevaar op voor ontploffing of een grote brand. De politie treedt hard op tegen verkopers en gebruikers van illegaal vuurwerk en mensen die legaal vuurwerk op een verkeerde manier gebruiken. De politie reageert snel op meldingen over transport, handel, opslag en gebruik van illegaal vuurwerk en op meldingen over misbruik van legaal vuurwerk. Signalen die kunnen wijzen op illegale vuurwerkopslag: 1.     Een grote hoeveelheid dozen die in de schuur/woning/kelder/garagebox wordt gebracht, zonder dat iemand aan het verhuizen is 2.     Veel aanloop van onbekende personen die op verschillende momenten komen en kort blijven 3.     Er wordt regelmatig veel vuurwerk in de buurt van de schuur/ woning afgestoken of een persoon steekt veel knalvuurwerk af 4.     Als er bij een schuur/woning voornamelijk in de avond/nachtelijke uren activiteiten plaatsvinden Melding doen Heeft u het idee dat er bij u in de omgeving vuurwerk opgeslagen ligt, op een niet toegestane manier wordt verhandeld of vervoerd gaat worden? Bel dan de politie op telefoonnummer 0900-8844. Dat kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000 of via deze link. Lees hier meer over vuurwerk.


» Politie.nl


Kaart nieuws Poeldijk. Locatie nieuws: 52.07207 / 4.29301


donderdag 2 december 2021, 18:38 uur
Twee mannen opgepakt na vondst 4000 kilo illegaal vuurwerk
de TelegraafTwee mannen zijn aangehouden na de vondst van 4000 kilo illegaal vuurwerk op een terrein in Poeldijk, in het Westland. Het vuurwerk werd eind vorige week gevonden, is in beslag genomen en zal worden vernietigd, maakte de politie donderdag bekend.
» de TelegraafFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Telegraaf
Foto: Politie.nl

Meer nieuws uit Poeldijk

15 maart 14:00Getuigen gezocht na dodelijk ongeval
6 maart 15:05Vrouw gewond na ’duw van balkon’ in Poeldijk
2 december 18:38Twee mannen opgepakt na vondst 4000 kilo illegaal vuurwerk
17 mei 10:49Ramkraak juwelier, politie zoekt getuigen
4 oktober 18:21Mond agent valt open: jongen (8) loopt met messen rond
RSS.


Advertentie: Wat is vandaag de stroomprijs per uur?