menu
zoek

Nieuws Overberg

Amfetamine en patronen aangetroffen in buitengebied van Overberg

vrijdag 20 november 2020, 12:46 uur

Na intensief onderzoek naar verdovende middelen in de omgeving van Overberg heeft de recherche gisteren drie mannen kunnen aanhouden. In een loods in Overberg werd een grote hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen.

Een rechercheteam dat zich speciaal richt op de aanpak van ondermijning heeft op 19 november  na intensief onderzoek drie verdachten kunnen aanhouden van 40, 36 en 21 jaar uit respectievelijk Overberg en Veenendaal. In een bedrijfspand werd diezelfde middag amfetamine in beslag genomen, ook werden mogelijke vuurwapens aangetroffen en grote hoeveel munitie. Verder werden vier voertuigen in beslag genomen. Ondermijning Grootschalige en professionele handel in verdovende middelen gaat gepaard met ondermijnende criminaliteit. Criminelen gebruiken voorzieningen en instanties om hun illegale praktijken mogelijk te maken. Om de enorme winsten wit te wassen wordt gebruik gemaakt van legale bedrijven. Zo ondergraven zij onze rechtsstaat.  Omdat dergelijke organisaties geweld, afpersing en corruptie niet schuwen, heeft de aanpak van ondermijning een hoge prioriteit. De politie werkt daarbij nauw samen met haar partners. Informatie over ondermijnende activiteiten wordt bij elkaar gevoegd. Samen met signalen vanuit bijvoorbeeld buurtbewoners, gemeenten of particuliere organisaties zoals banken en verzekeraars geeft dit een completer beeld en treedt de overheid waar mogelijk strafrechtelijk of bestuurlijk op. Melden helpt! In minder dichtbevolkte gebieden worden eigenaren van schuren en loodsen regelmatig benaderd door criminelen. Zodra de eigenaren aangeven daar niets mee te maken willen hebben, bedreigen criminelen hen. Het melden van verdachte situaties helpt. Heeft u het gevoel dat er iets niet klopt, vertrouwt u het niet?  Bel 112 als elke seconde telt en 0900-8844 bij geen spoed, wél politie. Melden kan ook anoniem via het meldpunt Meld Misdaad Anoniem. Bel dan 0800-7000. Meer informatie over ondermijning vindt u op: Ondermijning en stopondermijningsamen.nl

Drugs in Overberg

» Politie.nl


Kaart nieuws Overberg. Locatie nieuws: 52.03952 / 5.49824


vrijdag 20 november 2020, 17:30 uur
Politie: grote hoeveelheid amfetamine gevonden bij Overberg
RTV UtrechtOVERBERG - In een loods in het buitengebied van Overberg heeft de politie een grote hoeveelheid amfetamine gevonden. Drie mannen van 40, 36 en 21 jaar oud zijn aangehouden.De inval in de loods vond donderdag plaats. Hoeveel amfetamine precies is gevonden heeft de politie niet bekendgemaakt.
» RTV Utrecht
vrijdag 20 november 2020, 14:00 uur
Amfetamine en patronen gevonden in buitengebied Overberg
CrimesiteDe recherche heeft donderdag na intensief onderzoek naar drugs in de omgeving van Overberg (bij Veenendaal) drie mannen aangehouden. In een loods in het buitengebied van Overberg werd een grote hoeveelheid amfetamine aangetroffen. Ook werden mogelijke vuurwapens aangetroffen en een grote hoeveelheid munitie.
» CrimesiteFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl

Meer nieuws uit Overberg

2 september 12:14Celstraf voor drugsketelbouwer uit Overberg en betrokken Veenendaler
17 juni 22:33Auto’s knallen vol op elkaar bij Overberg, meerdere gewonden
7 mei 23:23Vrouw botst tegen boom in Overberg; blaastest positief
29 juni 15:08Politie vangt vermoedelijke ketelbouwer drugsindustrie
20 november 17:30Politie: grote hoeveelheid amfetamine gevonden bij Overberg
18 oktober 09:46Straat onder water door gesprongen waterleiding
5 september 11:31Grote zoektocht in Overberg naar vermiste man, onderzoek gaat vandaag verder
20 maart 15:26Politie ontdekt voor miljoenen aan xtc bij drugslab Overberg
19 januari 08:03Busje belandt in sloot in Overberg
RSS.