menu
zoek

Nieuws Overberg

Driebergen, Overberg - Valse kentekenplaten leidden naar drugslab

donderdag 19 maart 2020, 16:11 uur

De politie heeft woensdag 18 maart in Overberg een drugslab voor de productie van amfetamine ontdekt. Een 51-jarige man uit Overberg is aangehouden. Een gespecialiseerd team van de politie, de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO), is begonnen met het ontmantelen van het drugslab.

Waar: Spoorlaan in Overberg

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid kwamen het lab op het spoor nadat ze eerder die dag in een bestelbus allerlei spullen aantroffen die ook gebruikt worden bij de productie van synthetische drugs. Ze roken bovendien een sterke chemische lucht in de auto.

Gestolen
De agenten controleerden de bestelbus omstreeks 10.00 uur in Nieuwer ter Aa, omdat ze vermoedden dat de bus valse kentekenplaten voerde. Dat vermoeden bleek juist en bij de controle van het chassisnummer bleek ook dat de bus eerder dit jaar in Waddinxveen was gestolen. De 51-jarige bestuurder van de bus werd aangehouden. Na het aantreffen van de spullen die gebruikt kunnen worden bij de productie van synthetische drugs kregen de agenten het vermoeden dat de man mogelijk betrokken was bij een drugslaboratorium.

Politiehelikopter
Omstreeks 14.30 uur gingen agenten de woning van de verdachte in Overberg binnen. Vanuit de lucht verleende een politiehelikopter ondersteuning met overzichtsbeelden. In één van de bijgebouwen op het perceel trof men een op dat moment niet in werking zijnd amfetaminelaboratorium aan. Specialisten van het LFO kwamen ter plaatse om, voorzien van persoonlijk beschermingsmiddelen, het eerste onderzoek te doen. Afgelopen nacht is het perceel bewaakt en vandaag gaat het politieonderzoek verder en wordt een begin gemaakt met het ontmantelen en verwijderen van het lab.

Asociaal smerig
Volgens het LFO is het een groot lab. Met de nog aangetroffen grondstoffen zou de productie van zeker 2000 kilo amfetamine mogelijk zijn. Hoeveel er in het verleden geproduceerd is, is nu nog niet duidelijk. Een lid van het LFO beschreef de aangetroffen situatie kort en krachtig als “asociaal smerig”. Het laboratorium stond blank met een centimeters hoge chemische vloeistoflaag. En ook de grote vijver in de tuin was kennelijk gebruikt als afvoerputje van het chemisch afval. De gemeente gaat na het ontmantelen van het lab kijken wat de schade aan het milieu is.

Tips
Heeft u informatie of tips die ons kunnen helpen bij het onderzoek? Bel dan 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. 

Drugs in Overberg
Milieu in Overberg

» Politie.nl


Kaart nieuws Overberg. Locatie nieuws: Spoorlaan
Spoorlaan in Overberg


vrijdag 20 maart 2020, 15:26 uur
Politie ontdekt voor miljoenen aan xtc bij drugslab Overberg
RTV UtrechtOVERBERG - De politie is tijdens opruimwerkzaamheden bij een drugslab in Overberg ook nog eens anderhalf miljoen xtc-pillen tegengekomen. De pillen hebben een straatwaarde van 4,5 tot 6 miljoen euro. Een 51-jarige man uit het dorp is aangehouden.
» RTV Utrecht
vrijdag 20 maart 2020, 15:21 uur
Politie ontdekt drugslab en voor miljoenen aan xtc in Overberg
de TelegraafDe politie is tijdens opruimwerkzaamheden bij een drugslab in Overberg ook nog eens anderhalf miljoen xtc-pillen tegengekomen. De pillen hebben een straatwaarde van 4,5 tot 6 miljoen euro. Een 51-jarige man uit het Utrechtse dorp is aangehouden.
» de Telegraaf
donderdag 19 maart 2020, 09:27 uur
Drugslab ontdekt in Overberg, verdachte aangehouden
de GelderlanderOVERBERG - Agenten hebben woensdag een drugslaboratorium ontdekt in Utrechtse Heuvelrug. Bij de vondst werd een aanhouding verricht.
» de Gelderlander
woensdag 18 maart 2020, 22:24 uur
Drugslab ontdekt in Overberg
RTV UtrechtOVERBERG - In Overberg is vanmiddag een drugslab ontdekt. Ook werd iemand aangehouden, meldt de politie.Het zou gaan om een pand aan de Spoorlaan, melden getuigen. Specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) zijn aanwezig.
» RTV UtrechtFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: de Telegraaf

Meer nieuws uit Overberg

2 september 12:14Celstraf voor drugsketelbouwer uit Overberg en betrokken Veenendaler
17 juni 22:33Auto’s knallen vol op elkaar bij Overberg, meerdere gewonden
7 mei 23:23Vrouw botst tegen boom in Overberg; blaastest positief
29 juni 15:08Politie vangt vermoedelijke ketelbouwer drugsindustrie
20 november 17:30Politie: grote hoeveelheid amfetamine gevonden bij Overberg
18 oktober 09:46Straat onder water door gesprongen waterleiding
5 september 11:31Grote zoektocht in Overberg naar vermiste man, onderzoek gaat vandaag verder
20 maart 15:26Politie ontdekt voor miljoenen aan xtc bij drugslab Overberg
19 januari 08:03Busje belandt in sloot in Overberg
RSS.