menu
zoek

Nieuws Oudkarspel

Politie zoekt getuigen van verkeersongeval

maandag 13 december 2021, 10:38 uur

Op de Voorburggracht heeft zondagmiddag een verkeersongeval plaatsgevonden tussen een bestelauto en een groep fietsers. 5 personen in de leeftijd van 20 en 22 jaar raakten hierbij gewond. Een 28-jarige man uit de gemeente Langedijk werd aangehouden.

Waar: Voorburggracht in Oudkarspel

Rond 17.40 uur kreeg de politie een melding van een verkeersongeval op de Voorburggracht. Een groep van 8 personen fietsten over de Voorburggracht toen zij van achteren werden aangereden door een bestelauto. De automobilist ging er na het ongeval vandoor. Daarbij liet de bestuurder 5 gewonden achter op straat. Zij werden overgebracht naar het ziekenhuis. De politie startte direct een onderzoek. Met behulp van onder andere Burgernet en een zoekslag in de omgeving, kon de politie niet veel later een 28-jarige man aanhouden. De man is meegenomen naar het bureau voor verhoor en moest daar een bloedproef ondergaan. Het bloedmonster wordt onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Zijn auto is in beslag genomen. Tevens is het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd. Getuigenoproep De verkeersongevallenanalyse (VOA) onderzoekt de toedracht van het verkeersongeval en komt graag in contact met mensen die rond 17.30 uur iets hebben gezien of gehoord in de omgeving van de Voorburggracht. Of heeft u andere informatie over dit verkeersongeval? Neem dan contact op de politie via 0900-8844. U kunt ook anoniem uw informatie delen via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. 2021257611


» Politie.nl


Kaart nieuws Oudkarspel. Locatie nieuws: 52.70991 / 4.78602 Voorburggracht
Voorburggracht in Oudkarspel


maandag 13 december 2021, 18:00 uur
Oudkarspel geschokt en verdrietig na heftig ongeluk: "Dochter zag fietsers door de lucht vliegen"
RTV N-HOudkarspel is in shock, een dag na het dramatische ongeval waarbij iemand in een bestelbus een groep jonge fietsers aanreed. Vijf van hen moesten naar het ziekenhuis, in ieder geval twee zwaargewond. De dochter van buurtbewoner Cor Grootjes zag het gebeuren: "Ze heeft ze allemaal door de lucht zien vliegen." De burgemeester spreekt tegen NH Nieuws haar steun uit naar de slachtoffers.
» RTV N-H
maandag 13 december 2021, 11:15 uur
Automobilist schept vijf fietsers en slaat op de vlucht
Blik op NieuwsOp de Voorburggracht in Oudkarspel heeft zondagmiddag een verkeersongeval plaatsgevonden tussen een bestelauto en een groep fietsers. 5 personen in de leeftijd van 20 en 22 jaar raakten hierbij gewond. Een 28-jarige man uit de gemeente Langedijk werd aangehouden.
» Blik op Nieuws
zondag 12 december 2021, 19:28 uur
Bestuurder busje gepakt na vlucht: groep fietsers gewond bij zwaar ongeluk in Oudkarspel
de TelegraafVijf fietsers zijn zondagavond gewond geraakt bij een zwaar ongeval op de Voorburggracht in Oudkarspel, Noord-Holland. Zij en drie anderen werden ondersteboven gereden door een zwart busje. Het voertuig reed na de aanrijding door.
» de Telegraaf
zondag 12 december 2021, 19:21 uur
Vijf gewonden doordat busje groep fietsers schept in Oudkarspel
NU.nlBij een ongeval met een busje in het Noord-Hollandse Oudkarspel zijn vijf fietsers gewond geraakt, van wie twee zwaargewond. De bestuurder van het busje reed na het ongeval door, maar kon even later alsnog worden aangehouden.
» NU.nl
zondag 12 december 2021, 19:12 uur
Automobilist rijdt fietsers aan in Oudkarspel, vijf gewonden
NOSEen automobilist heeft meerdere fietsers aangereden in het Noord-Hollandse Oudkarspel en is daarna doorgereden. Volgens de politie bestond de groep aangereden fietsers uit ongeveer acht mensen. Vijf van hen zijn met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Twee mensen zijn zwaargewond.
» NOS
zondag 12 december 2021, 19:03 uur
8 fietsers aangereden door bestelbus: meerdere zwaargewonden en bestuurder opgepakt
RTV N-HEen zwarte bestelbus heeft vanavond op de Voorburggracht in Oudkarspel meerdere fietsers aangereden: hij raakte zeker acht mensen, waarvan er vijf gewond zijn geraakt. Twee zijn zelfs zwaargewond. Het zou gaan om een groep jongeren. Na de botsing reed de bestuurder door. 
» RTV N-HFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV N-H
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: RTV N-H

Meer nieuws uit Oudkarspel

13 december 18:00Oudkarspel geschokt en verdrietig na heftig ongeluk: "Dochter zag fietsers door de lucht vliegen"
13 februari 09:07Meerdere schuren in brand in Oudkarspel, woningen ontruimd
RSS.