menu
zoek

Nieuws Oranje

Kwartfinale tegen Oranje 'win-win-wedstrijd' voor Turkse Utrechters: 'We gaan hoe dan ook toeteren'

woensdag 3 juli 2024, 19:00 uur

Zaterdag staan Nederland en Turkije tegenover elkaar op het Europees Kampioenschap voetbal. De inzet is een plek in de halve finale. Voor veel Utrechters met Turkse roots voelt de wedstrijd als een win-win situatie. "We staan sowieso in de halve finale.".

Waar: Hofplein in Oranje

» RTV Utrecht

Kaart nieuws Oranje. Locatie nieuws: Hofplein
Hofplein in Oranje


woensdag 3 juli 2024, 18:39 uur
Run op schermen na zeges Oranje en Turkije, maar veel zijn er niet meer beschikbaar
NOSDoor de 3-0 overwinning op Roemenië is de oranjekoorts flink toegenomen. En dat Nederland zaterdagavond in de kwartfinale tegen Turkije speelt, leidt tot extra belangstelling, want ook Turkse Nederlanders willen de wedstrijd niet missen. Bedrijven die grote schermen verhuren, moeten 'nee' verkopen en de prijzen van kaartjes voor de wedstrijd zijn hoog opgelopen.
» NOS
woensdag 3 juli 2024, 16:57 uur
Meerdere festivals zenden EK-kwartfinale met Oranje zaterdag uit
de TelegraafOp diverse Nederlandse festivals wordt komende zaterdag de kwartfinale tussen Nederland en Turkije op het EK voetbal uitgezonden. Onder meer op Down The Rabbit Hole, Stereo Sunday en Breda Live kunnen festivalgangers de wedstrijd vanaf 21.00 uur op grote schermen volgen.
» de Telegraaf
woensdag 3 juli 2024, 13:48 uur
OPROEP Oranje-fans die samen met Turkije-fans de kwartfinale gaan kijken
de TelegraafZaterdag staan Nederland en Turkije tegenover elkaar in de kwartfinale van het EK voetbal. Ben jij een Oranje-fan en ga je zaterdag samen kijken met jouw Turkse buren, vrienden of collega? Of ben je juist een enorme fan van Turkije, maar kijk je zaterdag samen met een supporter van het Nederlands elftal? Mail dan jouw verhaal en telefoonnummer naar nieuwsdienst@telegraaf.nl
» de Telegraaf
woensdag 3 juli 2024, 12:15 uur
Oranje-fans kiezen Cody Gakpo voor derde keer op rij als man of the match
de StentorCody Gakpo is door jullie opnieuw gekozen als man van de wedstrijd. De aanvaller werd beloond na zijn glansrol tegen Roemenië (0-3), met een goal en een assist. Het is al de derde wedstrijd op rij dat Gakpo de man of the match is volgens de lezers van deze site.
» de Stentor
woensdag 3 juli 2024, 10:44 uur
Festivals WiSH Outdoor en Breda Live plaatsen grote schermen voor kwartfinale Oranje
Brabants DagbladVerschillende grote Brabantse festivals gaan de kwartfinale van het Nederlands Elftal tegen Turkije uitzenden op grote schermen. Onder meer Breda Live en WiSH Outdoor in Beek en Donk geven dit aan.
» Brabants Dagblad
woensdag 3 juli 2024, 10:44 uur
Vrijwel alle grote festivals plaatsen zaterdag grote schermen voor kwartfinale Oranje
Brabants DagbladVerschillende grote Brabantse festivals gaan de kwartfinale van het Nederlands Elftal tegen Turkije uitzenden op grote schermen. Onder meer Breda Live, Awakenings in Hilvarenbeek en WiSH Outdoor in Beek en Donk geven dit aan.
» Brabants Dagblad
woensdag 3 juli 2024, 10:44 uur
Breda Live plaatst zaterdag grote schermen voor kwartfinale Oranje
BN DeStemVerschillende grote Brabantse festivals gaan de kwartfinale van het Nederlands Elftal tegen Turkije uitzenden op grote schermen. Onder meer Breda Live, Awakenings in Hilvarenbeek en WiSH Outdoor in Beek en Donk geven dit aan.
» BN DeStem
woensdag 3 juli 2024, 10:04 uur
Willy en René: 'Turkije wordt een walk-over voor Oranje'
Omroep BrabantHet zijn de (ex-)PSV'ers die het doen voor het Nederlands Elftal. Willy en René van de Kerkhof zagen PSV'er Jerdy Schouten opnieuw uitblinken op het Oranje-middenveld en voormalige PSV'ers Xavi Simons, Donyell Malen en Cody Gakpo heel bepalend zijn. Vooral over Gakpo is Willy razend enthousiast.
» Omroep Brabant
woensdag 3 juli 2024, 07:40 uur
Topscorer Gakpo neemt Oranje ook op EK bij de hand, is gedeeld topscorer
Omroep BrabantMet de openingstreffer en de assist voor de bevrijdende tweede treffer van Donyell Malen had Cody Gakpo een groot aandeel in de dikverdiende zege van het Nederlands elftal op Roemenië (3-0) in de achtste finale van het EK. "Maar we hebben hier als team gewonnen", zei de Eindhovense aanvaller nadat hij was verkozen tot beste speler van het duel in de Allianz Arena van München. "Het kan altijd beter, maar we zijn weer op de goede weg." De 25-jarige Gakpo was samen met zijn ploeggenoten op zoek naar eerherstel na de pijnlijke nederlaag van vorige week in de laatste groepswedstrijd tegen Oostenrijk (2-3).
» Omroep Brabant
woensdag 3 juli 2024, 00:40 uur
Feest op straat na overwinningen van Oranje en Turkije
NOSOp veel plekken in Nederland was het afgelopen avond feest op straat na de overwinningen van het Nederlands elftal en Turkije in de achtste finales op het EK voetbal in Duitsland.
» NOS
dinsdag 2 juli 2024, 20:16 uur
Feest barst los na overwinning Oranje op EK
Omroep GelderlandSupporters van het Nederlands elftal hebben zich dinsdagavond verzameld op de Driemaagdenrotonde in Apeldoorn. Ze vieren daar de 3-0 overwinning van Oranje op Roemenië op het EK in Duitsland. Na de drie wedstrijden in de groepsfase deden ze dat ook al.
» Omroep Gelderland
dinsdag 2 juli 2024, 19:53 uur
Swingende Donyell Malen helpt Oranje met twee goals naar kwartfinale EK voetbal
RTV N-HNederland is dankzij een 3-0 overwinning op Roemenië door naar de kwartfinale op het EK voetbal. Na de openingstreffer van Cody Gakpo, was het in de tweede helft de ingevallen Donyell Malen van Wieringen die met twee fraaie doelpunten de wedstrijd op slot gooide.
» RTV N-H
dinsdag 2 juli 2024, 18:28 uur
Cody Gakpo en Donyell Malen gidsen Oranje langs Roemenië, Turkije wacht in kwartfinale EK
BN DeStemHet bleef in München veel te lang spannend, maar Oranje bereikte dinsdagavond dikverdiend de kwartfinale van het EK. Daarin wacht zaterdag een duel met Turkije, dat dinsdagavond afrekende met Oranje-beul Oostenrijk. Het Nederlands elftal was eerder op de avond vele malen sterker dan Roemenië, met dank wederom aan Cody Gakpo en invaller Donyell Malen: 3-0.
» BN DeStem
dinsdag 2 juli 2024, 17:34 uur
Zo vierden Oranjefans feest na de winst van het Nederlands elftal
Omroep BrabantHet Nederlands Elftal heeft dinsdagavond met 0-3 gewonnen van Roemenië. Daardoor stoot Oranje door naar de kwartfinale. We keken in Chaam hoe Oranjefans de overwinning vierden.
» Omroep Brabant
dinsdag 2 juli 2024, 17:19 uur
Cody Gakpo en Donyell Malen gidsen Oranje langs Roemenië, Turkije wacht in kwartfinale EK
PZCHet bleef in München veel te lang spannend, maar Oranje bereikte dinsdagavond dikverdiend de kwartfinale van het EK. Daarin wacht zaterdag een duel met Turkije, dat dinsdagavond afrekende met Oranje-beul Oostenrijk. Het Nederlands elftal was eerder op de avond vele malen sterker dan Roemenië, met dank wederom aan Cody Gakpo en invaller Donyell Malen: 3-0.
» PZC
dinsdag 2 juli 2024, 17:17 uur
LIVE | Oranje meute neemt plaats in Allianz Arena, aftellen naar aftrap achtste finale
de TelegraafHet was voor veel Nederlandse voetbalfans afzien, maar na bijna een week is Oranje weer op het EK aan de beurt. Om 18.00 uur speelt de ploeg van bondscoach Ronald Koeman in de achtste finale tegen Roemenië. Veel Nederlandse supporters zijn afgereisd naar München. Volg hier live alle ontwikkelingen rondom de wedstrijd.
» de Telegraaf
dinsdag 2 juli 2024, 13:02 uur
Oud EK-winnaars tussen Oranjefans: ‘Dit is een droom’
de TelegraafDinsdagavond speelt Oranje op het EK tegen Roemenië voor een plek in de kwartfinale. Veel fans zijn weer afgereisd naar München. Zo ook twee oud-winnaars van het EK in 1988, Gerald Vanenburg en Berry van Aerle.
» de Telegraaf
dinsdag 2 juli 2024, 12:32 uur
Cody Gakpo en Donyell Malen gidsen Oranje naar kwartfinale EK na dikverdiende zege op Roemenië
de StentorHet bleef in München veel te lang spannend, maar Oranje bereikte dinsdagavond dik verdiend de kwartfinale van het EK. Het Nederlands elftal was vele malen sterker dan Roemenië, met dank wederom aan Cody Gakpo en de uitstekend ingevallen Donyell Malen: 3-0.
» de Stentor
dinsdag 2 juli 2024, 09:35 uur
Stapelen maar: duizenden oranje containers voor het Nederlands elftal
RTV RijnmondOranje slingers door de stad en fans in supporterskleding: niet heel vreemd deze weken. Maar niet alleen het straatbeeld kleurt oranje voor het EK voetbal, ook de haven doet mee. Dinsdagochtend lag in de haven van Rotterdam een groot schip vol met duizenden containers, allemaal in het oranje.
» RTV Rijnmond
maandag 1 juli 2024, 15:40 uur
Koeman grapt: ‘Vind je dit gezellig, Valentijn?!’
de TelegraafBondscoach Ronald Koeman schoof na een week weer aan bij de persconferentie van het Nederlands elftal. Dinsdagavond hoopt hij een beter Oranje te zien tegen Roemenië in München. Ook reageert Koeman op een uitnodiging van chef voetbal van de Telegraaf Valentijn Driessen.
» de Telegraaf



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Utrecht
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: Omroep Gelderland
Foto: RTV N-H
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV Rijnmond
Foto: de Telegraaf
Foto: de Stentor

Meer nieuws uit Oranje

3 juli 19:20Orkun Kökçu over schorsing tegen Oranje: ‘Het breekt mijn hart om eerlijk te zijn’
3 juli 19:00Kwartfinale tegen Oranje 'win-win-wedstrijd' voor Turkse Utrechters: 'We gaan hoe dan ook toeteren'
3 juli 18:40Leo Driessen en Pier Tol bespreken de rol van Joey Veerman in Oranje in NH Sportcafé Extra
3 juli 07:12Roemeense keeper bij derde goal Oranje afgeleid door schoenen op veld
3 juli 03:00Spel van Oranje biedt perspectief voor onvergetelijk toernooi, al is er wel één kanttekening
2 juli 20:49Emmen viert drieklapper Oranje voor gigascherm. 'De grootste televisie van Drenthe'
2 juli 20:14Oranje op rapport | Fraaie cijfers en één onbetwiste uitblinker bij klinkende zege op Roemenië
2 juli 19:57Oranje met zege op Roemenië na zestien jaar in kwartfinale EK
2 juli 16:46Drukker op de weg dan normaal door Oranje-wedstrijd
1 juli 16:10Ronald Koeman heeft verlies tegen Oostenrijk van zich af gezet: ‘Het was een heel lange week’
1 juli 11:39Waarom deze generatie van Roemenië denkt de hele wereld aan te kunnen, ook een kwakkelend Oranje
30 juni 10:34Memphis Depay: ‘Iedereen moet een mening hebben, maar je hoeft hem niet altijd te uiten’
28 juni 10:15Virgil van Dijk spaart zichzelf en Oranje niet: ‘Misschien overschatten we onszelf wel’
27 juni 19:25Joey Veerman in de zandbak en Ronald Koeman op de golfbaan: zo besteedt Oranje de vrije dag
27 juni 16:30Val je in een gat door pauze op het EK voetbal? Dit kun je komende dagen doen
27 juni 10:23OPROEP: Zet jij alles op alles om Oranje toe te juichen in München?
26 juni 15:00Jelle Snippe op weg naar Olympische Spelen: ‘Bloed, zweet en tranen’
26 juni 14:46Wout Weghorst en Micky van de Ven leiden wisselspelers Oranje langs Duitse amateurclub in oefenduel
26 juni 13:55Zien: fietsende Ronald Koeman negeert media na oefenwedstrijd
26 juni 06:38Wij zijn Nederland, wij zijn Oranje, wij zijn de Snollebollekes
RSS.