menu
zoek

Nieuws Oranje

Rapportcijfers Oranje | Zware onvoldoendes voor bondscoach en vrijwel alle spelers na afgang

vrijdag 24 maart 2023, 23:23 uur

Wat een mislukte start van Oranje in de EK-kwalificatie. Frankrijk was een maatje te groot voor het gehavende Nederlands elftal dat ongekend slap startte in Parijs. Dit zijn de rapportcijfers voor de internationals.

» Brabants Dagblad



vrijdag 24 maart 2023, 22:52 uur
Griekenland begint in groep van Oranje met zege op Gibraltar
Brabants DagbladGriekenland is de kwalificatie voor het Europees kampioenschap voetbal begonnen met een zege op Gibraltar. In het Portugese Faro, waar Gibraltar een thuiswedstrijd speelde, werd het 0-3 voor de Europees kampioen van 2004. De landen spelen in dezelfde kwalificatiepoule als het Nederlands elftal, dat vanavond met 4-0 onderuit ging in Frankrijk.
» Brabants Dagblad
vrijdag 24 maart 2023, 22:07 uur
LIVE EK-kwalificatie | Lukaku op dreef voor België, Zlatan (41) valt in bij Zweden
PZCOranje begint met een uitwedstrijd tegen Frankrijk aan de EK-kwalificatie (volg dat duel hier), maar ook twaalf andere landen beginnen om 20.45 uur aan de kwalificatiereeks. Zo gaat België op bezoek bij Zweden en staan Gibraltar en Griekenland tegenover elkaar in de poule van Oranje. Check hieronder de uitslagen, de tussenstanden en het volledige programma.
» PZC
vrijdag 24 maart 2023, 18:10 uur
LIVE EK-kwalificatie | Bekijk hier het programma en de tussenstanden
de StentorHet Nederlands elftal begint met een uitwedstrijd tegen Frankrijk aan de EK-kwalificatie, maar ook veertien andere landen trappen vanavond de groepsfase af. Zo gaat België op bezoek bij Zweden, en staan in de poule van Oranje Gibraltar en Griekenland tegenover elkaar. Alle duels beginnen om 20.45 uur, alleen bij Bulgarije tegen Montenegro is al om 18.00 uur afgetrapt.
» de Stentor
vrijdag 24 maart 2023, 16:27 uur
FC Barcelona geeft iets meer duidelijkheid over blessure Frenkie de Jong
Brabants DagbladOranje moet het vanavond tegen Frankrijk doen zonder Frenkie de Jong, maar wat de middenvelder van Barcelona precies mankeerde, was onduidelijk. De Catalanen maakten vandaag bekend dat de oud-Ajacied kampt met een blessure aan zijn rechterhamstring.
» Brabants Dagblad
vrijdag 24 maart 2023, 16:00 uur
Willem van Hanegem: ‘Vervelende avond voor Oranje tegen Frankrijk? Dat hoeft toch niet?’
de GelderlanderIn de AD Willem & Wessel podcast wordt nog eens uitgebreid teruggeblikt op de late 2-3 overwinning van Feyenoord op Ajax in de Klassieker van afgelopen zondag. Ook Feyenoord-icoon Willem van Hanegem had enorm genoten van de goede wedstrijd én de late winnende goal van Lutsharel Geertruida ,,Het is natuurlijk enorm mooi voor die jongen omdat hij, zoals ze zeggen, van onder de Kuip vandaan komt. Maar ook als hij van Dokkum was gekomen was dit schitterend geweest.”
» de Gelderlander
vrijdag 24 maart 2023, 15:06 uur
Dean Huijsen (17) stond al in de basis bij Juventus: ‘Over vijf jaar speel ik in Oranje’
de StentorHij is 17 jaar, heeft een contract bij Juventus en maakte in januari al zijn debuut in de hoofdmacht. Bij de Oude Dame is er veel vertrouwen in hem. Centrale verdediger Dean Huijsen is bezig aan een carrière die gelijkenissen vertoont met die van Xavi Simons.
» de Stentor
vrijdag 24 maart 2023, 11:57 uur
Koeman kan opgelucht ademhalen: geen extra afhakers bij Oranje op wedstrijddag
Dagblad van het NoordenOranje heeft niet te maken gekregen met extra afhakers in aanloop naar de EK-kwalificatiewedstrijd van vrijdagavond tegen Frankrijk. Donderdagochtend verlieten vijf spelers de selectie omdat ze volgens de KNVB met een virusinfectie kampen. De mogelijkheid bestond dat er nog meer internationals ziek zouden worden.
» Dagblad van het Noorden
vrijdag 24 maart 2023, 11:18 uur
Goed nieuws Oranje: niet nóg meer afvallers in aanloop naar duel met Frankrijk
de StentorOranje heeft niet te maken gekregen met extra afhakers in aanloop naar de EK-kwalificatiewedstrijd van vrijdagavond tegen Frankrijk. Donderdagochtend verlieten vijf spelers de selectie omdat ze volgens de KNVB met een virusinfectie kampen. Een woordvoerder van het Nederlands elftal laat weten dat er geen extra zieken bij zijn gekomen.
» de Stentor
vrijdag 24 maart 2023, 10:00 uur
LIVE EK-kwalificatie | Gehavend Oranje opent jacht op ticket voor EK tegen Frankrijk
BN DeStemHet Nederlands elftal begint onder bondscoach Ronald Koeman aan de kwalificatie voor het EK voetbal van 2024 in Duitsland. Maandag wacht Gibraltar in de Kuip, vanavond (aftrap 20.45 uur) neemt het gehavende Oranje het op tegen Frankrijk. Nadat eerder al Frenkie de Jong en Steven Bergwijn moesten afzeggen met blessures haakten gisteren vijf spelers af vanwege een virusinfectie, onder wie Cody Gakpo en Matthijs de Ligt.
» BN DeStem
vrijdag 24 maart 2023, 06:06 uur
Voetbalpodcast | 'Zo'n virus bij Oranje heb ik in 240 interlands nog niet meegemaakt'
BN DeStemOranje speelt vanavond (20.45 uur) de uitwedstrijd tegen Frankrijk. Al is het nog maar de vraag met wie, want vijf spelers gingen al naar huis met een buikvirus. Ronald Koeman is in een unieke situatie terecht gekomen. In de AD Voetbalpodcast bespreekt Etienne Verhoeff het met Maarten Wijffels vanuit Frankrijk.
» BN DeStem
vrijdag 24 maart 2023, 06:00 uur
Memphis Depay over bondscoach Koeman: ‘Hoe Ronald is behandeld in Barcelona is echt niet oké’
de StentorOok voor Memphis Depay begint vrijdagavond in Parijs een nieuwe periode bij Oranje, kort na het WK in Qatar, en voor de tweede keer onder bondscoach Ronald Koeman. ,,Koeman is een trainer met klasse en een fantastisch persoon.”
» de Stentor
vrijdag 24 maart 2023, 06:00 uur
Memphis Depay over bondscoach Koeman: ‘Hoe Ronald is behandeld in Barcelona is echt niet oké’
BN DeStemOok voor Memphis Depay begint vrijdagavond in Parijs een nieuwe periode bij Oranje, kort na het WK in Qatar, en voor de tweede keer onder bondscoach Ronald Koeman. ,,Koeman is een trainer met klasse en een fantastisch persoon.”
» BN DeStem
donderdag 23 maart 2023, 20:55 uur
'Alleen dan kan Oranje succes hebben tegen Frankrijk'
de TelegraafChef voetbal Valentijn Driessen blikt terug op de persconferentie van Ronald Koeman. De bondscoach van Oranje vertelde onder andere over de kip kerrie-maaltijd waar een vijftal spelers mogelijk ziek van is geworden. Verder kijken we met Driessen vooruit naar de wedstrijd van vrijdagavond tegen Frankrijk.
» de Telegraaf
donderdag 23 maart 2023, 20:09 uur
Bondscoach Koeman heeft kunnen voorbereiden wat hij wil, veel lijkt in één keer voor niets geweest
Brabants DagbladLiefst zeven logische basisspelers ontbreken morgenavond bij Oranje voor de eerste EK-kwalificatiewedstrijd in Parijs. Ze zijn ziek, zwak, misselijk, geschorst of geblesseerd. Frankrijk-uit was al een zware wedstrijd, nu wordt het een monsterklus.
» Brabants Dagblad
donderdag 23 maart 2023, 20:09 uur
Bondscoach Koeman heeft kunnen voorbereiden wat hij wil, veel lijkt in één keer voor niets geweest
BN DeStemLiefst zeven logische basisspelers ontbreken morgenavond bij Oranje voor de eerste EK-kwalificatiewedstrijd in Parijs. Ze zijn ziek, zwak, misselijk, geschorst of geblesseerd. Frankrijk-uit was al een zware wedstrijd, nu wordt het een monsterklus.
» BN DeStem
donderdag 23 maart 2023, 19:46 uur
Meer tegenslag voor Oranje: 'Is een hele grote uitdaging’
de StentorVandaag was de persconferentie en training voor het Nederlands elftal voorafgaand aan het duel met Frankrijk. Virgil van Dijk en Ronald Koeman waren aanwezig bij de persconferentie.
» de Stentor
donderdag 23 maart 2023, 18:43 uur
Koeman over ziektegolf Oranje: 'Zag nog net Veerman wachten op een taxi’
de StentorRonald Koeman was samen met aanvoerder Virgil van Dijk aanwezig bij de persconferentie van het Nederlands elftal voorafgaand aan de wedstrijd tegen Frankrijk. Nederland mist spelers door een ziektegolf en Koeman gaf toelichting.
» de Stentor
donderdag 23 maart 2023, 18:09 uur
Help Ronald Koeman! Wie moet de bondscoach na de leegloop bij Oranje opstellen tegen Frankrijk?
de StentorNederland begint vrijdagavond aan de route naar het EK voetbal van volgend jaar in Duitsland. Met een uitwedstrijd tegen vice-wereldkampioen Frankrijk kan Oranje meteen de de borst natmaken. Maar wie moet bondscoach Ronald Koeman opstellen nu het Nederlands elftal is geteisterd door een virus? Help hem bij zijn keuze door hierboven jouw favoriete elf namen voor de kraker tegen Les Blues in te vullen!
» de Stentor
donderdag 23 maart 2023, 18:09 uur
Help Ronald Koeman! Wie moet de bondscoach na de leegloop bij Oranje opstellen tegen Frankrijk?
de GelderlanderNederland begint vrijdagavond aan de route naar het EK voetbal van volgend jaar in Duitsland. Met een uitwedstrijd tegen vice-wereldkampioen Frankrijk kan Oranje meteen de de borst natmaken. Maar wie moet bondscoach Ronald Koeman opstellen nu het Nederlands elftal is geteisterd door een virus? Help hem bij zijn keuze door hierboven jouw favoriete elf namen voor de kraker tegen Les Blues in te vullen!
» de Gelderlander
donderdag 23 maart 2023, 17:59 uur
Van Dijk na ziektegolf bij Oranje: 'Ik heb lekker gegeten’
BN DeStemVirgil van Dijk was samen met bondscoach Ronald Koeman aanwezig bij de persconferentie. De aanvoerder van het Nederlands elftal vertelde over de vertrokken jongens, de verkeerde maaltijd en de wedstrijd tegen Frankrijk.
» BN DeStem
donderdag 23 maart 2023, 16:25 uur
LIVE | Bondscoach Ronald Koeman over vijf zieke spelers bij Oranje en duel met Frankrijk
Brabants DagbladRonald Koeman spreekt vanmiddag vanaf 16.30 uur met de pers over het EK-kwalificatieduel van het Nederlands elftal met Frankrijk van vrijdagvond. De bondscoach kreeg deze week met nogal wat afvallers te maken en vooral het afhaken van vijf zieke spelers vandaag roept de nodige vragen op. Volg de persconferentie in onderstaand liveblog en via de livestream hierboven.
» Brabants Dagblad
donderdag 23 maart 2023, 16:18 uur
LIVE | Bondscoach Ronald Koeman over vijf zieke spelers bij Oranje en duel met Frankrijk
BN DeStemRonald Koeman spreekt vanmiddag vanaf 16.30 uur met de pers over het EK-kwalificatieduel van het Nederlands elftal met Frankrijk van vrijdagvond. De bondscoach kreeg deze week met nogal wat afvallers te maken en vooral het afhaken van vijf zieke spelers vandaag roept de nodige vragen op. Volg de persconferentie in onderstaand liveblog en in de livestream hierboven.
» BN DeStem
donderdag 23 maart 2023, 15:07 uur
‘Voedselvergiftiging’ Oranje: ‘99% kans dat Frankrijk wint’
de TelegraafAan de vooravond van de EK-kwalificatiewedstrijd Frankrijk- Nederland wordt Oranje geteisterd door ziekte. Vijf spelers zijn per direct naar huis nadat eerder al Frenkie De Jong en Bergwijn moesten afhaken vanwege blessures. En dus moet bondscoach Ronald Koeman, die net weer terug is, het met een gehavend elftal opnemen tegen de vicewereldkampioen.
» de Telegraaf
donderdag 23 maart 2023, 10:49 uur
Scherpen alsnog in selectie Oranje na virusuitbraak
RTV DrentheHij vervangt doelman Bart Verbruggen, die is afgehaakt in verband met een virusinfectie.
» RTV Drenthe
donderdag 23 maart 2023, 10:35 uur
Zieke Matthijs de Ligt mist interlands met Oranje
RTV UtrechtMatthijs de Ligt mist de interlands van het Nederlands elftal met Frankrijk en Gibraltar. De verdediger uit Abcoude is ziek naar huis gegaan met een virusinfectie.
» RTV Utrecht
donderdag 23 maart 2023, 10:21 uur
Hoofdsponsor Vitesse weg • Dirk Proper bij Jong Oranje
Omroep GelderlandIn dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Vitesse-keeper Scherpen is alsnog opgeroepen voor Oranje en de KNVB last extra eet- en drinkpauzes tijdens wedstrijden in vanwege de ramadan.
» Omroep Gelderland
donderdag 23 maart 2023, 10:19 uur
Gakpo en Verbruggen haken af bij Oranje door virusinfectie
Omroep BrabantHet Nederlands elftal gaat zonder de Eindhovense Cody Gakpo en de Bredase Bart Verbruggen naar Frankrijk voor het eerste duel in de EK-kwalificatie. Ook PSV'er Joey Veerman, Matthijs de Ligt en Sven Botman haken af. Volgens de KNVB hebben ze alle vijf last van een virusinfectie.
» Omroep Brabant
donderdag 23 maart 2023, 10:18 uur
Doelman Kjell Scherpen alsnog opgeroepen voor Oranje. Vijf spelers haken af met virusinfectie
Dagblad van het NoordenHet Nederlands elftal gaat zonder Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Sven Botman, Joey Veerman en Bart Verbruggen naar Frankrijk voor het eerste duel in de EK-kwalificatie. Volgens de KNVB kampen deze vijf spelers allemaal met een virusinfectie.
» Dagblad van het Noorden
donderdag 23 maart 2023, 10:12 uur
Virus teistert Oranje: vijf spelers haken af voor kraker in Frankrijk
de StentorHet Nederlands elftal gaat zonder Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Sven Botman, Joey Veerman en Bart Verbruggen naar Frankrijk voor het eerste duel in de EK-kwalificatie. Volgens de KNVB kampen deze vijf spelers allemaal met een virusinfectie. Het gaat niet om het coronavirus.
» de Stentor
donderdag 23 maart 2023, 10:12 uur
Virus teistert Oranje: Bredanaar Verbruggen, Gakpo en drie anderen haken af voor kraker in Frankrijk
BN DeStemHet Nederlands elftal gaat zonder Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Sven Botman, Joey Veerman en Bart Verbruggen naar Frankrijk voor het eerste duel in de EK-kwalificatie. Volgens de KNVB kampen deze vijf spelers allemaal met een virusinfectie. Het gaat niet om het coronavirus.
» BN DeStem
donderdag 23 maart 2023, 10:12 uur
Virus teistert Oranje: De Ligt, Gakpo en drie anderen haken af voor kraker in Frankrijk
Brabants DagbladHet Nederlands elftal gaat zonder Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Sven Botman, Joey Veerman en Bart Verbruggen naar Frankrijk voor het eerste duel in de EK-kwalificatie. Volgens de KNVB kampen deze vijf spelers allemaal met een virusinfectie. Het gaat niet om het coronavirus.
» Brabants Dagblad
donderdag 23 maart 2023, 10:08 uur
Virusinfectie velt vijf Oranje-spelers, ook Volendammer Veerman naar huis
RTV N-HVanwege een virusinfectie hebben liefst vijf internationals het trainingskamp van het Nederlands elftal verlaten. Het gaat om Joey Veerman, Matthijs de Ligt, Sven Botman, Cody Gakpo en Bart Verbruggen. Voor de EK-kwalificatiewedstrijd van vrijdag tegen Frankrijk roept bondscoach Ronald Koemen Ryan Gravenberch, Kjell Scherpen en Stefan de Vrij als vervangers op.
» RTV N-H



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV Drenthe
Foto: RTV Utrecht
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: RTV N-H
Foto: Brabants Dagblad

Meer nieuws uit Oranje

18 april 22:00Deceptie voor Michael van Gerwen: warm Oranje-bad eindigt wéér met koude douche in winderig Ahoy
18 april 10:59PET-scan expert Jan Pruim van UMC Groningen benoemd tot Officier in Orde van Oranje Nassau
12 april 21:06Handbalsters met Abbingh zeker van plaatsing Spelen na ruime zege op Tsjechië (update)
11 april 20:49Eerste kennismaking met de nieuwe td van FC Den Bosch: ‘We gaan het repareren met elkaar’
11 april 12:00ASML-topman komt met hoge onderscheiding in een uniek rijtje
9 april 22:45Oranjevrouwen herstellen zich tegen Noren van nederlaag in Italië
6 april 07:35Andries Jonker weigert Oranje te bestempelen als subtopper: ‘Er is helemaal niets aan de hand’
3 april 17:10Kruip in de huid van Ronald Koeman: welke 23 spelers moeten met Oranje mee naar het EK?
27 maart 07:47Geslaagde comeback Memphis Depay, maar wie moet naast Frenkie? De plussen en minnen bij Oranje
27 maart 03:00Voetbalpodcast | ‘Met dit Oranje ga je niet op het puntje van je stoel zitten’
27 maart 00:01Oranje-opponenten Oostenrijk en Frankrijk winnen in oefeninterlands
26 maart 23:33Bart Verbruggen ging verhaal halen na tegentreffer: ‘Nou ja, een chip liegt kennelijk niet’
26 maart 22:45Oranje buigt in slotfase van oefenduel voor Duitsland
23 maart 19:18Geen spektakel bij topper tussen HZVV en WVV
23 maart 19:13Tygo Land loopt met Oranje Onder 19 EK mis: Fransen in Assen te sterk
23 maart 04:34In een Oranje zonder automatismen blinkt Tijjani Reijnders nog steeds uit terwijl anderen worstelen
21 maart 22:26Koninklijke onderscheiding voor directeur van de Groninger Archieven
21 maart 20:33LIVE play-offs | Droomstart voor Wales in strijd om plek in EK-poule van Oranje
21 maart 11:29Duitse ziekenboeg stroomt vol voor oefenduel met Oranje. Oud-speler FC Emmen derde afwezige
18 maart 16:27LIVE | Bondscoach Ronald Koeman blikt vooruit op oefenduels Oranje
RSS.