menu
zoek

Nieuws Oranje

De wereldbeker als oeuvreprijs voor Messi en appen met Wout Weghorst | Radio Qatar

zondag 11 december 2022, 11:28 uur

In deze podcast over het WK voetbal wordt er nog één keer teruggeblikt op de wedstrijd van Oranje. Nico Haak, trainer van vierdedivisionist Hoogeveen, zegt na de uitschakeling van Nederland Messi de wereldtitel te gunnen. In deze aflevering gaat het verder over appen met Wout Weghorst en weldoener Hakim Ziyech.

Waar: Nederlands elftal de weg in Oranje

» Dagblad van het Noorden


Kaart nieuws Oranje. Locatie nieuws: Nederlands elftal de weg
Nederlands elftal de weg in Oranje


zaterdag 10 december 2022, 19:47 uur
Oranje dag na pijnlijke uitschakeling op WK geland op mistig Schiphol
BN DeStemEen dag na de pijnlijke uitschakeling op het WK is Oranje weer terug in Nederland. De selectie landde om 18.19 uur op een mistig Schiphol. Gisteravond ging Nederland in de kwartfinale na penalty’s onderuit tegen Argentinië.
» BN DeStem
zaterdag 10 december 2022, 17:28 uur
Panenka | ‘Lionel Messi zoekt ruzie met Louis van Gaal’
de StentorIn deze aflevering van Panenka bespreken Hidde van Warmerdam en Sjoerd Mossou de uitschakeling van het Nederlands elftal, dat in de kwartfinale na penalty's verloor van Argentinië. De onderwerpen die zij bespreken: de positief opgevallen Andries Noppert en Wout Weghorst, de agressie van de Argentijnen, Lionel Messi die ruzie zoekt met Louis van Gaal en de ingestudeerde vrije trap van Oranje die de gelijkmaker opleverde.
» de Stentor
zaterdag 10 december 2022, 16:21 uur
FIFA start onderzoek wegens wangedrag na incidentrijke kwartfinale Oranje
de StentorDe wereldvoetbalbond FIFA is een tuchtprocedure gestart tegen zowel de Argentijnse als de Nederlandse voetbalbond. Dat gebeurt een dag na het incidentrijke duel in de kwartfinale van het WK tussen Nederland en Argentinië.
» de Stentor
zaterdag 10 december 2022, 15:54 uur
FIFA onderzoekt wangedrag spelers en coaches Argentinië en Oranje
Dagblad van het NoordenWereldvoetbalbond FIFA is een tuchtprocedure gestart tegen zowel de Argentijnse als de Nederlandse voetbalbond. Dat gebeurt een dag na het incidentrijke duel in de kwartfinale van het WK tussen Nederland en Argentinië.
» Dagblad van het Noorden
zaterdag 10 december 2022, 14:08 uur
Oranje uitgeschakeld: vlaggetjes in de vuilniszak
Omroep GelderlandDe kater was op veel plekken groot na de Nederlandse uitschakeling op het WK in Qatar. Argentinië bleek na strafschoppen te sterk. En dus werden de handen op zaterdagochtend al vroeg uit de mouwen gestoken in de oranjestraten, waar de versiering de prullenbak in kon.
» Omroep Gelderland
zaterdag 10 december 2022, 10:56 uur
The Masked Singer moet onderspit delven: Nederland kijkt massaal naar Oranje
de StentorWaar The Masked Singer normaal gesproken minimaal een miljoen kijkers trekt, was dat gisteravond anders. Ruim 5,6 miljoen mensen gaven de voorkeur aan de kwartfinale tussen Nederland en Argentinië op het WK in Qatar. Daardoor trok de RTL4-show slechts 819.000 kijkers, zo blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.
» de Stentor
zaterdag 10 december 2022, 09:35 uur
Geëmotioneerde Weghorst: "Had de mooiste avond uit mijn leven moeten zijn"
RTV OostWout Weghorst treurde zichtbaar lang na over de uitschakeling van het Nederlands elftal op het WK voetbal in Qatar. Minutenlang verborg de invaller, die twee keer scoorde en daarmee een verlenging voor Oranje eruit sleepte tegen Argentinië, huilend het hoofd in zijn handen.
» RTV Oost
zaterdag 10 december 2022, 08:07 uur
Ook kijkcijfers Oranje tijdens kraker tegen Argentinië blijven achter, al is vergelijken lastig
Brabants DagbladDe kwartfinale tussen Nederland en Argentinië op het WK in Qatar is vrijdagavond door ruim 5,6 miljoen kijkers thuis bekeken. Dat blijkt uit de cijfers van de Stichting Kijkonderzoek (SKO). Het was daarmee het best bekeken programma van de vrijdagavond. Oranje verloor een wedstrijd vol drama na strafschoppen.
» Brabants Dagblad
zaterdag 10 december 2022, 07:25 uur
Buitenlandse media komen woorden tekort na 'waanzinnig’ duel Oranje
BN DeStemArgentijnse media noemen de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Argentinië een ‘waterval van emoties’. De wedstrijd eindigde na verlenging in 2-2 en uiteindelijk wonnen de Argentijnen na strafschoppen. Ook in andere landen werd uitgebreid stilgestaan bij de 'waanzinnige wedstrijd’.
» BN DeStem
zaterdag 10 december 2022, 07:15 uur
Lionel Messi ruziet met Louis van Gaal: ‘Hij zegt altijd maar dat hij goed voetbal speelt...’
de StentorLionel Messi had het na afloop van de kwartfinale tussen het Nederlands elftal en Argentinië aan de stok met onder meer Oranje-bondscoach Louis van Gaal en spits Wout Weghorst. De 35-jarige sterspeler had zich gestoord aan uitspraken van de Nederlandse oefenmeester. Argentinië won na penalty's.
» de Stentor
zaterdag 10 december 2022, 03:09 uur
Oranje heeft 16,1 miljoen euro verdiend op WK
BN DeStemHet Nederlands elftal heeft 17 miljoen dollar, ruim 16,1 miljoen euro, op het WK verdiend. Oranje werd in de kwartfinales tegen Argentinië na strafschoppen uitgeschakeld, na een gelijke stand na reguliere speeltijd en verlenging (2-2).
» BN DeStem
zaterdag 10 december 2022, 02:43 uur
Argentijnse media: wedstrijd tegen Oranje ‘waterval van emoties’
BN DeStemArgentijnse media noemen de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Argentinië een ‘waterval van emoties’. De wedstrijd eindigde na verlenging in 2-2 en uiteindelijk wonnen de Argentijnen na strafschoppen.
» BN DeStem
zaterdag 10 december 2022, 02:13 uur
Wedstrijdformulier: Oranje eindigt kraker tegen Argentinië met tien man na rood Denzel Dumfries
Brabants DagbladBuiten het zicht van de camera's heeft Denzel Dumfries vlak ná de strafschoppenserie tegen Argentinië in de kwartfinale van het WK nog de rode kaart gekregen van de Spaanse arbiter Antonio Mateu Lahoz. Dat blijkt uit de officiële statistieken van de FIFA.
» Brabants Dagblad
zaterdag 10 december 2022, 00:29 uur
Lionel Messi ruziet met Louis van Gaal: ‘Hij zegt altijd maar dat hij goed voetbal speelt...’
BN DeStemLionel Messi had het na afloop van de kwartfinale tussen het Nederlands elftal en Argentinië aan de stok met onder meer Oranje-bondscoach Louis van Gaal en spits Wout Weghorst. De 35-jarige sterspeler had zich gestoord aan uitspraken van de Nederlandse oefenmeester. Argentinië won na penalty's.
» BN DeStem
zaterdag 10 december 2022, 00:17 uur
Analyse: Oranje terecht uitgeschakeld, hoewel plan B toch nog hoop gaf
de StentorLouis van Gaal had de lat voor het Nederlands elftal op dit WK torenhoog gelegd. De bondscoach wilde niets minder dan de wereldtitel. Maar vrijdagavond moest Oranje dan wel voorbij Argentinië. Door plan B kwam er nog even hoop, maar het was weer een penaltyserie die Oranje opbrak.
» de Stentor
zaterdag 10 december 2022, 00:17 uur
Analyse: Oranje terecht uitgeschakeld, hoewel plan B toch nog hoop gaf
PZCLouis van Gaal had de lat voor het Nederlands elftal op dit WK torenhoog gelegd. De bondscoach wilde niets minder dan de wereldtitel. Maar vrijdagavond moest Oranje dan wel voorbij Argentinië. Door plan B kwam er nog even hoop, maar het was weer een penaltyserie die Oranje opbrak.
» PZC
vrijdag 9 december 2022, 23:15 uur
Louis van Gaal: 'We hebben het hele jaar op penalty's geoefend en dan verknal je het alsnog’
de StentorLouis van Gaal kon zijn ogen bij de beslissende strafschoppenreeks tussen Oranje en Argentinië niet geloven. Maandenlang bereidde hij zijn ploeg voor op penalty's, maar dat bleek niet voldoende om de halve finale van het WK in Qatar te bereiken. Het Nederlands elftal werd uitgeschakeld.
» de Stentor
vrijdag 9 december 2022, 23:04 uur
Doelpunten Weghorst blijken uiteindelijk niets waard, Oranje na strafschoppen uitgeschakeld
RTV OostHet sprookje van Louis van Gaal is ondanks een geweldige comeback voorbij. In de kwartfinale op het wereldkampioenschap in Qatar bleek Argentinië na strafschoppen te sterk.
» RTV Oost
vrijdag 9 december 2022, 23:00 uur
Na comeback vliegt Oranje er weer na penalty's uit tegen Argentinië
Leeuwarder CourantDe missie van Louis van Gaal om met Oranje de wereldtitel te pakken is opnieuw stukgelopen op Argentinië. Waar de Zuid-Amerikanen op het WK 2014 het Nederlands elftal de weg naar de finale versperden, ging het nu mis voor Oranje in de kwartfinale. Nadat Oranje geweldig was teruggekomen in de slotfase met Plan B en door twee goals van Wout Weghorst in extremis een verlenging eruit had gesleept (2-2), ging het net als in Brazilië mis voor het Nederlands elftal in de afsluitende penaltyreeks.
» Leeuwarder Courant
vrijdag 9 december 2022, 23:00 uur
WK-droom Van Gaal aan diggelen: Oranje sneuvelt in kwartfinale tegen Argentinië na strafschoppen
BN DeStemEen ongelooflijke ontsnapping ten spijt, strandde het Nederlands elftal vrijdagavond in de kwartfinale van het WK. Een fenomenale invalbeurt van Wout Weghorst bracht Oranje tot de strafschoppenserie. Daarin ging het alsnog mis.
» BN DeStem
vrijdag 9 december 2022, 22:56 uur
Bizarre WK-thriller tegen Argentinië eindigt na penalty's in mineur voor Oranje
RTV N-HDe WK-droom voor het Nederlands elftal is op harde wijze uiteengespat. Oranje kwam via oud AZ-spits Wout Weghorst na een 2-0 achterstand nog terug tot 2-2 vlak voor tijd. In de afsluitende strafschoppenserie trokken de Argentijnen aan het langste eind, 4-3. Daardoor is de kwartfinale het eindstation voor Nederland. 
» RTV N-H
vrijdag 9 december 2022, 22:06 uur
Supporter rent het veld op tijdens kwartfinale van Oranje tegen Argentinië
de GelderlanderDe wedstrijd tussen het Nederlands elftal en Argentinië in de kwartfinales van het WK voetbal moest even worden stilgelegd. Dat gebeurde een kwartier voor tijd, toen een supporter het veld opkwam.
» de Gelderlander
vrijdag 9 december 2022, 21:07 uur
LIVE WK voetbal | Oranje jaagt na wonderontsnapping in verlenging op voorsprong
BN DeStemOranje heeft dankzij invaller Wout Weghorst een verlenging afgedwongen tegen Argentinië. De spits hielp zijn land in extremis naast de Zuid-Amerikanen (2-2). In de ontknoping strijdt het Nederlands elftal om een plek in de halve finale. De bal rolt in het Qatarese Lusail Stadion, volg de ontwikkelingen tijdens de kraker via ons liveblog.
» BN DeStem
vrijdag 9 december 2022, 20:42 uur
Plan B Oranje al voor wedstrijd uitgelekt: zo noteerde Louis van Gaal noodscenario tegen Argentinië
BN DeStemLouis van Gaal maakt zijn tegenstanders doorgaans liever niet veel wijzer dan ze zijn. Maar voor de kwartfinale tegen Argentinië liet de Oranje-bondscoach onbedoeld toch in zijn kaarten kijken, zo leek het.
» BN DeStem
vrijdag 9 december 2022, 20:42 uur
Plan B Oranje al voor wedstrijd uitgelekt: zo noteerde Louis van Gaal noodscenario tegen Argentinië
de StentorLouis van Gaal maakt zijn tegenstanders doorgaans liever niet veel wijzer dan ze zijn. Maar voor de kwartfinale tegen Argentinië liet de Oranje-bondscoach onbedoeld toch in zijn kaarten kijken, zo leek het.
» de Stentor
vrijdag 9 december 2022, 20:15 uur
WK voetbal 2022 | Dit is het programma van het Nederlands elftal in Qatar
Brabants DagbladHet Nederlands elftal heeft zich bij het WK voetbal geplaatst voor de kwartfinales na een zege op de Verenigde Staten. Aanstaande vrijdag neemt Oranje het op tegen Argentinië. Bekijk hier het programma van bondscoach Louis van Gaal en de rest van het team voor het wereldkampioenschap.
» Brabants Dagblad
vrijdag 9 december 2022, 19:20 uur
Louis van Gaal blij met aanpassing Argentinië: ‘Het zegt dat ze enorm angstig zijn voor ons’
Brabants DagbladLouis van Gaal denkt dat het een voordeel is dat Argentinië in de kwartfinale tegen het Nederlands elftal kiest voor een 5-3-2-formatie. Dat de Zuid-Amerikanen zich spiegelen aan Oranje, zegt volgens de 71-jarige bondscoach iets over de kracht van zijn elftal.
» Brabants Dagblad
vrijdag 9 december 2022, 19:20 uur
Louis van Gaal blij met aanpassing Argentinië: ‘Het zegt dat ze enorm angstig zijn voor ons’
de StentorLouis van Gaal denkt dat het een voordeel is dat Argentinië in de kwartfinale tegen het Nederlands elftal kiest voor een 5-3-2-formatie. Dat de Zuid-Amerikanen zich spiegelen aan Oranje, zegt volgens de 71-jarige bondscoach iets over de kracht van zijn elftal.
» de Stentor
vrijdag 9 december 2022, 18:51 uur
Opstelling: Oranje begint met Steven Bergwijn aan kwartfinale tegen Argentinië op WK
Dagblad van het NoordenHet Nederlands elftal begint met Steven Bergwijn in de basis aan de kwartfinale van het WK tegen Argentinië. De aanvaller vormt het spitsenkoppel met Memphis Depay in een met bijna 90.000 toeschouwers uitverkocht Lusail-stadion.
» Dagblad van het Noorden
vrijdag 9 december 2022, 18:39 uur
André Das uit Drachten schrapt Oranje-feest in Buenos Aires
Leeuwarder CourantAndré Das, oud-Drachtster, woont in Buenos Aires. Elke WK-wedstrijd van Nederland organiseerde hij een groot Oranje-feest, maar dat raadde de politie bij de wedstrijd tegen Argentinië af.
» Leeuwarder Courant
vrijdag 9 december 2022, 16:48 uur
LIVE WK voetbal | Fans Oranje en Argentinië vieren feest, Daley Blind kan record evenaren
BN DeStemOranje speelt vanavond de belangrijkste wedstrijd sinds 2014. Toen was het de halve finale van het WK tegen Argentinië, nu staan beide landen tegenover elkaar in de kwartfinales. Rekent het Oranje van bondscoach Louis van Gaal nu wel af met Lionel Messi en co of houden de Argentijnen stand? De aftrap in het Lusail Stadion in Qatar is om 20.00 uur, volg de ontwikkelingen in aanloop én tijdens de kraker via ons liveblog.
» BN DeStem
vrijdag 9 december 2022, 15:50 uur
Ode van Korneel: 'Messi noemt zichzelf the GOAT'
RTV UtrechtKorneel Evers brengt iedere week in Een Berg Sport een ode aan FC Utrecht. Nu de club verlof heeft vanwege het WK voetbal richt Korneel zich tot het Nederlands elftal. Vanavond speelt Oranje in de kwartfinales tegen Argentinië. En dus neemt Korneel Lionel Messi, die zichzelf benoemd heeft tot beste speler aller tijden, op de korrel.
» RTV Utrecht
vrijdag 9 december 2022, 15:16 uur
Patrick is in Qatar voor Oranje: 'Wij krijgen die Argentijnen wel stil'
Omroep BrabantPatrick Sneller uit Breda is met een groep Nederlanders in Qatar. Hij volgt Oranje op de voet en kan niet wachten op de kwartfinale van het WK, tegen Argentinië. "Wij zijn hier veruit in de minderheid.
» Omroep Brabant
vrijdag 9 december 2022, 13:34 uur
Kassa voor Oranje bij zege op Argentinië: verdiensten minimaal 7,5 miljoen euro
Dagblad van het NoordenHet Nederlands elftal voetbalt vrijdagavond niet alleen voor sportief succes in de kwartfinale tegen Argentinië op het WK. Een zege en een plek in de halve finales levert ook minimaal 8 miljoen dollar op, ruim 7,5 miljoen euro.
» Dagblad van het Noorden
vrijdag 9 december 2022, 13:00 uur
Zege op Argentinië levert Oranje 7,5 miljoen euro op, totaal gaat dan richting 25 miljoen
de GelderlanderHet Nederlands elftal voetbalt vanavond niet alleen voor sportief succes in de kwartfinale tegen Argentinië op het WK. Een zege en een plek in de halve finales levert ook minimaal 8 miljoen dollar op, ruim 7,5 miljoen euro.
» de Gelderlander
vrijdag 9 december 2022, 10:37 uur
WK-clashes met Argentinië (deel 5): Jasper Cillessen ten onder in penaltyreeks
Dagblad van het NoordenHet Nederlands elftal kwam Argentinië, vrijdag in Doha in de kwartfinale tegenstander van Oranje, vijf keer tegen op een wereldkampioenschap. De laatste keer was in São Paulo. De Argentijnen versperden de ploeg van Louis van Gaal via strafschoppen de weg naar de finale. Wellicht omdat Van Gaal niet opnieuw zijn fameuze keeperstruc kon toepassen.
» Dagblad van het Noorden
vrijdag 9 december 2022, 10:29 uur
WK-clashes met Argentinië (deel 4): de allermooiste van Dennis Bergkamp
Dagblad van het NoordenHet Nederlands elftal kwam Argentinië, vrijdag in Doha in de kwartfinale tegenstander van Oranje, vijf keer tegen op een wereldkampioenschap. Tijdens het derde rendez-vous, in het snikhete Stade Vélodrome van Marseille, werd het duel door een zinnenprikkelende treffer van Dennis Bergkamp beslist. De maker zelf zou het doelpunt bestempelen als zijn mooiste ooit.
» Dagblad van het Noorden
vrijdag 9 december 2022, 10:20 uur
Wim Jonk kon in 1998 geen shirtjes ruilen met Argentijnen: ‘Ze waren boos natuurlijk’
de StentorWim Jonk schoot in de kwartfinales van het WK 1998 tegen Argentinië zelf op de paal en zat eerste rang bij de wereldgoal van Dennis Bergkamp die Oranje langs de Argentijnen hielp.
» de Stentor
vrijdag 9 december 2022, 08:00 uur
LIVE WK voetbal | Jubileum voor Frenkie de Jong, Louis van Gaal gaat voor ‘nummer 20'
BN DeStemOranje speelt vanavond de belangrijkste wedstrijd sinds 2014. Toen was het de halve finale van het WK tegen Argentinië, nu staan beide landen tegenover elkaar in de kwartfinales. Rekent het Oranje van bondscoach Louis van Gaal nu wel af met Lionel Messi en co? De aftrap in het Lusail Stadion in Qatar is om 20.00 uur, volg de ontwikkelingen in aanloop én tijdens de kraker via ons liveblog.
» BN DeStem
vrijdag 9 december 2022, 07:19 uur
Superclash met Argentinië nadert: Memphis Depay in heldenrol van Dennis Bergkamp?
Dagblad van het NoordenLouis van Gaal en Memphis Depay vermoeden dat Nederland en Argentinië in de kwartfinale van het WK (vrijdag, 20.00 uur) aan elkaar gewaagd zijn. En dus hoopt Oranje op eenzelfde bevlieging als die van Dennis Bergkamp, die Nederland in 1998 na een fantastische pass van Frank de Boer, een betoverende aanname en een prachtige afronding naar de halve finale van het mondiale eindtoernooi schoot.
» Dagblad van het Noorden
vrijdag 9 december 2022, 07:00 uur
Nederland - Argentinië: we hebben al gewonnen
BN DeStemNog even en Nederland voetbalt tegen Argentinië. Ik denk aan de wedstrijden die Oranje tot nu toe speelde op het WK. Wat gebeurde er precies? Mmmmm. Ik weet er weinig meer van. Wél herinner ik me de leuke gesprekken, de gezelligheid tijdens het kijken en de lekkere hapjes.
» BN DeStem
vrijdag 9 december 2022, 07:00 uur
Als Oranje speelt staat een deel van Drenthe stil
RTV DrentheOm acht uur moet het gebeuren, dan speelt Oranje op het WK de kwartfinale tegen Argentinië. Veel Drenten zullen daarvan getuige zijn en dan zit je dus voor de buis en niet ergens anders.
» RTV Drenthe
vrijdag 9 december 2022, 07:00 uur
Lopend Vuur: Oranje wint van Argentinië
RTV NoordHet Nederlands elftal speelt vanavond in de kwartfinale van het WK voetbal in Qatar tegen Argentinië. Winst betekent een plekje in de halve finale komende dinsdag, verlies betekent uitschakeling.
» RTV Noord
donderdag 8 december 2022, 20:00 uur
'Tijdens WK-wedstrijden van Argentinië staat het leven hier compleet stil'
RTV NoordEen groot deel van Nederland zit vrijdagavond voor de buis gekluisterd als het Nederlands elftal in de kwartfinale van het WK voetbal in Qatar tegen Argentinië speelt. In Argentinië zelf is dat niet anders, zegt RTV Noord-verslaggever Mario Miskovic, die geniet van een lange vakantie en met zijn vriendin Rixt door Zuid-Amerika reist. 'Wat ze hier van Oranje vinden? Het gaat vooral over Argentinië zelf.'
» RTV Noord
donderdag 8 december 2022, 19:10 uur
Oranje-watcher Jan Poortvliet: ‘Ik denk wel dat Van Gaal een foefje zal verzinnen’
PZCTijdens het WK-voetbal in Qatar zijn Alyssa Dijkstra, Said Bouzambou en Jan Poortvliet onze Oranje-watchers. Nederland won zaterdag met 3-1 van de Verenigde Staten en staat nu in de kwartfinale voor de krachtproef tegen Argentinië, tegen Lionel Messi. Jan Poortvliet, die in 1978 als 22-jarige met het Nederlands elftal de WK-finale tegen Argentinië speelde, blikt vooruit.
» PZC
donderdag 8 december 2022, 16:00 uur
Zo kan Oranje volgens deze oud-profs de Argentijnen verslaan: ‘Het is geen wonderploeg’
de StentorVoor het eerst sinds 2014 staat Nederland weer in de kwartfinale van het wereldkampioenschap voetbal. Tegen het Argentinië van Lionel Messi moet de nationale voetbaldroom vrijdag verder gestalte krijgen. Maar is dat reëel? Kan het Oranje van bondscoach Louis van Gaal wereldkampioen worden? Drie regionale kenners met een verleden in de top van het nationale voetbal laten hun licht schijnen over de voetbalkraker in Qatar.
» de Stentor
donderdag 8 december 2022, 15:30 uur
Met een bol knoflook op de tv juicht deze Oosterhoutse keeper vrijdag voor Argentinië
BN DeStemYannick Millenaar woont al sinds zijn zevende in Nederland, maar groeide op in Argentinië en juicht dus vrijdag voor de tegenstander van Oranje op het WK. De Oosterhouter is gespannen voor de kwartfinale. ,,Ik ga spreekwoordelijk drie keer dood elke wedstrijd.”
» BN DeStem
donderdag 8 december 2022, 15:30 uur
Met een bol knoflook op de tv juicht deze Brabantse keeper vrijdag voor Argentinië
Brabants DagbladYannick Millenaar woont al sinds zijn zevende in Nederland, maar groeide op in Argentinië en juicht dus vrijdag voor de tegenstander van Oranje op het WK. De Brabander is gespannen voor de kwartfinale. ,,Ik ga spreekwoordelijk drie keer dood elke wedstrijd.”
» Brabants Dagblad
donderdag 8 december 2022, 14:49 uur
Van Gaal noemt aartsrivaal van Argentinië topfavoriet en Oranje het land dat het WK ook kan winnen
BN DeStemLouis van Gaal denkt dat Oranje nu pas echt aan het WK gaat beginnen. Na de opwarmertjes tegen Senegal, Ecuador, Qatar en de Verenigde Staten is het nu tijd voor het echte werk.
» BN DeStem
donderdag 8 december 2022, 14:00 uur
Bondscoach Louis van Gaal: "Het toernooi begint nu echt voor ons"
RTV N-HIn een drukbezochte persconferentie gaf bondscoach Louis van Gaal vanmiddag samen met Memphis Depay een persconferentie. Morgen speelt Oranje de kwartfinale op het WK tegen Argentinië. "Een topland met topvoetballers in hun selectie. Het toernooi begint morgen echt voor ons", laat Van Gaal weten.  
» RTV N-H
donderdag 8 december 2022, 13:32 uur
LIVE WK voetbal | Bondscoach Louis van Gaal blikt vooruit op kwartfinale Oranje tegen Argentinië
de GelderlanderLouis van Gaal schuift aan bij de persconferentie voor de kwartfinale van morgen tussen Nederland en Argentinië op het WK voetbal in Qatar. Wat heeft de bondscoach van Oranje te vertellen? Naast van Gaal beantwoordt ook Memphis Depay vragen. Het persmoment begint rond 13.30 uur, volg hier de ontwikkelingen.
» de Gelderlander
donderdag 8 december 2022, 13:01 uur
LIVE WK voetbal | Bondscoach Louis van Gaal blikt vooruit op kwartfinale Oranje tegen Argentinië
de StentorLouis van Gaal schuift aan bij de persconferentie voor de kwartfinale van morgen tussen Nederland en Argentinië op het WK voetbal in Qatar. Wat heeft de bondscoach van Oranje te vertellen? Naast van Gaal beantwoordt ook een speler van het Nederlands elftal vragen. Het persmoment begint rond 13.30 uur, volg hier de ontwikkelingen.
» de Stentor
donderdag 8 december 2022, 12:00 uur
Argentijnse fans veroveren Doha: ’We vreten Oranje op’
de TelegraafIn het Lusail-stadion in Qatar verbleekt het oranje vrijdag bij het blauw-wit. Van de haast 90.000 toeschouwers die in het stadion passen, zal het overgrote deel voor Argentinië zijn. De Zuid-Amerikanen zijn met tienduizenden in Qatar. Wat zit er achter die enorme opkomst?
» de Telegraaf
donderdag 8 december 2022, 08:11 uur
Poll | Wat gaat het Nederlands elftal doen in de kwartfinale tegen Argentinië?
de GelderlanderHet Nederlands elftal neemt het vrijdagavond in de kwartfinale van het WK voetbal op tegen Argentinië. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal hoopt zich in het Lusail Stadium bij de laatste vier te voegen. Wat gaat Oranje doen? Laat in onze poll weten wat jij denkt.
» de Gelderlander
woensdag 7 december 2022, 15:26 uur
Virgil van Dijk weet dat strijdplan tegen Argentinië al gemaakt is: ‘Dat gaan we uitvoeren’
de StentorDe Argentijnse pers stelt dat Oranje vrijdag pas voor het eerst echt tegenstand krijgt dit WK. En bovendien is het enorme Lusail Stadion vooral gevuld met Argentijnen. ,,Vroeg scoren kan voor andere sfeer zorgen”, stelt Van Dijk.
» de Stentor
dinsdag 6 december 2022, 16:09 uur
Oranje traint met complete groep, Ángel Di María groot vraagteken bij Argentinië
de GelderlanderHet Nederlands elftal heeft vandaag met de complete selectie de voorbereiding hervat voor de kwartfinale op het WK van vrijdag tegen Argentinië. Om 15.00 uur (Nederlandse tijd) verschenen alle 26 selectiespelers op veld 6 van de Qatar University.
» de Gelderlander
dinsdag 6 december 2022, 11:26 uur
Kwartfinale Oranje-Argentinië nog bijwonen? Vier tips om tóch kans te maken
de TelegraafBondscoach Louis van Gaal deed een dringende oproep aan Oranjefans om Nederland vrijdag in Qatar te steunen in de WK-kwartfinale tegen Argentinië. Maar hoe kom je zo snel aan een entreekaart, een vliegticket, een verblijfplaats en een visum? Een enorme operatie die duizenden euro’s kan kosten.
» de TelegraafFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: Omroep Gelderland
Foto: RTV Oost
Foto: RTV Oost
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: RTV N-H
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: RTV Utrecht
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: RTV Drenthe
Foto: RTV Noord
Foto: RTV Noord
Foto: RTV N-H
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: de Gelderlander

Meer nieuws uit Oranje

7 februari 16:39Andries Jonker beloont Tiny Hoekstra met debuut in selectie Oranje Leeuwinnen
7 februari 15:53Weertenaar Kaj Geenen van Bevo voor het eerst op longlist Oranje
1 februari 22:42Bayern München wint met ruime cijfers bij debuut Daley Blind
29 januari 14:06Brinkman en Janssen leiden Oranje naar brons op WK hockey
28 januari 21:06Arnaut Danjuma beleeft droomdebuut bij Tottenham Hotspur
27 januari 19:53Weer nekken shoot-outs Oranje in duel met België, maar nu na een heerlijk en open hockeygevecht
27 januari 10:30Prinses Amalia trapt reis langs Caribisch deel koninkrijk vandaag af met ouders op Bonaire
25 januari 16:58Ronald Koeman krijgt met Frankrijk en Kroatië in korte tijd goed inzicht in kracht en zwakte Oranje
25 januari 15:40Begeerde Arnaut Danjuma zet carrière voort bij Tottenham Hotspur: ‘Kan niet wachten’
23 januari 19:43Handballers sluiten sterk WK af met verliespartij tegen Servië
23 januari 14:58Koeman over systeem Oranje op WK: ‘Denk dat het anders kan’
20 januari 21:48Daley Blind wacht nog op debuut voor Bayern München na gelijkspel tegen RB Leipzig
20 januari 19:06Diego Simeone ziet in Memphis Depay zijn nieuwe Diego Costa: ‘Ik heb een vechtersmentaliteit’
19 januari 12:39Mark Flekken vol ongeloof na mislopen WK: ‘Niet teleurgesteld, maar boos’
19 januari 12:21Oranje-hockeyers schrijven geschiedenis met grootste WK-zege ooit
18 januari 20:01Memphis Depay naar Atlético Madrid, Barcelona ontvangt een paar miljoen voor Oranje-spits
14 januari 17:22Oranje boven in Gdansk: dubbel goud Suzanne Schulting en eerste titel voor Jens van ‘t Wout
13 januari 19:39Oranje handballers boeken historische eerste zege op WK
7 januari 14:11‘Liverpool heeft Teun Koopmeiners in vizier, international moet minimaal 40 miljoen euro kosten’
7 januari 12:17Antoinette Rijpma-de Jong slaat toe op 500 meter EK allround, podium helemaal Oranje
RSS.