menu
zoek

Nieuws Oranje

Voetbalpodcast | ‘Frenkie de Jong is onmisbaar voor Oranje’

dinsdag 27 september 2022, 06:00 uur

Oranje is op weg naar het WK. De clubs in Nederland die Europees spelen beginnen aan een lange serie wedstrijden richting het WK. In de AD Voetbalpodcast bespreekt Etienne Verhoeff met Sjoerd Mossou tal van zaken: het middenveld van Oranje, de rust van Remko Pasveer, de carrière van Mark van Bommel, blessures en spelregels.

» Brabants Dagblad



maandag 26 september 2022, 20:08 uur
Internationals Depay en De Jong hebben allebei hamstringblessure
Leeuwarder CourantOranje-internationals Frenkie de Jong en Memphis Depay hebben allebei een hamstringblessure opgelopen in de interland met Polen vorige week. Hun club FC Barcelona meldt dat de spelers maandag zijn onderzocht door de medische staf.
» Leeuwarder Courant
maandag 26 september 2022, 19:35 uur
Hamstringblessure houdt Frenkie de Jong en Memphis Depay voorlopig aan de kant bij Barcelona
de GelderlanderBarcelona moet het voorlopig stellen zonder Frenkie de Jong en Memphis Depay. Beide Oranje-internationals kampen met een hamstringblessure, zo meldt de club.
» de Gelderlander
maandag 26 september 2022, 09:22 uur
Alles over de Final Four: Oranje speelt in elk geval niet in Amsterdam of Eindhoven
de StentorHet Nederlands elftal heeft zich na de zege op België, net als in het seizoen 2018/2019, geplaatst voor de Final Four van de Nations League. Dit is alles wat je moet weten over het minitoernooi.
» de Stentor
maandag 26 september 2022, 09:22 uur
Alles over de Final Four: Oranje speelt in elk geval niet in Amsterdam of Eindhoven
de GelderlanderHet Nederlands elftal heeft zich na de zege op België, net als in het seizoen 2018/2019, geplaatst voor de Final Four van de Nations League. Dit is alles wat je moet weten over het minitoernooi.
» de Gelderlander
maandag 26 september 2022, 08:26 uur
Rum 2,5 miljoen mensen zagen Oranje de Belgen verslaan
Leeuwarder CourantRuim 2,5 miljoen mensen hebben zondagavond gezien hoe het Nederlands elftal zich heeft geplaatst voor het finaletoernooi van de Nations League. Oranje won de laatste groepswedstrijd met 1-0 van België en eindigde zo als eerste in groep 4 van de A-divisie.
» Leeuwarder Courant
maandag 26 september 2022, 08:01 uur
Oranje trekt 2,5 miljoen kijkers
Leeuwarder CourantDe voetbalwedstrijd tussen het Nederlands elftal en België is zondag goed bekeken. Ruim 2,5 miljoen mensen zagen dat de ploeg van Louis van Gaal won met 1-0. Dat blijkt uit de cijfers van de Stichting Kijkonderzoek (SKO). Het was daarmee het best bekeken programma van de zondagavond.
» Leeuwarder Courant
maandag 26 september 2022, 07:14 uur
‘Horzel’ Marten de Roon kan ook op het WK nuttig zijn: ‘Hij kan heel goed organiseren’
de StentorDe 1-0 overwinning op België was ook de laatste test voor het WK. Bondscoach Louis van Gaal koos voor Marten de Roon als vervanger van Frenkie de Jong. Oranje kreeg daarmee zijn eigen ‘klever’ op een spelbepalende middenvelder van de tegenstander. Het kan ook een optie zijn straks bij het WK.
» de Stentor
maandag 26 september 2022, 06:06 uur
Voetbalpodcast | ‘Niemand bij Oranje twijfelt aan Louis van Gaal’
Brabants DagbladOranje heeft de Final Four van de Nations League bereikt en liet in de laatste tests voor het WK 2022 ook zien de nul te kunnen houden tegen Polen en België. Over die laatste interland sprak Etienne Verhoeff gisteravond met Mikos Gouka vanuit de Johan Cruijff Arena.
» Brabants Dagblad
zondag 25 september 2022, 23:31 uur
Louis van Gaal na winst op België: ‘We hebben heel slecht gespeeld’
BN DeStemBondscoach Louis van Gaal vond dat Oranje slecht speelde tegen België (1-0). Dat het Nederlands elftal desondanks toch won, kwam volgens Van Gaal door de discipline van het team.
» BN DeStem
zondag 25 september 2022, 23:09 uur
Oranje plaatst zich voor finales Nations League, Enschede waarschijnlijk speelstad
RTV OostHet Nederlands elftal heeft zich verzekerd van deelname aan het finaletoernooi van de Nations League. Een kleine zege (1-0) in de laatste wedstrijd tegen België was meer dan genoeg voor de groepszege.
» RTV Oost
zondag 25 september 2022, 22:55 uur
Virgil van Dijk tankt vertrouwen met Oranje: ‘Hopelijk wordt het een speciaal WK’
PZCVirgil van Dijk gaat met een lekker gevoel naar het WK in Qatar. De captain werd matchwinner met de enige goal tegen België (1-0).
» PZC
zondag 25 september 2022, 22:54 uur
Kroatische voetballers naar finaleronde Nations League
Leeuwarder CourantDe Kroatische voetballers hebben de finaleronde bereikt van de Nations League. De verliezend finalist van het WK 2018 won in Wenen de laatste groepswedstrijd tegen Oostenrijk met 3-1 en stelde daarmee de eerste plaats in groep 1 van de A-divisie veilig. Kroatië komt volgend jaar zomer naar Nederland voor de Final Four, waarvoor ook Oranje zich als winnaar van groep 4 heeft gekwalificeerd.
» Leeuwarder Courant
zondag 25 september 2022, 22:52 uur
Oranje verslaat ook België in Nations League en tankt vertrouwen voor WK
Leeuwarder CourantGeen Frenkie de Jong. Geen Memphis Depay. Maar ook zonder de twee sterkhouders was het Nederlands elftal zondagavond te sterk voor België: 1-0.
» Leeuwarder Courant
zondag 25 september 2022, 22:33 uur
Ajax-rijk Oranje wint Derby der Lage Landen
RTV N-HHet Nederlands Elftal heeft zich geplaatst voor de Final Four van de Nations League. In de Amsterdamse Arena won Oranje met zes Ajacieden in de basis 1-0 van België. De treffer kwam van het hoofd van Virgil van Dijk, verder keepte Remko Pasveer weer een prima wedstrijd.
» RTV N-H
zondag 25 september 2022, 22:22 uur
Oranje met vertrouwen naar WK na winst op België, organisatie Final Four een feit
BN DeStemHet spel was niet per se spetterend, maar wéér won Oranje van België, in de laatste testwedstrijd richting het WK in Qatar: 1-0. Virgil van Dijk kopte in de 73ste minuut een corner van Cody Gakpo knap binnen. Bondscoach Louis van Gaal zag zijn ploeg vooral geconcentreerd, slim en degelijk spelen.
» BN DeStem
zondag 25 september 2022, 22:22 uur
Oranje met vertrouwen naar WK na winst op België, organisatie Final Four een feit
de StentorHet spel was niet per se spetterend, maar wéér won Oranje van België, in de laatste testwedstrijd richting het WK in Qatar: 1-0. Virgil van Dijk kopte in de 73ste minuut een corner van Cody Gakpo knap binnen. Bondscoach Louis van Gaal zag zijn ploeg vooral geconcentreerd, slim en degelijk spelen.
» de Stentor
zondag 25 september 2022, 22:22 uur
Oranje met vertrouwen naar WK na winst op België, organisatie Final Four een feit
de GelderlanderHet spel was niet per se spetterend, maar wéér won Oranje van België, in de laatste testwedstrijd richting het WK in Qatar: 1-0. Virgil van Dijk kopte in de 73ste minuut een corner van Cody Gakpo knap binnen. Bondscoach Louis van Gaal zag zijn ploeg vooral geconcentreerd, slim en degelijk spelen.
» de Gelderlander
zondag 25 september 2022, 21:29 uur
Berghuis valt voor rust uit bij Oranje met rugblessure
Dagblad van het NoordenSteven Berghuis is in de wedstrijd tussen het Nederlands elftal en België in de Nations League al voor rust uitgevallen. De middenvelder had te veel last van zijn rug. Cody Gakpo nam zijn plek over.
» Dagblad van het Noorden
zondag 25 september 2022, 19:47 uur
LIVE Nations League | Blind blijft ook na wissel Malacia wingback, schotje van Dumfries voorlangs
BN DeStemOranje is met een voorsprong van drie punten op België nagenoeg zeker van groepswinst en een plek in de Final Four van de Nations League in juni 2023. De Belgen moeten vanavond in de Johan Cruijff Arena met minimaal drie doelpunten verschil winnen om Oranje nog te passeren.
» BN DeStem
zondag 25 september 2022, 19:36 uur
Oranje begint met De Roon, Klaassen en Janssen tegen België
Leeuwarder CourantHet Nederlands elftal begint de beslissende thuiswedstrijd tegen België in de Nations League met Marten de Roon en Davy Klaassen in het basiselftal. De twee middenvelders vervangen Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners, die donderdag in de uitwedstrijd tegen Polen (0-2) uitvielen met blessures. Klaassen start als aanvallende middenvelder, achter de twee spitsen.
» Leeuwarder Courant
zondag 25 september 2022, 17:44 uur
LIVE Nations League | Kroatië en Denemarken strijden om ticket voor Final Four
Brabants DagbladNaast Nederland - België zijn er vanavond nog zeven wedstrijden in de Nations League. Wales en Polen treffen elkaar in Cardiff om de derde plek in de poule van Oranje, terwijl Kroatië (10 punten, uit bij Oostenrijk) en Denemarken (9 punten, thuis tegen Frankrijk) in groep 1 nog strijden om een ticket voor de Final Four.
» Brabants Dagblad
zondag 25 september 2022, 04:09 uur
Oranje en België strijden voor plek finaletoernooi Nations League
Leeuwarder CourantHet Nederlands elftal hoopt zich zondag te plaatsen voor het finaletoernooi van de Nations League. Het elftal van bondscoach Louis van Gaal neemt het vanaf 20.45 uur in de Johan Cruijff ArenA op tegen België, de enig overgebleven concurrent in groep 4 van de A-divisie van het landentoernooi.
» Leeuwarder Courant
zaterdag 24 september 2022, 20:49 uur
Marco van Basten onder de indruk van Oranje: ‘Ontzettend knap hoe Louis van Gaal dit doet’
de GelderlanderMarco van Basten is onder de indruk van het Nederlands elftal én bondscoach Louis van Gaal. Hoewel de oud-voetballer en -bondscoach het niet realistisch acht dat Nederland het WK wint, is hij te spreken over de manier waarop Oranje zich op dit moment presenteert.
» de Gelderlander
zaterdag 24 september 2022, 20:17 uur
Virgil van Dijk geniet van Jurriën Timber: ‘Hij is veel verder dan ik op die leeftijd’
BN DeStemEen dag voor het Nations Leagueduel met België sprak aanvoerder Virgil van Dijk over zijn kompaan in de defensie: Jurriën Timber. De captain van Oranje is onder de druk van diens ontwikkeling.
» BN DeStem
zaterdag 24 september 2022, 19:51 uur
Bondscoach België vindt duel met Oranje ideale WK-voorbereiding
Dagblad van het NoordenBondscoach Roberto Martínez van België ziet de wedstrijd tegen het Nederlands elftal in de Nations League als de "ideale voorbereiding" in aanloop naar het WK in Qatar. De wedstrijd zondag in Amsterdam gaat ook om de groepswinst in de Nations League.
» Dagblad van het Noorden
zaterdag 24 september 2022, 15:15 uur
Van Gaal denkt dat Oranje ook van België gaat winnen
Dagblad van het NoordenLouis van Gaal is er van overtuigd dat het Nederlands elftal België in de laatste groepswedstrijd van de Nations League verslaat. "Wij gaan winnen, hoor", zei de bondscoach van Oranje zaterdag op de afsluitende persconferentie in Zeist.
» Dagblad van het Noorden
zaterdag 24 september 2022, 14:39 uur
Berghuis kan met Oranje meespelen tegen België
Dagblad van het NoordenSteven Berghuis kan zondag met het Nederlands elftal meespelen in de thuiswedstrijd tegen België in de Nations League. De aanvaller viel donderdag in de ontmoeting met Polen in Warschau (0-2) uit met een rugblessure. Berghuis is daarvan hersteld, zei bondscoach Louis van Gaal zaterdag in Zeist.
» Dagblad van het Noorden
zaterdag 24 september 2022, 13:49 uur
LIVE persconferentie | Louis van Gaal blikt vooruit op laatste groepsduel met België
de GelderlanderEen dag voordat Oranje de groepsfase van de Nations League afsluit tegen België, blikt bondscoach Louis van Gaal alvast vooruit op de ontmoeting. Laat hij al wat los over zijn opstelling tegen onze zuiderburen? Via dit liveblog volgen we de persconferentie op de voet!
» de Gelderlander
zaterdag 24 september 2022, 13:49 uur
Louis van Gaal jaloers op bondscoach België vanwege Thibaut Courtois: ‘Een keeper van niveau’
de StentorEen dag voordat Oranje de groepsfase van de Nations League afsluit tegen België, blikken Louis van Gaal en aanvoerder Virgil van Dijk vooruit op de ontmoeting. De bondscoach was vooral jaloers op zijn collega van België, die met Thibaut Courtois over een ‘keeper van niveau beschikt.’
» de Stentor



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: RTV Oost
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: RTV N-H
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: de Stentor

Meer nieuws uit Oranje

22 april 14:02EK op de tocht voor Frenkie de Jong: Oranje-international mist rest van seizoen bij FC Barcelona
22 april 08:21Nieuw keurmerk voor influencers: moeten jaarlijks cursus volgen over online promoten van producten
18 april 22:00Deceptie voor Michael van Gerwen: warm Oranje-bad eindigt wéér met koude douche in winderig Ahoy
18 april 10:59PET-scan expert Jan Pruim van UMC Groningen benoemd tot Officier in Orde van Oranje Nassau
12 april 21:06Handbalsters met Abbingh zeker van plaatsing Spelen na ruime zege op Tsjechië (update)
11 april 20:49Eerste kennismaking met de nieuwe td van FC Den Bosch: ‘We gaan het repareren met elkaar’
11 april 12:00ASML-topman komt met hoge onderscheiding in een uniek rijtje
9 april 22:45Oranjevrouwen herstellen zich tegen Noren van nederlaag in Italië
6 april 07:35Andries Jonker weigert Oranje te bestempelen als subtopper: ‘Er is helemaal niets aan de hand’
3 april 17:10Kruip in de huid van Ronald Koeman: welke 23 spelers moeten met Oranje mee naar het EK?
27 maart 07:47Geslaagde comeback Memphis Depay, maar wie moet naast Frenkie? De plussen en minnen bij Oranje
27 maart 03:00Voetbalpodcast | ‘Met dit Oranje ga je niet op het puntje van je stoel zitten’
27 maart 00:01Oranje-opponenten Oostenrijk en Frankrijk winnen in oefeninterlands
26 maart 23:33Bart Verbruggen ging verhaal halen na tegentreffer: ‘Nou ja, een chip liegt kennelijk niet’
26 maart 22:45Oranje buigt in slotfase van oefenduel voor Duitsland
23 maart 19:18Geen spektakel bij topper tussen HZVV en WVV
23 maart 19:13Tygo Land loopt met Oranje Onder 19 EK mis: Fransen in Assen te sterk
23 maart 04:34In een Oranje zonder automatismen blinkt Tijjani Reijnders nog steeds uit terwijl anderen worstelen
21 maart 22:26Koninklijke onderscheiding voor directeur van de Groninger Archieven
21 maart 20:33LIVE play-offs | Droomstart voor Wales in strijd om plek in EK-poule van Oranje
RSS.