menu
zoek

Nieuws Oeffelt

Honderden kilo's zwaar vuurwerk in woonwijk Oeffelt

donderdag 15 oktober 2020, 10:57 uur

Met de inbeslagname van bijna 300 kilo aan zwaar, illegaal vuurwerk heeft de politie woensdagavond een einde gemaakt aan een zeer gevaarlijke situatie in een Oeffeltse woonwijk. Een van de bewoners werd aangehouden en zit vast voor verder onderzoek.

Waar: Brakels Eng in Oeffelt

We kwamen de partij op het spoor nadat een leerling van een middelbare school uit de omgeving was betrapt met zo’n 80 stuks zgn. nitraten; zeer zware illegale vuurwerkbommen. Uit het onderzoek dat daarop volgde kwamen collega’s terecht op een adres in Oeffelt, waar nog een keer een schrikbarende hoeveelheid soortgelijk vuurwerk werd aangetroffen. We vonden daar namelijk ongeveer 1600 nitraten en ook nog eens 51 cobra’s, zwaar vuurwerk van een vergelijkbaar explosief kaliber. Uiteindelijk deden we aan het einde van de middag een inval bij een woning aan het Brakels Eng in Oeffelt. Daar vonden we in de garage zoveel soortgelijk illegaal vuurwerk dat het bij een explosie enorme schade aan de wijk zou veroorzaken..Alles bij elkaar ging het om een kleine 300 kilo. Grote risico's Al het aangetroffen vuurwerk werd in beslag genomen en door een gespecialiseerd bedrijf overgebracht naar een aangewezen opslaglocatie. Het onderzoek tegen de drie jeugdige verdachten is in volle gang. ‘Wij willen precies weten wie er verantwoordelijk is geweest voor deze gevaarlijke situatie in Oeffelt. Daarom is het belangrijk dat er verder onderzoek plaatsvindt, ‘ aldus officier van justitie Janine Kramer van het Openbaar Ministerie. ‘Er worden grote risico’s genomen en volstrekt onschuldige buurtbewoners kunnen daarvan het slachtoffer worden, bijvoorbeeld als dit soort bommen per ongeluk ontploft. De gevolgen zijn dan niet te overzien. Deze vorm van criminaliteit mag niet onderschat worden. Het is niet voor niets dat wij hard optreden tegen iedereen die illegaal vuurwerk zoals mortieren en cobra’s importeert, verhandelt, maakt of afsteekt.’ Meld illegale vuurwerkopslag Burgemeester Van Soest van de gemeente Boxmeer noemde het op Twitter ‘een mooie vangst van de politie’, maar voegde daar terecht aan toe: ‘maar wat een domme actie om zoveel zwaar vuurwerk in huis te halen en anderen in gevaar te brengen.‘ Realiseert u zich maar eens wat er had kunnen gebeuren als de zaak was ontploft. Daarom roepen we opnieuw op om het te melden als u een vermoeden heeft dat er ergens illegaal vuurwerk wordt opgeslagen. Het kan zomaar uw leven in gevaar brengen. Meld tips via het tipformulier of het landelijk politienummer 0900-8844. Maar u kunt eventueel ook gegarandeerd anoniem tippen via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Voor meer informatie over de regels omtrent vuurwerk en de gevaren ervan kijkt u op de speciale pagina van onze website: https://www.politie.nl/themas/vuurwerk.html

Vuurwerk in Oeffelt

» Politie.nl


Kaart nieuws Oeffelt. Locatie nieuws: 51.69281 / 5.93866 Brakels Eng
Brakels Eng in Oeffelt


donderdag 15 oktober 2020, 18:30 uur
Gevonden vuurwerkbommen in Oeffelt hebben de kracht van een kleine handgranaat
Brabants DagbladOeffelt - Het politieonderzoek naar de vondst van bijna 300 kilo aan illegaal zwaar knalvuurwerk woensdagavond in een woonhuis in Oeffelt, is in volle gang. De aangehouden bewoner zit nog vast. ,,Één bom heeft al de kracht van een kleine handgranaat.”
» Brabants Dagblad
woensdag 14 oktober 2020, 20:35 uur
1500 kilo illegaal vuurwerk gevonden bij woning in Oeffelt, bewoner opgepakt
Brabants DagbladOEFFELT - Een enorme partij aan illegaal vuurwerk is woensdagavond gevonden in een garage van een woning aan de Brakels Eng in Oeffelt. Het gaat volgens een woordvoerder van de politie om in totaal zo'n 1500 kilo.
» Brabants Dagblad
woensdag 14 oktober 2020, 20:31 uur
Megapartij illegaal vuurwerk gevonden in Oeffeltse woonwijk: 'Garage vol bommen’
de GelderlanderOEFFELT - Een enorme partij aan illegaal vuurwerk is woensdagavond gevonden in een garage van een woning aan de Brakels Eng in Oeffelt. Het gaat volgens een woordvoerder van de politie om in totaal zo'n 300 kilo.
» de Gelderlander
woensdag 14 oktober 2020, 20:08 uur
300 kilo illegaal vuurwerk gevonden in Oeffelt: 'Een garage vol bommen!'
Omroep BrabantIn een garage bij een huis aan het Brakels Eng in Oeffelt is woensdagavond een grote partij illegaal vuurwerk gevonden. Volgens de politie ging het om een levensgevaarlijke situatie. Eén van de bewoners is opgepakt.
» Omroep BrabantFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: de Gelderlander

Meer nieuws uit Oeffelt

15 mei 19:34Politie toont beelden voortvluchtige verdachten drugslab Oeffelt
13 maart 21:45Automobilist overleden bij ongeval met 3 personenauto's en 2 vrachtwagens
17 oktober 11:46Drugslab aangetroffen in loods Oeffelt: 'Ze zagen eruit als nette mensen'
13 juni 12:37Slachtoffer tragisch motorongeval Oeffelt is Jamilla (19), familie hoopt op ‘eervolle uitvaart’
12 juni 22:10Nieuws gemist? Stikstofminister houdt voet bij stuk en twee doden bij motorongeluk Oeffelt
13 oktober 14:42Manegehouder Sanne kapot van overlijden pony's op N-weg: ‘Kudde schrok en sloeg op hol’
13 oktober 08:31Ontsnapte pony's doodgereden op provinciale weg in Noord-Brabant
12 juli 14:29Lichaam gevonden tijdens zoektocht naar vermiste zwemmer bij Oeffelt
10 juli 18:42Politie over drenkeling Maas bij Oeffelt: ‘Waarschijnlijkste scenario: noodlottig ongeval’
30 december 20:59Politiewagen crasht tegen gestolen auto bij achtervolging in Oeffelt
15 oktober 18:30Gevonden vuurwerkbommen in Oeffelt hebben de kracht van een kleine handgranaat
4 maart 15:26De meningen over boer Geert 2.0 uit Oeffelt zijn verdeeld: van ‘creep factor 50’ tot godheid
24 februari 12:07Boer Zoekt Vrouw: boer Geert uit Oeffelt kreeg genoeg brieven en mag op zoek naar 'wauw-factor'
RSS.


Advertentie: Wat is vandaag de stroomprijs per uur?