menu
zoek

Nieuws Nijmegen

Vier aanhoudingen na schietincident Nijmegen

woensdag 18 mei 2022, 15:42 uur

Nadat er woensdagmiddag 17 mei in de omgeving van de Hatertseweg in Nijmegen een man gewond raakte, zijn er inmiddels vier verdachten aangehouden. Het onderzoek is nog in volle gang; de relatie tussen de verdachten en de aanleiding van het schietincident zijn op dit moment nog niet duidelijk.

Waar: Hatertseweg in Nijmegen

Dinsdagmiddag rond 13.45 uur kregen we een melding van een schietincident in de buurt van winkelcentrum Hatert. Agenten gingen direct ter plaatse om hulp te verlenen. Eén slachtoffer werd vervolgens vervoerd naar het ziekenhuis. Hij is daarna in het ziekenhuis aangehouden omdat zijn rol in het geheel nog niet duidelijk was. Het gaat om een 25- jarige man uit Nijmegen. Inmiddels zijn er nog drie personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident. Het gaat hierbij om twee verdachten van 17 en 21 uit Nijmegen. De vierde verdachte is een 26- jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats. Hun betrokkenheid bij het schietincident wordt momenteel onderzocht.

Arrestatieteam ingezet  Er ontstond dinsdagmiddag veel ophef en onrust in de wijk Hatert rondom onze inzet. Veel agenten waren betrokken bij de zoektocht naar de verdachten. Het AOT (Aanhoudings- en Ondersteuningsteam) was hier ook bij betrokken. Dit team is het uiterste geweldsmiddel van de politie en wordt daarom ook niet zomaar ingezet. Bij levensbedreigende situaties of die levensbedreigend kunnen worden, bieden de AOT’s ondersteuning. Het bezit van vuurwapens valt daar ook onder, vuurwapenbezit kan immers leiden tot vuurwapengeweld. Wij nemen informatie en tips rondom vuurwapens altijd serieus en acteren hierop. We schalen op met de middelen die daarvoor nodig zijn. Alles zodat bewoners zich veilig kunnen voelen. Veel vragen over dit onderzoek Hoewel wij begrijpen dat er veel vragen leven op dit moment, kunnen wij op dit moment niet meer bevindingen delen over het onderzoek. Het rechercheonderzoek naar de toedracht en de rol van de aangehouden verdachten daarin, is in volle gang. Bij dit soort incidenten gaan we altijd uiterst zorgvuldig te werk. Het schietincident vond plaats op een plek waar veel mensen bijeenkomen. Mogelijk zijn er veel getuigen geweest. Heeft u het schietincident zien gebeuren en heeft u nog met ons gesproken? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0900-8844. Geheel anoniem informatie delen kan uiteraard ook. Dit kan via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). 2022216667 SvD


» Politie.nl


Kaart nieuws Nijmegen. Locatie nieuws: 51.83480 / 5.83319 Hatertseweg


woensdag 18 mei 2022, 20:45 uur
Onrust in Nijmeegse wijk na schietincident
CrimesiteNadat er dinsdagmiddag in Nijmegen een man gewond raakte bij een schietpartij heeft de politie tot woensdag inmiddels vier verdachten aangehouden, mogelijk volgen er nog meer want het onderzoek is nog in volle gang. De politie ging dinsdag na het schieten met een arrestatieteam de wijk in. Daarop werd het even onrustig in de wijk.
» Crimesite
woensdag 18 mei 2022, 16:52 uur
Al vier aanhoudingen na schietpartij in Nijmegen
Gelre NieuwsNIJMEGEN – Nadat er woensdagmiddag in de omgeving van de Hatertseweg in Nijmegen een man gewond raakte bij een schietpartij, zijn er inmiddels vier verdachten aangehouden. Het onderzoek is nog in volle gang; de relatie tussen de verdachten en de aanleiding van het schietincident zijn op dit moment nog niet duidelijk. Dinsdagmiddag rond 13.45 uur […]
» Gelre Nieuws
woensdag 18 mei 2022, 16:31 uur
Vierde verdachte aangehouden voor schietincident in Nijmegen
de GelderlanderNIJMEGEN - De politie heeft een vierde verdachte aangehouden voor het schietincident dinsdagmiddag in de Nijmeegse wijk Hatert. Het gaat om een 26-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats.
» de GelderlanderFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Gelderlander

Meer nieuws uit Nijmegen

5 juli 17:58Rammstein zorgt voor donkere filewolk boven Brabantse wegen
30 juni 18:56Een van ontsnapte tbs'ers opgepakt op A12
27 juni 16:53Vluchtauto tbs'ers die uit Pompekliniek ontsnapten gevonden, duo nog spoorloos
24 juni 14:43Tbs-kliniek in Nijmegen neemt extra maatregelen en trekt verlof in na ontsnapping
23 juni 13:16Ontsnappen uit de gevangenis is niet strafbaar (en dit is waarom)
22 juni 18:00Dit is wat de ontsnapte tbs'er Sherwin Windster op zijn geweten heeft
22 juni 07:27Podcast De Pacer | Een fotofinish, Lee Towers, Nienke Brinkman & Abdi Nageeye
10 juni 17:29Vijf verdachten ‘tassenzaak’ langer vast zonder contact met buitenwereld
8 juni 09:20Politie dringend op zoek naar gedumpte tassen in Nijmegen: ’Gevaarlijke zaken’
5 juni 16:20Bizarre beelden van agent die door auto is meegesleept; bestuurder uit Nijmegen (21) in cel
3 juni 14:13Duitse toeristen zorgen voor ‘pinksterfile’ op A12, hoogtepunt verwacht in avondspits
3 juni 12:14Automobilist slaat over de kop in Nijmegen
2 juni 20:09Nederlandse hockeyers verslaan Argentinië en blijven ongeslagen in Pro League
2 juni 08:40Metershoge vlammen bij autobrand in Nijmegen
1 juni 07:24Proef met persoonlijk begeleider voor patiënten met langdurige coronaklachten
31 mei 15:55Scooterrijder rijdt door na aanrijding met vrouw in rolstoel
29 mei 20:12Hockeysters verslaan Argentinië weer via shoot-outs
24 mei 13:23Veroorzaker vlucht na ongeval in Nijmegen
21 mei 10:20Bruls en gezin moesten tijdens coronacrisis huis uit vanwege dreiging
19 mei 16:39Uitslaande brand na blikseminslag in Nijmegen
RSS.