Rudy (40) uit Zwolle weet álles van brood en is de eerste in Nederland met een bijzondere titel
maandag 26 mei 2025, 18:44 uurWijn, bier en nu ook: brood. Rudy Dekker uit Zwolle mag zich de eerste broodsommelier van Nederland noemen. Een titel die hij te danken heeft aan een ‘pittige’ opleiding in Duitsland. „Elk brood heeft zijn eigen verhaal.”
» de Stentor
maandag 26 mei 2025, 10:00 uur
Rudy Dekker is deze week als eerste Nederlander afgestudeerd als broodsommelier. En een tweede landgenoot heeft het diploma bijna op zak. Ook Reindert Hameeteman voltooit binnen afzienbare tijd zijn opleiding aan de prestigieuze Akademie Deutsches Bäckerhandwerk. De twee pleiten voor het hanteren van een uniforme ’broodtaal’ in Nederland.
Kruimstructuur, korstkrokantheid en mondgevoel: brood met een verhaal verkoopt beter

Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Telegraaf
Meer nieuws uit Nederland
