menu
zoek

Nieuws Montfoort

Driebergen - Aanhoudingen en doorzoekingen in omvangrijk synthetisch drugsonderzoek

dinsdag 16 februari 2021, 15:34 uur

In een lopend synthetisch drugsonderzoek heeft de politie vanmorgen op 16 locaties in Noord- en Zuid-Holland en Gelderland doorzoekingen gehouden en zes aanhoudingen verricht. De aangehouden personen worden verdacht van overtreding van de Opiumwet en in een enkel geval ook van witwassen. De verdachten zijn ook te linken aan de criminele organisatie die een lab had ingegraven in Montfoort.

Waar: Achthoven in Montfoort

Tijdens de actiedag vandaag werken de Landelijke Eenheid en het Landelijk Parket samen met de politie en het OM in Noord-Holland en Gelderland. Er zijn honden ingezet die zijn gespecialiseerd in het opsporen van geld of verdovende middelen.

Crystal meth, ketels en 2,8 miljoen sigaretten
Elf van de doorzochte panden zijn woningen. Daarnaast doorzocht de politie onder meer twee garages, twee loodsen en een bedrijf. In Wervershoof werd een keukenlab aangetroffen voor het produceren van crystal meth. Hier werd ook een hoeveel crystal meth gevonden. In Enkhuizen werd geen lab aangetroffen maar wel enkele kilo’s crystal meth. In Bovenkarspel zijn grondstoffen aangetroffen voor de productie van synthetische drugs en in een bedrijfspand in Broek op Langedijk werden ketels aangetroffen die nodig zijn voor de productie van synthetische drugs. In Hattem trof de politie in een loods 2.8 miljoen sigaretten aan. Vermoedelijk illegaal geïmporteerd om te ontkomen aan 640.000 euro aan accijns. De Belastingdienst is over deze vondst geïnformeerd en onderzoekt deze zaak verder. Naast de behoorlijke hoeveelheden drugs en sigaretten zijn ook zeven (dure) auto’s in beslag genomen, een behoorlijke som contant geld en enkele dure horloges. Misdaad mag immers niet lonen.

Ingegraven drugslab Montfoort
De vandaag aangehouden verdachten zijn volgens het OM te linken aan de criminele organisatie die verantwoordelijk is voor het op 6 augustus 2020 aangetroffen ingegraven drugslab in Montfoort. Het betrof een professioneel gebouwd, in werking zijnd, crystal meth lab. Dat werd aangetroffen in strafrechtelijk onderzoek 26Bluffton. Het lab was gebouwd in zeecontainers die weer afgedekt waren met dijkverzwaringsklei. In 26Bluffton zitten de aangehouden eigenaar van het terrein waar het drugslab was en een laborant nog steeds vast. Onderzoek wees uit dat deze laborant ook kan worden gelinkt aan een lab in Harmelen in 2019.

Wordt vervolgd
Informatie uit door politie en justitie bemachtigde en ontsleutelde EncroChat-berichten tussen verdachten, is zeer waardevol gebleken bij het achterhalen van productielocaties, stashes en betrokken verdachten. Zo ook in dit onderzoek. Het onderzoek wordt vervolgd en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Drugs in Montfoort
Georganiseerde criminaliteit in Montfoort
Ondermijning in Montfoort

» Politie.nl


Kaart nieuws Montfoort. Locatie nieuws: 52.73085 / 5.15219 Achthoven
Achthoven in Montfoort


woensdag 17 februari 2021, 12:39 uur
Zes nieuwe verdachten in onderzoek naar ingegraven crystal methlab Montfoort
RTV UtrechtMONTFOORT - De politie heeft zes verdachten aangehouden die volgens het Openbaar Ministerie zijn te linken aan een verborgen crystal methlaboratorium in Montfoort. Dit werd afgelopen zomer ontdekt op een terrein aan de Achthoven Oost. Het lab was gebouwd in zeecontainers die weer afgedekt waren met dijkverzwaringsklei.[YouTube:https://youtu.be/NgXiSrxVDBQ]Gisteren deed de politie diverse invallen in Noord-Holland en Gelderland in een onderzoek naar crystal meth.
» RTV Utrecht
dinsdag 16 februari 2021, 20:14 uur
Serie invallen in groot onderzoek naar synthetische drugs (VIDEO)
CrimesiteIn een lopend onderzoek naar synthetische drugs heeft de politie dinsdagmorgen op zestien locaties in Noord- en Zuid-Holland en Gelderland doorzoekingen gedaan in onderzoek 26Hammond. Er zijn zes personen aangehouden voor drugsverdenkingen en/of witwassen. De politie linkt de verdachten ook aan een criminele organisatie die een lab voor crystal meth had ingegraven in Montfoort.
» Crimesite
dinsdag 16 februari 2021, 15:30 uur
Grote politieactie tegen synthetische drugs: 16 invallen, 6 arrestaties, ook in Gelderland
de GelderlanderZes personen zijn vandaag na een groot politieonderzoek naar synthetische drugs, waaronder het extreem verslavende crystal meth, aangehouden. De verdachten zijn te linken aan de spectaculaire vondst van een klein verborgen meth-lab in Montfoort, in augustus vorig jaar. Vorige week werd bekend dat verdachte Montfoorter Nico V.
» de GelderlanderFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: de Gelderlander

Meer nieuws uit Montfoort

16 mei 15:08Politie doet onderzoek in bedrijfspand
2 mei 14:29Drie aanhoudingen na steekpartij Montfoort waarbij twee mensen gewond raakten
2 december 07:52In Montfoort betaal je honderden euro's voor een invalidenkaart: ‘Belachelijke prijsverschillen’
11 oktober 12:57Video | Politie bewaakt terrein in Montfoort na inval wegens witwasonderzoek
5 juli 08:43Schuurbrand dreigt over te slaan naar woning
12 december 21:10Twee keer 15.000 euro boete voor illegaal feest in Montfoort
7 oktober 21:28Koreaanse bosmug voor het eerst aangetroffen in Nederland
22 mei 07:48Forse schade na woningbrand in Montfoort
24 april 14:09Vrouw (44) op motor omgekomen bij aanrijding in Montfoort
30 maart 11:35Zes aanhoudingen na invallen
30 maart 11:25Serie politie-invallen in provincie Utrecht
17 februari 12:39Zes nieuwe verdachten in onderzoek naar ingegraven crystal methlab Montfoort
18 januari 13:03Politie zoekt getuigen van gewelddadige woninginbraak in Montfoort
10 januari 14:25Verdachte steekincident Montfoort is mogelijk Syrische statushouder
RSS.