menu
zoek

Nieuws Molenschot

Bestuurder vlucht na aanrijding op A58

zondag 8 augustus 2021, 09:56 uur

Bij een aanrijding op de A58 bij Molenschot vond zaterdag 7 op zondag 8 augustus rond middernacht en aanrijding plaats tussen twee auto’s. Na een grootse zoektocht naar een van de bestuurders in de naastgelegen weilanden en sloot, bleek later dat diegene was gevlucht.

De twee auto’s reden op de A58 vanuit de richting Breda in de richting van Tilburg. Een van de auto’s werd van achteren aangereden door de ander. Hierdoor begon het aangereden voertuig te tollen en kwam in de berm naast de autosnelweg tot stilstand, waarbij hij door het wildraster was gereden. De andere auto kwam even verderop in een sloot naast de autosnelweg tot stilstand. Omdat er niemand bij dit voertuig werd aangetroffen en niet duidelijk was of er personen met letsel waren, werd er in de omgeving van de auto een grootse zoekactie opgezet door meerdere hulpdiensten. Uiteindelijk werd na er een lange zoektocht in de weilanden en langs de slootkant geen personen aangetroffen. De bestuurder bleek te zijn gevlucht. De automobilist die nog wel aanwezig was deed aangifte van het verlaten van de plaats van het ongeval. De politie onderzoekt wie de andere bestuurder was. Welke straffen staan er op het verlaten van een plaats verkeersongeval? De straffen die opgelegd kunnen worden bij dit misdrijf variëren van geldboetes tot taakstraffen of gevangenisstraf van maximaal enkele maanden. Maar ook kan het rijbewijs voor langere tijd afgenomen worden. De straf is afhankelijk van de situatie. Behalve voor het doorrijden na een aanrijding kan het Openbaar Ministerie iemand uiteraard ook vervolgen voor het veroorzaken van het verkeersongeval. De schuld van de bestuurder moet in dat geval wel vast te stellen zijn. Strafverzwarend zijn onder meer rijden onder invloed van alcohol of drugs en te hard rijden. Als de automobilist roekeloos heeft gereden, komt daar nog flink wat bovenop.


» Politie.nl


Kaart nieuws Molenschot. Locatie nieuws: 51.55877 / 4.87504


zondag 8 augustus 2021, 06:25 uur
Auto belandt op de kop in sloot bij ongeluk op A58 bij Molenschot, bestuurder op de vlucht
BN DeStemMOLENSCHOT - Op de A58 bij Molenschot heeft zondagochtend een ongeluk plaatsgevonden met twee auto's. De voertuigen, waarvan er een over de kop is geslagen, belandden in een sloot. De bestuurder van een van de auto's is na het ongeluk gevlucht.
» BN DeStem
zondag 8 augustus 2021, 05:59 uur
Twee auto's crashen op A58 bij Molenschot, één bestuurder gaat ervandoor
Omroep BrabantTwee auto's zijn zaterdagnacht gecrasht op de A58 van Breda richting Tilburg, bij Molenschot. De ene automobilist reed de andere vlak na middernacht van achteren aan. Een auto sloeg over de kop en kwam ondersteboven in een sloot terecht.
» Omroep BrabantFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: BN DeStem

Meer nieuws uit Molenschot

17 september 10:05Twee gewonden na eenzijdig ongeval
7 mei 08:24Auto botst tegen boom in Bavel en rolt van talud af, cilinders met lachgas gevonden
15 april 12:42Automobilist overleden na botsing tegen boom, auto vloog in brand
5 maart 18:48Piet en Karin uit Molenschot nemen Oekraïens gezin op: 'Blij dat we wat kunnen doen’
19 februari 11:57Politie treft dode aan op parkeerplaats A58 bij Molenschot
5 februari 10:22Wielrenner gewond bij botsing met auto in Molenschot
1 januari 00:07Busje met flessen lachgas over de kop op A58 bij Molenschot
24 oktober 10:50Wandelaar en scooterrijder lichtgewond naar ziekenhuis na botsing in Molenschot
8 augustus 09:56Bestuurder vlucht na aanrijding op A58
RSS.