menu
zoek

Nieuws Middelburg

Beslag op loslopende hond Nablo opgeheven

maandag 3 april 2023, 17:23 uur

Politie en openbaar ministerie hebben de in beslag name van Nablo opgeheven. De hond valt nu onder de goede zorgen van de Stichting Dierenwelzijn Walcheren, die op haar beurt contact onderhoudt met de officiële eigenaar in Spanje voor een passende toekomstige oplossing.

Waar: Segeerssingel in Middelburg

De politie had zondagavond 2 april de hond na behandeling door een dierenarts in beslag genomen om meer gevaar te voorkomen. Vandaag (maandag) hebben agenten van de dierenpolitie - door een goede samenwerking en in contact met de opvang van Nablo - met succes aan een passende oplossing gewerkt. Hierdoor was het niet langer noodzakelijk om de hond in beslag te houden. Omdat er nu voldoende waarborgen zijn om herhaling te voorkomen, is daarmee de bemoeienis van de politie over de hond afgerond.


» Politie.nl

Kaart nieuws Middelburg. Locatie nieuws: 51.50257 / 3.61590 Segeerssingel
Segeerssingel in Middelburg


zondag 2 april 2023, 19:21 uur
Loslopende hond Nablo na weken gevangen
Politie.nlDe politie heeft samen met de Stichting Dierenwelzijn Walcheren zondagmiddag 2 april een loslopende hond gevangen. Het beest hield al weken de gemoederen in de omgeving van Middelburg bezig.
Sinds meerdere weken kreeg de politie en de Stichting Dierenwelzijn Walcheren vele meldingen van een loslopende hond in de buurt van Middelburg, Nieuw- en Sint Joosland en Arnemuiden. De hond met de roepnaam Nablo is afkomstig uit Spanje en is in Middelburg bij een opvangplaats onder gebracht. Gevaarlijke situaties Het dier was voortdurend op pad en zorgde voor gevaarlijke situaties op en langs de snelweg A58 en de provinciale weg N57. De politie kreeg vele meldingen dat het dier de snelweg overstak en kilometers in de middenberm liep. Verder stopten regelmatig automobilisten langs de snelweg in een poging het dier te vangen. Dit leverde ontzettend gevaarlijke situaties op.

Verdovingsgeweer Ook zondag kreeg de politie meldingen van het loslopende dier in de buurt van de A58. De politie overlegde met een dierenarts of het mogelijk was het dier met een geweerschot te verdoven. Deze bleek niet op tijd ter plaatse te kunnen zijn. Schieten Rond 14.00 uur zag een agent op de kruising van de Segeerssingel met de Kruitmolenlaan in Middelburg de hond op enkele meters van de politieauto. Hij schoot vervolgens tevergeefs vier kogels richting de hond. Dit in een poging om het gevaar door de hond te stoppen. De doorgaande en drukke weg N57 ligt daar namelijk dichtbij. Tijdens het schieten was er geen gevaar voor omstanders. Door de wendbaarheid van de hond werd het beest niet geraakt, waarna deze weer verdween. Vangen Agenten zagen de hond rond 17.30 uur in de polder ten zuiden van Nieuw- en Sint Joosland. Zij probeerde de hond met een politieauto in te sluiten. Hierbij rende Nablo aanvankelijk onder een politieauto en verdween op een boerenerf. Agenten en medewerkers van de Stichting Dierenwelzijn Walcheren konden het dier daar vangen. Vanwege de verwondingen is de Stichting Dierenwelzijn Walcheren met de hond naar een dierenarts gegaan. In beslag name De hond is na behandeling van de verwondingen door de politie in beslag genomen. Het dier wordt naar een opvanglocatie gebracht, waar deze voorlopig kan herstellen. Later zal Nablo door een gespecialiseerde honden gedragsdeskundige worden beoordeeld of de hond in Nederland gehouden kan en mag worden. Dit gehele proces zal geruime tijd duren.

» Politie.nl
zondag 2 april 2023, 17:24 uur
Politie waarschuwt mensen in zoektocht naar vermiste hond Nablo in Middelburg
de TelegraafDe politie in Zeeland vraagt mensen die bij de A58 of de N57 een vermiste hond zien lopen, niet stil te gaan staan op de vluchtstrook om hem te vangen. Volgens de politie levert dat levensgevaarlijke situaties op. Wie de bruine Podenco genaamd Nablo ziet, kan het beste doorrijden en stichting Dierenwelzijn Walcheren bellen.
» de Telegraaf



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Telegraaf

Meer nieuws uit Middelburg

24 maart 10:50Man vernielt deuren bij rechtbank
7 maart 15:02Politie Middelburg vindt lichaam van 86-jarige vermiste man in het water
6 maart 16:17Middelburgs duo maakt slachtoffers door heel het land met nepadvertenties
19 februari 18:58Hakenkruisbekladder synagoge Middelburg was een ’zeer jonge jongen’
4 februari 19:11Een hakenkruis op een synagoge
26 januari 09:53Overvaller verontschuldigt zich bij overval
25 januari 10:49Politie houdt verdachte aan in onderzoek naar brandstichting in Middelburg
17 januari 10:39Brandbom door ruit, Middelburgse heeft geen flauw idee waarom zij slachtoffer is van aanslag
9 januari 12:03Man bedreigt winkelmedewerker met mes op station Middelburg
1 januari 17:43Brandstichting in woning Middelburg
29 december 10:03Omstanders helpen politie bij aanhouding agressieve winkeldief in Middelburg
25 december 11:38Ruzie in Middelburgse kerstnacht, politie zet geweld in om vrede te herstellen
22 december 13:50Man bedreigd met mes en beroofd in Middelburg
10 december 13:36AVV Beheer koopt pand Drvkkerij aan Markt in Middelburg
19 november 12:44Woning beschoten in Spijkenisse, explosies bij huizen in Middelburg
19 november 11:38Brandbom en explosief naar Middelburgse woningen gegooid
13 november 07:15Bestuurder met schrik vrij bij botsing in Middelburg
18 oktober 23:12Schoorsteenbrand in Middelburgse binnenstad
5 oktober 17:21Man (19) overvallen in Middelburg, computer en geld gestolen
27 september 08:16Twee gewonden bij aanrijding op industrieterrein in Middelburg
RSS.