menu
zoek

Nieuws Meppel

Onderzoek naar explosie in woning in Meppel

zaterdag 19 oktober 2024, 11:46 uur

De politie doet onderzoek naar een explosie in een woning aan de Willem de Poorterstraat in Meppel. De politie is nog steeds op zoek naar een mogelijk gewonde man, die na de explosie zou zijn weggelopen bij de woning.

Waar: Willem de Poorterstraat in Meppel

De politie kreeg op zaterdag 19 oktober rond 02:00 uur een melding van de explosie. De hulpdiensten zijn meteen ter plaatse gegaan. De woning is zeer zwaar beschadigd geraakt. De explosie heeft de achtergevel van de woning er volledig uitgeslagen en de voorgevel was ontzet. Ook omliggende woningen raakten ernstig beschadigd en een aantal omwonenden moest hun huis verlaten. De woning waar de explosie plaatsvond bleek instabiel. Het was voor de hulpdiensten dan ook nog niet mogelijk om de woning te betreden en te kijken of er gewonden waren. Uiteindelijk heeft een speciaal brandweerteam de woning kunnen betreden en bleek dat er in het pand geen personen meer waren. Gewonde man Agenten hebben ter plaatse meteen gesproken met omwonenden. Buurtbewoners hebben kort na de explosie een man zien weglopen, die mogelijk gewond was aan zijn armen, danwel bovenlichaam. We zijn op zoek naar deze persoon. De politie riep ook via Burgernet op om uit te kijken naar een 41-jarige man met een licht getinte huidskleur en een lengte van ongeveer 1.75 meter. Dit betreft het signalement van de bewoner van de woning. We hebben nog niet met hem gesproken en we komen graag met hem in contact. Bent u deze persoon? Weet u waar deze man is? Of weet u meer over een gewonde man? Neem dan contact met ons op. Goederen die kunnen worden gebruikt in drugslab In de loop van de nacht was het voor hulpdiensten en de politie mogelijk om het pand te betreden. Daarbij zijn resten en goederen aangetroffen, die kunnen worden gebruikt in een drugslab. Op dit moment wordt nog onderzocht of er daadwerkelijk sprake is van een drugslab of een drugslocatie. Er wordt nog gekeken of er in en rond de woning op een veilig manier sporenonderzoek kan worden verricht. Onderzoek naar toedracht Het onderzoek naar de toedracht van de explosie is volop gaande en daarbij wordt uiteindelijk ook gekeken naar de rol van de materialen en goederen die zijn aangetroffen in de woning. We hebben al gesproken met omwonenden, maar ook vandaag vindt er nog een buurtonderzoek plaats. Tips, beelden en andere informatie De politie komt graag in contact met mogelijke getuigen of personen die weten waar de bewoner van het pand nu is. Ook zijn we op zoek naar camerabeelden, waarop meer te zien is van de explosie. Heeft u beelden van een cameradeurbel, waarop meer te zien is? Deel het dan met ons via onderstaand tipformulier of neem contact met ons op. U kunt uw andere tips en informatie delen via datzelfde tipformulier of door te bellen naar 0900-8844. Het kan natuurlijk ook zijn dat u uw informatie anoniem wil delen. Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.


» Politie.nl

Kaart nieuws Meppel. Locatie nieuws: 52.68821 / 6.18121 Willem de Poorterstraat
Willem de Poorterstraat in Meppel


zondag 20 oktober 2024, 15:24 uur
Explosie in Meppel: politie kan veilig het huis doorzoeken waarvan de achtergevel is weggeblazen
de StentorPolitieagenten hebben zondag de woning in Meppel veilig kunnen betreden waarvan de achtergevel door een explosie werd weggeblazen. De ontploffing vond plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag, rond twee uur.
» de Stentor
zondag 20 oktober 2024, 12:49 uur
Woning na explosie in Meppel veilig genoeg voor grondig politieonderzoek
RTV DrentheVandaag doet de politie onderzoek in de woning.
» RTV Drenthe
zondag 20 oktober 2024, 12:26 uur
Politie kan ontplofte woning Meppel in, situatie veilig genoeg
Dagblad van het NoordenDe politie kan inmiddels onderzoek doen in de woning in Meppel, waarvan in de nacht van vrijdag op zaterdag de achtergevel door een explosie werd weggeblazen. Eerder konden agenten nog geen onderzoek doen, omdat het huis nog instabiel was.
» Dagblad van het Noorden
zondag 20 oktober 2024, 08:00 uur
Onderzoek naar verwarmingsnet in Nieuwveense Landen: 'Veel te hoge verwachtingen vooraf'
RTV DrentheEr is veel te doen geweest over de biomassacentrale in Meppel. Bewoners ervaren veel overlast.
» RTV Drenthe
zaterdag 19 oktober 2024, 20:24 uur
Politie houdt man aan na explosie in woning Meppel
RTV DrentheIn de buurt van Heerenveen werd de man aangehouden, meldt de politie.
» RTV Drenthe
zaterdag 19 oktober 2024, 20:24 uur
Bewoner (41) ontplofte woning Meppel met verwondingen aangehouden
NU.nlDe politie heeft in de omgeving van Heerenveen de bewoner opgepakt van de woning in Meppel, waarvan de achtergevel in de nacht van vrijdag op zaterdag door een explosie werd weggeblazen. De man heeft verwondingen en zal daarvoor worden behandeld.
» NU.nl
zaterdag 19 oktober 2024, 20:17 uur
Bewoner (41) ontplofte woning Meppel aangehouden, man heeft verwondingen
de TelegraafDe politie heeft de bewoner opgepakt die gezocht werd na een explosie in een rijtjeshuis aan de Willem de Poorterstraat in het Drentse Meppel. Daar ontplofte in de nacht van vrijdag op zaterdag de complete achtergevel, waarna brand ontstond. Ook de voorgevel raakte zwaar beschadigd.
» de Telegraaf
zaterdag 19 oktober 2024, 14:06 uur
Politie houdt rekening met drugslab in ontplofte woning Meppel, gezochte man is bewoner
RTV DrentheDe politie onderzoekt op dit moment of er daadwerkelijk sprake is van een drugslab- of locatie in het pand.
» RTV Drenthe
zaterdag 19 oktober 2024, 13:58 uur
Spullen voor drugslab gevonden in geëxplodeerde woning Meppel
NOSIn de woning in Meppel die vannacht beschadigd raakte door een explosie, heeft de politie spullen gevonden die kunnen worden gebruikt in een drugslab. Of in de woning inderdaad drugs werden geproduceerd, wordt nu onderzocht. Ook wordt gekeken of de gevonden materialen een rol hebben gespeeld bij de explosie.
» NOS
zaterdag 19 oktober 2024, 13:25 uur
Explosie Meppel mogelijk door drugslab, gewonde bewoner zaterdagavond aangehouden
Dagblad van het NoordenDe man die zich na de explosie in de Willem Poorterstraat in Meppel uit de voeten maakte is zaterdagavond in de omgeving van Heerenveen aangehouden.
» Dagblad van het Noorden
zaterdag 19 oktober 2024, 13:24 uur
Explosie Meppel: politie vindt spullen in huis die duiden op drugslab en zoekt bewoner (41)
BN DeStemIn een ontzette woning aan de Willem de Poorterstraat in Meppel zijn spullen gevonden die kunnen duiden op de aanwezigheid van een drugslab. Rond 2 uur vannacht vond in het betreffende huis een explosie plaats waarna de complete achtergevel naar beneden kwam en de voorgevel ontzet raakte. De politie is op zoek naar de bewoner die mogelijk gewond is weggelopen.
» BN DeStem
zaterdag 19 oktober 2024, 13:24 uur
Explosie Meppel: politie vindt spullen in huis die duiden op drugslab en zoekt bewoner (41)
de StentorIn de ontzette woning aan de Willem de Poorterstraat in Meppel zijn spullen gevonden die kunnen duiden op de aanwezigheid van een drugslab. Rond twee uur vannacht vond in het betreffende huis een explosie plaats waarna de complete achtergevel naar beneden kwam en de voorgevel ontzet raakte. De politie is nog op zoek naar de bewoner.
» de Stentor
zaterdag 19 oktober 2024, 13:06 uur
Politie zoekt bewoner ontplofte woning Meppel: buurt denkt wel te weten wat er speelt
de TelegraafDe politie is op zoek naar de bewoner van een rijtjeshuis aan de Willem de Poorterstraat in het Drentse Meppel. Daar blies een explosie in de nacht van vrijdag op zaterdag de complete achtergevel weg, waarna brand ontstond. Ook de voorgevel raakte ontzet.
» de Telegraaf
zaterdag 19 oktober 2024, 11:27 uur
Gewonde man aangehouden na explosie bij woning in Meppel
Blik op NieuwsEen explosie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag voor grote schade gezorgd aan een woning in Meppel. Hierbij raakte niemand gewond.
» Blik op Nieuws
zaterdag 19 oktober 2024, 07:10 uur
Gevel van huis in Meppel weggeblazen door explosie: buurt denkt wel te weten wat er speelt
de TelegraafIn een woning aan de Willem de Poorterstraat in het Drentse Meppel is in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 02.00 uur een explosie geweest, meldt de politie. Door de sterke explosie is de hele achtergevel van de woning weggeblazen.
» de Telegraaf
zaterdag 19 oktober 2024, 07:04 uur
Verwoestende explosie woning Meppel. 'De buurt klaagt al jaren. Er is veel overlast'
Dagblad van het NoordenEen explosie heeft vrijdagnacht een woning aan de Willem de Poorterstraat in Meppel verwoest. De oorzaak is nog niet bekend, maar buurtbewoners hebben wel een idee. „Wij klagen al jaren over overlast van drugshandel”, zegt een omwonende.
» Dagblad van het Noorden
zaterdag 19 oktober 2024, 06:11 uur
Achtergevel weggeblazen uit woning in Meppel na explosie
NU.nlBij een huis in Meppel is in de nacht van vrijdag op zaterdag een explosie geweest, meldt de politie. De explosie blies de hele achtergevel uit de woning, is te zien op beelden van RTV Drenthe.
» NU.nl
zaterdag 19 oktober 2024, 05:57 uur
Explosie in Meppel blaast complete gevel van huis: ‘Willen er niks mee te maken hebben’
de StentorDoor een explosie is de hele achtergevel van een woning in Meppel vannacht weggeblazen. Volgens de politie vond de explosie plaats rond een uur of twee in een woning aan de Willem de Poorterstraat.
» de Stentor
zaterdag 19 oktober 2024, 05:57 uur
Ravage na explosie: complete gevel van huis geblazen, omliggende woningen ontruimd
de GelderlanderDoor een explosie is de hele achtergevel van een woning in Meppel vannacht weggeblazen. Volgens de politie vond de explosie plaats rond een uur of twee in een woning aan de Willem de Poorterstraat..
» de Gelderlander
zaterdag 19 oktober 2024, 05:49 uur
Achtergevel woning Meppel weggeblazen na explosie
NOSBij een explosie in Meppel is de achtergevel van een woning weggeblazen. Omliggende woningen zijn ontruimd.
» NOS
zaterdag 19 oktober 2024, 03:37 uur
Explosie woning Meppel: 'Inhoudelijk weten we nog niet veel, maar het was een enorme klap'
RTV DrentheNaastgelegen woningen zijn ontruimd en bewoners worden opgevangen.
» RTV Drenthe
zaterdag 19 oktober 2024, 03:33 uur
Explosie in woning Meppel: achtergevel weggeblazen
Dagblad van het NoordenIn een woning aan de Willem de Poorterstraat in Meppel is vannacht een explosie geweest. Daarbij is de achtergevel eruit geknald.
» Dagblad van het Noorden
zaterdag 19 oktober 2024, 02:55 uur
Enorme schade na grote explosie bij woning
HardnieuwsMEPPEL - Zaterdagmorgen 19 oktober rond 02.55 uur heeft een explosie plaatsgevonden bij een woning aan de Willem de Poorterstraat in Meppel.
» Hardnieuws



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Hardnieuws
Foto: RTV Drenthe
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: RTV Drenthe
Foto: RTV Drenthe
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV Drenthe
Foto: NOS
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: RTV Drenthe
Foto: de Gelderlander

Meer nieuws uit Meppel

21 oktober 20:47Politie: ontploffing Meppel mogelijk chemische reactie bij maken softdrugs
20 oktober 15:24Explosie in Meppel: politie kan veilig het huis doorzoeken waarvan de achtergevel is weggeblazen
9 oktober 17:12Tweede nacht opvang asielzoekers Meppel niet nodig
9 oktober 17:11Jachtenbouwer Holterman Shipyards in Meppel failliet verklaard
8 oktober 16:02Gemeente Meppel vangt tijdelijk asielzoekers uit Ter Apel op
7 oktober 11:05Week lang geen treinen tussen Leeuwarden en Meppel vanwege werkzaamheden
4 oktober 16:15Burgemeesterschap van Meppel wekt interesse van 31 sollicitanten
3 oktober 17:18Achtervolging winkeldief Meppel eindigt op het spoor
30 september 13:46Burgemeester Cees Bijl sluit garage in Meppel vanwege vondst harddrugs
25 september 11:51Ervaren medewerker ernstig gewond geraakt aan hand in fabriek in Meppel
23 september 06:14Ongeluk met vrachtwagen op A32 bij Meppel, verkeer kan weer doorrijden
20 september 22:25Groninger (18) aangehouden voor overval juwelier in Meppel
19 september 10:08Scooterrijder gewond bij botsing in Meppel
10 september 14:29Uitval van treinen door kapotte trein tussen Meppel en Steenwijk
8 september 20:31Treinverkeer tussen Zwolle en Meppel weer opgestart
1 september 10:33Fietser gewond naar ziekenhuis na ongeval bij Meppel
25 augustus 20:55Na een avond noodweer neemt Meppel de schade op: drone legt ravage vast
25 augustus 12:26Tribune MSC Meppel door storm verwoest. 'Het is een soort oorlogsgebied'
24 augustus 20:30Ravage in straat door storm
22 augustus 14:09Bussen vol Amsterdammers naar Meppel voor Mokums feestje. 'Je pikt ze er zo uit'
RSS.