menu
zoek

Nieuws Maasbree

Wie heeft wegrijdende auto bij brandende zendmast gezien?

vrijdag 22 mei 2020, 09:45 uur

Een donkerkleurige auto is kort na de brandstichting bij zendmast weggereden. Dat blijkt uit politieonderzoek over de brandstichting van een zendmast op parkeerplaats Deersels aan de autosnelweg A67. De recherche vraagt het publiek om mee te helpen in het onderzoek naar deze auto en om informatie over de mogelijke vluchtroute te delen.

Waar: Sevenumsedijk in Maasbree

Uit voorlopig onderzoek van de recherche blijkt dat de auto vermoedelijk aan de achterzijde op een zandweggetje van de parkeerplaats Deersels geparkeerd stond (zie situatieschets). Vervolgens is na de brandstichting rond 22.30 uur deze auto via de daar gelegen zandweg vertrokken in zuidelijke richting naar Maasbree. Graag komt de politie in contact met bezoekers of passanten die meer informatie hebben over deze donkerkleurige auto. Heeft u die vrijdagavond op de parkeerplaats Deersels of in de omgeving de auto gezien, neem dan contact op met de politie.

Route van de auto
Uit onderzoek blijkt dat er kort na de melding van de brand rond 22.30 uur een donkerkleurige auto in de directe omgeving van de zendmast is gezien. Deze reed weg van de mast richting het zuiden. Vermoedelijk is de auto vanuit de zandweg de Eerselsberg opgereden. Duidelijk is dat daar vandaan de automobilist via de Sevenumsedijk in zuidelijke rijrichting zijn weg heeft vervolgd. De auto is vervolgens door gereden over de Sevenumsedijk naar de Tongerveldweg. De politie onderzoekt nog of de donkere auto dan is afgeslagen richting centrum Maasbree of naar de Middenpeelweg (N277).

De auto gezien?
De politie vraagt getuigen die meer informatie hebben over de donkerkleurige auto of over de brandstichting van de zendmast om zich te melden. Heeft u deze zien rijden? Kunt u meer vertellen over de inzittende(n)? Herkent u wellicht deze donkerkleurige auto? Of over de rijrichting? Deel uw tips en informatie dan met de politie via 0900 – 88 44 of anoniem via 0800-7000. Woont u in de buurt en beschikt u over camerabeelden? Deel ze via het onderstaande tipformulier of via www.politie.nl/upload

Burgernet en postercampagne
Naast een online oproep via sociale media gaat de recherche ook posters verspreiden in het gebied rondom de zendmast. Via een Burgernetmailing worden omwonenden attent gemaakt op deze oproep en gevraagd om informatie of beeldmateriaal te delen met het onderzoeksteam. Meer informatie is terug te vinden in het dossier op deze website.

Brand in Maasbree
Getuigenoproep in Maasbree

» Politie.nl


Kaart nieuws Maasbree. Locatie nieuws: 51.35849 / 6.05030 Sevenumsedijk
Sevenumsedijk in Maasbree


vrijdag 22 mei 2020, 10:59 uur
Politie: wie heeft wegrijdende auto bij brandende zendmast gezien?
de TelegraafMet een oproep via sociale media, het verspreiden van posters in het gebied rond de zendmast en een burgernetmailing hoopt de politie meer te weten te komen over een een donkerkleurige auto die kort na een brandstichting bij een zendmast in het Noord-Limburgse Maasbree is weggereden. De politie meldde eerder al uit te gaan van brandstichting bij de zendmast bij een benzinestation langs de A67.
» de TelegraafFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: de Telegraaf

Meer nieuws uit Maasbree

9 maart 15:24Pool aangehouden omdat hij nog straf van 7,5 jaar moet uitzitten
7 oktober 15:55Deel A73 naar zuiden dicht van vrijdag op zaterdag
4 oktober 15:43Zes aanhoudingen in grote drugszaak Maasbree
20 september 11:50Dieseldieven op heterdaad betrapt in buitengebied Maasbree
26 januari 14:59Verdachte (48) aangehouden in onderzoek twee miljoen pillen
18 januari 20:25Eigenaar gezocht: 2 miljoen captagon-pillen in Limburgse loods
26 september 16:53Man overleden na botsing op A67, bestuurder van betrokken auto spoorloos
25 september 11:34Auto vliegt in brand na ongeval
23 maart 15:295G-protest: taakstraf voor brandstichting Limburgse zendmast
9 maart 18:24Jaar cel geëist voor in brand steken zendmast Maasbree
19 januari 18:09Omstreden arts (75) na leugens over corona: ‘Er was niet veel doordachts aan’
23 juni 10:56Opnieuw aanhoudingen in onderzoek naar schietincident
2 juni 17:42Politie pakt verdachte van brandstichting zendmast Limburg op
22 mei 10:59Politie: wie heeft wegrijdende auto bij brandende zendmast gezien?
2 mei 08:30Zendmast in brand in Maasbree, getuigen gezocht
RSS.