menu
zoek

Nieuws Lutten

Hennepplantage aangetroffen dankzij tip

woensdag 15 september 2021, 14:29 uur

De politie heeft zondagavond op de Anerweg-Zuid in Lutten een hennepplantage ontdekt. De politie kwam de plantage op het spoor dankzij een tip.

Waar: Anerweg in Lutten

Het ging om een vrijstaande schuur. Toen agenten ter plaatse kwamen roken zij een henneplucht en zagen zij dat er extra pijpen uit het dak staken. In totaal troffen agenten dertig lampen en 315 planten aan. Er was sprake van diefstal van stroom. De politie heeft een onderzoek ingesteld. Er zijn (nog) geen verdachten aangehouden. 'Tips onmisbaar' Deze vondst laat weer zien hoe belangrijk het is dat inwoners signalen van verdachte omstandigheden melden bij de politie. Burgemeester Maarten Offinga van de gemeente Hardenberg: “Onze inwoners kennen hun eigen woonomgeving als geen ander. Zij hebben vaak al snel door als er iets niet klopt. Daarmee zijn onze inwoners de extra ogen van de politie. Ook nu is het aan de oplettendheid van inwoners te danken dat deze plantage is ontdekt. Dat laat zien hoe belangrijk het is om het te melden als je iets niet vertrouwt of als je denkt dat iets niet in de haak is. De tips van inwoners zijn onmisbaar bij het bestrijden van drugscriminaliteit. Hij vervolgt: ''Drugscriminaliteit willen we niet in Hardenberg. Daarom zijn we vorige week samen met tien andere gemeenten in de regio IJsselland een campagne gestart waarin we inwoners oproepen om een melding te doen bij verdachte situaties. Dat kan bij de politie via 0900-8844 - bij heterdaadsituaties via 112 - of anoniem bij het onafhankelijke meldpunt Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.“  Onafhankelijk meldpunt Meld Misdaad Anoniem staat los van de politie. Wie er een melding doet blijft gegarandeerd anoniem. Meldingen worden eerst onherleidbaar gemaakt voordat deze door worden gezet naar de politie. Zo is een melding nooit te koppelen aan een melder.  2021428606 NV  


» Politie.nl


Kaart nieuws Lutten. Locatie nieuws: 52.61901 / 6.58507 Anerweg
Anerweg in Lutten


woensdag 15 september 2021, 16:35 uur
Hennepplantage aangetroffen in vrijstaande schuur
HardnieuwsLUTTEN - Woensdagmiddag 15 september heeft de politie bekendgemaakt dat aan de Anerweg-Zuid in Lutten een hennepplantage werd ontdekt.
» HardnieuwsFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Hardnieuws

Meer nieuws uit Lutten

11 februari 10:43Kortsluiting koffiezetapparaat kost kat in Lutten het leven, vrouw naar het ziekenhuis
16 december 11:06Bestuurster vlucht nadat ze met auto paal in Lutten ramt
15 september 16:35Hennepplantage aangetroffen in vrijstaande schuur
31 juli 14:14Koningspaar feliciteert gouden BMX'er Niek Kimmann
30 juli 07:22Miraculeus goud BMX'er Kimmann: "Snap er nog steeds geen fluit van hoe dit kan"
26 juli 14:51Bizarre botsing op olympische BMX-baan: Niek Kimmann uit Lutten knalt op overstekende official
RSS.