menu
zoek

Nieuws Loosdrecht

Loosdrecht / Amsterdam - 19-jarige man licht zeker 30 slachtoffers op met bankhelpdeskfraude

maandag 31 juli 2023, 14:59 uur

Een 19-jarige man uit Amsterdam werd op maandag 31 juli vroeg uit zijn bed gelicht door de politie. De man wordt ervan verdacht zeker dertig slachtoffers opgelicht te hebben middels bankhelpdeskfraude. De schade zou oplopen tot meer dan 130.000 euro.

Nepbankmedewerkers Het onderzoek naar de man startte naar aanleiding van een aangifte door een oudere vrouw uit Loosdrecht. Op 21 februari werd zij gebeld door een zogenaamde bankmedewerker, met de smoes dat haar rekening gehackt zou zijn. Het slachtoffer moest zo snel mogelijk haar bankpas en pincode in een envelop stoppen en afgeven aan een andere “bankmedewerker” die even later aan de deur stond. De 19-jarige verdachte uit Amsterdam deed zich vermoedelijk voor als deze medewerker. Nadat de envelop was afgegeven, kwam de buurvrouw van het slachtoffer op visite. Zij vertrouwde de zaak niet en hielp de vrouw direct met het bellen naar de bank en blokkeren van haar rekening. Helaas was er toen al voor enkele honderden euro’s gepind bij een supermarkt in de buurt. Meer dan dertig slachtoffers Op de camerabeelden van de supermarkt wordt de 19-jarige herkend door de politie. Uit nader onderzoek van de politie bleek dat de man te koppelen was aan zeker dertig andere aangiftes, waarbij slachtoffers de dupe zijn geworden van bankhelpdeskfraudetrucs. In totaal zijn de slachtoffers voor meer dan 130.000 euro opgelicht. Doorzoeking De verdachte, een 19-jarige man uit Amsterdam, kon worden aangehouden op maandag 31 juli. Bij de doorzoeking van zijn huis zijn enkele honderden euro’s in beslag genomen en meerdere gegevensdragers. De politie sluit meerdere aanhoudingen in dit onderzoek niet uit. Hang op, bel uw bank! Belt een bankmedewerker u en vertrouwt u het niet? Hang dan op en bel het nummer van de bank dat u kent. Laat nooit iemand uw pinpas ophalen of een programma op uw computer installeren. Bent u toch slachtoffer geworden? U bent helaas niet de enige. Schaam u niet en doe altijd aangifte.


» Politie.nl


Kaart nieuws Loosdrecht. Locatie nieuws: 52.20051 / 5.08511


dinsdag 1 augustus 2023, 08:55 uur
19-jarige man licht zeker 30 slachtoffers op met bankhelpdeskfraude
Blik op NieuwsEen 19-jarige man uit Amsterdam werd op maandag 31 juli vroeg uit zijn bed gelicht door de politie. De man wordt ervan verdacht zeker dertig slachtoffers opgelicht te hebben middels bankhelpdeskfraude. De schade zou oplopen tot meer dan 130.000 euro.
» Blik op Nieuws
maandag 31 juli 2023, 16:10 uur
Amsterdammer (19) opgepakt voor bankhelpdeskfraude
CrimesiteEen 19-jarige man uit Amsterdam is maandag opgepakt op verdenking van bankhelpdeskfraude. Hij wordt ervan verdacht zeker dertig slachtoffers opgelicht te hebben voor een totaalbedrag van ruim 130.000 euro. Pas en pincode in envelop Het onderzoek naar de man startte naar aanleiding van een aangifte door een oudere vrouw uit Loosdrecht.
» CrimesiteMeer nieuws uit Loosdrecht

4 december 16:34Doodsoorzaak overleden stel Loosdrecht blijft voorlopig een raadsel
11 oktober 11:34Utrechtse man en vrouw verdacht van drugshandel
1 augustus 08:5519-jarige man licht zeker 30 slachtoffers op met bankhelpdeskfraude
10 augustus 20:00Heel Loosdrecht in actie voor bestolen pakketbezorger: "Kracht van een dorp"
28 juni 08:21Uitslaande brand op recreatiepark
3 april 13:13Groot eerbetoon Bibian Mentel: ’Ze zou super trots zijn geweest’
30 maart 09:55Man van Bibian Mentel na overlijden snowboardster: "Verdrietig, maar trots"
11 februari 16:18Schaatsers zakken door ijs Loosdrecht
RSS.