menu
zoek

Nieuws Leiden

Zaak overleden 14-jarig meisje in Opsporing Verzocht

dinsdag 4 januari 2022, 15:57 uur

In de ochtend van 31 december meldde een groepje sporters dat zij in het speelparkje aan de Melchior Treublaan in Leiden een lichaam hebben gevonden. Het bleek te gaan om een 14-jarig meisje dat om 30 december middernacht als vermist was opgegeven. Uit onderzoek door de recherche blijkt dat het meisje door een misdrijf om het leven is gekomen.

Waar: Melchior Treublaan in Leiden

De politie hield op 31 december een 32-jarige verdachte uit Leiden aan. In verband met het onderzoek is de politie dringend op zoek naar getuigen.  Andere zaken die in de eerste uitzending van 2022 aan bod komen: Rotterdam. Dodelijk schietincident Amsterdam Openlijke geweldpleging en vernieling Rotterdam Gewapende overval supermarkt Rotterdam Schietincident in woning Epe/Barneveld Inbraak in kerken Bankpasfraude Opheusden Bankpasfraude Waalwijk Bankpasfraude Almere Bankpasfraude Amsterdam Enschede Overval echtpaar.  Uitzending Opsporing Verzocht wordt op dinsdag 4 januari 2022 uitgezonden om 21.35 op NPO1. De herhaling is op 5 januari rond 13.20 uur op dezelfde zender.


» Politie.nl

Kaart nieuws Leiden. Locatie nieuws: 52.12540 / 4.59421 Melchior Treublaan
Melchior Treublaan in Leiden


woensdag 5 januari 2022, 16:28 uur
Politie overspoeld met tips over dood Esmee (14) na Opsporing Verzocht: nu al meer dan 100
de StentorBij de politie regent het tips over de door een misdrijf omgekomen Esmee (14) uit Hazerswoude-Rijndijk. Vanmiddag stond de teller al op meer dan honderd.
» de Stentor
dinsdag 4 januari 2022, 23:03 uur
Video | Bloemenzee voor gedode veertienjarige Esmee blijft groeien
NU.nlSinds maandag bezoeken mensen de plek waar de 14-jarige Esmee dood is aangetroffen. De tiener uit Hazerswoude-Rijndijk is door een misdrijf om het leven gekomen.
» NU.nl
dinsdag 4 januari 2022, 19:04 uur
Buren verbijsterd dat ‘extreem vriendelijke’ Olivier is opgepakt voor dood Esmee (14)
de GelderlanderHoe kan de ‘extreem vriendelijke’ man uit hun flatje nu in de cel zitten als verdachte van ontucht met en mogelijk moord op de 14-jarige Esmee? Buren van Olivier van de G. uit Leiden zijn verbijsterd én boos.
» de Gelderlander
dinsdag 4 januari 2022, 14:52 uur
Esmee naar laatste rustplaats met paarden: ‘Haar droom was bereden politie’
de TelegraafDe veertienjarige Esmee, die vrijdagochtend na een misdrijf dood werd gevonden langs het spoor in Leiden, wordt zaterdag door veel paarden naar haar laatste rustplaats begeleid. Dat laat Wilbert van der Post, woordvoerder namens de familie van het meisje, weten.
» de Telegraaf
dinsdag 4 januari 2022, 12:12 uur
Vanavond al aandacht voor dood Esmee (14) in Opsporing Verzocht: politie zoekt haar fiets
BN DeStemPolitie en Openbaar Ministerie (OM) hopen nog meer tips te krijgen over de dood van de 14-jarige Esmee uit Hazerswoude-Rijndijk door er vanavond aandacht voor te vragen in tv-programma Opsporing Verzocht.
» BN DeStem
maandag 3 januari 2022, 19:00 uur
Vriend gaat omgekomen Esmee missen: ‘Gelukkig heb ik vaak gezegd hoe dol ik op haar was’
de GelderlanderLief, sociaal, vol humor, maar ook stoer en vooral dol op paarden. Zo noemen bekenden in dit verhaal, bedoeld als eerbetoon, de door een misdrijf overleden Esmee (14) uit Hazerswoude-Rijndijk.
» de Gelderlander
maandag 3 januari 2022, 17:46 uur
Opgepakte man verdacht van moord dan wel doodslag en ontucht meisje Leiden
NU.nlDe 32-jarige man die is aangehouden in verband met de dood van een veertienjarig meisje in Leiden blijft de komende veertien dagen vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris in Den Haag maandag bepaald, meldt het Openbaar Ministerie (OM). De man wordt verdacht van moord dan wel doodslag en ontucht.
» NU.nl
maandag 3 januari 2022, 17:46 uur
Man die vastzit voor dood 14-jarig meisje is bekende van slachtoffer
NOSHet Openbaar Ministerie heeft bekendgemaakt dat de 32-jarige Leidenaar die is opgepakt in verband met de dood van een 14-jarig meisje een bekende is van het slachtoffer. Hij wordt verdacht van moord dan wel doodslag en ontucht. Het meisje werd op Oudjaarsdag dood gevonden in een parkje in Leiden.
» NOS
maandag 3 januari 2022, 17:29 uur
OM: Verdachte kende Esmee (14) en pleegde ontucht
PZCDe 32-jarige Leidenaar, die is aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van de 14-jarige Esmee uit Hazerswoude-Rijndijk, wordt verdacht van moord of doodslag en van ontucht. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM).
» PZC
maandag 3 januari 2022, 17:21 uur
Aangehouden 32-jarige verdachte en dood aangetroffen 14-jarig meisje kenden elkaar
Blik op NieuwsDe 32-jarige verdachte die afgelopen vrijdag is aangehouden in verband met de dood van een 14-jarig meisje in Leiden blijft twee weken langer in voorarrest. 'Dat heeft de rechter-commissaris maandag besloten', zo meldt het Openbaar Ministerie (OM) maandagmiddag.
» Blik op Nieuws
maandag 3 januari 2022, 17:21 uur
Verdachte dood Esmee (14) in Leiden langer vast op verdenking moord of doodslag en ontucht
de TelegraafDe 32-jarige man die is aangehouden in verband met de dood van de 14-jarige Esmee in Leiden blijft de komende veertien dagen vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris in Den Haag maandag bepaald, meldt het Openbaar Ministerie.
» de Telegraaf
maandag 3 januari 2022, 16:14 uur
Lars vindt in het park omgebrachte Esmee (14): ‘Ze zat in een onnatuurlijke houding’
de GelderlanderPersonal trainer Lars Meesters was vrijdagochtend met twee klanten aan het sporten aan de Melchior Treublaan in Leiden toen hij het lichaam van de 14-jarige Esmee vond. ,,Je schrikt als je dat gezicht ziet waar geen leven meer in zit, maar toen wilde ik zo snel mogelijk hulp halen.”
» de Gelderlander
maandag 3 januari 2022, 16:14 uur
Lars vond overleden Esmee (14) in het park: ‘Ik wilde zo snel mogelijk hulp halen’
PZCPersonal trainer Lars Meesters was vrijdagochtend met twee klanten aan het sporten aan de Melchior Treublaan in Leiden toen hij het lichaam van de 14-jarige Esmee vond. ,,Je schrikt als je dat gezicht ziet waar geen leven meer in zit, maar toen wilde ik zo snel mogelijk hulp halen.”
» PZC
maandag 3 januari 2022, 13:05 uur
Verdriet na dood van 14-jarige Esmee: 'Ik kende haar van vroeger'
NOSIn Hazerswoude-Rijndijk, in Zuid-Holland, zijn mensen erg geschrokken van de dood van Esmee. Het meisje van 14 werd op 31 december dood gevonden in een park in Leiden.
» NOS
maandag 3 januari 2022, 11:25 uur
Bloemen en kaarsjes op plek waar Esmee (14) dood werd gevonden: ‘Ze was stoer en lief’
PZCOp de plek waar op oudejaarsdag het levenloze lichaam van de 14-jarige Esmee (14) uit Hazerswoude-Rijndijk is gevonden, zijn bloemen neergelegd door vrienden en bekenden.
» PZC
zondag 2 januari 2022, 21:37 uur
Verslagenheid na dood 14-jarig meisje in Leiden: ’Lieve Esmee, veel te jong’
de TelegraafIn het donker en in de stromende regen staat zondagavond een klein gezelschap verslagen bij een boom aan het spoor bij Leiden, niet ver van station Lammenschans. Hier, tussen de bosjes, werd op oudjaarsdag de 14-jarige Esmee uit het nabijgelegen Hazerswoude-Rijndijk dood aangetroffen; volgens verhalen van omstanders in zittende houding tegen de boom, waar nu kaarsen branden en waar bloemen worden neergelegd.
» de Telegraaf
zondag 2 januari 2022, 21:16 uur
Vermiste Esmee (14) door misdrijf om het leven gekomen in Leiden: ‘Onwerkelijk en oneerlijk’
Brabants DagbladEen 14-jarig meisje uit Hazerswoude-Rijndijk dat sinds donderdag werd vermist, is door een misdrijf om het leven gekomen. Een 32-jarige man uit Leiden is aangehouden als verdachte. Er wordt verslagen op het drama gereageerd. ,,Dit is niet voor te stellen.”
» Brabants Dagblad
zondag 2 januari 2022, 20:22 uur
Vermiste Esmee (14) door misdrijf om het leven gekomen
de GelderlanderEen 14-jarige meisje uit Hazerswoude-Rijndijk dat al een paar dagen werd vermist, is door een misdrijf om het leven gekomen. Een 32-jarige man uit Leiden is aangehouden als verdachte. Er wordt verslagen op het drama gereageerd. ,,Dit is niet voor te stellen.”
» de Gelderlander
zondag 2 januari 2022, 19:26 uur
Man opgepakt in verband met overlijden 14-jarig meisje in Leiden
NOSDe politie heeft op Oudejaarsdag een 32-jarige man uit Leiden aangehouden in verband met de dood van een 14-jarig meisje uit Hazerswoude-Rijndijk.
» NOS
zondag 2 januari 2022, 19:08 uur
Man verdacht van doden meisje (14)
Blik op NieuwsIn verband met het aantreffen van een overleden meisje van 14 jaar dat op oudjaarsdag op de Melchior Treublaan in Leiden werd gevonden, hield de politie vrijdag 31 december een 32-jarige verdachte uit Leiden aan. Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat het slachtoffer door een misdrijf om het leven kwam, de rol van de nu aangehouden verdachte wordt onderzocht.
» Blik op Nieuws
zondag 2 januari 2022, 18:45 uur
Vermist meisje (14) dood aangetroffen in Leiden, verdachte aangehouden
NU.nlEen veertienjarig meisje uit Hazerswoude-Rijndijk dat op Oudjaarsdag dood is gevonden aan de Melchior Treublaan blijkt door een misdrijf om het leven te zijn gekomen, meldt de politie zondag via Twitter. Een 32-jarige inwoner van Leiden is aangehouden als verdachte in de zaak.
» NU.nl
zondag 2 januari 2022, 18:42 uur
Bloemen en knuffels neergelegd voor overleden meisje
HardnieuwsLEIDEN - Zondagavond 2 januari tegen 18.00 uur zijn aan de Melchior Treublaan in Leiden verschillende bloemen en knuffels neergelegd.
» Hardnieuws
zondag 2 januari 2022, 18:32 uur
Meisje (14) dood gevonden in Leiden, man (32) verdachte
de TelegraafHet lichaam dat op oudjaarsdag aan de Melchior Treublaan in Leiden werd gevonden is van de 14-jarig Esmee uit Hazerswoude-Rijndijk. Ze is door een misdrijf om het leven gekomen. Een 32-jarige Leidenaar is aangehouden als verdachte.
» de Telegraaf



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Hardnieuws
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: de Gelderlander

Meer nieuws uit Leiden

10 maart 08:20Lang lint van demonstranten bij protestmars: 'We willen geen verkrachters hier'
4 maart 18:54Politie doet onderzoek naar zedenzaken centrum Leiden
1 maart 18:03Meerdere vrouwen aangerand en lastiggevallen in centrum: 'Wees extra alert'
29 februari 18:30Omstander klimt in graafmachine die in sloot kiepert: 'Waarom liep deze bewoner hier?'
26 februari 20:15Aangebrand broodje zet tientallen studenten op straat
20 februari 12:45Monsters uit stinkend riool genomen na ontruiming bioscoop
16 februari 19:31Supermarktbezorger rijdt voetbalveld kapot, jaar gratis fruit ter compensatie 
7 februari 11:48Ex van overleden 30-jarige vrouw aangehouden na dagenlang onderzoek
1 februari 16:57Onderzoek naar overlijden vrouw
30 januari 16:01Buren treuren om bij brand omgekomen hoogbejaarde vrouw: 'Ze stond altijd zo lief te zwaaien'
16 januari 13:38LUMC-topman wil landelijk onderzoek naar donorzaadbanken na ontdekte fouten
11 januari 21:00Locaties kinderhartcentra blijven open: 'Voor iedereen een goede uitspraak'
11 januari 14:04Concentratie kinderhartcentra voorlopig van de baan, UMCG opnieuw in onzekerheid (update)
10 januari 09:42Oud-medewerker kliniek verwekte zeker elf kinderen met eigen zaad
28 november 22:23Donar levert broddelwerk af, maar wint nog bijna van landskampioen Leiden. Bekijk de samenvatting
19 november 20:56Coach Stimac brengt Donar zelf de doodsteek toe in Leiden
26 oktober 18:40Bundeling krachten bij kinderhartchirurgie, ministerie wist van niets
20 oktober 12:35Verdachte steekincident Leiden had bloedspoor dodelijk slachtoffer onder schoen
15 oktober 15:16Haags gebouw Universiteit Leiden maandag weer open na veiligheidsrisico
13 oktober 20:26Langere sluiting: Universiteit Leiden in Den Haag ook rest van weekend dicht
RSS.