menu
zoek

Nieuws Kaag

Johan Derksen geeft Rutte advies: 'Neem betere mensen aan'

zaterdag 18 september 2021, 14:19 uur

Bij Veronica Inside spreekt Johan Derksen zich uit over het aftreden van Sigrid Kaag als demissionair minister van Buitenlandse Zaken. Daarbij heeft Derksen ook advies voor demissionair premier Mark Rutte.

» de Telegraaf
zaterdag 18 september 2021, 13:17 uur
Rutte hoopt op doorbraak: ’Verhouding met Kaag stuk beter geworden’
de TelegraafDemissionair premier Mark Rutte kan ’niet helemaal inschatten’ wat het opstappen van demissionair ministers Sigrid Kaag en Ank Bijleveld voor de formatie zal betekenen. Wel hoopt de VVD-leider dit weekeinde een ’doorbraak te kunnen forceren’ tijdens een tweedaagse onderhandeling op landgoed de Zwaluwenberg in Hilversum. Volgens Rutte zijn de verhoudingen tussen hemzelf en Sigrid Kaag de afgelopen dagen ’een stuk beter geworden’.
» de Telegraaf
vrijdag 17 september 2021, 18:34 uur
CDA woest: ‘Bijleveld hoorde pas in de zaal van vertrek Kaag’
de GelderlanderMinister Ank Bijleveld van Defensie werd donderdagavond in de plenaire zaal van de Tweede Kamer totaal overvallen door het vertrek van Sigrid Kaag. Dat zeggen ingewijden tegen deze site. Demissionair premier Mark Rutte bevestigt dat hij eerder wist van haar besluit en dat Kaag hem had gevraagd het stil te houden.
» de Gelderlander
vrijdag 17 september 2021, 18:30 uur
Kaag formeert vrolijk verder: is haar positie aan de onderhandelingstafel beter geworden?
de GelderlanderHet onstuimige ontslag van demissionair minister van Buitenlandse Zaken Sigrid Kaag - en daarop dat van Defensieminister Ank Bijleveld - laat een gehavend kabinet achter. Hoewel Kaag niet meer regeert, blijft ze wél D66-leider en aanvoerder van de Tweede Kamerfractie. Morgen en overmorgen meldt ze zich in Hilversum, waar ze samen met VVD-leider Mark Rutte en CDA-voorman Wopke Hoekstra onderhandelt over een nieuw kabinet.
» de Gelderlander
vrijdag 17 september 2021, 18:30 uur
Kaag formeert vrolijk verder: is haar positie aan de onderhandelingstafel beter geworden?
de StentorHet onstuimige ontslag van demissionair minister van Buitenlandse Zaken Sigrid Kaag - en daarop dat van Defensieminister Ank Bijleveld - laat een gehavend kabinet achter. Hoewel Kaag niet meer regeert, blijft ze wél D66-leider en aanvoerder van de Tweede Kamerfractie. Morgen en overmorgen meldt ze zich in Hilversum, waar ze samen met VVD-leider Mark Rutte en CDA-voorman Wopke Hoekstra onderhandelt over een nieuw kabinet.
» de Stentor
vrijdag 17 september 2021, 16:05 uur
Ook demissionair Defensieminister Bijleveld treedt alsnog af
Blik op NieuwsDemissionair Defensieminister Ank Bijleveld heeft vrijdag in een persoonlijke verklaring aangekondigd ook af te treden. Bijleveld maakte het aftreden vandaag bekend, nadat donderdag demissionair minister van Buitenlandse Zaken Sigrid Kaag al haar aftreden in de Tweede Kamer had bekendmaakt naar aanleiding van de moeizame evacuatie van mensen uit Afghanistan.
» Blik op Nieuws
vrijdag 17 september 2021, 15:02 uur
Demissionair minister Bijleveld stapt toch op na motie van afkeuring
de TelegraafDemissionair minister Ank Bijleveld van Defensie treedt af. Na kritische terechtwijzingen van haar partijgenoten sneuvelt de CDA-bewindsvrouw in navolging van haar collega Sigrid Kaag (Buitenlandse Zaken) vrijdag alsnog.
» de Telegraaf
vrijdag 17 september 2021, 14:56 uur
Ank Bijleveld stapt alsnog op als minister van Defensie
RTV OostMinister Ank Bijleveld stapt alsnog op als minister van Defensie, schrijft NOS. De Goorse kreeg gisteren een motie van afkeuring tegen zich, maar bleef toch aan. Sigrid Kaag, minister van Buitenlandse Zaken, stapte wel direct op. Aanleiding voor de motie was de chaotische evacuatie uit Afghanistan.
» RTV Oost
vrijdag 17 september 2021, 14:01 uur
‘D66 ligt nu echt op ramkoers’
de TelegraafElke week bespreekt Paul Jansen, hoofdredacteur van De Telegraaf, met Wilson Boldewijn wat hem bezighoudt in het nieuws. Deze keer: het opstappen van demissionair minister van Buitenlandse Zaken, Sigrid Kaag en de consequenties voor de formatie.
» de Telegraaf
vrijdag 17 september 2021, 12:04 uur
Video | Zo reageert demissionair kabinet op vertrek Kaag
NU.nlHet demissionaire kabinet heeft vrijdag in de aanloop naar de ministerraad gereageerd op het vertrek van Sigrid Kaag. Kaag stapte donderdagavond op als demissionair minister van Buitenlandse Zaken.
» NU.nl
vrijdag 17 september 2021, 11:38 uur
Minister De Bruijn (D66) neemt plek Kaag op BuZa tijdelijk over
de TelegraafDemissionair minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Tom de Bruijn neemt tijdelijk de leiding van het ministerie van Buitenlandse Zaken op zich. Dat laat de Rijksvoorlichtingsdienst weten.
» de Telegraaf
vrijdag 17 september 2021, 11:31 uur
Demissionair minister Tom de Bruijn neemt tijdelijk taken over van Sigrid Kaag
NU.nlNu D66-leider Sigrid Kaag haar taken als demissionair minister van Buitenlandse Zaken heeft neergelegd, neemt demissionair minister Tom de Bruijn (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) haar werk tijdelijk over. Dat maakt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) vrijdag bekend.
» NU.nl
vrijdag 17 september 2021, 11:11 uur
Kabinet lamgeslagen na vertrek Kaag: ‘We zitten in een moeilijke fase’
de StentorLeden van het demissionaire kabinet reageren lamgeslagen op het vertrek van Sigrid Kaag (D66) uit de ministersploeg. ,,We zitten in een moeilijke fase’’, zegt CDA-vicepremier Hugo de Jonge. Op de vraag aan D66-minister Wouter Koolmees of hij zich verraden voelt door coalitiegenoot ChristenUnie, zegt hij: ,,Ik heb er allerlei gevoelens over, maar laat ik dat maar voor mezelf houden.’’
» de Stentor
vrijdag 17 september 2021, 11:04 uur
De Jonge na vertrek Kaag: ’We zitten in een moeilijke fase’
de TelegraafDe gang van zaken rond het aftreden van D66-leider Sigrid Kaag als minister van Buitenlandse Zaken en de stroeve formatie zijn „niet per se bevorderlijk” voor de sfeer in het kabinet. Dat zei demissionair coronaminister Hugo de Jonge vrijdag voorafgaand aan de ministerraad.
» de Telegraaf
vrijdag 17 september 2021, 11:00 uur
Stelling | Sigrid Kaag kan straks best vicepremier worden
de StentorSigrid Kaag is opgestapt als demissionair minister van Buitenlandse Zaken. Haar ministerie heeft te weinig gedaan om Afghanen te evacueren en te laat gehandeld, volgens de Kamer en kreeg daarom een motie van afkeuring.
» de Stentor
vrijdag 17 september 2021, 08:46 uur
Ministers Kaag en Bijleveld stoppen vanwege Afghanistan
NOSTwee ministers stoppen ermee. Sigrid Kaag, de minister die over zaken in het buitenland gaat, en Ank Bijleveld, die over defensie gaat. Dat hebben ze besloten nadat een groot deel van de Tweede Kamer vond dat ze hun werk niet goed hebben gedaan.
» NOS
donderdag 16 september 2021, 23:44 uur
Video | Wat verandert er voor de formatie nu Kaag is opgestapt als minister?
NU.nlSigrid Kaag is donderdagavond opgestapt als demissionair minister van Buitenlandse Zaken. Ze gaat in de Tweede Kamer door als fractievoorzitter van D66, maar wat verandert er daardoor in de formatie?
» NU.nl
donderdag 16 september 2021, 23:13 uur
Aftreden Kaag voor velen donderslag bij heldere hemel: hoe nu verder met formatie?
de TelegraafPolitiek Den Haag trilt na van het aftreden van Sigrid Kaag als demissionair minister van Buitenlandse Zaken. Het vertrek van Kaag kwam voor velen, ook D66’ers, als donderslag bij heldere hemel. Ze blijft wel gewoon aan het hoofd staan van haar partij, en moet dit weekend alweer aan de slag met formatiegesprekken.
» de Telegraaf
donderdag 16 september 2021, 21:31 uur
Video | Kaag emotioneel na aftreden: 'Waardevol ambt dat ik zal missen'
NU.nlSigrid Kaag reageerde bij vlagen emotioneel op vragen van de pers na haar aftreden als demissionair minister van Buitenlandse Zaken. Ze stapte op vanwege haar rol in de evacuatie vanuit Afghanistan. Dat deed ze vlak nadat er een motie van afkeuring was aangenomen door de Kamer.
» NU.nl
donderdag 16 september 2021, 21:24 uur
Bijleveld: ik maak een andere persoonlijke afweging dan Kaag
de TelegraafDemissionair defensieminister Ank Bijleveld respecteert het besluit van haar collega Sigrid Kaag om te stoppen als minister van Buitenlandse Zaken. Maar zelf heeft ze „een andere persoonlijke afweging gemaakt”, zei de CDA-minister nadat de Tweede Kamer ook een motie van afkeuring tegen haar had aangenomen. Ze vindt het „heel jammer” dat Kaag vertrekt.
» de Telegraaf
donderdag 16 september 2021, 21:13 uur
‘Volg je geweten’, zegt Schouten, en daarmee is het lot van Kaag bezegeld
PZCTijdens het Afghanistandebat leken regeringspartijen D66 en CDA hun demissionaire ministers Kaag (Buitenlandse Zaken) en Bijleveld (Defensie) overeind te houden. Maar coalitiepartner ChristenUnie liet hen daags erna alsnog vallen. Kaag restte niets anders dan opstappen.
» PZC
donderdag 16 september 2021, 20:59 uur
Politici verdeeld over vertrek Kaag: ‘Met een beetje pech is ze voor kerst vicepremier’
de GelderlanderHaagse politici reageren verdeeld op het opstappen van demissionair minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Zaken. Kaag blijft aan als D66-leider en Kamerlid. Dat steekt sommige collega-parlementariërs. Anderen zijn juist blij dat ze actief blijft in de politiek.
» de Gelderlander
donderdag 16 september 2021, 20:50 uur
Kaag stapt na motie van afkeuring op als minister van Buitenlandse Zaken
Blik op NieuwsSigrid Kaag heeft donderdagavond in de Tweede Kamer haar ontslag als minister van Buitenlandse Zaken aangekondigd.
» Blik op Nieuws
donderdag 16 september 2021, 20:46 uur
Kaag: 'Ik ga leuk door als fractievoorzitter'
de TelegraafDemissionair minister van Buitenlandse Zaken Sigrid Kaag treedt af nadat een meerderheid van de Tweede Kamer een motie van afkeuring tegen haar steunde. De motie werd ingediend vanwege de chaotische evacuatie in Afghanistan.
» de Telegraaf
donderdag 16 september 2021, 20:43 uur
Sigrid Kaag organiseerde eigen val
de Telegraaf’Wie zaait, zal oogsten’. Een bewindspersoon trok donderdag een heldere conclusie over het ontstaan van een meerderheid voor een motie van afkeuring tegen minister en D66-leider Sigrid Kaag.
» de Telegraaf
donderdag 16 september 2021, 20:37 uur
Rutte over vertrek Kaag: ’Een groot verlies voor Nederland’
de TelegraafDemissionair premier Rutte laat in een eerste reactie weten het ’verschrikkelijk’ te vinden dat minister Kaag (Buitenlandse Zaken) opstapt. Hij zegt nog niet te weten wat het vertrek van Kaag, die wel partijleider blijft, voor de formatie betekent.
» de Telegraaf
donderdag 16 september 2021, 19:52 uur
Demissionair minister Kaag treedt af na motie van afkeuring
de TelegraafDemissionair minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Zaken) is opgestapt. De D66-leider treedt af als minister omdat een meerderheid van de Tweede Kamer een motie van afkeuring tegen haar steunt. Ze blijft wel aan als partijleider en fractievoorzitter.
» de Telegraaf
donderdag 16 september 2021, 17:03 uur
CU steunt moties van afkeuring tegen Kaag en Bijleveld: wat nu?
de TelegraafNu CU de motie van afkeuring tegen demissionair minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Zaken) steunt, komt haar positie in het gedrang. Maar wat betekent dat voor de positie van de D66-leider en die van haar collega-minister Ank Bijleveld (Defensie)?
» de Telegraaf
donderdag 16 september 2021, 16:41 uur
Dit zei Kaag eerder over motie van afkeuring tegen Rutte
de TelegraafEen meerderheid van de Tweede Kamer steunt een motie van afkeuring tegen demissionair minister Kaag van Buitenlandse Zaken. Eerder dit jaar werd eenzelfde motie tegen Mark Rutte ingediend. Dit is wat Kaag daar toen over zei.
» de Telegraaf
donderdag 16 september 2021, 15:46 uur
ChristenUnie steunt motie van afkeuring tegen ministers Kaag en Bijleveld, lot ministers ongewis
PZCDe ChristenUnie steunt de motie van afkeuring tegen demissionair minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Zaken. Ook de motie van afkeuring tegen minister Ank Bijleveld van Defensie krijgt steun. Daarmee zullen beide moties naar verwachting een meerderheid halen in de Tweede Kamer.
» PZC
donderdag 16 september 2021, 15:46 uur
ChristenUnie steunt motie van afkeuring tegen ministers Kaag en Bijleveld, lot ministers ongewis
de GelderlanderDe ChristenUnie steunt de motie van afkeuring tegen demissionair minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Zaken. Ook de motie van afkeuring tegen minister Ank Bijleveld van Defensie krijgt steun. Daarmee zullen beide moties naar verwachting een meerderheid halen in de Tweede Kamer.
» de Gelderlander
donderdag 16 september 2021, 15:39 uur
CU steunt motie van afkeuring tegen Kaag en Bijleveld
de TelegraafEen meerderheid van de Tweede Kamer keurt de handelswijze van de demissionaire ministers Kaag (Buitenlandse Zaken) en Bijleveld (Defensie) bij de Nederlandse evacuatie uit Afghanistan af. Bijleveld lijkt desondanks aan te willen blijven, de vraag is welke conclusie D66-leider Kaag trekt.
» de Telegraaf
donderdag 16 september 2021, 13:25 uur
Lot Kaag onzeker, CU heeft sleutelpositie
de TelegraafNa het verhitte Afghanistandebat van woensdagavond is het lot van demissionair minister Kaag (Buitenlandse Zaken) allerminst zeker. PvdA diende een motie van afkeuring tegen de bewindsvrouw in, die door de oppositie breed wordt gedragen. Aangezien er vanuit de coalitiepartijen VVD, CDA en D66 geen steun voor wordt verwacht, speelt CU een sleutelrol.
» de Telegraaf
donderdag 16 september 2021, 11:46 uur
De uitzending van 16 september
NOSKaag stapt op Demissionair minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Zaken treedt af. De Kamer nam een motie van afkeuring tegen haar aan vanwege de evacuatieoperatie in Afghanistan. Daaruit trok zij haar conclusies.
» NOSFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Oost
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: de Gelderlander

Meer nieuws uit Kaag

23 september 07:00Dat deze man een plek heeft in de politiek, is zorgelijk
21 september 15:25Kritiek op ’wonderlijk’ voornemen Kaag om koffertje te vervangen
20 september 08:00LIVE | Kaag tekent stukken Miljoenennota, steeds meer mensen langs route Glazen Koets
19 september 15:06PvdA en GroenLinks hebben 'goede hoop' op prijsplafond energie
8 september 19:14Rutte: coronagelden uit Europa moeten nu economie versterken
7 september 11:23Uitslag Wat vind jij: meer dan 90 procent wil contant kunnen blijven betalen aan de kassa
26 augustus 11:52'Houd vast aan regeerakkoord': D66'er uit Emmen initiator van brief aan partijleider Kaag
24 augustus 20:28Wat Sigrid Kaag deze week overkwam sloeg helemaal nergens op
24 augustus 09:25Minister Kaag weer aan de slag
15 augustus 22:25Man die met brandende fakkel bij huis van Kaag stond opnieuw opgepakt
30 mei 19:06Kamer morrend akkoord met aankoop aandelen Air France KLM
16 mei 15:08Podcast De Dag: wat levert het 'nieuwe leiderschap' D66 op? 
15 mei 17:27Vanavond op tv: D66 over Me Too • Misrekening in Cherson • Provincies tegen stikstofbeleid
11 mei 19:43Gesprekken over Voorjaarsnota leveren weinig op: ’Ze hingen een beetje achterover’
8 mei 22:00Wensen oppositie Voorjaarsnota: ’Mes in groene geldverslinders’
23 april 10:08Vergeet Sigrid Kaag, vergeet D66, denk aan de kieuwpootkreeft
22 april 11:46Staatssecretaris Uslu: ’MeToo-affaire bij D66 is pijnlijk’
21 april 19:12Kijk terug: zo gaat Kaag door het stof
9 maart 10:03SP heeft grote moeite met speech Kaag 'op kosten provincie'
21 februari 18:06Stoffelijk overschot gevonden na verwoestende brand in Zuid-Hollands Kaag
RSS.